Hektistä


Joulukuun alusta saakka päivät ovat olleet melkoisen hektisiä. Joulukuuhun sisältyi paljon työputkia ja omaan makuuni aikaa hengähtää oli vähän, joulunakin vain parin päivän huili ja uusi vuosi menikin kokonaan töissä. Lisäksi olin pari viikkoa sairaana juuri ennen joulua hirveässä flunssassa, josta minulla on edelleen hivenen nuhaa jäljellä. Odotan sitä päivää, kun ei tarvitsisi niistää edes sitä paria kertaa. Nyt kun jälkeen päin mietin, joulukuu meni ohi niin, etten ehtinyt oikein nauttia siitä, mikä on harmi, koska rakastan joulua ja joulukuu on aina ollut yksiä suosikkikuukausiani.

Tammikuu on onneksi ollut kevyempi, varsinkin tämä loppukuu. On ollut aikaa pysähtyä, mikä on tehnyt tosi hyvää. Itseasiassa tänään minulla alkoi viiden päivän vapaa. Ai mitäkö minulla on suunnitelmissa? Voin kertoa ei yhtään mitään, oma käsitykseni kunnon rentoutumisesta on käpertyä sohvan nurkkaan, rötvätä siinä vaikka koko päivä, ainoastaan raahautumalla välillä jääkaapille ja keitellen hervottomia kupillisia teetä. Katsella youtubesta rikosdokkareita ja mutustella suklaarusinoita. Meinasin kyllä, että voisin aloittaa jonkun kirjankin, kun vain tietäisin minkä. Uloskaan ei tarvitse lähteä, parasta on kuljeksia samoissa vaatteissa koko päivän joissa aamulla heräsikin. 

"Joskus tuntuu, että suomalaiset ovat tottuneet liian hyvään ja siihen, että kaikki virtaa liiankin sujuvasti eteenpäin."

Minua on mietityttänyt usein viime aikoina myös ihmisten agressiivisuus, joskus tuntuu, että suomalaiset ovat tottuneet liian hyvään ja siihen, että kaikki virtaa liiankin sujuvasti eteenpäin. Sitten kun niin ei menekään, niin sitten se oma turhautuminen puretaan heti ensimmäiseen ihmiseen joka sattuu olemaan siinä lähistöllä. Usein kannattaisi ennen purkaustaan henkäistä syvään ja miettiä sitä puolta, että se toinen osapuoli ei takuulla ole tehnyt turhautumisen aiheuttamaa asiaa tahalleen. Se, että junat ovat myöhässä, niin tuskinpa sitä kukaan tahalleen tekee ihan sinun kiusaksi. Jos tavara on kaupan hyllyltä loppu, niin epäilen syvästi, että sekään on tarkoituksen mukainen kiusanteko juuri sinulle. En edes uskalla kuvitella millaisia ihmisten vihanpurkauksia esim. hoitotyössä olevat ihmiset joutuvat kokemaan pelkästään siksi, että koittavat vain auttaa. 

Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sen rennommaksi asenteeni käy. En enää jaksa ottaa kierroksia kaikista asioista, jotka eivät välttämättä mene sujuvasti kuin tanssi. Jos se juna ei tule, odotetaan seuraavaa. Jos se tuote on kaupan hyllyltä loppu, tiedustelen milloin sitä mahtaisi tulla lisää ja sen jälkeen ei muuta kuin odottamaan. Ja kyllä, minäkin turhaudun edelleen, mutta en pura sitä ihmisiin, jotka eivät asioille voi mitään. Ehkä minusta on alkanut paljastumaan sisäinen karibialainen, jos asia ei hoidu tänään, niin ehkä se hoituu huomenna. Tosin epäilen, etten olisi yhtä zen, jos nettiyhteys hajoaisi, tosin on senkin korjausta joskus odotettu kuukauden päivät. :D 

Mitenkäs teidän vuoden alku on lähtenyt käyntiin?


 1. Puhelimessa ja netissä ihmiset on pahimpia, siellä kun ei tarvitse katsoa toista ihmistä silmiin ja mahdollisesti pystyy kaiken hoitamaan jopa anonyymina.

  Itsellä vuosi käynnistyi vielä kotoa käsin, nyt pari päivää töissä ja neiti hoidossa; isoja muutoksia siis mutta melko kivuttomasti vaikuttaisi ainakin lähteneen etenemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no ovat pahoja just noin, mutta kyllä sitä kasvotustenkin kummasti kehdataan siinä tunteen ryöpsähdyksessä. :D

   Tosi kiva kuulla, että kaikki on lähtenyt kivasti rullaamaan siellä. :)

   Poista
 2. Kuulostaa ihan mun vapaalta, koska nytkin istun sohvalla, kuuntelen podcastia, välillä katson Youtubea ja juon teetä. Mutta ulkona paukkuukin -27 asteen pakkanen, joten ulkoilu on aika vähissä. Mahtavaa ottaa näin rennosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just ihan paras tapa viettää vapaita, täällä ei ollut tänään kuin -14°C, mut vein just roskat ja tuntuu taas kiristyvän. :)

   Poista
 3. Jep - miksi ihmeessä porukka olettaa, että asioita tapahtuu ihan vaan heidän kiusakseen, ei voi käsittää. Jokainen varmasti toivoo, teki sitten työkseen mitä tahansa, että hommat sujuisivat mahdollisimman hyvin ja mutkattomasti. Tosiaan, asiat ovat liian hyvin, siltä alkaa tuntua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin näin, se on katsos, kun on totuttu liian hyvään, niin yksi pieni "mulle heti kaikki nyt" ei onnistukaan, niin heti saadaan kilarit...

   Poista
 4. Mäkin tykkään vapaa-ajalla enimmäkseen vaan olla omissa oloissani ja juurikin katsella rauhassa omaan tahtiini jotain hyvää sarjaa Yle Areenasta tai meikkausjuttuja Youtubesta.

  Mä nostan hattua kaikille asiakaspalvelutyössä oleville! Mä en kestäisi "kansan syvien rivien" räyhäämistä jonninjoutavista asioista. Olen joskus ollut työhön liittyen messuilla ja siellä sai kyllä kuulla kunniansa kaiken maailman lillukanvarsijutuista. Sylkykuppina oleminen ei todellakaan ole mun juttu;) Maailmanmeno on nykyään todella merkillistä, että kaikesta mahdollisesta valitetaan. No, itsekin valitan joskus, mutta onneksi osaan myös hävetä omaa valitusvikinääni, mutta jotkut eivät todellakaan! Ugh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Areenassa on kyllä tosi paljon hyviä juttuja, tykkään myös. :)

   Asiakaspalvelutyössä on se hyvä puoli, että onneksi suurin osa on kuitenkin ei niitä räyhääjiä, toiset usein ilopillereitä päivän pelastajia. Tasapainotti entisessä työssä aina kummasti. :D Sylkykupiksi kyllä joutuu nopeasti, koska usein on se ensimmäinen siinä jolle päästään avautumaan. Kaikki meistä valittaa, mutta sille valituksellekin on paikkansa. ;)

   Poista
 5. Vuosi on alkanut ihan kivasti Mortin kanssa mussutellen. Vapaalla on kiva olla vapaa. Tekemättä mitään, jollei huvita tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mortti on kyllä ollut instassa munkin päivien piristys! Odotan niin kovasti kuinka iso poika kasvaa kesään mennessä. ^_^

   Poista
 6. Täällä samaa menoa, ennen oli niin turkasen kiire joka paikkaan ja hermot kireämmällä. Nyt tykkään tehdä asioita kerrallaan ja hitaalla temmolla tai muuten aivoihin tulee kaaos. En tykkää myöskään laskea tunteja (viittaan omaan postaukseen) vaan oli kertaluontoinen harjoitustehtävä, joka herätti oman elämän tuntimääriin. Ehkä sieltä voisi nipistää tunnin pari, juurikin vaikka kirjan lukemiseen ja vastapainoksi pitempään koiralenkkiin. :) Joskus luon itselleni näennäistä kiirettä, vaikka olen minäkin varsin hyvä rötväämään siellä soffalla.

  Ihanaa iltaa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kivaa olla vanhempi ja osata höllätä! <3

   Ihanaa viikonloppua Tiia.

   Poista
 7. Ihan liian paljon töitä heti loman jälkeen. Olin ollut pari päivää töissä ja tuntui, etten lomalla olisi ollutkaan. On tässä kivojakin juttuja ollut, onneksi :)
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jonna ja rentoa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein lomien jälkeen käy just noin, jotenkin ne hommat kasaantuu loman aikana ja heti eka päivä niin hektinen, että loma unohtuu siinä.

   Ihanaa viikonloppua Outi ja paranemista! <3

   Poista
 8. Rötväily kuulostaa hyvältä!! Jos kaipaat kirjasuosituksia, suosittelen Majgull Axelssonin Huhtikuun noita -romaania! Myös Stephen Fryn omaelämäkerta Koppava kloppi on mainio, se on mulla juuri luvussa. Olisi ihanaa lukea vähän enemmän, mutta oma tammikuu on mennyt aika nuutuneissa tunnelmissa. Tekisi mieli ottaa lisää lepolomaa, ihan yllätyin tästä väsymyksen määrästä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omaelämänkerta voisi olla jees, tykkään niistä yleensä hirveästi. Mikään ei ole kiinnostavampaa kuin lukea toisen ihmisen elämästä. :)

   Mukavaa viikonloppua Fanni! <3

   Poista
 9. Mullakin meni joulukuu jotenkin ihan sumussa,mulla on koko joulukuun blogipostauksetkin lukematta o.O Täällä on kans sairastettu,äkäsiä pöpöjä hitto vie..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella äkäisiä, pysyvät kamalan pitkään. Onneksi itse toistaiseksi pääsin vähällä, pelkkää nuhaa ekoja päiviä lukuunottamatta, onneksi olo on sen jälkeen ollut muuten normaali, mutta menee hermot jo niistämiseen. Olisi kiva herätä edes yksi aamu, että jompi kumpi sierain ei olisi tukossa.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives