Maison Margiela – Paikkojen ja aikakausien lumoa


*)Sis. mainoslinkkejä, tuoksut saatu

Maison Margiela on verraten uusi muotitalo, sillä se on perustettu vuonna 1988. Brändin imago perustuu vaatteiden leikkauksiin, sukupuolen häivyttämiseen pois tyylistä sekä kontrastien sekoittamisesta. Tässä suhteutettuna merkin tuoksut ovat hyvinkin yllättäviä sisukseltaan, sen sijaan ulkomuoto sekä tuoksujen idea on taattua Maison Margielaa. Nämä tuoksut eivät ole massatuotantoa, eikä niissä mennä trendien perässä, ennemmin keskitytäänkin tarinan kerrontaan. Sarjan tuoksuilla onkin kaikilla oma tarinansa ja tunnelmansa. Hivenen ihmettelen, että kun vaatteissa Maison Margielan tyyli on mielestäni hyvinkin adrogyyni, niin tuoksuissa edelleen luokitellaan tiukastikin sukupuolijakaumaa, kuten tapana on edelleen tuoksubrändeillä. Ehkä pullojen Style Description kohtaan olisi voinut keksiä jotain muutakin kuin sukupuolen määritelmän, jos olisivat halunneet tässäkin jatkaa omalle tyylilleen uskollisena.

Sain maahantuojalta testiin muutamia sarjan tuoksuja. Siinä missä Replica-tuoksupullojen (tämä jaksaa hymyilyttää minua joka kerran, mutta sana on ymmärrettävä, koska tuoksut pyrkivät jäljittelemään juuri tiettyä paikkaa ja ajankohtaa, siitä tuo replica) yksinkertainen kauneus edullisine hintoineen viehättää. Samaan aikaan niiden epäkäytännöllisyys korkittomina hivenen ärsyttää. Onneksi on kuitenkin täytettäviä pieniä tuoksupulloja, joihin näitäkin tuoksuja saa pienellä vaivalla matkalle mukaan. Testaamistani kolmesta tuoksusta jokainen lumosi minut eri tavalla. Tuoksuissa on ajateltu kaikkea, jopa pulloissa oleva neste on olemukseen sopivaa väriltään. Kaksi erottui kuitenkin selkeästi joukosta. Toista olen käyttänyt viime aikoina paljon, toisesta tulee varmasti ensi kesän käytetyin tuoksu. Hajuvedet ovat pakattuina huikean isoihin 100 ml:n pulloihin, joilla on hintaa alle 90 euroa. Saamani tuoksut ovat kaikki EdT ja niiden kesto iholla on kuutisen tuntia.

FLOWER MARKET

Flower Market* vie suoraan Pariisin kukkatorille vuoteen 2011. Miltä kukkatorilla sitten tuoksuu? Tietenkin tuoreilta kukilta, märiltä terälehdiltä, vaaseittain vedeltä ja maahan talloutuneilta terälehdiltä. Tuoksussa sekoittuukin oivasti pehmeän kevyet raikkaat kukkaiset vivahteet, mutta omaan nenääni myös pieni ripaus hedelmäisyyttä ja sellaista vanhaa kunnon klassista kukkatuoksujen kevyttä puuterisuutta. Olen aina rakastanut kukkaistuoksuja, mutta viimeisimpinä vuosina niissä on pitänyt olla jotain uniikkia, että ne ovat päässeet osaksi kokoelmaani pysyvästi. Tässä juuri raikkaus, yhdistettynä kukkaiseen puuterisuuteen, ripauksella hedelmäisyyttä, sekä pienellä vanhan ajan charmilla olivat ne tekijät, joidenka vuoksi tästä tuli välittömästi käytetyin näistä kolmesta. 

Alkutuoksu: vihreitä lehtiä ja freesiaa.
Sydäntuoksu: jasmiinia, tuberoosaa ja ruusua.
Pohjatuoksu: persikkaa, seetripuuta ja valkohankajäkälää.


BEACH WALK

Beach Walk* kuljettaa suoraan vuoteen 1972 Korsikan saarelle Calvin kaupunkiin. Varpaat hiekassa meren rannalla, aaltojen keveä tasainen ääni, korkealla taivaalla paistava aurinko, samalla kun voit haistaa ihostasi tuulen siihen puhaltaman ja kuivattaman merisuolan. En tiedä voiko tästä enää kesätuoksu paremmaksi tulla? Varsinkaan jos et ole ihastunut useissa kesäisissä tuoksuissa olevaan tiare-kukkaan, niin tästä sen makeus loistaa poissaolollaan. Se tekeekin tästä aivan omanlaisensa ja uniikin, jos tätä vertaa vaikkapa Guerlainin Terracottaan. Beach Walkissa on silti monia samankaltaisia vivahteita, mutta kokonaisuus on raikkaampi, ilman vahvaa makeutta. Tuoksu alkaa raikkaasti ja potkaisulla punapippuria, mutta nopeasti heliotroopin saippuaisuus ja ylang-ylang ottavat vallan, joita kookosmaito tulee pehmentämään. Tämä on tuoksu, joka ei minusta pääse iholla oikeuksiinsa kylmänä talvipäivänä, toisin kuin kesällä jolloin iho hohkaa lämpöä. Tämän pehmeys ja saippuaisuus pääsevät paremmin esiin. Olen jo varma, että tule kylpemään ensi kesänä tässä tuoksussa.

Alkutuoksu: bergamottia, punapippuria ja sitruunaa.
Sydäntuoksu: ylang-ylangia, heliotrooppia ja kookosmaitoa.
Pohjatuoksu: myskiä, seetripuuta ja bentsoiinia.


UNDER THE LEMON TREES

Under the Lemon Trees vie välimerelle iltapäiväteelle sitruunapuun alle vuoteen 1987. Välimerellä tuoksuu yleensä aina aurinko, sypressit ja sitruunapuut. Siltä tuoksuu myös Under the Lemon Trees. Alku on suorastaan suussa rapsahtavan kirpeän raikas ja aavistuksen mausteinen. Iholla hetken oltuaan isoin kirpeys katoaa ja tuoksusta voi erottaa myös ripauksen raikasta kukkaista vivahdetta. Pääsääntöisesti Under the Lemon Trees on kuitenkin puhdas sirtuunainen tuoksu teemäisillä vivahteilla. Itselleni tämä on sellainen kotipäivien tuoksu, kun haluaa herätellä itseään aamulla päivään ja laittaa jotain. 

Alkutuoksu: limettiä, pomeranssia ja kardemummaa.
Sydäntuoksu: korianteria, matea ja vihreää teetä.
Pohjatuoksu: seetriä, kristuksenkukkaa ja valkoista myskiä


Onko Maison Margielan tuoksut tuttuja? Millaisia tunteita tällaiset paikkoihin sidotut tuoksut herättävät?

Tuoksuja myy mm. Kicks*, eleven ja Stockmann


 1. Aivan ihanat tuoksukuvaukset jälleen<3
  Mason Margiela on mulle aivan uppo-outo merkki, mutta muistan hämärästi nähneeni noita pulloja jossain. Ne vaikuttavat tutun näköisiltä. Itse tykkään ehdottomasti eniten kukkaistuoksuista, sellaisista melko hempeistä ja tasaiseen leijuvista. En osaa sanoa paikkaan sidotuista tuoksuista yhtään mitään, vaikka tosin tuoksumuistot yleensä liittyvät johonkin paikkaan ja tilanteeseen. Ehkä tällaiset kaupasta ostetut tuoksut pitää itse liittää johonkin omakohtaiseen paikkaan ja tilanteeseen:)

  Kivaa sunnuntaita ja loppiaista, Jonna<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Mä luulen, että Chanelin rakastajana voisit pitää jostain näistä, mustissa pulloissa on sitten EdP-tuoksut sarjasta, nää muut on EdT. Ymmärrän ton hyvin, että tuoksulla ei ehkä ole niin liitännäistä aikoihin ja paikkoihin, jos on se yksi suosikki, mitä oikeastaan aina käyttää. Se muodostuu sitten kun niitä vaihtelee, ja sitten usein joku tuoksu saattaa viedä johonkin missä olet käynyt tai johonkin tiettyyn tilanteeseen. ^_^

   Ihanaa sunnuntaita Sari ja hyvää loppiaista sinnekin. <3

   Poista
 2. Uusi tuttavuus täälläkin ja rakastuin päätä pahkaa tuohon Under the Lemon Trees, ei varmaan sulle yllätys, että käyn kaupassa näitä kyllä enemmän tuoksuttelemassa. Pullot on kyllä tyylikkäät, kivaa apteekkimaista vanhaa aikaa. Korkittomuus on hassu juttu, mutta en yleensä kanna kuin Atelier Cologne tuoksua mukana siinä söpössä pikku nahkakotelossa, joten meneepä se korkittakin.

  Ihanaa sunnuntaita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan ole, se on ihan sun tuoksusi. :D

   Ihanaa sunnuntaita Tiia. <3

   Poista
 3. Minusta kiva alkaa kuvitella tarinaa tuoksun takana, tykkään!
  En ollut tästä merkistä ennen kuullut, mutta Beach walk kuulostaa ihanalta kesätuoksulta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beach Walk on aivan täydellinen kesätuoksu. ^_^

   Mukavaa viikkoa Outi! <3

   Poista
 4. Onpa onnistuneita tuotekuvia, kun haistamatta tuoksua menee ajatuksissaan kauas kukkakedoille. <3 Ihanaa uutta viikkoa Jonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Vähän tuo oli tarkoitus. ^_^

   Mukavaa viikkoa sinnekin. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives