Jos hävittäisin kaikki ihonhoitotuotteeni 5+1 jotka ostaisin ensimmäisenä

*)Mainoslinkki

Tähän postaukseen sain idean Lauran blogista, kannattaa muuten käydä kurkkaamassa. Lauran blogista löytyy upeita kuvia ja samanmoista intohimoista suhtautumista ihonhoitoon kuin mitä allekirjoittaneeltakin.

Marraskuussa tein samalla teemalla kirjoituksen meikeistä, sen voi lukea täältä. Ihonhoidon suhteen päätin todella haastaa itseni. Laura oli valinnut omaan postaukseensa kymmenen tuotetta, mutta minä yritin pärjätä viidellä, samalla määrällä kuin meikeissäkin, mutta en ihan pystynyt. Koska tarkoitus on kirjoittaa tuotteista jotka ostaisin ensimmäisenä, jos kaikki ihonhoitotuotteeni katoaisivat, minun oli todella mietittävä, mitkä olisivat ne tuotteet joilla periaatteessa ihan aidosti tulisin toimeen ostamatta lisää. Mietin asioita, mitkä ovat minulle todella tärkeitä ihonhoidossa ja sitä kautta aloin miettimään lempituotteitani, jotka olisivat mahdollisimman monikäyttöisiä. 

"Kenenkään ei todellakaan ole tarpeellista omistaa kymmenen tuotteen kirjoa, joilla hoitaa omaa ihoaan päivittäin."

Olen kirjoittanut blogissani hurjan määrän erilaisista ihonhoitotuotteista vuosien aikana, mutta olen aina sanonut, että kenenkään ei todellakaan ole tarpeellista omistaa kymmenen tuotteen kirjoa, joilla hoitaa omaa ihoaan päivittäin. Itse kirjoitan juttuja ihonhoitohifistelijän näkökulmasta, joista sitten jokainen voi poimia juttuja siihen omaan rutiiniinsa, vaikka se olisi kuinka minimalistinen tahansa. 

Periaatteessa ihonhoitoon kolme tuotetta riittää: puhdistus, kosteutus ja kuorinta. Kun mietin niitä viittä tai tässä tapauksessa 5+1 tuotetta, minun oli hyvin helppoa tiputtaa pois heti muutamia tuotteita, valitsemieni tuotteiden perusteella. Täysin turhina saivat lähteä sellaiset ihanuudet kuin hoitovesi, silmänympärysvoide ja kasvovesi, joita normaalisti käytän päivittäin. Syy on se, että valitsemillani tuotteilla pystyy periaatteessa korvaamaan nuo tuotteet, joten erillisiä hoitotuotteita ei tarvita. Joten seuraavat 5+1 tuotetta ostaisin välittömästi, jos aamulla tajuaisin kaiken ihonhoitoni kadonneen. 


Kaksoispuhdistus oli sellainen asia mistä en vaan voisi kuvitella luopuvani, koska jos iho ei ole puhdas, sille on aivan turha levittää minkäänlaisia tuotteita. Siksi kuudesta tuotteesta kaksi on puhdistustuotteita, mutta toinen tuote periaatteessa korvaa myös kasvoveden. Essen Sensitive Cleanser* oli helppo valinta, se oli ensimmäinen tuote jonka poimin käteeni. Hellävarainen puhdistaja ei ole koskaan tuottanut pettymystä. Puhdistaa ihon, tekee siitä pehmeän ja tasapainoisen. Plussaa myös ihastuttavasta miedosta vaniljan tuoksusta. On niitä harvoja puhdistustuotteita joiden käytön huomaa ihossa positiivisesti. Toiseksi puhdistustuotteeksi valitsin tietenkin miselliveden. Arkikäytössä Bioderman misellivesiä on vaikea voittaa, ne ovat tarpeeksi hellävaraisia silmämeikille, kosteuttavat ihoa ja puhdistavat kiitettävän tehokkaasti. 

Seerumiksi valitsin Bioeffectin EGF-seerumin*. Valinta oli helppo, sillä jos käyttäisin vain yhtä seerumia, se olisi tämä. Yksinkertainen vain seitsemää raaka-ainetta sisältävä tuoksuton seerumi on todella tehokas ihon kosteuttaja. Sen koostumus ei välttämättä ole kaikille mieluinen, koska erittäin humektanttipitoisena, se ei "hulahda" ihoon, vaikka koostumus onkin kevyttä vaan jättää ihon pinnan joksikin aikaa hivenen tahmean tuntuiseksi. Syy miksi itsellä tuote on yökäytössä. Aamulla harvoin on puolta tuntia aikaa odotella tämän kuivumista iholle. Bioeffect on toinen valitsemistani tuotteista, joka tekee erillisen sy-voiteen turhaksi, koska tätä voi huoletta levittää sekä ylä- ja alaluomelle, jossa se toimii todella tehokkaana kosteuttajana ja juonteiden hävittäjänä. Sy-iholla tämä toimii aamuisinkin ja meikki pysyy hyvin päällä koko päivän, pienen tahmeuden takia en koko kasvoille tätä meikin alle pistäisi.

"Siihen nähden millaisia raaka-aineita tuotteeseen on pakattu, on hinta suorastaan hämmentävä."

Voiteita valitsin kaksi. Se miksi päädyin Essen Omegaan* ja Whamisan Double Rich Lotioniin* on se, että ne ovat molemmat tehokkaita ja parantavat silmin nähden ihon kuntoa. Essen Omega on itselleni maailman paras voide yöksi, sanotaanko näin, että viimeisen parin vuoden aikana, jos en ole testaillut mitään, niin tämä on aina yövoiteena ihan siksi, että se on paras. Deep on kolmesta erilaisesta Omega-voiteesta omalle iholle monikäyttöisin, se ei ole liian hoitava, mutta se kosteuttaa tarpeeksi. Toimii myös sy-iholla yöaikaan, johon levitän sitä jatkuvasti, eikä silmänympärysiho ole tuntunut kuivalta enää pitkiin aikoihin. Uskon, että se on tämän voiteen ansiota. Whamisan Double Rich Lotionin valitsin, koska se on täydellisen ohut, mutta todella kosteuttava voide meikin alle. Whamisan kasvoemulsiossa on ihastuttava kermaisen pehmeän koostumus, joka imeytyy ihoon välittömästi. Jättää ihon pinnan todella pehmäksi ja sileäksi, päälle on suorastaan nautinto levittää meikki. Jaksan aina ihmetellä miten huikean edullinen voide tämä on, 120 ml:n pullo maksaa alle 40 euroa. Siihen nähden millaisia raaka-aineita tuotteeseen on pakattu, on hinta suorastaan hämmentävä. Whamisan rutiiniin mukaan tämän päälle voi lisätä vielä voiteen, mutta meikin alle laittaessa sitä ei todellakaan tarvita. Toimii myös kivana tehohoitona illalla Essen Omegan alla, jos ihoa oikein kiristelee.

Kukaan ei varmasti yllättänyt, kun valitsin kuorinnaksi/naamioksi tuoksuttoman Bakelin Pure Peelin. Pure Peeliin on tullut uusi tuubimainen pakkaus, enkä malta odottaa, että pääsen varastostani korkkaamaan sen. Pure Peel on tehokas ja nopea ihon kirkastaja. Geelinaamio levitetään puhdistetuille kasvoille ja annetaan vaikuttaa viisi minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois lämpimällä vedellä. Se kuorii ihon luonnosta saatavien happojen avulla. Iho tuntuu käytön jälkeen pehmeältä ja sileältä. Käsittelyn jälkeen ihan tuntee, miten paljon helpommin hoitotuotteet imeytyvät ihoon. 


Mitkä ihonhoitotuotteet ostaisit ensimmäisenä? 1. Hyvinkin mielenkiintoinen postaus! Olen harkinnut tuota BioEffectin sarjaa ja tapitellut sitä Kicksissä.. vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja jotain uutta pitää saada käyttöön. Ikääntyvän ihon ongelmia, joten pitää olla samalla sitä tehokastakin! Kun nykyinen seerumi tulee tiensä päähän, saa BioEffect uuden käyttäjän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bioeffect on juurikin tehokas ikääntyvälle iholle, Kicksissä muuten ainakin verkkokaupassa Bioeffectit on tällä hetkellä -20%, en tietä onko myös liikkeessä? Tykkään eniten siitä, miten hyvin se sopii myös sy-iholle, jolloin muita sy-tuotteita ei välttämättä tarvita. Sitähän voi käyttää ihan yksisteen, mutta itse tykkään yhdistellä sitä muihin tuotteisiin, vaikka viime kesänä käytin seerumia paljon ainoana tuotteena öisin, koska ei tehnyt mieli laittaa iholle mitään rasvaisempaa kuumuudessa. :)

   Poista
 2. Tuo Whamisan Lotion pitää kyllä testata :) Todella mielenkiintoinen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin paras, täyteläinen, mutta imeytyy silti hyvin ja tekee täydellisen pinnan ennen meikkiä. :)

   Poista
 3. Hyvä postaus! Ja olen ihan samaa mieltä, että ei tulokselliseen ihonhoitoon tarvita älytöntä määrää tuotteita. Vähemmälläkin pärjää, kun ne osaa valita oikein. Asia sitten erikseen, jos ihonhoito on inthimo ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Välillä aina pelkään, että joku mun blogia lukiessa ajattelee, että kaapissa pitäisi löytyä kaikki tuotteet joista ei kirjoitan, ei todellakaan. :D Se on eri asia sitten, jos tämä on intohimo ja harrastus kuten itselle. ^_^Juuri katselin mielenkiintoista tubettajaa, joka on ammatiltaan dermatologi, toki en kaikkea purematta niele heidän ammattikuntansa väitteistä, mutta kummasti avartaa omaa näkökantaa ihonhoidosta. Tää henkilö on kuitenkin sellainen, joka itse käyttää paljon erilaisia ihonhoitotuotteita (eli ei tod ole vesi ja voide -linjalla), silti esim. hänellä on erittäin mielenkiintoisia mielipiteitä mm. seerumeista. :D

   Poista
 4. Essestä oon kuullut pelkkää hyvää ja vähän itsekin kokeillut.Whamise vaikuttaa tosi kiinnostavalta eikä Bakelin naamiokaan hullummalta, etenkin kun oon tälläinen naamiorakastaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bakelin naamio on todella tehokas, puhdistaa ihon ja tekee sileän. Esse on kyllä huippu ja samoin Whamisalta löytyy aivan huikeita tuotteita, todella herkkäihoisen kannattaa vain Whamisan kanssa olla varovainen.

   Poista
  2. Aa miks herkkäihoisen täytyy olla varovainen whamisan kanssa? Ehdin jo innostua😉

   Poista
  3. Whamisa sisältää todella paljon aktiiviaineita, joten melkein kannattaa ensin ostaa kokeiluun niitä matkakokoja, jos iho on todella herkkä. :)

   Poista
 5. Kiinnostava postaus. Kun näin otsikon, niin aavistin heti, että ainakin merkeistä Esse, Bakel ja Bioderma ovat varmasti mukana sun listalla;)
  Mä luulen, että mulle kasvojen puhdistustuotteen ohella seerumit olisivat ihan välttämättömiä ja taidan silloin kallistua the Ordinaryn puoleen. Loppuja täytyisi sitten miettiä ihan käsi poskella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, noi kolme olivat varmasti hyvin ennalta-arvattavat, jos vähänkään on lukenut mun blogia, kysymys oli ehkä enää siitä, mitkä tuotteet ostaisin. ^_^

   Tää on oikeasti yllättävän vaikea tehtävä, varsinkin jos rakastaa ihonhoitoa. :D

   Poista
 6. Olipa taas kiva postaus! Minulla takaisin tulisi Garnier misellivesi ihan heti, sitten ainakin vielä v10 tehokosteuttaja :)
  Ihana iltaa Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Misellivesi on kyllä ihan ehdoton, jos tuotteita valitsee, en voisi itse ajatellakaan, että olisin ilman misellivettä, se pelastaa monesta. :)

   Mukavaa iltaa Outi. <3

   Poista
 7. Dermalocigan cleancing balmin ja sen kaveriks saman sarjan herkän ihon putsarin ja hoitoveden ja kasvovoiteen.. ja silmänympärysnaamion ja kuorintajauheen. Oliko siinä kans 5+1. Ja kuten huomaat, en liiotellu sitä dermalociga uskossa oloa..mutta nyt kyllä alan testaan tota whamisaa. Jos sun mielestä näin kova, niin vois kolahtaa mullakin😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ensin ostamaan sen matkakoon ja kokeilemaan. Whamisa sisältää todella paljon aktiiviaineita, joten ne ei välttämättä sovi ihan kaikille, mutta kokeilemalla sen tietää. Itse en ole saanut koskaan tuotteista mitään reaktioita ihoon (koen ne jopa hellävaraisina, ihot on vaan niin erilaisia), mutta esim. hoitovedet on olleet sellaisia, että toisille ne ei välttämättä ole sopineet.

   Haha no et todellakaan liioitellut! :D

   Poista
 8. Nämä muuten ei tulleet yllätyksenä. :) Biodermaa kiinnostaisi kokeilla ja seuraavalla kerralla se saa kilahtaa ostoskoriin, niin paljon kehuttu. Luulen, että seuraava ostos on Kiehl's seerumi. :) Koukussa siihen. <3

  Ihanaa viikonloppua Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Biodermaa tilaamaan, haluaisin vaan itse nähdä sen päivän, että Biodermaa myytäisiin meillä vaikka apteekeissa, koska apteekkibrändi se on Ranskassa. :)

   Mukavaa viikonloppua Tiia. <3

   Poista
 9. Kiva kuulla, että tuo Bioeffect seerumi on tällä listalla. Mulla on muutama näyte siitä odottelemassa testausta ja oon harkinnut täysikokoisen ostamista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ehdottomasti ne näytteet, niistäkin riittää pitkään. :) Mullehan ei aikoinaan yksi sellainen näyte riittänyt, että vakuuttuisin, vasta kun sain myöhemmin käsiinä 15ml:n pullon ihastuin eli vaati itselläni hivenen pidempiaikaista käyttöä. :D

   Poista
 10. Vähänkö hyppäsin tuoliltani nähtyäni että yksi lempibloggaaja on maininnut minut artikkelissaan!! <3 Kiitos ihana Jonna! Sun lista oli tosi mielenkiintoinen, arvasin myös että Esse varmaan löytyy listalta! Tuo Whamisan voide herätti minussakin kiinnostuksen, mutta ihoni on viimeksi reagoinut turhan voimakkaasti heidän toneriinsa, joten varmaan täytyy poimia ensin sample jostain kivijalkakaupasta.

  Olen samaa mieltä että 10 steppiä on jokapäiväiseen ihonhoitoon on ihan turhaa, mutta itse olen niin tuotehifistelijä että en voisi elää ilman naamioita ja öljyjäni. ;) Jos olisi pakko tiivistää niin kaksoispuhdistus, kuorinta, kosteutus ja aurinkovoide kyllä riittäisi. Ihanaa että teit tämän kyselyn! xx

  xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   Ehdottomasti kannattaa Whamisasta hankkia vaikka se muutaman euron matkakoko, ettei sitten harmita, jos tulee jotain reaktiota. Itselläni on sellainen käsitys, että nuo Tonerit saattaisi olla vielä enemmän ragointia aiheuttavia kuin voiteet. Itse en tosin ole saanut ikinä mistään Whamisan tuotteista mitään oireita. Tonereista ehdoton lemppari on normaalin ihon, se kaikkien suosima kuivan ihon tuntuu toisinaan jopa itselle liian "tuhdilta".

   Jos olisin lähtenyt lisäämään tuotteita, niin seuraava tuote olisi ollut öljy, sitten kosteuttava naamio ja aurinkosuoja.

   Poista
 11. My brother suggested I may like this blog. He was entirely right.

  This put up actually made my day. You can not consider just how much time I had spent for this information! Thank you!

  VastaaPoista
 12. Hello. magnificent job. I did not expect this. This is a impressive story.
  Thanks!

  VastaaPoista
 13. Nyt pistit pahan, mun täytyy varmaan pohtia asia kunnolla läpi, mutta luultavasti hyvin samanhenkinen listaus tulisi multakin :) Essen Omega-voiteet olisivat varmaan omalla listalla, luultavasti laittaisin jonkun öljyseeruminkin listalle.

  Taidanpa muuten hankkia Esseltä seuraavaksi tuon Sensitive Cleanserin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiedän, että tuut tykkäämään Sensitive Cleanserista yhtä paljon kuin mä. <3 Omegat on niin parasta, en vaan voisi olla enää ilman niitä, varsinkin talviaikaan rakkautta, kesällä käytän yövoiteena. :)

   Poista
 14. I like this site so much, saved tto favorites.

  VastaaPoista
 15. Spot on with this write-up, I really feel this website
  needs a lot more attention. I'll probably be back again to read through more, thanks for the info!

  VastaaPoista
 16. Some truly wonderful information, Sword lily I detected this.

  VastaaPoista
 17. Superdry males's Germany Trophy Sequence t-shirt.

  VastaaPoista
 18. You are so interesting! I do not suppose I've truly read a single thing
  like that before. So nice to discover someone with original thoughts on this issue.
  Seriously.. many thanks for starting this up.
  This web site is something that is required on the internet, someone with a little originality!

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives