Olaplexin taikaa hiuksille


En edes muista milloin viimeksi olisin kirjoittanut hiustuotteita koskevan jutun, kuukauden parhaissa oli pari kuukautta sitten shampoo, mutta että olisin pyhittänyt kokonaisen jutun hiustuotteille niin siitä on varmasti pari vuotta aikaa. Syy ei ole siinä, etten olisi tällä välin testaillut uusia tuotteita, olen ja paljon. Hiustuotteet ovat kuitenkin sellaisia, joissa olen erittäin nirso. Nostetaan myös kissa pöydälle, aika harva shampoo tai hoitoaine pystyy tekemään tyypilliselle suomalaisella ohuelle, lasimaiselle, piikkisuoralle hiukselle yhtään sen mitään kummempaa. Kyllä, shampoo pesee ja hoitoaine selvittää sen verran, että hiukset saa kammattua/harjattua repimättä auki, mutta tuntuvatko ne hiuksissa sen enempää, EI

Hiusjutut ovat kuitenkin tosi suosittuja ja minua on harmittanut, ettei ole ollut mistä kirjoittaa. Periaatteeni on kuitenkin aina ollut, etten ala tänne mitään tuotteita suosittelemaan kenellekään, joihin en itse 100% usko tavalla toisella. 

"Minulle on aiemmin tehty värjäyksen yhteydessä Olaplex-käsittely ja tunsin sen vaikutuksen jo pesupaikalla."

Jälleen kerran viime syksynä minuun otettiin yhteyttä ja kyseltiin olisinko kiinnostunut ottamaan tuotteita testattavaksi. Olin oikeasti jo hieman turhautuneena kieltäytymässä, mutta Nordic Hair Houselta tullut yhteydenotto poikkesi niin paljon muista rennolla ystävällisyydellään, että ajattelin, että annetaan nyt jälleen kerran tuotteille mahdollisuus. Testiin tarjotut tuotteet olivat Olaplexin*, jotka sopivat ihan kaikille hiustyypeille, mutta erityisesti värjätyille ja blondatuille. 

Minulle on aiemmin tehty värjäyksen yhteydessä Olaplex-käsittely ja tunsin sen vaikutuksen jo pesupaikalla. Yleensä kun hiuksista huuhdellaan väriä pois, päänahassa tuntuu suorastaa ikävältä, koska hiukset ovat niin nihkeän puhtaat, että jokainen kosketus tuntuu suorastaan raastavan inhottavalta. Sillä kerralla kun värjäyksen yhteydessä tehtiin Olaplex-käsittely, oli tuntuma pesupaikalla hiuksissa jotain aivan erilaista. Sanoinkin tästä heti kampaajalle. Hiukset eivät tuntuneet niin ylipuhtailta, eikä päänahkaa pakottanut. Kuivuttuaan, hiukset olivat ihastuttavan pehmoiset. En oikeasti muista, että jäykkä lasimainen hiukseni olisi tuntunut ikinä niin taipuisalta. Tämä sai minut miettimään, voisiko testiin tarjotuilla tuotteilla saada lasimaisiin ja liukkaisiin hiuksiin saman pehmeyden tunteen. Sillä heti kun lasimainen hius tuntuu koostumukseltaan pehmeämmältä, sitä on helpompi käsitellä, eikä se leijaile yhtä helposti ilmassa. 

Olaplexin teho perustuu patentoituun Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleateen, joka auttaa suojaamaan ja palauttamaan vaurioituneiden hiusten kunnon. Se suojaa, ravitsee, uudistaa hiuksia ja parantaa niiden rakennetta. Muina raaka-aineina tuotteissa on käytetty mm. glyseriiniä, vihreän teen siemenöljyä, avokadoöljyä, punaista merilevää, viininrypäleen siemenöljyä, hapatettuja vihreän tee- ja arganöljyjä, acai-marjauutetta, abyssiniaöljyä, nonihedelmää, pantenolia, etikkahappoa, keramidi A2, biotiinia ja auringonkukansiemenöljyä... melkoinen lista erittäin hyvältä kuulostavia ainesosia. Lisäksi shampoo ja hoitoaine eivät sisällä sulfaatteja ja ne sopivat myös vegaaneille. Tuotteita voi käyttää, vaikka et olisikaan käynyt Olaplex-hoidossa. 

*Tuotteet saatu PR-näytteenä Nordic Hair Houselta.


Sain testattavaksi supertehokkaan trion kotikäyttöön. Paketti sisältää kolme tuotetta: No. 4 Bond Maintenance shampoon, No. 3 Hair Perfectorin sekä No. 5 Bond Maintanance hoitoaineen

Jos kaikkia kolmea tuotetta haluaa käyttää samaan aikaan, on järjestys seuraava. Ensin hiukset pestään shampoolla, jonka jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin levitetään pieni määrä Hair Perfectoria ja hiukset kammataan läpi. Annetaan vaikuttaa 10-20 minuuttia. Tämän jälkeen hiukset huuhdellaan huolellisesti, jonka jälkeen hiukset pestään uudestaan shampoolla, huuhdellaan ja tämän jälkeen lisätään vielä hoitoaine, jonka annetaan vaikuttaa kolmisen minuuttia. Itse olen tehnyt tämän käsittelyn kerran viikossa, muina kertoina vain shampoota ja hoitoainetta yhdessä. 

Kun kaikkia kolmea tuotetta jaksaa käyttää kerralla, on lopputulos mieletön. Hiukset tuntuvat pehmeiltä, vahvemmilta (tämän tuntee jopa hiuksia ponnarille laittaessa), helpommin käsiteltäviltä ja kosteutetuilta. Lupaa myös kiiltävyyttä, mutta tähän en voi ottaa kantaa, koska lasimainen hius on aina kiiltävä. 


Shampoota voisi kuvailla niin, että se on oikeastaan tiivistetyssä muodossa, sillä niin riittoisaa se on. Kun hiukset ovat märät, otan shampoota kosteisiin käsiin ja hankaan niitä hetken yhteen, jonka jälkeen vien tuotteen hiuksiin ja hiuspohjaan. Muodostuu todella pehmeä kermainen vaahto, joka on varmasti yksi ylellisempiä tunteita mitä olen millään shampoolla saanut koskaan aikaiseksi. Huuhtelun jälkeen hiuksissa ei ole sellaista ylipuhdasta tunnetta, mutta ne tuntuvat kuitenkin puhtailta. Tuotteessa on mieto raikas tuoksu. 

Hoitoaine on koostumukseltaan todella jämäkkää. Tämän vuoksi ainoa negatiivinen sanottava mitä minulla tuotteista on koskee sitä, että näin jämäkän koostumuksen kanssa Olaplexin pullon pakkaus ei oikein toimi, tämän pitäisi melkein olla aah, aina niin yhtä epäkäytännöllisessä purkissa, joka valitettavasti vain toimii paksujen koostumusten kanssa paremmin. Nyt varsinkin, kun pullo on alkanut tyhjentymään, on tuskaa saada ravisteltua tuotetta ensin suuaukolle, jotta sitä saisi rutisteltua pihalle. Heti levityksen jälkeen hiuksissa takut alkavat selviämään ja huuhtelun jälkeen hiukset tuntuvat mielettömän pehmeiltä. Tuoksu on sama kuin shampoossa, mutta miedompi.

Hair Perfector riittää kerran viikossa käytettynä n. kuudeksi viikoksi. Se on koostumukseltaan yllättävästi hieman ohuempaa kuin hoitoaine. Tuoksukin on aavistuksen voimakkaampi kuin shampoossa ja hoitoaineessa sekä ehkä aavistuksen kukkainen. 

"Olen ihastunut hiusteni nykyiseen paljon helpompaan käsiteltävyyteen ja pehmeyteen jota niissä ei ole ennen ollut, että aion jatkossakin jatkaa tuotteiden käyttöä."

Tuotteiden teho kestää joitakin pesuja, jos käytät vain shampoota ja hoitoainetta vähän vähemmän. Itse olen silloin tällöin korvannut yhden pesukerran jollain muilla tuotteilla ihan vaihtelun vuoksi, mutta tunne on silti pysynyt hiuksissa, koska olen seuraavalla kerralla jälleen palannut Olaplexien pariin. Joten jos vaikutuksen haluaa kestävän, niin tuotteita on syytä käyttää säännöllisesti, eikä niiden käytössä voi pitää pitkiä taukoja. Kuitenkin mukavaa on se, että hiuksissa eron huomaa jo välittömästi ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Olen ihastunut hiusteni nykyiseen paljon helpompaan käsiteltävyyteen ja pehmeyteen, jota niissä ei ole ennen ollut, että aion jatkossakin jatkaa tuotteiden käyttöä. Ainoastaan silloin tällöin tulen edelleen käyttämään ihan vaihtelun haluni vuoksi jotain muuta tuotetta yhdellä pesukerralla välissä pari kertaa kuukaudessa. 


Onko sinulla kokemusta Olaplexin tuotteista? Kaipaatko pehmeyttä hiuksiisi?

Tuotteita voi tilata Nordic Hair Housen verkkokaupasta

Koko trion hinta pakettina ostettuna on 80,90 euroa. Hoitoaine ja shampoo yhdessä ostettuna 51,80 euroa. Erikseen ostettuna Hair Perfector 26,90 euroa, shampoo 28,70 euroa ja hoitoaine 28,70 euroa, 

*Tuotteet saatu PR-näytteenä Nordic Hair Houselta, jutun linkeistä en saa rahallista korvausta.


 1. Mun (samoin lasimaiset) hiukset on pari kertaa käsitelty kampaajalla Olaplexillä, ja en voi kuin kehua! Pehmeät hiukset joo, mutta samalla tuuheamman tuntuiset - olisiko se sitten tuo parempi käsiteltävyys, josta puhut? Hiukset tuntuivat _merkittävästi_ ryhdikkäimmiltä käsittelyn jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on aina yhtä mahtava kuulla, että joku muukin lasimaisten hiuksien omistaja on tuntenut eron, se on jotenkin tajutonta, että miten ne liukkaat hiukset on yhtäkkiä pehmeämmät ja sitä kautta helpommin hallittavissa ja tuuheutta on selvästi lisää, huomaan sen helposti kun teen ponnaria, niin en meinaa saada kierrettyä lenkkiä yhtä monta kertaa ympäri.

   Poista
 2. Täällä pörheän karheat hiukset myöntää, että tuo kiiltoa myöskin. :) Omat hiukset kun ei ole lasimaiset, näillä taas saan aikaan pehmeyttä ja takkujen selvittelyyn helpotusta. On tehty kampaajalla Olaplex, joka teki hiukseni liruksi, pidän siitä, että hiukset ovat kuitenkin sitten pörheät, vaikka olihan ne kampaamon Olaplex käsittelyn jälkeen upean silkkiset ja hyvinvoivat. Nämä kotiaineet eivät vie tuuheutta, eikä paksuutta, mutta taikovat pörheistä hiuksista ihanan pehmeät. Nämä muuten mielestäni pesevät puhtaamman tuntuiseksi, kuin kampaajalla, en tiedä miksi?

  Vahva suositus näihin tuotteisiin. <3

  Ihanaa tiistaita Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että sä varmaan näet myös kiillon. Lasimaiset hiukset on niin kiiltävät, että sitä kiiltoa ei pysty sanomaan, koska no, ne kiiltää aina. :D Mulla ei Olaplex tehnyt värin yhteydessä hiuksista lainkaan liruja. :o Aika outo toi sun tapaus? Olisko laitettu jotain liikaa tai sitten se on tehokkaampi hoito?

   Mukavaa tiistaita Tiia. <3

   Poista
 3. Mulla on mennyt Olaplex-hoidot ja tuotteet ihan ohi ja vähän yli ymmärryksenkin. Onko ne siis tarkoitettu ohuthiuksisille vai mikä niissä on se varsinainen pointti? Kyselee täällä yksi uuno.
  Käyn värjäyttämässä tukkaani aika usein, mutta en ole kokenut, että värin poishuuhtelu olisi jotenkin epämiellyttävä tuntemus, vaan oikeastaan ihan hyvältä on tuntunut. Mulla on aina ollut paksu tukka, joten ehkä se sitten selittääa asiaa, en tiedä. Toisaalta nyt vanhemittain tukka kyllä ohentunut jonkin verran, mutta mitäs tuosta.

  Mielenkiintoisia tuotteita ja kuulostavat kyllä upeilta:)

  Kivaa alkuviikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olaplex sopii siis aivan kaikille hiustyypeille, ne korjaa jokaisesta eri tyyppisestä hiuksesta niitä ominaisuuksia mitkä niissä on "huonosti". Esim. luonnonkiharaan hiukseen ne tuovat karheuden ja kiillottomuuden tilalle pehmeyttä ja kiiltoa, käsiteltyjä hiuksia korjaavat, että niistä tulee taas pehmeät ja kiiltävät, lasimaisia pehmentävät, että niistä tulee helpommin käsiteltävät, mun on oikeastaan vaikeaa keksiä, että mitkä hiukset näistä ei hyötyisi. Ohuita hiuksia tosiaan tekevät paksumman ja tuuheamman oloisiksi. Jos on paksu ja kiiltävä hius, niin sille varmasti tuo sitten sitä käsiteltävyyden helpottuvuutta, koska pehmentää hiusta. :)

   Mukavaa viikkoa Sari. <3

   Poista
 4. Mä ostin ton saman trion Elevenilta black fridayna ja oon ihan rakastunu! 😍 Mun hiukset ei oo koskaan ollu näin hyväkuntoset kun nyt. Käytän vuorotellen Olaplexiä ja Redkeniä ja tota tehohoitoa oon käyttäny parin, kolmen viikon välein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele, kiva kuulla muidenkin hyviä kokemuksia. On ollut oikeasti turhauttavaa jo vuosia, kun tuntuu, ettei mikään hiustuote ole tehnyt mitään mainitsemisen arvoista mun hiuksille. Nämä on ensimmäiset, jotka teki ihan huomattavaa muutosta. Ja tosiaan aina silloin tällöin voi välissä käyttää muutakin, kunhan pääsääntöisesti nää on käytössä, niin näiden tuomat edut pysyvät.

   Poista
 5. Tämä on tosi mielenkiintoinen, mulla meinaan on kuvauksesta päätellen samantyyppinen hius
  kuin sulla. Oon viime aikoina tehnyt hyviä hiustuote löytöjä, mutta tän laitan ehdottomasti muistiin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti pistää, nää on ihan huiput. Ainakin mitä oon nähnyt kuvia sun hiukset näyttää hyvin samantyyppisiltä kuin mulla on.

   Poista
 6. Niin paljon hyvää kuullut olaplexista. Minä tarvitsisin apua siihen, että saisin hiuksista helposti kammattavat. Olen ihan toivoton takkutukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näillä saa kyllä tonkin ongelman hoidettua. ^_^

   Poista
 7. Kuulostaa kyllä just sellaiselta käsittelyltä mitä tämä luonnonkihara, parhaat päivänsä nähnyttä siivousmoppia muistuttava kuontaloni juuri nyt kaipaisi... Muistan kampaajakäynneiltä jääneen pehmeyden kun hiukset pestiin ja hoidettiin näillä tuotteilla, mutta en tiennytkään että näitä saa kotikäyttöönkin, huippua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ei aluksi saanutkaan, mutta jonkin aikaa on jo saanut kotikäyttöönkin ja hyvä niin. Parasta vielä se, että myös näillä oikeasti saa tuloksia.

   Poista
 8. Olaplexiä on jo vuosia hehkutettu mutta vielä on jäänyt testaamatta, mutta kiva että näitä saa myös kotiin ostettua eikä vain kampaamohoitona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin on ihan huippua, että näitä voi ostaa kotiinkin ja ovat myös tehokkaita. :)

   Poista
 9. Olaplex kokemukseni ovat juurikin kampaamossa värin yhteydessä tehdyt käsittelyt. Kyllä se tunne on ihana, joskin arvokas. Nämä kyllä kiinnostaa. Aikaisemmin lyhyellä tukalla en ole nähnyt tarpeelliseksi, muttanyt tukka yltää jo leukalinhan yli, niin pitäö vakavasti harkita.
  Jänmä kun sanot, ettei shampoot juuri mitään tee. Olen samaa mieltä. Ne pesee. Se on shampoon tarkoitus. Toki on eri pesuasteita ja tehoja, jonka vuoksi esim. Itse en voi läheskään kaikkia shampoita käyttää, koska omaan herkän päänahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan käsittely maksaa jonkin verran... Pidän itseasiassa näitä kotihoitoon tarkoitettuja tuotteita edullisena, sillä shampoo ja hoitoaine ovat todella riittoisia ja kestävät pitkään. Itsellä lapaluihin ulottuvat hiukset ja tuotteet olleet pari kuukautta käytössä, niin ei ole pullot vielä edes puolivälissä. Pesen hiukseni n. 3 kertaa viikossa.

   Poista
 10. Täällä toinen lasihius! Mä oon tuota shampoota ja hoitoainetta himoinnut jo pitkään. Luulenpa, että näistä olisi apua todella helposti haaroittuviin hiuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on tohon ongelmaan apua, itse en osaa siitäkään mitään sanoa, koska mulla ei ole kaksihaaraisia oikeastaan lainkaan ja joo mulla on oudot hiukset. :D

   Poista
 11. Entä rasvoittuville hiuksille?

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives