Aurinkovoiteet ja ihmetystä herättävät pakkaukset


Alkaa olemaan se aika vuodesta, kun sellaisetkin, jotka ehkä talveksi hautaavat aurinkovoiteet kaapin perukoille, alkavat etsimään niitä uudestaan käsiinsä. 

Kaikki meistä tietävät, että auringosta on niin hyötyä kuin haittaakin. Positiivisia ovat mm. D-vitamiinin tuotanto ja kudosten hapetuksen tehostuminen. Puhumattakaan auringon virkistävästä ja mielialaa kohottavasta vaikutuksesta. Haittapuoliakin on, kuten melkein kaikessa hyvässä tässä maailmassa. Ihon palaminen, ennenaikainen ikääntyminen, allergiset reaktiot ja ihosyöpä.

"Älä säästele aurinkosuojan käytössä."

Haittapuolien vuoksi onkin tärkeää välttää liiallista altistumista auringolle ja suojata ihoa esim. vaatteilla. Sekä se tärkein – älä säästele aurinkosuojan käytössä. Kannattaa muistaa, että UVB-säteille altistutaan vain olemalla ulkona, kun taas UVA-säteily pystyy kulkeutumaan myös ikkunoiden läpi. Joten varsinkin jos autoilee paljon, hyvä aurinkosuoja on aina tarpeen. 


Suurin osa levittää aurinkovoidetta aivan liian vähän. Ihomme pinta-ala on huimat 1,5-2 neliömetriä. Joten jos haluaa oikeasti suojata kunnolla koko vartalon ja kasvot, voidetta tarvitsee levittää aikuiselle 40 ml:a ja lapselle 20 ml:a yhdellä levityskerralla. Lisäksi viranomaisten suositus on, että voidetta pitäisi tämän jälkeen lisätä 2-3 tunnin välein. Moniko myöntää oikeasti tekevänsä näin ja näillä määrillä? Minä voin heti pitää käteni alhaalla ja sanoa, että en minä ainakaan. 

"Miksi ihmeessä Suomessa myydään aurinkosuojia pienissä pakkauksissa?"

Olen monesti miettinyt sitä, että miksi ihmeessä Suomessa myydään aurinkosuojia pienissä pakkauksissa (tiedän, että esim. rapakon takana myynnissä on aurinkosuojia paljon monipakkauksissa sekä 500 ml:n ja sitä isommissakin pulloissa)? Meillä jopa vartalolle tarkoitetut aurinkovoiteet ovat pakattuina hyvin vaatimattoman kokoisiin 150-200 ml:n pulloihin. Vichyllä olen huomannut olevan myynnissä peräti 300 ml:n SPF50 suojan, jota itsekin jonkin verran viime kesänä käytin juuri kokonsa vuoksi. 

Tehdäänpä pieni laskutoimitus. Helteinen kesäpäivä ulkona, joita viime kesänä riitti viikkokausia. On hurja ajatella, että jo ensimmäinen levityskerta viranomaisten ohjeiden mukaan levitettyä aurinkorasvaa, kuluttaa pullon koosta riippuen siitä peräti n. 1/3 tai 1/4 osaa. Jos lisäisimme voidetta päivän aikana vaikka kahdesti ehkä kolmesti (emme siis edes suositusten mukaan 2-3 h välein), koska Suomessa kesällä aurinko paistaa yöhön asti, niin yksi pullo olisi kulutettu melkein päivässä pohjaan saakka. Moniko käyttää pienen pullon aurinkovoidetta päivittäin? Kenellä edes olisi varaa rahallisesti, sillä ei edes marketeissa myytävät aurinkovoiteet ole kovin edullisia, eivät ainakaan päivä/pullo tahdilla käytettynä.  

Näen tässä itse aikamoisen kohtaanto-ongelman. Meidän halutaan käyttävän tarpeeksi aurinkosuojaa, mutta voin sanoa, että nykyisillä pullokoolla ja hinnoittelulla, sitä tuskin tulee kovin helposti tapahtumaan. Voisi vaikka aloittaa siitä, että pakkauskoot muuttuisivat isommiksi ja hivenen edullisemmat monipakkaukset yleistyisivät. Näin ainakin saataisiin helposti alitajuisesti ihmisten ajatusmaailmaa muutettua siitä, kuinka paljon oikeasti on oikea määrä aurinkovoidetta. Olen aina ollut hivenen huvittunut siitäkin, että kasvoille tarkoitetut aurinkosuojat ovat usein siroissa 50 ml:n pakkauksissa, kun mielestäni ne pitäisi olla vähintään 100 ml:n koossa. Sillä eihän niitä levitetä kasvoillekaan yhtä pieniä määriä kuin kasvovoiteita vaan voidetta pitää pistää oikeasti kunnon kerros, jopa niin, että ne kasvot ovat hetken aikaa valkoisina. Sen jälkeen antaa voiteen imeytyä ja sen jälkeen mahdollisesti lisätä päälle vielä meikkiä. 

Pitää kuitenkin muistaa, että mikä tahansa pienikin suoja on parempi kuin ei suojaa ollenkaan. 


Oikein ihanaa kesän odotusta kaikille!

Mietitkö seuraavan kerran aurinkovoidetta levittäessäsi, että tuliko laitettua tarpeeksi?

*Kuvien purkit liittyvät tapaukseen, osa on omia, osa PR-näytteitä, jotka on saatu blogin kautta. 



  1. Ohje 40ml kerta-annoksesta on kyllä aika radikaali. Harva kekkuloi nyt talviauringossa tai myöhemmin kesällä kokoajan bikineissä eli vartalon iho auringonsäteiden armoilla. Kesäisinkin monella on ainakin reidet, vatsa ja selkä vaatteiden suojissa, joten niiden alueiden rasvaaminen olisi sekä turhaa että inhottavaa kun rasva sotkee vaatteet, muut tekstiilit ja tuntuu iholla inhottavalta. (Monella ei ole varaa ostaa selektiivisen kosmetiikan unelmankeveitä aurinkorasvoja vaan on mentävä Lidlin paksulla, imeytymättömällä rasvalla.) Tekstistäsi ei ilmene, että oletat, että kesäpäivänä ulkosalla jokainen on oikeastaan alastomana. Moni nimittäin viettää ulkosalla kesäpäivää vain esimerkiksi käsivarret ja nilkat paljaina, jolloin 40ml yhteensä näille alueille on älytöntä.

    Kerroit että hyvä määrä aurinkorasvaa kasvoille on laittaa niin paljon, että kasvot ovat valkoiset. Fysikaaliset suojat ovat tyypillisesti sitä valkoista jankkia, mutta kemikaalisilla suojilla (joita moni haluaa käyttää varsinkin kasvoilla vitivalkoisen sijaan) ei useinkaan ole valkoista väriä. Kasvoille tarkoitetuissa aurinkosuojissa on myös värittömiä tai (meikkimäisiä) värillisiä suojia ja koostumus voi olla myös puuterimainen. En usko, että edullisella, paksulla voiteella vitivalkoisiksi kuorrutettujen kasvojen päälle levitetty meikki on kenestäkään kivantuntuinen, pysyvä ja nätti. (Ja kyllä, teen tässä nyt yleistyksen että edullinen voide on paksu, mutta rehellisesti sanottuna Suomessa ei ole paljoakaan myynnissä oikeasti ohuita aurinkosuojia, joissa olisi sekä korkea suojakerroin että tahmaaamaton koostumus. Niitä on olemassa kyllä, mutta Suomen markkinoilla hyvin vähän.)

    Tekstissäsi teet rajuja yleistyksiä, mikä on harmi, koska lukijoissa on varmasti myös niitä, jotka eivät ole juurikaan tietoisia aurinkosuojista ja jotka "lukevat tätä kuin piru raamattua".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilen vahvasti, että omissa lukijoissa on ihmisiä jotka lukevat tätä kuin piru raamattua. Monet ovat varsin valistuneita kosmetiikan kuluttajia ja osaavat kyllä ajatella ihan omilla aivoillaan.

      Enkä ole tekstissä sanonut missään lauseessa, että edullinen voide on paksua, en vaikka luin kuinka monta kertaa tekstin läpi, joten yhdistelit itse jutusta lauseita täysin eri asiayhteyksistä. Runsaasti laitettuna mikä tahansa aurinkovoide pyörii hetken valkoisena iholla ennen imeytymistä, toki fysikaaliset enemmän kuin kemialliset, jotka imeytyvät iholle nopeammin. Jos ei nyt lukuun oteta esim. Sensain aurinkosuojia, jotka eivät sellaista tee lainkaan ja joitakin korealaisia.

      Ja kyllä tiedän hyvin itsekin, että 40ml:ä on radikaalia, mutta niin kuin sanoin, se ei ole minun suositus vaan viranomaisten, jotka ovat laskeneet, mitä tarvitaan koko kropalle kasvot mukaan lukien kunnon suojaukseen. Kuten jutussa kirjoitin, puhuin viranomaisista en omasta suosituksestani.

      Pitää muuten muistaa, että pelkkä vaatekaan ei välttämättä suojaa ihoa täysin auringolta (paitsi mustat farkut, jotka antavat suojakertoimen 2000) , joten vaikka ei olisikaan bikeineissä, kannattaa aurinkovoidetta niidenkin alle laittaa, varsinkin jos viettää pitkiä aikoja aurinkossa ja kangas on ohutta, kuten kesä kuumalla usein on. Eri asia on sitten vaatteet, jotka ovat nimenomaan tarkoitettu auringon suojaksi. Joten tarvittaessa vaatteiden alle aurinkosuoja on hyvä vahvistamaan suojaa. Säteilytuvakeskuksen testissä ohuen silkkipaidan suojakerroin oli noin viisi, T-paitojen kymmenestä ylöspäin jopa sataan asti. Joidenkin puuvillavaatteiden suojakerroin tosin heikkenee niiden kastuessa. Eli vaatteissakin materiaalilla on väliä.

      Poista
    2. Tarkoitin, että moni käyttää edullisia aurinkovoiteita ja rinnastin edulliset aurinkovoiteet paksuiksi.:) Tarkensin, että sanoistani huolimatta tiedän, että edullisissakin voi löytyä ohuita koostumuksia, jottet tarttuisi väitteeseeni.

      (Blogiasi lukeville on selvää, että käytät pitkälti kalliita ihonhoitotuotteita, joten olet todennäköisesti tottunut kalliissa voiteissa usein olevaan hyvään imeytymiseen, ohuuteen ja tahmaamattomuuteen. Ohjeidesi mukaan toimiva, mutta edullisiin (jotka usein ovat paksuja koostumukseltaan) aurinkorasvoihin tarttuva voi siis kokea ikävän yllätyksen kun meikki ei asetu nätisti rasvakerroksen päälle, rasva elää ja liikkuu ja kerääntyy juonteisiin jne.

      Poista
    3. Käytän muuten itse (jos en käytä kasvoilla Sensain aurinkovoidetta, joka on niitä harvoja jotka ei isonakaan määränä pyöri kasvoilla vaan imeytyy hyvin) usein juurikin fysikaalista suojaa, mitä alla oleva kommentoijakin mainitsi, koska niissä jää parempi tartuntapinta meikille, koska koostumus on jämäkämpi. Meikin alta se valkoisuuskaan ei näy. Vartalolle käytän myös edullisia ja arvokkaampia vaihtelevasti sekaisin. Esim. edullisissa juurikin suihkepulloihin pakatuissa on ohuemmat koostumukset ja suosinkin niitä.

      Virve on muuten kirjoittanut hyvän jutun siitä, suojaako pelkkä meikkivoide ihoa auringolta, tässäkin jutussa tulee hyvin esiin se, että meikkivoidetta ei saa ikinä laitettua niin paksusti kasvoille, että sen lupaama suojakerroin toteutuisi. Esim. kasvoille 1/4 tl verran. https://blogit.terve.fi/ostolakossa/suojaako-meikkivoide-ihoa-auringolta/ Joten niin inhalta kuin se tuntuukin, parempi pistää kunnon kerros aurinkosuojaa kasvoille yksinään tai sitten kunnon kerros aurinkosuojaa ja vielä suojakertoimellinen meikkivoide päälle, että saa kasvoille hyvän suojan.

      Poista
  2. Olen aktivoitunut viimeisen muutaman vuoden ajan aurinkovoiteen käytössä. Kun valon määrä lisääntyy, olen yleensä laittanut aurinkovoidetta (sk 50) päivävoiteen alle. Jos keli on aurinkoinen, käytän myös Acon lapsille tarkoitettua aurinkovoidetta. Kuten edellinen kommentoija totesi, nuo fysikaaliset suojat tekevät puolikuolleen näköiseksi. Niin hullulta kuin kuulostaa, mielenkiinnosta kokeilin laittaa BB-voidetta päälle. Lopputulos oli melkein nukkemainen. Taisi löytyä puolivahingossa meikin pohjustusvoide ja kunnon aurinkosuoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten totta, että fysikaalinen suoja ja BB-voide on hyvä yhdistelmä. :D Siihen nappaa paremmin meikkikin kiinni, kun on tahmeampi tartuntapinta. Itse laitan juurikin kasvoille ensin fysikaalisen suojan ja siihen päälle vielä Misshan BB:n, jossa on korkea suojakerroin, sen jos vielä kiinnittäisi Jane Iredalen mineraalisuojalla, niin siinä olisikin sitten triplasuoja kasvoilla. :D

      Poista
  3. Olen kaivannut jättipumppupulloja aurinkorasvoihin. Esim. me kun perheenä menemme aurinkolomalle ja viranomaisten suositusten mukaan kuluu pullotolkulla sitä aurinkovoidetta. Olen ollut tilaisuudessa jossain kohden, missä La Roche Posayn edustaja kertoi miten paljon sitä oikeasti pitää käyttää sitä aurinkorasvaa, jotta saa sen suojan.

    Ikävää muuten tämä ano, joka pitää meitä lukijoita hölmönä. Minulla ei ollut mitään vaikeutta ymmärtää tätä tekstiä ja kun itsekin olen näitä suosituksia tutkinut.

    Esimerkiksi Lorealilta ja Nivealta löytyy edullisia ohuita voiteita, suihkeita, jotka imeytyvät hetkessä. Kaukana on omat lapsuuden ajan jökötti voiteet, jotka tahmasivat eivät imeytyneet millään. Eli aurinkovoiteita löytyy jokaisesta hintaluokasta ja ihan keveitä. Lidlistä olen ostanut myös aurinkovoiteita ja eivät nekään ole mitään jankkia, etenkään suihkepullomuodossa. Eli vaikka Suomessa ei ole monen monia keveitä koostumuksella olevia edullisia suojavoiteita, niitä on ihan riittävästi, että minä osaan ostaa suojatuotteeni näiltä brändeiltä.

    Kasvot suojaisin meikkivoiteella, jossa on korkea suojakerroin ja näitäkin löytyy Lumenesta kalleimpiin selektiivisiin merkkeihin. On mieletöntä miten hyviä suojakerroksella olevia meikkivoiteita on nykyään saatavilla eli saa kasvot suojattua ilman sitä aurinkovoidetta ja meikki päälle.

    Juu ja jos menee keveissä kesävaatteissa ulos, niin suojaisin koko kropan.

    Hyvä postaus Jonna ja tiedottaminen siitä, että suomalaiset takuulla käyttävät aivan liian vähän aurinkovoiteita ja näin olen minäkin ja meidän perhe ennen tehnyt ennen, kuin tietoisuus asiasta on kasvanut.

    Ihanaa sunnuntaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viranomaisten suositus on tuo 40 ml:a kropalle ja kasvoille niin hurjalta kuin se kuulostaakin. Varmaan juuri tuon suosituksen olet sinäkin nähnyt. Siksi laitoin juttuun, että suositus on viranomaisten ei minun, ettei nyt tarvitse kenenkään ajatella, että heittelen lukuja omasta päästäni vaan tarkoitus oli herätellä lukijoita ajattelemaan paljonko sitä voidetta tarvitsee oikeasti levittää. Itsehän auliisti myönsin, etten todellakaan pistä noin paljoa.

      Kyllä meillä silti esim. etelän lomilla missä ollaan koko ajan ulkona ja auringossa kävelemässä, menee miehen kanssa viikon aikana kahdestaan 5-6 purkkia aurinkovoidetta jotka rahdataan Suomesta, koska Kreikassa aurinkovoiteet on vielä kalliimpi kuin meillä esim. Nivea on täällä halvempaa. Joten voin vaan kuvitella paljon sitä kuluu perheellä, jolla varmasti joku litran pumppupullo olisi oiva kesällä käytössä.

      Kiva, että ymmärsit jutun pointtini. Siinä vaiheessa, kun mennään arvostelemaan lukijoideni mahdollista ymmärrystasoa ollaan hivenen väärillä jäljillä. Eri asia arvostella minun sisällöntuotantoa, siitä palaute on aina tervetullutta, mutta toivon, että lukijat jätetään jatkossa rauhaan.

      Ihanaa sunnuntaita Tiia! <3

      Poista
  4. Hyvä ja aiheellinen kirjoitus, Jonna<3
    Itse olen todella tarkka aurinkosuojan kanssa, että käytän kasvoilla aurinkosuojaa ympäri vuoden, sekä kesälläkin pidän kropan aina vaatteiden peitossa (paksujenkin) ja jos jotain nahkaa on esillä, niin sivelen sitä ahkeraan spf50-suojalla;) Mieluiten kartan aurinkoa kokonaan olemalla enimmäkseen sisätilossa kuten viime kesän helteillä. Olen aina ollut auringon karttaja. Parasta auringossa on valo ja sitähän ilman ei ihminen selviä täysipäisenä, mutta ilman rusketusta pärjää oikein mainiosti.

    Tubettaja Wayne Goss näytti joitakin kuukausia sitten miten paljon aurinkosuojallista meikkivoidetta pitäisi levittää kasvoille, että kasvot olisivat oikeasti suojattu, niin se määrä oli niin valtava (vrt. 40 ml:n kerta-annos), ettei kukaan sellaista pakkelia kasvoillen laita. Niinpä meikkivoiteenkin alla olisi hyvä olla erillinen aurinkosuoja!

    Kivaa sunnuntaita Jonna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari sä olet mun aurinkosuoja-idoli, haaveissa on, että pystyn joskus samaan kuin sinäkin! :) Sulla on kyllä niin upea iho, enkä yhtään epäile, ettei osa siitä olisi sitä, että suojaat niin hyvin, etkä vietä aikaa auringossa jos vaan pystyt välttelemään.

      Ne suositusmäärät on oikeasti valtavia, mutta kyllä 40 ml:a kun koko kropalle oikein kunnolla kasvot mukaan lukien levittää, niin kyllähän sen määrän saa uppoamaan, iho on ihmisen suurin elin. :D

      Ja juuri tuo, linkkasin Virvenkin jutun ylempään kommenttiini tuosta, että suojakertoimellista meikkivoidetta ei saa ikinä levitettyä kasvoille niin paljon, että sen lupaama suoja toteutuisi. Siksi alle aina myös kunnolla aurinkosuojaa. Mähän usein kesällä vielä kiinnitän meikin Jane Iredalen mineraalipuuteri suojalla, joten voi olla triplakerroskin suojaa kasvoilla, mutta more is more tämän kanssa.

      Ihanaa sunnuntaita Sari. <3

      Poista
  5. Oon jo pidempään kiinnittänyt riittävään rasvaukseen huomoita ja opettanut sitä myös muulle perheelle. Mun miehellä on vitiligo ja meillä kuluu aurinkorasvaa tosi paljon.Jopa teinit ovat oppineet sitä käyttämään ihan itsenäisesti, pyytämättä!

    Aiheesta ei voi turhaan muistuttaa, niin tärkeää suojautuminen on.
    Vaikka rakastan aurinkoa ja rusketusta, en tee sitä riskillä.

    Hyvä ja tärkeä aihe, kiitos Jonna ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, että ovat. Olen itse siitä onnellisessa asemassa, että taidan olla sitä ekaa sukupolvea joille alettiin jo lapsena pistämään aurinkorasvaa, vaikka omat vanhemmat ovat vielä olleet niitä, jotka ovat yrittäneet vaan saada ihonsa mahdollisimman kahvipavun väriseksi mitä nopeammin sen parempi.

      Itsekin vietän suojakertoimilla kuorrutettuna ja varjon alla suurimman osan aikaa jopa rantalomilla. En edes tykkään kierrellä kävellen keskipäivän aikaan paikkoja ja jos on pakko, menen aina varjopuolelle kävelemään, vaikka rakastan aurinkoa.

      Ole hyvä Maikku. <3

      Poista
  6. Myönnetään, etten käytä aurinkosuojaa esimerkiksi kasvoille ympäri vuoden, vaikka tiedän että se kannattaisi. Enkä taatusti käytä tuollaisia määriä kerralla, mitä voidetta suositellaan käytettäväksi! Olin juuri mieheni kanssa viikon Kanarialla ja vaikkei sielläkään mikään superlämmin ole, tuli se aurinkovoiteen tarpeellisuus ja ennen kaikkea sen lisäämisen tarpeellisuus miehen kohdalla esille. Hän ei altaalla makoillessa mun kehotuksista huolimatta rasvaa halunnut lisätä ja lopputulos oli sitten totta kai se, että iho paloi paikoitellen. Ei onneksi pahasti, mutta paloi kuitenkin. Mähän poltin itseni 2,5 vuotta sitten Miamissa aurinkorasvan käytöstä huolimatta niin pahasti, että lopulta koko selkä oli vesikelloilla ja se kipu oli jokseenkin kamalaa. Sen jälkeen oon pyrkinyt suojaamaan itseäni auringossa vaatteilla + toki käyttämään reilusti sitä aurinkorasvaa.

    Hyvä postaus todella tärkeestä aiheesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään loka-joulukuun skippaan, muina kuukausina pyrin laittamaan aurinkosuojan suojakertoimellisen meikkivoiteen alle. Niin ja kuka meistä oikeasti pistää? :D Meillä menee miehen kanssa viikon aurinkolomalla 5-6 purkkia kahdestaan aurinkovoidetta, se on varmasti enemmän kuin monella muulla, mutta ei tarpeeksi...

      Lisääminen on tärkeää, se suoja ei vaan yksinkertaisesti pysy, jos hikoilee tai käy uimassa ja kuluu se muutenkin.

      Apua, melkein tunnen tuskaa sun puolesta tosta palamisesta. Itse en koskaan onneksi ole vesikelloille palanut. Mut Karibialla sain punoituksen ensimmäisellä kerralla rintakehään ja jalkapöytiin, joista hivenen lähti nahkaakin lopulta. Mutta sen jälkeen aloin syödä niitä aurinkokapselaita ja ne suojan kanssa ovat olleet se taika, etten ole sen jälkeen enää kärvähtänyt.

      Kiitos Linda. :)

      Poista
  7. Minä olen viime vuosina oppinut suojaamaan ihoni kunnolla. Vietän kesäpäivinä puolet työpäivästä ulkona ja siinä ei tosiaan parane jättää ihoa suojaamatta. Tuntuu, että aina aloitan rasvojen käytön liian myöhään, pitäisi tässäkin parantaa tapansa.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitenkä se meni? ;)

      Sun työssä kyllä hyvä suoja on oikeasti tarpeen. Varsinkin viime kesänä on saanut kuorruttaa aurinkovoidetta varmasti kunnolla.

      Ihanaa sunnuntaita Outi. <3

      Poista
  8. Mä olen aina välillä miettinyt kuinka paljon aurinkovoidetta oikeasti pitäisi laittaa ja lisätä päivän aikana. Ja vastaus on paljon enemmän kuin ihmiset yleensä käyttää. Koetan etenkin nyt keväällä laittaa kunnolla suojaa kasvoille. Kesällä taas iskee se ongelma, että jos on meikannut aurinkovoiteen päälle, niin sittenpä voidetta ei lisätäkään niin helposti ellei pese kasvoja ja aloita hommaa alusta :D. Garnierilla on tosin suihke, jonka mainostetaan sopivan meikin päälle, mutta eipä toiminut. Iholle jäi vaalea kerros ja pakkohan se on hieroa ihoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ikävää kun sen vastauksen tietää jo etukäteen ja tietää käyttävänsä liian vähän. Suomessa olen tosi huono lisäileen, koska vietän vähemmän aikaa ulkona, mutta ulkomailla olen tosi tarkka ja hölvään voidetta jatkuvasti lisää. :D

      Muistankin ton Garnierin ja mietin sitä, että näinköhän toimii, ei voidetta saa suihkeeksi mitenkään niin hienossa muodossa, ettei siitä mitään jälkiä meikin päälle jäisi. Joten taidan sitten skipata ton. :D

      Poista
  9. Holvaan aamulla SPF50 aurinkovoidetta naamaani. Sitä valkoista jankkia (iSClinical on lempparini ja imeytyy nassuun hyvin). Aurinkovoiteeseen sekoitan ne vähän liian tummat meikkivoiteet (nuukaullakun oon).
    Loput pyyhin aina kämmenselkiin.

    Päivisin lisään käsilaukusta puuterimaista aurinkosuojaa (JaneIredale, Lush, ILia).
    Jos hikoilen ihan voidemuotoinen iSClinicalia tulee lisättyä.

    Maksaläiskät ainakin vähentyneet, joten kai tuolla jokin vaikutus on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos meikkivoidevinkistä, loistava kikka! Sillähän saa kivasti vähän sävyäkin kasvoille. Oletko muuten kokeillut iS Clinicalilta sitä värillistä versiota? Se on minun lemppari. Itsellä kulkee kanssa Jane Iredale aina mukana.

      Poista
    2. Just se värillinen on meidän perheessä miehenkin lemppari. Kuulemma näkee mihin on levittänyt (ja muut ei sitä nää). Väritön ei ollut hyvä miehen mielestä.

      Poista
  10. Tuo on niin totta, että miten ne koot onkin niin pieniä! Kieltämättä joskus käy mielessä jossain matkoilla, että kyllä tämän putelin tulee riittää koko viikoksi ja jos putelista truuttaa useampi perheenjäsen, niin eihän se riitä. Toisaalta meillä on usein monia eri kertoimia mukana eli usemapi puteli. Mutta joo, kyllä sitä varmaan enemmän tulisi laitella, kuin mitä tulee laitettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä juuri! Jos halutaan, että ihmiset levittäis sitä suositusten mukaan niin olisi kyllä aika miettiä pakkauskoot uusiksi. :D Me saadaan miehen kanssa kahdestaan kulutettua ulkomailla se 5-6 purkkia aurinkovoidetta viikossa, ollaan aika ahkeria lisäilijöitä. Periaatteessa toikaan ei ole edelleenkään tarpeeksi, mut tiedän, että hyvä alku. ^_^

      Poista
  11. Mullakin taitaa pysyä käsi alhaalla, hehe :D Viime kesä oli niin poikkeuksellinen, että silloin kasvoillekin tuli väriä. Pari aiempaa kesää olen huolehtinut suojakertoimesta + kesät olleet vähemmän aurinkoisia, niin olen ollut huomattavasti kalpeampi tähän aikaan vuodesta, kuin nyt tänä vuonna. Vartalon suhteen olen alkukesästä huolehtivaisempi, kuin loppukesästä. Mutta esim. en mä välttämättä päivän aikaan enää aurinkovoidetta lisäile vartalolle ( tai sitten kasvoille meikin päälle ), enkä välttämättä laita sitä työpäivinä jolloin nokka piipahtaa ulkona vain hetken aikaa. Silloin tottakai käytän, kun tiedossa on enemmän ulkona oleilua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mä luulen, että aika monella...

      Meikin päälle on ihan mahdoton lisätä aurinkovoidetta. Viime kesä oli kyllä sellainen, että tuskinpa toista peräkkäin tulee, toki toivon, mut epäilen. Itsekin olen edelleen hivenen päivettyneempi, normaalisti oon tähän aikaan väriä lakana, nyt en.

      Poista
  12. Mä olen mielessäni kironnut tätä asiaa jo pitkään. Miksi ihmeessä kukaan ei tajua tehdä kunnon jumbokokoja aurinkosuojaa? Mä kuulun siihen porukkaan, joka kesäaikaan läträä sitä rasvaa oikein kunnolla ja arvostaisin todella paljon isompia pakkauksia. En kyllä minäkään pääsen tuohon 40ml levitykseen, se kuulostaa todella hurjalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, hyvä, että joku muukin! Vaikka ei edes pääsis siiihen 40ml:n levitykseen (en pääse itsekään vaikka läträän), niin silti pakkauskoot on naurettavia.

      Poista
  13. Olen lähdössä kolmeksi viikoksi lomalle ja aurinkorasvan ostaminen tuotti kyllä päänvaivaa. Ostin ensinnäkin useamman pienemmän koon yhden isomman sijaan, virhe. Sitten rupesin lukemaan, että ainakin osa ainesosista on yhdistetty korallien tuhoutumiseen. Seuraavaksi piti ostaa sellaista aurinkorasvaa, jossa näitä ainesosia ei ole :D Mieheni seurasi ihmeissään mun "ongelmia" aurinkorasvojen kanssa. Lopulta ostin neljä (!!!) eri purkkia vartalolle ja yhden kasvoille. Rahaa näihin paloi semmoset 100e. Mies ilmoitti heti, että hänelle kyllä kelpaa halvemmatkin rasvat ja hän ostaa mielellään omansa. Tulin itsekin siihen lopputulokseen, että Suomessa taidan käyttää halvempia tököttejä. Isompia kokoja toivon minäkin ja Virven blogista olen lukenut kosteusvoiteista, joissa on suojakerroin. Sellaset olisi kivoja, mutta en ole saanut aikaiseksi tilata niitä ulkomailta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolme viikkoa on vielä todella pitkä aika! Ei ihme, että rahaa paloi, juurikin koralliystävällisissa on usein vielä enemmän hintaa. Musta jo viikko on haasteellinen vain kahdellekin ihmiselle. Toki voi paikan päältä aina ostaa, mutta yllättäen varsinkin turistien suosimissa rantakohteissa, ne voivat olla vieläkin kalliimpia kuin meillä, vaikka muuten olisi halvempaa. Jos esim. Karibialle päin reissaa, sieltä kannattaa paikan päältä ostaa koralliystävälliset aurinkovoiteet. Ainakin aiemmin olivat siellä halvempia ja niitä koralliystävällisiä oli kaupat täynnä, niiden korallien vuoksi. Suomessa pelkästään ulkona "hilluessa" voi sit käyttää hyvin niitä ei ystävällisiäkin, vaikka vain siksi, että tulisi vähän halvemmaksi.

      Hymähtelin tälle sun jutulle, koska kuulostaa niin tutulta...

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives