Klassikot osa 55 – Nivea Creme

*Tuotteet PR-näyte


Vihjasinkin jokin aika sitten, että tämän kertaisesta tuotteesta olen halunnut jo pitkään kirjoittaa postauksen Klassikot-sarjaan. Kyseessä ei tietenkään ole mikä tahansa tuote vaan Nivean kulttituote *Nivea Creme.

Tänä päivänä Nivea on maailmanlaajuinen yritys, joka on saksalaisen Beiersdorfin omistuksessa. Nivea Cremen tarina alkoi jo vuonna 1900, kun haluttiin kehittää jotain ihan uutta. Lopulta vuosien päästä uudenlainen alunperin lääketieteeseen kehitelty Eucerit syntyi. Eucerit toimii emulgaatorina, joka mahdollistaa veden ja öljyn yhdistämisen muuttamattomaksi seokseksi. Uudenlainen emulgaattori oli vihdoin valmis vuonna 1911 ja sen myötä ensimmäinen Nivea Creme oli valmis markkinoille. Nivea Creme onkin maailman ensimmäinen voide, joka yhdistää veden ja öljyn. 

Tuote niitti menestystä heti ilmestymisestään lähtien, koska se oli siihen aikaan uutta ja erilaista. On huikeaa ajatella, että jo vuonna 1914 lähes puolet voiteen myynnistä tapahtui ulkomailla. Tämän mahdollisti voiteen koostumuksen pysyminen stabiilina myös kuljetuksessa. 


Nivea Creme on väriltään puhtaan lumen valkoista, se on niin valkoista, että se melkein häikäisee silmiä, kun paketin avaa. Koostumus on todella paksua, mutta samaan aikaan se onnistuu olemaan jopa jollain tavalla kuohkean pehmeää. Se näyttääkin jämäkältä kermavaahdolta. Jämäkästä koostumuksestaan huolimatta voide imeytyy yllättävänkin helposti ihoon. Hoitaa ja kosteuttaa tehokkaasti, sopii parhaiten kuivalle iholle. Tämä onkin varmasti se syy, miksi suomalaisetkin ottivat aikoinaan voiteen omakseen. Mikä olisikaan parempaa talven kuivattamalle iholle kuin tuhti ja ravitseva voide?

Olen käyttänyt Nivea Cremea toisinaan vuosien saatossa, mutta vain kuiviin kantapäihin yön ajaksi. Niitä se pehmittääkin todella tehokkaasti. Toiset tykkäävät käyttää voidetta myös käsivoiteena, mutta itse en pysty siihen sen liian voimakkaan tuoksun vuoksi. Voide on varmasti yksi voimakkaimmin hajustettuja tuotteita mitä tiedän. Tosin se on myös tuote, joka tunnetaan juurikin tuoksustaan. Tuoksu ei häviä nenästä, vaikka odottelisin tunteja. Käsistäkin haistan sen niin kauan, kunnes pesen kädet saippualla. Haistan sen jopa muilta, jotka ovat sitä laittaneet. Itsehän en halua haistaa itsestäni mitään tuoksua pitkin päivää, koska se tekee "äklön" olon. Kyllä, jopa käyttämäni hajuvedet ovat ns. "ihotuoksuja". Annostelen niitä todella harkiten. Haistan ne alun jälkeen vasta, kun vien oman ranteeni nenäni eteen tai toinen osapuoli haistaa, kun halaa minua. Olen oppinut siihen, että siinä vaiheessa, jos joku tuoksuu tuntikausia nenääni, se on liian voimakkaasti hajustettua omaan makuuni. Nivea Creme on valitettavasti tällainen tuote.

Muutama vuosi sitten oli vallalla villitys, jossa Nivea Cremea käytettiin silmänympärysvoiteena. Tietenkin hyvin tuloksin, koska kyse on todella hoitavasta tuotteesta. En silti missään nimessä suosittele sy-iholle näin voimakkaasti hajustettua voidetta. Nivealta löytyy onneksi tuote tähän tarkoitukseen, jota voin suositella lämpimästi. Q10 Power Anti-Wrinkle Eye Cream on suunniteltu juuri silmänympärysalueen herkälle iholle, eikä se sisällä lisättyä hajustetta. Tuote onkin marketissa myytävistä silmänympärysvoiteista oma suosikkini. Myönnän suoraan, että minulla on ollut jo vuosia haave. Sitten kun Nivea tekee tästä klassikosta hajusteettoman version, se saa vihdoin myös minusta ikuisen fanin. 

Nivea Creme on parhaimmillaan vartalolla yksittäisillä alueille, jotka kaipaavat kunnon kosteutta – kantapäät, kyynerpäät, kynsinauhat jne. Tuotetta voi käyttää kasvonaamiona tai vaikkapa ihon puhdistukseen. Tällöin tuote hierotaan kuiville kasvoille, jolloin se sulattaa vahvankin meikin pois. Poistetaan puhdistusliinaa apuna käyttäen. Puhdistus kannattaa viimeistellä lopuksi toisen vaiheen puhdistustuotteella – vaahdolla, maidolla tai geelillä.


Käytätkö Nivea Cremea? 


 1. Miehen suosikki💙Käytän satunnaisesti💙 Ihanaa päivää Jonka💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella yllättävää, et on miehen suosikki, sillä mun nenään tuoksu on todella "naisellisen" kukkainen, mut toisaalta miehesi tykkää melko makeista tuoksuista, joten siksi tääkin uppoaa. :D

   Poista
 2. Meillä tämä on koko perheen luottorasva, mutta erityisesti mieheni, joka ei voisi olla ilman Niveaa :)Nivean tuoksukin on niin hyvä.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tulee tosi yllätyksenä, että miehet pitää, koska voisin kuvitella, että tän tuoksu olisi kynnyskysymys. :D Ehkä tää sit tuoksuu jollekin niiden äitimuorille yms. joka tuo mieleen lämpöisiä muistoja lapsuudesta ja siksi tuote iskee. :D

   Ihanaa viikkoa Outi. <3

   Poista
 3. Mä testasin Cremeä sy-iholle kun hype oli kovimmillaan, mutta sain vain turvonneet silmät... Ja vartalon iholle myös Nivealla on minusta paljon miellyttävämpiä koostumuksia. Apua, kuulostanpa kriittiseltä - mutta ei ole mun juttu tämä klassikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi tuhtia ja se hajuste, en kyllä itselle kans sy-iholle pistäisi missään nimessä tätä, varsinkin kun jos haluaa edullisen sy-voiteen niin Nivealta löytyy ja vielä hajusteeton. :)

   Poista
 4. Jännä kuulla miten eri tavalla voi kokea tuoksujen vahvuuden -- itselle tuo Nivea creme menee vielä oikein hyvin sopivan pehmeänä tuoksuna (jopa kasvoillakin käytettynä), kun taas mitään hajuvesiä/vartalotuoksuja/tätä vahvemman tuoksuisia rasvoja en pysty käyttämään edes kevyin määrin.
  Mutta kannatan kyllä ajatusta hajusteettomasta versiosta! Tuoksut rasvoissa on aina kuitenkin vähän turhaa, vaikka kiva lisä ehkä onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksut ovat niin yksilöllinen juttu, mulle Nivean tuoksu just tän purkissa olevan on niin vahva, ettei se lähde mun nenästä koko päivänä vaikka tekisin mitä. Mut esim. muissa Nivean tuotteissa kuten aurinkovoiteissa haju ei ole niin hallitseva nenääni ja niitä käytän kyllä. :D

   Hajusteeton versio tästä olisi ihan mieletön lisä, toivon, että Nivealla olisi sellainen kehitteillä. ;)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives