Mustikkamuffinsit ovat hyvä esimerkki helposta ja nopeasta leivonnasta. Näiden kanssa ei tarvitse sählätä vatkaimen kanssa. Ei muuta kuin taikina parissa osassa sekaisin. Sen jälkeen taikina vuokiin ja uuniin, jonka jälkeen pääsee nauttimaan mehevistä muffinsseista. Taikinapohjaan mustikan voi korvata haluammallaan maulla vain oma mielikuvitus on rajana. Kokeile mustikoiden tilalla vadelmia, suklaahippuja, raparperia, punaherukoita, mansikoita, persikkaa, lakupaloja... Halutessaan taikinaan voi lisätä vielä ripauksen kardemummaa, joka sopii loistavasti erityisesti mustikkaversioon, muista sen voi jättää pois. Raparperimuffinsseihin voi laittaa vaikka ripauksen kanelia.
Ohjeesta tulee kaksitoista kappaletta normaaleihin muffinssivuokiin tehtynä. Itselläni oli leivontahetekellä kaapissa vain leivosvuokia. Pieneen leivosvuokiin tehtynä sain aikaiseksi lähes kaksikymmentä minimuffinssia.
HELPOT JA MEHEVÄT MUSTIKKAMUFFINSSIT
12 kpl
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 kukkurallinen tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl mascarponea
100 g voita
2 munaa
2 dl mustikoita tai muuta haluamaasi makua
(ripaus kardemummaa)
Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Hämmennä mascarpone toisessa kulhossa aluksi juoksevammaksi. Sekoita joukkoon vispilällä ensin munat ja sitten voi. Älä kuitenkaan vatkaa! Yhdistä seokset keskenään ja sekoita tasaiseksi massaksi. Älä vatkaa. Nostele joukkoon mustikat. Aseta muffinssivuoat pellille ja jaa taikina vuokiin. Jätä hivenen kohoamisvaraa. Paista uunin keskitasolla 175°C n. 20-25 minuuttia.
Maukasta tiistaita kaikille!
Maistuuko mustikkamuffinssit?
Mustikkamuffarit on mun suosikkeja! Samoin sitruuna. Jotenkin raikkaammat maut istuvat mun mielestä kaikkein parhaiten muffinien koostumukseen.
VastaaPoistaSitruunamuffinssit on ihania, samoin kakku. Täällä uppoaa mikä vaan, missä on sitruunaa. :p
PoistaMulle maistuu paremmin puolukkamuffarit - mutta hei kiitos ohjeesta! Ja nyt tunnustan etten ole koskaan leiponut muffinseja vaikka muuten leivon tuon tuosta. Jospa nyt...
VastaaPoistaMukavaa tiistaita myös sinulle <3
Puolukka on kyllä kans hyvää, kivan hapanta ja raikasta.
PoistaSamaa sinne. <3
Nam, nam, nam. Tuo mascarpone taikoo näistä taatusti todella mehukkaita. <3 Ihanaa päivää Jonna. <3
VastaaPoistaMä tykkään käyttää nimenomaan mascarponea, vaikka monessa ohjeessa on maustamatonta jogurttia, kermaviiliä yms, mut mascarpone on se, joka tekee meheviä.
PoistaTodellakin maistuu! Mascarpone onkin ihana lisä muffinsitaikinaan.
VastaaPoistaKaunista tiistaita Jonna <3
Mascarpone sopii loistavasti, koska tekee muffinsseista ihanan meheviä.
PoistaSamaa sinne Outi. <3
Mascarponea en ookaan tainnut itse koskaan laittaa muffinsseihin! Täytyy ehdottomasti testata tätä, mustikkamuffinssit on tosi hyviä, mutta aika harvoin niitä tulee tehtyä, kun mies toivoo aina suklaata :D
VastaaPoistaSuosittelen, toimii loistavasti. <3
Poista