The Inkey List 15% Vitamin C and EGF – C-vitamiiniseerumien aatelinen


Harvoin jään sanattomaksi, kun testaan ihonhoitotuotteita, mutta nyt jäin. Kun näin The Inkey Listin 15% Vitamin C and EGF -seerumin, tiesin, että minun on pakko saada se. Sillä se yhdistää kaksi suosikkiraaka-ainetta – C-vitamiinin ja yleensä vain erittäin arvokkaissa ihonhoitotuotteissa olevan EGF:n, joka stimuloi ihosoluja uusiutumaan ja joka näin ollen toimii erinomaisena anti-age -raaka-aineena.

Suomen Lookfantastic-verkkokauppa ei tuotetta myy (BUU!), eikä brittien kauppa syystä tai toisesta toimita juutri tätä tuotetta Suomeen, vaikka muita brändin tuotteita saakin tilattua.  Luultavasti tästä syystä tuote jäi minulta aluksi huomaamatta. Onneksi Feeluniquelta tilatessa ei tällaisia ongelmia ollut, sillä muuten minulta olisi jäänyt testaamatta, ehkäpä koko vuoden paras ihonhoitotuote. Tilasin jo parin kokeilun jälkeen varapullon jemmaan, sillä olin aivan myyty.


Miksi The Inkey List 15% Vitamin C and EGF on sitten vuoden ehkäpä paras ihonhoitotuote?

Ensinnäkin tämä on ensimmäinen näin korkean pitoisuuden C-vitamiiniseerumi, joka ei tuoksahda kasvoilla raudalta yhtään, siis ei kertakaikkiaan tippaakaan. Edes tarkka nenäni ei erota, vaikka kuinka yritän nuuhkuttaa mahdollista C-vitamiinituotteen toisinaan tujuakin hajua läpi. Tässä ei ole muutakaan tuoksuttoman tuotteen hajua vaan tuote on täysin tuoksuton.

Muistattehan kuitenkin, että kokonaisuuden osalta ihonhoitotuote ei ole useinkaan välttämättä parempi, vaikka siinä olisi isompi pitoisuus vaikuttavaa ainetta. Esimerkiksi C-vitamiinia on jopa tutkittu, että yli 20 prosentin pitoisuudet ihonhoitotuotteessa saavat aikaan pienemmän pitoisuuden ihossa. Lisäksi erittäin isot pitoisuudet saattavat ärsyttää helpommin ihoa, joten herkkäihoisten kannattaa aina valita aluksi tuote, jossa vaikuttavaa ainetta on vähemmän. Tämä ei silti estä sitä, ettei tuote toimisi halutulla tavalla, sillä ihonhoidossa tuotteen sisällön kokonaisuus ratkaisee sen toimivuuden.

Toinen loistava asia on se, että seerumi sisältää vielä toisenkin lemppari raaka-aineistani eli kosteuttavan EGF:n, josta ikääntyvä iho hyötyy tehokkaasti.

Koostumus on aavistuksen geelimäistä ja läpinäkyvää. Seerumi onkin todella ohutta, mutta ei kuitenkaan ihan vesimäistä. Imeytyy ihoon hetkessä. Eikä jätä pintaa tahmeaksi. Kirkastaa ihoa, mutta samalla myös kosteuttaa. Sopii loistavasti meikin alle. 

Jos haluaa korostaa tuotteen anti-age -vaikutuksia, seerumin kanssa kannattaa käyttää samaan aikaan retinol- tai bakuchiol -tuotteita. Jos taas ihosi kaipaa enemmän kosteutta, yhdistä tuotteen kanssa hyaluronihapposeerumi. 

Seerumi sopii tietenkin myös vegaaneille, ja on pakattu näppärään pumppupulloon. Viimeinen uskomaton juttu on hinta – 16,97€/30ml.

INCI: Aqua (Water/Eau), Ascorbyl Glucoside, Sodium Hydroxide, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Butylene Glycol, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Sodium Metabisulfite, Dehydroacetic Acid, Phytic Acid, Oligopeptide-1.


Oletko kokeillut The Inkey Listin tuotteita? 
  1. Tää koko sarja on kiinnosta, etenkin hinnan vuoksi ja ilmeisesti raaka-aineista tinkimättä. The Ordinarylla on ilmeisiä toimitusvaikeuksia ollut jo pitkään, joten katse suuntautuu jo muihin merkkeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään myös enemmän siitä, että sarjassa on monissa tuotteissa pumppupullot. The Ordinaryssa ärsyttää pipettien kanssa pelaaminen. Varsinkin hyaluronihappo on kamalaa sotkemista, kun on aika paksua ja pipetistä valuu aina purkin reunoille. :D Ohuemmissa koostumuksissa vielä ok.

      Poista
  2. En ole kokeillut, mutta kertomasi vuoksi ja sopivan hinnan, olen kyllä todella kiinnostunut tuotteesta. Kiitos myös vinkistä, että mistä tätä voi tilata.
    Ihanaa loppuviikkoa sulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tilaamaan muutaman kokeeksi, pitäisit varmasti. :)

      Ihanaa sunnuntaita Outi. <3

      Poista
  3. Tää kuulostaa kyllä sun kehujen jälkeen aivan uskomattomalta tuotteelta, ja toi hintahan on ihan älyttömän alhainen siihen nähden :D Brändi on mulle itselleni vieras, mutta pidän tämän ehdottomasti mielessä, kuten heidän muutkin tuotteensa! Kiitos taas hyvästä tuotevinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinnat on kyllä naurettavia siihen nähden, mitä tuotteet sisältää. :D Oon oikeasti fiiliksissä, että voi käytellä edullista ja sitten myös luksuskosmetiikkaa rinnakkain, vähän fiiliksen mukaan. :)

      Poista
  4. Pakkohan tuota on tilata, jos se noin edullinen on:) Vaikuttaa hyvälle ja juuri tuohon talven pahimpaan aikaan varmasti täykky:)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives