Hellepäivän ihonhoito

 *Sisältää mainoslinkkejä. Exuviance, It'S  SKIN ja PC Retinol saatu, muut omia


Kaivoin arkistoja ja huomasin, että olin tehnyt samanlaisen postauksen kolme vuotta sitten. Kaikkihan muistavat helteisen kesän 2018? Kolme vuotta on pitkä aika ja siinä ajassa ihonhoitonikin on muuttunut varsin radikaalisti. Ensin meinasin kirjoittaa postauksen otsikoksi "Aikuisen ihon hellepäivän ihonhoito", mutta sitten tajusin, että se olisi tyhmää. Tämän hetkinen ihonhoitorutiinini sopii loistavasti kaikille +20-vuotiaille, ehkä sitä nuoremmille en kuitenkaan retinolia suosittelisi, paitsi aknen hoitoon. 

Olen usein puhunut sitä, miten ajatukseni ihonhoidossa on yksinkertaistunut, silti tehokkuudesta tinkimättä. Tajusin tämän konkreettisesti, kun katselin tämän hetken suosikkejani, jotka päätyvät kasvoilleni kerta toisensa jälkeen. Useista tuotteista kaapista löytyy jo uudet kappaleet, niin paljon niistä pidän. Tuli todellinen ahaa-elämys, että tämä rutiini sopii oikeastaan kaikille. Kuivalle iholle sopivamman tästä saa muuttamalla voiteen vieläkin hoitavammaksi, mutta muuta muutosta en tekisi. Lisäksi yhteenkään tuotteeseen ei ole lisätty hajusteita, joten tämän hetken rutiinini sopii myös tuoksuherkille ja herkkäihoisille. 

Mitä laitan kasvoilleni hellepäivinä?


AAMURUTIINI


Yhdessä vaiheessa aloitin aamuni aina puhdistamalla kasvot misellivedellä. En enää. Nykyään on kaksi vaihtoehtoa – en pese kasvojani lainkaan tai sitten käytän jotain todella hellävaraista puhdistajaa. Hellepäivinä puhdistajan käyttö voittaa, koska yöllä saattaa hikoilla ja olo tuntuu muutenkin aamulla usein tunkkaisemmalta. Silloin kasvojen pesua aamulla ei voita mikään. Oikean tuotteen valitsemalla iho ei kuivu liikaa. *Paula's Choicen RESIST Optimal Results Hydrating Cleanser on optimaalinen tuote, kun haluat puhdistajan olevan hellävarainen, mutta tehokas. Silkkisen voidemainen tuote liukuu pehmeästi kasvoilla. Puhdistaa tehokkaasti. Huuhtoutuu helposti pois vedellä. Pesun jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja raikkaalta. 

Vuosien aikana olen luopunut monista ns. "turhiksi" kokemistani ihonhoitotuotteista. Hoitovesi on kuitenkin pitänyt pintansa. Jos en pistä meikkiä, yksi kerros hoitovettä riittää. Meikin alle laitan aina kolme kerrosta lisäkosteutta tuomaan. *MISSHA Time Revolution The First Treatment Rx Essence sisältää 90% fermentoitua hiivauutetta, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Tuotteen sisältämä niasiiniamidi kirkastaa ihoa ja vähentää ihon punoitusta. 

Hoitoveden jälkeen lisään aina seerumin. Vähän ihoani kuullostellen valintani on joko *SkinCeuticalsin C E Ferulic C-vitamiini -seerumi tai sitten *It'S SKIN Power 10 Formula LI Effector -lakritsiuuteseerumi. Ensiksi mainitun voimakkaan C-vitamiinituotteen kanssa herkkäihoisten kannattaa olla varovaisia, mutta Lakritsiuuteseerumi sopii kaikille. Seerumin sisältämällä lakritsiuutteella on tulehdusta lievittävä vaikutus. Seerumi rauhoittaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä. Raikas vesimäisen geelimäinen koostumus tuntuu kuumana päivänä miellyttävän raikastavalta.

Aamuisin en pistä enää tämän jälkeen erillistä voidetta, koska hoitovesi ja seerumi riittävät kaksistaan kosteuttamaan ihoani tarpeeksi. Tänä kesänä ehdottomaksi aurinkosuojaksi nro. 1 kasvoille noussut Heliocare sisältää myös ihoa hoitavia ainesosia, joten sillä pystyy korvaamaan kasvovoiteen. Kun tein postauksen kymmenestä aurinkosuojasuosikistani kasvoille, testailin osaa tuotteista ennen postausta pidempään, osa oli jo entuudestaan tuttuja. Olin käyttänyt Heliocaren tuotetta aiemmin, mutta se oli silloin, kun en ollut samanlainen aurinkovoidehifistelijä kuin mitä minusta on viime vuosina tullut. Postausta varten testasin tuotetta ja lopulta kävi niin, että siitä on tullut tämän kesän käytetyin aurinkosuojani, jota on ilo pistää kasvoille joka päivä. *Heliocare 360° Mineral Tolerance Fluid SPF50 on vienyt sydämeni täysin. Heliocare on yksi innovatiivisimmista brändeistä, kun puhutaan aurinkotuotteista, siksi siitä puhutaankin mielestäni aivan liian vähän. Tuotteet ovat ihotautilääkärien kehittelemiä. Koostumus on todella ohutta ja juoksevaa. Tämä on niitä tuotteita, joita pitää ravistaa ja joissa on kuula purkin sisällä. Voiteessa on hyvin vaalea beige sävy, joka estää sen, ettei mineraalisuojan sisältämä voide jää valkoisena pyörimään iholle. Koostumus imeytyy nopeasti, vaikka pistää isonkin määrän. Isoa määrää laittaessa on myös tärkeää, ettei suoja lähde murustumaan, vaikka sitä työstäisi hieman pidempään kasvoille, tämän kanssa ei tuota ongelmaa ole. Ei jätä ihon pintaa tahmeaksi, joten ei jää hiusrajaan tai kulmakarvoihin kiinni. Ei kirvele silmiä. Aurinkosuoja sisältää C- ja E-vitamiineja, sekä vihreää teetä, jotka toimivat antioksidantteina ja suojaavat ihoa ulkoisilta haittavaituksilta. Valmistaja kertoo, että tuote on hengittävä. Tähän on helppo yhtyä, edes kuumana päivinä tämä ei ala tuntumaan siltä, että kasvoja alkaa hikoiluttaa aurinkosuojasta johtuen. Lisäksi tuote on veden kestävä, joka on hellepäivinä ehdoton lisä. Hinta/laatusuhde on erinomainen. 

Levitän kaikki yllämainitut tuotteet myös silmänympärysiholle, joten erillistä tuotetta ei tarvita.

ILTARUTIINI

Iltaisin kaksoispuhdistus on ehdoton. En voi edes kuvitella tinkiväni asiasta. Kun käyttää reilulla kädellä aurinkosuojaa, sen saa parhaiten irti öljyllä tai balmilla. Pidän enemmän öljyputsareista kuin balmeista, vaikka käytän molempia. *Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil on öljyputsareiden aatelia. Öljyputsareissa minulle tärkeintä on se, miltä ne tuntuvat iholla ja miten ne huuhtoutuvat pois. Puhdistustehoissa ei lopulta juurikaan ole eroja. Medik8 -öljypuhdistaja liukuu pehmeästi iholla. Veden kanssa se muuttuu maitomaiseksi emulsioksi, joka huuhtoutuu pois helposti. Vie paksummankin meikin mennessään. Iho tuntuu jälkeenpäin pehmeältä ja joustavalta. Sisältää safloriöljyä, Omega-6 -rasvahappoa, E-vitamiinia ja moringauutetta. Toisen vaiheen puhdistajana käytän Paula's Choicen samaa puhdistustuotetta, mitä käytin aamullakin.

Illalla laitan toisinaan retinolin suoraan puhtaalle iholle, mutta yleensä laitan alle seerumin, jolloin ihoni sietää retinolia paremmin ja vältän mahdollisen ihoärsytyksen. It'S SKIN -lakritsiuuteseerumi on loistava tähän tarkoitukseen, joten en tarvitse monia eri tuotteita. *Paula's Choice CLINICAL 1% Retinol Treatment on koostumukseltaan kevyen voidemaista. Sisältää peptidejä ja C-vitamiinia. Voiteeseen on lisätty hoitavia ainesosia, jotka suojaavat ihoa retinolin haittavaikutuksilta. Retinolin käyttö on ollut mullistavin tekijä ihonhoidossani ja jos vaan ihosi mitenkään sietää sitä, niin ei ole mitään parempaa. Retinolin ansiosta olen pystynyt jättämään monia tuotteita pois, joita koin ennen tarvitsevani. En enää, sillä retinoli periaatteessa tekee yksinään lähes kaiken – parantaa ihon rakennetta, häivyttää arpia, lisää ihon kimmoisuutta, auttaa hyperpigmentaatioon, ehkäisee aknen oireita... Lista on lähes loputon.

Herkälle silmänympärysiholle edellä mainittu retinoli on liian voimakas. Haluan kuitenkin hoitaa aluetta yhtä tehokkaasti kuin muita kasvoja. Retinolia sisältävä *Exuviance Retinol Eye Creme sisältää kapseloitua retinolia ja peptidejä, jotka korjaavat ihoa. Koostumus on miellyttävän kevyttä ja raikasta. Emulsiomaisessa voiteessa on lähes geelimäinen tuntu. Siloittaa välittömästi ihoa. Tuotteen sisältämän retinolin vuoksi tätä ei missään nimessä kannata laittaa aamulla, joten jos tykkäät käyttää erillisiä sy-voiteita, suosittelen aamuksi valitsemaan jonkin muun tuotteen. 

Retinolituotteiden laitoin jälkeen pesen yleensä hampaat ja puuhailen hetken muuta, koska niiden on hyvä antaa imeytyä kunnolla ihoon ennen muita tuotteita. Tämän jälkeen lisään lopuksi kosteusvoiteen. *Avène Tolérance Extrême -emulsiossa on sopivan kevyt koostumus kesäaikaan. Voide sopii loistavasti varsinkin herkälle iholle, sillä sisältö on hyvin yksinkertainen. Ihoa kosteuttavina ainesosina emulsiossa on käytetty skvalaania ja glyseriiniä. Jos iho kaipaa kosteutta, niin kannattaa etsiä ainesosaluettelosta aliarvostettua glyseriiniä. Se sitoo itseensä oman painonsa verran vettä ja siten lisääkin ihon vesipitoisuutta samoin kuin ihon oma vastaava aine. 


Miten hoidat ihoasi hellepäivinä?

HUOM! Tänään on viimeinen päivä, jolloin voit osallistua upeaan Jane Iredale -arvontaan Instagramissa!



  1. Ihania tuotteita, mutta useimmat itselle vieraita. Täällä aina vaan Sensai ja Lumene Lähde on kesällä aivan ihana sarja.

    Sydämellistä uutta viikkoa Jonna. <3

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives