Helppo ja nopea raparperi-tuorejuustopiirakka



Taas on se aika vuodesta, kun on aika tehdä raparperipiirakka, joka lukeutuu lempileivonnaisiini. Kirpeä raparperi ja kaneli, siinäpä yhdistelmä, mitä ei voi vain ohittaa. 

Yhdessä vaiheessa elämääni leipominen oli minulle eräänlaista rentoutumista ja terapiaa, mutta nykyään kahden työn vuoksi aikaa jää vähän vähemmän ja vaikka leipomisesta edelleen tykkäänkin, en koe sitä enää niin terapeuttisena puuhana kuin vielä muutama vuosi sitten. Sen vuoksi vaivattomuus ja nopeus ovat nykyään tärkeitä asioita, kun alan leipomaan. 

Tänä vuonna tein muunnelman täällä blogissakin muutama vuosi sitten esiintyneestä Helposta ja nopeasta raparperi-rahkapiirikasta. Tällä kertaa korvasin rahkan vaniljaisella tuorejuustolla. Tavoittelin piirakkaan sellaista pehmeän vaniljaista makua, höystettynä kirpeällä raparperilla ja kanelilla. Piirakasta tuli todella mehevä. Syötiin puolison kanssa kanssa piirakka kahdestaan kahdessa päivässä, koska syömistä ei vain pystynyt lopettamaan. Tuorejuustoversiosta taisikin tulla uusi suosikkini. Laitan piirakkaan aina tuon vähemmän määrän sokeria, koska haluan, että raparperi maistuu kunnolla. Jos tykkäät pehmeämmästä raparperin mausta, laita sokeria isompi määrä.

HELPPO JA NOPEA RAPARPERI-TUOREJUUSTOPIIRAKKA


POHJA

1pkt 380 g Pyöreä piirakkataikina (makea)

TÄYTE

n. 400-500 g raparperia kuorittuna ja pilkottuna
200 g eli 1 yksi rasia Valio Viola vanilja tuorejuustoa
1 kananmuna
1dl sokeria (jos haluat makeampaa 1,5 dl)
vajaa 1 tl kanelia
0,5 tl vaniljasokeria

Sulata piirakkataikina ja levitä se n. 24-26 cm:ä leveään piirakkavuokaan, nosta pohja myös reunoille. Pilko ja kuori raparperit. Sekoita kulhossa hyvin haarukalla keskenään tuorejuusto, vaniljasokeri, kananmuna, sokeri ja kaneli. Lado raparperit piirakkapohjan päälle ja lisää päälle tasaisesti tuorejuustoseos. Paista uunin alatasolla 200°C n. 30-40 minuuttia. Tuorejuustotäyte saa hivenen ruskistua. Jäähdytä hyvin ja nauti. 

Tykkäätkö raparperipiirakasta?




  1. Tämä ei nyt liity leipomiseen ollenkaan, vaikka tykkäänkin sun ohjeista kovasti. Nimittäin haluan kiittää sinua suuresti, että olet tehnyt noita hajuvesipostauksia!
    Suosikkituoksuni ovat kookos ja vanilja, ja jo aikaa sitten löysin vinkkisi perusteella Laura Mercierin Almond Coconut Milk- hajuveden. Uskalsin tilata sen silloin itselleni kuvauksesi perusteella, ja voi, miten ihana se olikaan! Tilasin samaan pakettiin myös Laura Mercierin toisen, Ambre Vanille - tuoksun, joka oli myös aivan loistava.
    Ja nyt eilen tuli postista suosittelemassa DKNY Be Delicious Coconuts- tuoksu, joka oli just niin ihana ja täydellinen kuin kuvailitkin! Miten onnellinen ihminen voikaan olla tästä tuoksusta!!
    Juuri tuo, miten osaat kuvailla itse tuoksua niin tarkasti ja yksityiskohtaisesti, on ratkaisevaa, ja antaa mulle varmuuden siitä, että uskallan hankkia saman tuoksun itselleni.
    Blogiasi on mielenkiintoista seurata, kiitos myös muista ihonhoito-, meikki- ym postauksista, luen niitä erittäin mielelläni😊 - terkuin Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi palautteesta, aivan ihana kuulla, että olet löytänyt suosikkeja tuoksupostausteni perusteella. Tarkoitukseni on aina tosiaan kuvailla tuoksua tarkemmin, eikä vain kertoa tuoksunuotteja. Tuoksujen osto sokkona voi olla hakuammuntaa, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta päästä testailemaan niitä paikan päällä ja nyt viime vuoden aikana tuo tuoksuttelu on ollut vieläkin entistä haastavampaa.

      DKNY ja Laura Mercier ovat todella erilaisia kookostuoksua, mielestäni DKNY on raikkaudessaan täydellinen kesään. :) Kiva kuulla, että olet tykännyt molemmista.

      Ihanaa kesää sinne ja kiitos vielä kerran palautteesta, tällaista on aina ilo lukea. Tuoksupostaukset on omia suosikkejani ja aina toivon, että intohimoni tuoksuihin näkyy niistä.

      Jonna

      Poista
  2. Todellakin tykkään raparperista. Juuri tänään pyysin äitiäni napsaisemaan pari raparperin vartta minulle piirakkaa varten. Taidankin testata tätä sinun ohjetta ja korvata rahkan tuorejuustolla.
    Herkullista viikonloppua sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, lupaan, et tulee hyvää. :p

      Samaa sinne Outi. <3

      Poista
  3. Raparperi on yksi kesään vahvasti liittyvä maku. Tykkään itse kirpeästäkin, mutta lapsen kanssa yhteiseksi suosikiksi on noussut maisemakahvilan raparperipiirakkaohje. Helppo tehdä ja on makea. vähennän silti sokerin määrää alkuperäisestä ohjeesta. Taidan testaa tuota sinun ohjettakin - raparperit on ihan villiintynyt nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Lapsuudessani pihassa oli useampia puskia ja raparperi tuli syötyä. Tykkäsin siitä raakanakin. Raparperiohjeissa on tosiaan aika usein paljon sokeria, koska se kirpeys ei välttämättä ole kaikkien makuun, mut sitä määrää on helppo aina vähentää, jos itse pitää siitä kirpakkuudesta. :)

      Poista
  4. Ihana tuo kommentti hajuvesistä. Sun blogi on niin laadukas tuoksujen suhteen. Ja sitten rapsupiirakkaan, aijai ja nam ja ihan parasta herkkua rapsu kaikissa muodoissaan. Kiitos reseptistä Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli. :)

      Raparperi suussa ja tuoksuissa, yhtä herkkua! :D

      Poista
  5. Raparperipiirakat on niin herkullisia ja tää sun vaniljainen versio kuulostaa ihan täydelliseltä! Ehdottomasti lähtee testiin :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives