Blogihaaste – 10 haavetta syksyyn



Villa Kotiranta -blogista bongasin aikoinaan 10 haavetta tulevalle kesälle -blogihaasteen. Ajattelin, että teenpä tästä blogiini syksyisen version. Tästä saattaa tulla osaksi hieman negatiivissävytteinen, mutta on tärkeää pysytellä totuudessa...


1. Haaveilen, että syksy olisi mahdollisimman nopeasti ohi.

Tuntuu, että joka vuosi tämä syksy on itselleni aina vain vaikeampaa ja vaikeampaa aikaa. Joka aamu kun aurinko ei paista, tekisin mieli vain jäädä sänkyyn peiton alle koko päiväksi. Syksyn vuoksi haaveilen asuvani jossain muualla.


2. Pysyvä lumi sataisi mahdollisimman aikaisin.

Tämä haave alkaa olla melkoista utopiaa täällä etelässä, mutta haaveilla aina voi. Saan lumen tuomasta valosta ja kirpeästä pakkassäästä aina ihan uutta energiaa päiviini. 


3. Saisin luettua edes yhden kirjan.

Kesälomalla sain luettua parikin kirjaa loppuun, jostain syystä lukeminen on lomalla helppoa. Muina aikoina taistelen asian kanssa jatkuvasti. Kerrostalossa on valitettavasti harvoin tarpeeksi hiljaista, että pystyisin keskittymään. Yksikin kolahdus ja keskittymiseni herpaantuu. 


4. Käydä museossa.

En ole pitkään aikaan käynyt taidenäyttelyssä ja syksy olisi parasta aikaa siihen. Rakastan kierrellä hiljaisuudessa ja nauttia taiteesta. 

5. Tehdä lahjaostoksia.

En osta moniakaan joululahjoja, mutta olisi kiva, että ne olisi hankittuna hyvissä ajoin ennen varsinaista ajankohtaa. 


6. Nautiskella glögiä ja suklaata.

Tämä onkin työn alla. Glögi odottaa pöydällä ja ensimmäiset suklaatkin on ostettu.


7. Leipoa englantilainen hedelmäkakku.

Tämän kakun leipominen on ollut mielessä jo monena vuotena, mutta aina se on jäänyt. Tänä vuonna voisi olla vihdoin aika toteuttaa tämä haave. Olenkin jo etsiskellyt sopivaa reseptiä netistä, mutta taidan päätyä hyllystäni löytyvään kakkukirjan versioon.


8. Saisin nauttia mahdollisimman monista sateettomista päivistä.

Vaikka sanotaan, että sää on pukeutumiskysymys, niin ei ole kovin mukavaa ulkoilla vesisateessa. Se on itseasiassa kaikista hankalin keli, sillä tuntuu, että se märkyys ja koleus tunkeutuu aina jostain suunnasta luihin ja ytimiin asti.


9. Pestä ikkunat.

Tämä on oikea haave, parasta olisi, kun ne peseytyisivät itsestään. :D Olen siirtänyt hommaa kesälomasta lähtien, koska se ei lukeudu niihin asioihin, joita tykkään tehdä.


10. Riittävästi lepoa.

Syksy menee mukavammin ohi, kun ottaa rennosti. Varaan aikaa tarpeeksi levolle ja omille jutuille. Kuinka moni teistä on löytänyt silent vlogit eli hiljaiset vlogit? Olen ollut vuoden verran aivan koukussa näihin. Jos alkaisin ikinä tuottamaan YouTubeen sisältöä, se oli tuon kaltaista. Kahvihuone8487, Safariquotidiano ja Emmi La ovat suosikkejani, mutta näitä on paljon muitakin. Laita hakukenttään Silent Vlog, niin löydätte lisää.

Onko sinulla haaveita syksyksi?

Poimi haaste halutessasi myös omaan blogiisi.


Kuvat: Pexels


  1. Tuota englantilaista hedelmäkakkua olen suunnitellut jo monta vuotta, mutta en näytä saavan vaan aikaiseksi :(

    Minä pidän syksystä, mutta en sateesta. Jotenkin kypsyin siihen totaatisesti Irlannissa, jossa sataa joka päivä enemmän tai vähemmän. Psykologisesti sanoan syksyhän on "turvallinen" vuodenaika, koska tiedetään, että silloin "kaikki" kuolee.

    Ikkunanpesusta sen verran, että ostin ikkunanpesurobotin, täällä kun on julkisivussa ihan valtavat lasit + sitten vielä alin kerros ja lasinen talvipuutarha siellä. Sanoin, että mies saa olla koneenkäyttäjänä, mutta toistaiseksi on pesty vasta kuistin sisäovi. Pitänee laittaa kovempi komento päälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saadaan molemmat tehtyä kakut täksi jouluksi. 👍

      Sade on kyllä masentavaa,, ne päivät on aina niin pimeitäkin...

      Robotti kuulostaa loistavalta. Pitää varmaan itsekin tutustua asiaan. 😀

      Poista
  2. Tänään avaan syksyn kynttilä- ja glögikauden ja toivon ehtiväni nauttia molemmista vielä pitkään. Syksyyn toivon myös vähän vaan sateita ja mukavia pimeitä iltoja.
    Ihanaa viikonloppua Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on kans viikon verran kynttilät palaneet ahkeraan.

      Ihanaa viikon jatkoa Outi. ❤️

      Poista
  3. Olipa kiva postaus :) Sadekelit ei oo munkaan mieleen. Ne on ihan ok, jos saa vaan makoilla sisällä kotona ilman tarvetta lähteä ulos, mutta nyt lähinnä masentaa aina, jos ulkona sataa enkä pääse ulos lenkille. Joo toki pukeutumalla sekin onnistuisi, mutta en koe lenkkeilyä enää rentouttavaksi, jos sitä varten pitää pukeutua ties mihin kumisaappaisiin ja sadetakkeihin :D

    Mä oon lukenut ennätysmäärän kirjoja nyt tämän vuoden aikana. Jotenkin tuntuu ettei monesti ole jaksamista iltaisin oikein muuhun, kun en telkkariakaan enää viitsi katsoa, mutta kirjat vie mennessään. Toivottavasti säkin saisit luettua edes sen yhden kirjan<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just toi, rentouttavuus katoaa noissa vermeissä. 😕

      Erityisherkälle on tosi vaikea keskittyä kirjoihin, jos ei ole hiljaista. Luonnonäänet ei haittaa, mut kerrostalo ympäristö on todella vaikea.

      Poista
  4. Kiva haaste, taidan lainata! Mulle syksy on ristiriitaista aikaa, toisaalta mä nautin alkusyksystä ihan suunnattomasti ja kuuman kesän jälkeen on ihana lenkkeillä viileässä raikkaassa kelissä. Toisaalta pimeys ja ankeat sadekelit ahdistavat, tänä vuonna ei ehkä niin paljon kuin viime vuosina kun ollaan lähdössä lomalle tankkaamaan valoa ja lämpöä.
    Kiitti muuten hiljaiset vlogit vinkistä :)
    Iloa ja valoa viikonloppuusi Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lainaa ihmeessä. 😊

      Asteiden puolesta olisi ihana kävellä, mut sade pilaa kaiken. Toki myös pimeässä kävelystä en saa kiksejä. 😅

      Kivaa viikon jatkoa Maikku. ❤️

      Poista
  5. Onhan niitä kaikenlaisia haaveita! Unirytmi olisi hyvä saada kohdalleen. Olen illanvirkku ja jotenkin piristyn iltaa kohti. Yritän opetella pois siitä, että katsoisin sarjoja vielä ennen nukkumaanmenoa. Ne aivot ja mieli pitäis saada rauhoitettua ja jotenkin valmistauduttava hyvissä ajoin etukäteen nukkumiseen. Yritän myös muistaa tehdä rentoutumisharjoituksia ja levätä riittämiin muutenkin. Uuden työn löytäminen olis kiva. Ja että ei sataisi paljoa. Ikävä kyllä toinen polveni ennakoi sadetta ja on päivää aikaisemmin tosi kipeä. Olen yrittänyt sanoa sille polvelle, että jos vaikka ennustaisi lottonumeroita, että voin ihan itse katsoa säätiedotteista sääennusteen.
    Museot on kyllä <3 olen tällä viikolla käynyt kahdesti museossa (onneksi on Museokortti...) ja on ollut paljon levollisempi mieli, kun kiireisen työpäivän jälkeen käy museossa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen aina ollut illan virkku. Paras draivi päällä usein vasta reilusti puolen päivän jälkeen. Oon järjestänyt elämäni niin, että mun tarvii tosi harvoin herätä aikaisin, koska se ei sovi mun kropalle lainkaan. Monta päivää sekaisin. Painava ja saamaton olo. Tiedän, ettei se oo kaikille mahdollista, mut se oli paras asia, mitä oon koskaan tehnyt itseni hyväksi. Elää mun kropan rytmillä, eikä sillä mitä yhteiskunta odottaa.

      Asuispa itsekin isommassa paikassa, jossa olis enemmän museoita, joihin vois poiketa. Täällä kans löytyy museokortti. Paras keksintö ikinä.

      Ihanaa viikkoa.

      Poista
  6. Oi, glögikauden voisikin jo avata. Syksyn sateet on jotenkin ristiriitaiset. Olen meinaan tottunut työni puolesta siihen, että lapsilla on kaikista kivointa sadekeleillä ja ulkona pärjääminen on nimenomaan pukeutumiskysymys. Toisaalta ei minua kuitenkaan vapaa-ajalla huvita ulkoilla sateella, enkä lapsenikaan kanssa jaksa vaivautua :D
    Pidän syksystä kyllä monesta syystä. Se on varmaankin se tunnelma: pimenevät illat, kynttilät, glögi, väriloisto, joulun odottelu. Lisäksi kuuman kesän jälkeen se vaihtelu on parasta. Jatkuvasta kesästä en varmasti osaisi nauttia, neljä vuodenaikaa on rikkaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsena tuli nautittua kyllä sadekeleistä enemmän. Teini-iässä taisi muuttua mieli niiden suhteen. 😅 Rakastan kunnon talvea, jota täällä Etelässä nykyään harvoin on, joten ainainen kesä ei ole minuakaan varten.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives