Blogin kuvat

En tiedä teistä, mutta itse tykkään lukea blogeja, joissa on kauniita kuvia. Varsinkin sellaisia, että kuvat ovat bloggaajan itse ottamia. Paljon näkee blogeja, joissa kuvia kerätään paljon muualta, mutta hyvin vähän näkee blogin pitäjän omaa kädenjälkeä. Toisaalta kuitenkin pidän myös siitä, että blogissa on sanojakin, pelkkien kauniiden kuvien selailu ei täytä omia vaatimuksia siitä, mikä on mielenkiintoinen blogi. Eli kuvia ja tekstiä sopivassa suhteessa niin olette herättäneet kiinnostukseni.

Itse olen alusta asti pyrkinyt ottamaan blogini kuvat itse. Toki toisia juttuja tehdessä tämä on mahdotonta. Valitettavasti en saa kotiini kokoelmaa Alexander McQueenin vaatteita, jotka voisin kuvata, vaan minun on pakko tyytyä netistä löytyviin kuviin.

Ensimmäisen vuoden napsin kuvia blogiini ihan tavallisella Canon IXUS 105 digipokkarilla. Olivathan ne kuvat parempia kuin ei mitään. Kuvaan kuitenkin paljon kynsiä ja ruokia, joten alkoi tuntumaan siltä, etten saa pokkarilla tarpeeksi tarkkoja ja kauniita kuvia. Niinpä mieheni yllätti minut viime kesänä ja osti minulle järjestelmäkameran. Kamerani on jo markkinoilta poistunut edullisemman hintaluokan Canon 500D. Kameran mukana tulleella objektiivilla EFS 18-55mm sain jo huomattavasti parempia kuvia kuin digipokkarilla. Pian kuitenkin mies hankki minulle myös muotokuvalinssin EF 50mm 1:1.8 II:n, joka on mielestäni loistava ruoka -ja kosmetiikkakuviin.

Pari päivää sitten sain syntymäpäivälahjaksi pidemmän aikaa haaveilemani macro-objektiivin, Tamron AF 70-300mm 1:4-5.6 TELE-MACRO (1:2). Taidan olla rakastunut ensi silmäyksellä! Ihan mahtavaa, että kaukaa saa otettuja todella tarkkoja kuvia. Varokaa linnut ja kukkaset, paparazzi iskee teihin tänä kesänä.


En todellakaan ole mikään kuvaaja ja voin ihan rehellisesti myöntää, etten vuoden käytön jälkeenkään vieläkään tiedä, mihin kaikkeen kamerani pystyy. Sen olen todennut, että parhaiten oppii kuvaamalla ja kokeilemalla. Ne hutilaukaukset voi sitten aina poistaa. Sitten vielä syy, miksi tuo uusi objektiivi on niin ihana:

 1. Mikä oiskaan parempaa kuin se, että vaatekaappiin yhtäkkiä tupsahtais kasa uusia vaatteita. Siis ihan kuvausmielessä, toki. ;)

  Musta tuntuu, että mun pitäis marssia jonnekin valokuvauskurssille ton meidän kameran kanssa, että saisin siitä enemmän irti. Se on aika monella bloggarilla käytössä ja niiden kuvien perusteella siitä ois vaikka mihin, mutta taitaa olla nyt ongelma laukaisimen takana. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin kamera aina mukaan ja vaan kuvaamaan, vaikka ruohonkorsia. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives