Tämä todella helppo tomaatti-jauhelihakastike on meidän perheen suosikkeja. Parasta tämä on pastan kanssa, mutta sopii myös riisin kera.
Tomaatti-jauhelihakastike
(kuudelle)
400g naudan jauhelihaa
1 iso porkkana raastettuna
4-6 valkosipulinkynttä (maun mukaan)
500 g tomaattimurskaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
1/2 rkl vehnäjauhoja
1 kasvisliemikuutio
rouhittua mustapippuria
2-3 dl vettä
(suolaa)
päälle parmesanraastetta
Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon pieneksi hakatut valkosipulit. Lisää vehnäjauhot ja pyörittele seosta hetki. Lisää joukkoon raastettu porkkana, tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet. Anna hautua matalalla lämmöllä vähintään puoli tuntia. Tuntikaan ei ole pahitteeksi. Sekoittele välillä.
Tarkista lopuksi suola, lisää tarvittaessa. Nauti pastan tai riisin kera.
Meillä syödään aina tomaatti-jauheliha -kastiketta pastan kanssa jos pojat saavat päättää ruoan :) Itsekin tykkään, joskin sitä ei tarvitsisi ihan niiiin usein olla tarjolla :D
VastaaPoistaNo juu, ei joka päivä ei edes kerran viikossa... Meillä 1-2 kertaa/kk, lapsena tosin ei itsekään saanut koskaan tarpeekseen. :D
Poistaite teen sillai et laitan paistetun jauhelihan ja sipulin sekaan jotain papusalsaa missä on papujen lisäks maissia, paprikaa, sipulia ja tomaattimurskaa. sit lisään vielä vähän ylimääräistä tomaattimurskaa. oon niin rakastunu go greenin papusalsoihin :D
VastaaPoista-louna
Kuullostaa mielenkiintoiselta!
PoistaTämä on kyllä kotiruokaa parhaimmillaan :)
VastaaPoistaNiin on! Mutta ei vedä vertoja sille mummon perunaviipalelaatikolle. ;)
Poista