Baby Feet


Kesän jälkeen on hyvä aika katsoa jalkoihin. Itse pidin koko kesän ajan aina kun säät sallivat hyvin avonaisia kenkiä, joten jalkojenhoito ei unohtunut kesälläkään. Jalat nauttivat auringosta niin kuin muukin ihoni ja niille riittikin lämpöiseen aikaan rasvaus ennen nukkumaanmenoa. Taisin parin kuukauden aikana vain kerran vähän rapsutella kantapäitä raspilla, vaikka minulle yleensä muodostuu kovettumia hyvinkin nopeasti. Umpinaisten kenkien kaudesta eivät omat jalat kauheasti pidä ja odotankin jo kauhuissani joka talvista kuivumista. 

Perushoitona jalat pitäisi pestä joka ilta miedolla saippualla ja lämpimällä vedellä. Varpaiden välit kannattaa aina pesun ja suihkussa käynnin jälkeen kuivata huolellisesti, ettei niihin jää bakteereille ja tulehduksille altistavaa kosteutta. Kovettumille parasta hoitoa on kunnollinen kosteutus. Kuivat ja halkeilevat kantapäät saavat apua myös kosteutuksesta, sekä kuorinnasta.

Olen vuosien saatossa kokeillut monia jaloille tarkoitettuja kuorintoja, mutta yksikään niistä ei ole ihastuttanut niin, että olisi jäänyt aktiiviseen käyttöön. Jalkatuotteissa vallitsevana tuoksuna on usein piparminttu. Onhan se kivan raikas ja virkistävä tuoksu, mutta totuuden nimissä on sanottava, että itse kaipaan välillä jotain muutakin.

Sain jokin aika sitten testattavaksi diego dalla palma RVB SKINLAB Baby Feet-sarjan tuotteita, joilla luvataan viattoman vauvan pehmeät jalat. Koska RVB:n tuotteet eivät toistaiseksi ole pettäneet vielä koskaan, olivat odotukseni näidenkin suhteen korkealla. 


Dry foot regenerating scrubbing butter mask 150ml, 49€

Kuorintanaamio lupaa pehmeät ja uudistuneet jalat. Tuote on tarkoitettu kuiville ja halkeileville jaloille. Vaikuttavina aineina ureaa, allantoiinia, jotka pehmittävät ja parantavat, sekä estävät halkeilua. D-pantenoli kosteuttaa ja uudistaa. Trehaloosi suojaa ja kosteuttaa. Tulivuoren kivipöly kuorii ja syväpuhdistaa. Kuorintanaamio on väriltään valkoista paksuhkoa voidetta, jossa on runsaasti  kuorivia partikkeleita (tulivuoren kivipölyä). Tuotetta levitetään aluksi paksu kerros jaloille, jonka jälkeen jalat voi kääriä esim. kelmuun ja naamion annetaan vaikuttaa 10 minuuttia. Tämän jälkeen tuotetta hierotaan jalkoihin painottaen alueita, joissa on kovettumia ja karheutta. Itselläni näitä ongelmakohtia ovat päkiät ja kantapäät. Lopuksi jalat huuhdellaan huolellisesti. Tuotteen tuoksu on huumaava. Omaan nenääni erotan kookosta ja jopa kaakaota. Vähän kuin ihana makea leivonnainen. Kuorivia partikkeleita on makuuni tarpeeksi ja ne ovat riittävän karheita, joten naamion hierominen jalkapohjiin tuntuu tehokkaan lisäksi myös kivan rentouttavalta. Huuhtelun jälkeen jalat ovat tosi pehmoiset. Kuivat kohdat loistavat poissaolollaan ja hivenen halkeilleet kantapäätkin tuntuivat sileiltä. Tuote on tosi riittoisa ja laskeskelin, että tästä riittää takuulla pitkäksi aikaa. Pari kertaa kuukaudessa käytettynä jopa vuodeksi.


Foot pampering cream 75ml, 29€

Foot pampering creamin vaikuttavina aineina puhdistettua etanauutetta, sheavoita, makeaa manteliöljyä ja kolloidinen kauraseos. Voide on tarkoitettu erityisesti kuivalle iholle, sillä se luo ihon pinnalle suojaavan kalvon, joka ylläpitää pehmeyttä ja kosteutta. Kalvo sanaa ei kannata säikähtää, sillä kevyt voide imeytyi nopeasti ihoon, eikä jättänyt jalkoja tahmeiksi. Tuoksu oli yhtä huumaava kuin naamiossa: kookosta, kaakaota ja mantelia. Levittäessä ei tullut perinteinen jalkavoide ollenkaan mieleen. Olin aluksi hiukan epäluuloinen tämän kosteustehoista, koska voide oli niin kevyen tuntuista. Jalkavoiteissa olen tottunut siihen, että mitä tuhdimpi voide sen hoitavampi. Tämä on kuitenkin on pitänyt jalat pehmoisina joka iltaisella rasvauksella jo parin viikon ajan. Tuubi voisi olla vähän isompi, sillä itse tykkään levittää jalkavoiteen sääriin asti. Eikä kulumista ole helpottanut myöskään se, että ihanan tuoksun vuoksi aloin käyttämään tätä myös käsivoiteena, jona se on toiminut erinomaisesti. (shh... ei puhuta tästä sen enempää) Onneksi ohut voide on melko riittoisaa.

Pampering creamia voi jälleenmyyjien lisäksi ostaa myös RVB:n omasta nettikaupasta täältä. Kuorintanaamiota voi ostaa toistaiseksi vain jälleenmyyjiltä

Millä te hoidatte jalkojanne?

Tuotteet saatu testattavaksi blogin kautta.


  1. Jalat ovat se alue, joka usein jää hoitamatta - ja josta heti sen huolimattomuuden näkee.
    Nuo sinun kokeilemasi tuotteet tuovat jo lukiessa sellaisen hieman ylellisen, hemmotellun tunnun;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa, sen huomaa heti. Kesällä tulee pidettyä ainakin itsellä parempaa huolta, koska ovat koko ajan esillä. RVB:n tuotteet on ihania, hieman arvokkaampia, mutta todella hintansa arvoisia. Tykkään myös brändin pelkistetystä ulkomuodosta.

      Poista
  2. Voi apua, meikälaisen jalkahuolto on kyllä ihan liian puutteellista :D pesen kyllä koivet päivittäin ja yritän muistaa rasvatakin ne, mutta kesän juoksentelujen jälkeen jalat on kyllä aika kamalassa kunnossa. Onneksi on aika jalkahoitoon jo varattuna, mutta pitäisi kyllä tehdä ylläpitävää hoitoa myös kotona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyisin omat jalat on hieman paremmat, mutta en voi käsittää, että aikoinaan vuosia seisomatyötä tehneenä en koskaan käynyt jalkahoidossa, hyi minua, joten pointsit sulle!

      Poista
  3. Välillä raspaan kovettumia mutta Holikaholika kuorintasukkien jälkeen ei ole kyllä sitä tarvinnut tehdä.
    Suihkun jälkeen aina rasvaus ja huomasin että nyt ainakin mulla on todella kuivat jalat. Hainkin hesan reissulla Lushilta Flutterin ja ah mikä tunne olikaan jaloissa. Rasvauksen kruunaa miehen tekemä hieronta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Holikaholikan sukkia on tarkoitus itse testailla talven aikana, vaikka vähän se hirvittää. :p

      Poista
  4. Mielelläänhän noilla ylellisen houkuttelevilla tuotteilla jalkojaan hoitaisi! Pakkauksetkin ovat kauniita.
    Oma löytöni on Widmerin Karbamid forte -voide, jolla saa kuivimmatkin kohdat pehmeiksi. Muuten tyydyn jalkojenhoitajan suosittelemaan Helosaniin. Tunnelmaa vaan latistaa aika paljon se, että hän kehotti ostamaan voiteen aikanaan Minimanin hevososastolta. Nyt sitä tosin saa apteekista ja marketeistakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Widmer vinkistä! Karmamidi tuntuu olevan sellainen ainesosa urean kanssa, joka tehoaa. Nämä RVB:n Baby Feetit tuoksuu niin ihanalta, että näitä muistaa käyttää ihan vain tuoksun vuoksi. :)

      Poista
  5. Oih, ihanan kuuloista luksusta jaloille nämä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, varsinkin tuo kuorinta! Toki ei mihinkään kamaliin kovettumiin auta, mutta kuivat kantapäät tykkää ja saa vähän hellävaraisempaa hoitoa kuin raspaus.

      Poista
  6. Oi että, kuulostaapa herkulta! Mun jalat niiiin huutais tota voidetta.

    VastaaPoista
  7. Mulla on siitä hyvä, että jalat on erinomaisessa kunnossa, eikä vaadi ollenkaan hoitoa. :o Niissä ei ole ollenkaan mitään kuivia kohtia, eikä kovettumia. :o

    VastaaPoista
  8. Haha, et arvaa että just naputtelin valmiiksi jalkojenhoitopostauksen, jossa ihastelin piparmintun tuoksua ja kauhistelin raspausta! :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mun on pakko raspata silloin tällöin, näihin kovettumiin ei muu auta. Piparminttu on jees, mutta jotenkin tympäännyttää, kun jokaiseen jalkavoiteeseen sitä automaattisesti tungetaan. :p

      Poista
  9. Meillä oli töissä tota jalkavoidetta, ja se on i-ha-naa!!! <3

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives