Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri luukku 9: Joulu yksin


Tervetuloa kosmetiikkabloggaajien joulukalenterin 9. luukkuun Keyword: Love blogiin. Tänään teille on tarjolla herkkua tuplasti, sillä yhdeksännen luukun jakaa kanssani Beauty Highlightsin Mia, jonka luukusta paljastuu jotain pehmeää arvottavaa. ;) Näin minulle ainakin pari päivää sitten vinkattiin. Jos teiltä jäi eilinen luukku avaamatta, niin voitte käydä kurkkaamassa sen The Diary of a Shopaholic ja Neiti Minttukihara -blogeista.

Tämä on nyt kolmas kerta, kun olen kosmetiikkabloggaajien joulukalenterissa mukana. Aiempien vuosien postaukset voit käydä lukemassa täältä ja täältä. Omat luukkuni ovat tähän mennessä aina olleet sellaista muistelua ja pohdiskelua, enkä nähnyt syytä muuttaa asiaa tänäkään vuonna. Mahtuuhan tähän elämääni kuitenkin toistaiseksi 37 joulua, joten aiheet eivät lopu ihan heti kesken.

Tänä vuonna haluan muistella sitä, millaista oli viettää joulua yksin. Maailmaan mahtuu paljon yksinäisiä ja moni tänäkin vuonna tulee viettämään joulun yksin joko omasta tahdostaan tai tahtomattaan. Minä vietin aikoinaan joulun yksin omasta tahdostani. Siksi tämä onkin toivoa antava postaus siitä, että yksinäisestä joulustakin voi yrittää tehdä hyvän ja jopa onnellisen. Tiedän, että toisille joulu nimenomaan on yhdessäoloa ja sitä se oli minullekin pitkään, kunnes yksinäinen joulu opetti näkemään sen toisenkin puolen. Näin jälkeenpäin katsottuna tilanteeseeni nähden, se yksinäinen joulu oli yksi parhaita joulujani. Eihän se tietenkään vetänyt vertoja niille lapsuuden isoille sukujouluille, koska eihän sitä enää aikuisena ihan samanlaista lapsenmieltä ole.


Lokakuussa 2006 muutin erilleen ex-mieheni kanssa, joten siitä ei ollut jouluun kuin pari kuukautta aikaa. Jouluihmisenä aloin hyvinkin pian miettimään, mitä asian kanssa tekisin. Olin siihen asti viettänyt joulujani joko ex-mieheni kanssa kahdestaan tai sitten olimme keränneet kimpsumme ja kampsumme ja lähteneet joulun viettoon kotikaupunkiini mummon patojen äärelle. Kotikaupunkiin lähteminen ei tuntunut tuolloin oikealta vaihtoehdolta, ero oli tuore ja iho vereslihalla, niinpä sainkin hurjan idean kokeilla, miltä tuntuisi viettää joulua yksin. Jotenkin se tuntui sellaiselta kokemukselta, joka tuntui juuri silloin oikealta kokea. Olen ihminen joka rakastaa turvallisuutta ja tradioita, joten päätin kehittää ensimmäistä yksinäistä jouluani varten omat traditioni. Miksi märehtiä vanhoja, kun voi luoda itse jotain uutta? Olin silti varautunut siihen, että aattona alkaisi itkettämään. Ajattelin, että sekin olisi ok.

Tanssii susien kanssa elokuva on ollut minulle rakas sen ilmestymisestä asti ja tuona vuonna ostin jouluaattoa varten Tanssii susien kanssa dvd-boxin, jonka päätin katsella ajankulukseni aattona. Leffahan kestää melkein neljä tuntia, joten ajan saisi varmasti kulumaan. Silloin en vielä tiennyt, että elokuvan katsomisesta muodostuisikin ihan oma joulutraditionsa...

Aattoaamuna annoin itselleni luvan nukkua pitkään. Heti herättyäni laitoin soimaan sen hetkisen joululevy suosikkini ja sytytin kynttilät antamaan lämpöä ja tunnelmaa. Sen jälkeen keittelin riisipuuron, jonka maustoin makuni mukaan isolla kasalla kanelia. Istahdin sohvan nurkkaan viltin alle villasukassa jalassa ja laitoin leffan pyörimään. Kun elokuvan loppumusiikit soivat, kaivoin esiin kännykkäni ja lähetin joulutervehdykset ystävilleni. Otin eteeni ison pinon joululehtiä, rasian suklaata sekä lasin hyvää punkkua ja sukelsin joulun ihmeellisen maailmaan. Minulle on jäänyt tuosta aattoillasta mieleen tietynlainen mielenrauha ja lämpö. Oli erikoista huomata, että vaikka oli joulu, en tuntenut olevani yksin. Jostain syystä minulla oli tajuttoman hyvä olla, vaikka olin juuri eronnut, oli joulu ja olin yksin. 

Yksin vietetystä joulusta opin sen, että jos joskus joutuisin olemaan jouluna yksin, tietäisin, että pärjään. Se ei olisi minulle yksin olemista vaan se olisi aikaa minulle. Se olisi aikaa jolloin voi rauhoittua ja pysähtyä, tehdä niitä juttuja, mitä ei muuten olisi ollut aikaa tehdä. Ehkäpä jopa luoda jotain omia traditioita vain minulle.


Yksinäistä joulua viettäessäni en vielä tiennyt tuleeko seuraava joulu olemaan samanlainen, koska ensimmäinen yksinäinen joulu meni hyvin, olin vähän jo päättänyt, että jatkan samaan malliin seuraavana vuonna. En jännittänyt sitä, koska tiesin, että pärjään. Jostain syystä tietyissä asioissa (miesasioissa) olen syntynyt onnellisten tähtien alla, enkä seuraavana jouluna enää ollut yksin. Tapasin tulevana seuraavana nykyisen mieheni ja vuoden 2007 jouluaattoa vietimme kahdestaan. Minun ehdotuksestani katsoimme hyvin tuttua elokuvaa... Sitä samaa elokuvaa meillä on katsottu siitä lähtien joka aattoilta aina myöhäiseen yöhön asti, jos miehen vuorotyöltä se vain on ollut mahdollista. Joskus aikataulut eivät ole natsanneet, mutta silloin olen katsellut leffan yksin. Aina elokuvaa jouluaattona katsellessa minut valtaa se sama lämmin ja turvallinen fiilis, mitä minulla oli melkein kymmenen vuotta sitten. Vaikka osaan elokuvan ulkoa, huomaan joka joulu virittäväni elokuvan liikuttavan loppukohtauksen aikana silmäni teevadin kokoisiksi, ettei niistä vierähtäisi paria kyyneltä.

"Tanssii susien kanssa!
Minä olen Tuuli hiuksissa!
Näetkö, että olen ystäväsi?
Näetkö, että tulen aina olemaan ystäväsi?"

Oletteko viettäneet joulua yksin? Kuulostaako ajatus hurjalta?

Huominen joulukalenterin luukku avautuu Dioriina ja Fani`s Nails and Life -blogeissa.

Luukku 1. Siamese Lipstick
Luukku 2. Ripsarit Poskilla
Luukku 4. Riikka Amalia
Luukku 5. Pitkät kynnet
Luukku 6. Levoton tyttö
Luukku 14. Dazzling Glow
Luukku 15. DIXI ja Mennen ja tullen
Luukku 17. Charming Nails
Luukku 19. Siniviuhka ja Magicbunny
Luukku 20.  Wasting Lifestyle ja Juille’s
Luukku 21. Better Nail Day
Luukku 22. Hetkessä
Luukku 23. Elämää smykkinä
Luukku 24. Yllätys – erilainen joka blogissa
 1. En ole ikinä viettänyt joulua yksin. En pystyisi siihen, en vaan pystyisi. Ikävöisin niin paljon perhettäni. Vietämme jouluaaton minun vanhemmillani. Sinne tulee myös siskoni ja veljeni perheineen. Myös pukki käy pienten lasten luona!
  Joulu tarkoittaa niitä perinteisiä traditioita, syömistä ja lahjojen jakoa :) Ihanaa joulun odotusta Jonna ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli joulusta tosi tiukat tradiot johonkin reilu parikymppiseksi asti, mutta sitten menin sellaisiin töihin ja myös ex-mieheni oli töissä, jossa myös joulut oli työpäiviä, joten oli pakko muuttaa niitä lapsuuden tradioita. Siksi aloimme viettää töiden vuoksi välillä joulua myös kahdestaan, se oli aika hyppy niistä melkein 30 hengen sukujouluista. Huomasin kuitenkin pitäväni kovasti myös siitä tavasta. Nyt sitten nykyisen miehen kanssa on muotoutunut ne omat jutut mitä tehdään, aina sillä varauksella, että toinen saattaa olla joulunakin töissä. :)

   Ihanaa joulun odotusta T! <3

   Poista
 2. Tanssii susien kanssa on hyvä joulupyhien katsottava: pitkä ja monipolvinen tarina, jossa päähenkilö on hyvä ihminen. Se on myös ihanan hidas, joten luonnon ehtii aistia katsojakin. Ihmeesti se kestää katsomista uudelleen ja uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On oikeasti tosi harvinaista, että jaksan katsoa samaa leffaa noin useasti, muita sellaisia on varmaan Braveheart, Gladiaattori, Nothing Hill ja Viimeinen Mohikaani, sekä Uhrilampaat -sarja. Tykkään juurikin siitä rauhallisesta tahdista, silti se pitää koko leffan ajan jotenkin ihmeellisesti otteessaan ja no ne maisemat on omaa luokkaansa. <3

   Poista
 3. Ihanasti kirjoitettu teksti. <3

  VastaaPoista
 4. En ole koskaan viettänyt enkä kyllä välttämättä uskalla viettääkään. EI siinä, viihdyn yksin, mutta Joulun vietto yksin olisi minulle hiukan liikaa kun olen sen tottunut viettämään aina perheeni kanssa. Varmasti joskus tulee eteen hetki, kun täytyy pohtia miten tehdä (jos vaikka asun ulkomailla), mutta sitä mietitään sitten :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelin sen niin, että mun on tavallaa koettava se millaista on olla jouluna yksin, koska tiesin, että mulla ei tule koskaan olemaan lapsia ja ne itselle rakkaat sukulaiset on niin vanhoja, etteivät enää ikuisesti jouluja vietä ja niiden muiden ei niin läheisten luo en edes haluaisin tuppautua jouluna. Joten tavallaan odotettavissa oli, että jossain vaiheessa omaa elämää tulee eteen se hetki, että jouluna on oltava yksin tahtoi tai ei. Tavallaan hyvä, että siitä on alla kokemus, niin ei ehkä sitten tule niin järkytyksenä, jos tällainen tilanne tulee eteen. :)

   Poista
 5. Nyt kyllä alkoi itkettämään. Suorastaan syöksyin tänne, kun näin facebookissa otsikon, sillä en kuitenkaan tiedä montaa ihmistä, joka olisi ollut joulun yksin. Yksinäisiä on paljon, mutta yksin vapaasta tahdosta. Täällä siis toinen, joka on viettänyt joulun yksin ja kuten kuvailit omasta vapaasta tahdosta täälläkin. Oli väliinputoaja olo, parisuhde oli päättynyt, mummi ja vaari eivät oikein enää jaksaneet ja olivat kahden, isä meni vaimonsa luokse, nooh en halunnut sedille enkä tädeille tuppaantua eli joulu yksin. Muistelen sitä lämmöllä, en kokenut olevani yksin ja olo oli hirmuisen vapaa. Näin voi olla, jos joulua viettää yksin omasta tahdostaan, jos yksinäinen asia olisi yksinäisyyden sanelema asia, joulu tuntuisi varmasti ahdistavalta.

  Mutta Jonna tämäkin yhteneväisyys löytyi, en ole itkupilli, mutta nyt liikuttaa ja kyyneleet pukkaa silmiin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   Mä epäilen, että sellaisille jotka ei omasta tahdostaan haluaisi viettää joulua yksin tää joulun aika on tosi ahdistavaa, varsinkin kun joulusta aletaan vöyhöttään niin aikaisin... Omasta tahdosta yksinolo aina eri juttu. Introvertille varmasti helpompaa kuin ekstrovertille.

   Meiltä tuntuu näitä samankaltaisuuksia löytyvän aika paljon, tää ei ollut koskaan tullut puheeksi. <3

   Poista
 6. Ai niin Tanssii susien kanssa on mieletön elokuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan mieletön, en varmaan koskaan kyllästy siihen. <3

   Poista
 7. En ole joulua viettänyt yksin, mutta kyllähän sitä varmasti pärjäisi jos sellainen tulisi eteen. Jotenkin tämä postaus on toivoa antava - en tiedä onko tuo nyt oikea sana, mutta se tuli ensimmäisenä mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira, se oli juuri tarkoitus, että se joulu yksin ei ole sellainen maailmanloppu kuin moni kuvittelee. Se kuitenkin saattaa olla vääjämättä edessä monella meistä halusimme tai emme.

   Toki jos sitä yhdessäoloa kovasti kaipaa, niin pieni maailmanloppu se voi olla, mutta kyllä siitä selviää. Jopa jos joskus sitä vähiten odottaa, kokemus voi olla ihan mukavakin. :)

   Poista
 8. Ihana kirjoitus, meni roska silmään. En ite ole viettänyt koskaan joulua yksin, mutta tuskin se olisi ihan maailmanloppu. Tosin viihdyn muuten aika paljon itsekseni niin on kiva viettää joulua seurassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos E. <3 Itsellä oli tosi syvään juurtunut nuo isot sukujoulut, varmaan ilman ex-miehen kanssa vietettyjä kahdenkeskisiä jouluja yksin vietto olisi tuntunut vieraalta ajatukselta. Ehkä tuo joulu oli myös niitä ekoja kertoja, kun tajusin, kuinka hyvin viihdyn myös itsekseni.

   Poista
 9. En ole viettänyt joulua koskaan yksin, mutta kaunis kirjoituksesi sai minulle myös tunteen ettei se olisi katastrofi. Hyvää Joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos K. Juuri sellaisen kuvan halusin antaa, jos tätä joku lukee, joka joutuu tulevan joulun jostain syystä yksin viettämään. <3

   Poista
 10. Mä nautin yksinäisyydestä sopivissa määrin, mutta jouluna voisi tulla aika haikea fiilis. Ehkä päivä tai pari menisi yksin, mutta sitten voisi tulla aika ikävää. On niin surullista ajatella ihmisiä, jotka eivät saa viettää jouluna hetkeäkään kenenkään kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan surullista, tosin jos omasta tahdostaan on jouluna yksin, niin en näe sitä surullisena asiana. Ei se ollut surullista minullekaan. :) Sitten on vielä ne muutkin juhlapyhät kuin joulu... :(

   Itsellä oli sitten uutena vuotena tiedossä säpinää ystävien kanssa, joten joulu meni mukavasti rauhoittuessa.

   Poista
 11. Ite en oo ollu joulua yhsin mutta oln ollu useemman joulun ulkomailla siellä asuessani ja mulla oli sillon yksinäinen olo. Kaikki ne omat "jutut",tavat,joulusaunominen jne puuttu kokonaan joten tuntu aivan kun oisin ollu yksin. Toivon sulle oikeen pehmeen hempeetä joulua,yksin tai yhdessä♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon. Mulla on mun to do -listalla viettää joulu jossakin muualla kuin Suomessa. Haluaisin kokea sen, voi olla, että se ei olis yhtään mun juttu tai sitten olisi, ei voi tietää ennen kuin kokeilee. Mietin aina, että pääseköhän siinä ollenkaan samanlaiseen joulufiilikseen kuin Suomessa...

   Poista
 12. Viihdyn hyvin omassa seurassani, joten mua viehättää ajatus siitä, että saa tehdä jouluna mitä itse haluaa ja omalla aikataululla. Mutta kun on myös vara valita, on varmaan helpompi ajatella niin. Itse asiassa en edes harkitse yksinäistä joulua, koska tiedän, että se olisi kova paikka esim. äidilleni. Tapaan perhettäni aika harvoin kasvotusten, joten joulu on tällä hetkellä yksi syy kokoontua yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaakin nauttia äidin seurasta niin kauan kuin mahdollista, vaikka yksin olemisen ajatus viehättääkin. :)

   Poista
 13. Joulua en ole enkä kyllä ehkä suostuisikaan viettämään yksin, mutta kaikki muut juhlapyhät menee kyllä ihan helposti yksin.

  VastaaPoista
 14. Tippa tuli silmään <3

  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 15. Mä yleensä viimeistään joulun ja uudenvuoden välipäivinä suutuspäissäni vannon, että seuraavana vuonna varmasti vietän joulun yksin, mutta en mä oikeasti voisi kuvitella viettäväni joulua ilman perhettäni. Vaikka ne välillä onkin rasittavia paviaaneja, niin ovatpahan omia :D

  VastaaPoista
 16. En ole viettänyt joulua yksin, mutta ei se olisi minulle mitenkään mahdoton ajatus, sillä viihdyn muutenkin hyvin yksin ja tarvitsen säännöllisesti omaa aikaa ja yksinoloa. Vietämme rauhallisesti joulua mieheni kanssa kahdestaan, joten ei se yksin joulun vietto siitä niin kauheasti eroaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen kanssa kahdestaan vietosta ei tosiaan ole enää kummoinenkaan matka yksin viettämiseen, ainakin itsellä laski kynnystä uskaltaa olla jouluna yksin kovasti.

   Ihanaa joulun odotusta sinne! :)

   Poista
 17. Tosi kiva postaus! Mä en ole koskaan viettänyt joulua yksin, mutta jos joskus pitäisi, uskon että fiilistelisin sitä just samalla tapaa kuin sä teit. :) En oo koskaan kokenut yksinoloa tylsäksi, päinvastoin, osaan nauttia siitä. Ja ai että, TSK on myös mun yks lempparileffoista; katsoin sitä pienenä kerta toisensa jälkeen ja unelmoin Tuulitukan upeista mustista kutreista polkkatukkineni... :'D Aattelin, et sit joskus isona mullakin on yhtä pitkä ja kaunis tukka! Ja itkin joka kerta kun katsoin leffaa, se on niin liikuttava jotenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tukka on mieletön! <3 Mustassa näkyy kiilto niin eri tavalla kuin vaaleassa hiuksessa. <3 Ei enää montaa yötä niin pääsee taas tirauttaan pari kyyneltä. Leffa on jotenkin niin taionomainen.

   Poista
 18. Tosi ihana ja toivoa antava postaus, Jonna! <3 Sä saat yksin vietetyn joulun kuulostamaan ihanan levolliselta. Mä uskon, että se voi ollakin sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia. Jouluna ehdottomasti parasta on se levollisuus, meidän joulu on sitä, kun ollaan miehen kanssa kahdestaankin. <3

   Poista
 19. Taas kerran ihana teksti <3 En ole ollut koskaan yksin jouluna. Kuten muinakin vuosina niin tänäkin vuonna lähdetään äidin työ viettämään joulua.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives