Mitä iho oikeasti tarvitsee?


Kun kirjoittelin viime kuussa aamun -ja illan ihonhoitorutiineistani, moni tuntui hivenen potevan huonoa omaatuntoa siitä, että ei ollut rutiineissaan yhtä täsmällinen kuin minä. Silloin sanoinkin kaikille tästä huonosta omastatunnosta poteville, että jokainen tekee tyylillään ja ymmärtäväthän kaikki sen, että kukaan ei oikeasti tarvitse kymmentä tai useampia tuotteita ihonhoitoonsa päivittäin. Sehän on täysin mainoskikka saada kaupaksi enemmän erilaisia tuotteita. Tarvetta niille kaikille ei yksinkertaisesti ole. Itse kuitenkin rakastan ihonhoitoa ja tykkään tehdä sitä monivaiheisesti, jopa hifistellä, se on harrastus ihan kuin jollekin muulle se harrastus on salilla käynti. Siihen halutaan panostaa niin rahaa ja aikaa ja molemmathan vaikuttavat varmasti myös positiivisesti mieleen.  

Sain sitten tästä ajatuksen, että jospa minä kertoisin, mitä se iho sitten oikeasti tarvitsee ja mitkä ovat ne tuotteet joilla on vaikutuksia ja oikeasti merkitystä. Ehkä tämä myös helpottaa valitsemaan valtavan kosmetiikka määrän joukosta juuri ne helmet. Tiedän, että monella voi mennä pää täydellisesti sekaisin seisoessa kosmetiikkaosastolla. Jutun vinkit koskevat tällä kertaa nyt lähinnä +30 -vuotiaille suunnattuja tuotteita, mutta voi sieltä nuoremmatkin poimia niitä juttuja omaan rutiiniinsa. En suosittele tässä postauksessa erikseen mitään tuotteita vaan kerron mitkä ovat niitä ainesosia joita kannattaa tuotteista etsiä ja näitähän löytyy sitten niin marketti,- luonnon- kuin selektiivisenkin -kosmetiikan puolelta. Joten jokaiselle budjetille löytyy varmasti tuotteita.


Suosittelen tänä päivänä kyllä jokaiselle sitä kaksoispuhdistusta oman ihotyypin mukaan, vaikka et edes käyttäisi meikkiä. Sillä ilmassa on nykyään niin paljon likaa ja saasteita, varsinkin jos asut kaupungissa, että kunnon puhdistaminen kannattaa. Likaisella iholla hyvät aineet menevät hukkaan. 

Jos sinulla on rasvoittuva tai normaali iho, et tarvitse kaappiisi välttämättä ollenkaan paksumpaa voidetta, kannattaa panostaa ennemmin ohuisiin tuotteisiin ja useisiin kerroksiin. Itselläni on kesäisin normaali iho ja silloin huomaan, että voiteet tippuvat välittömästi pois käytöstä ja niistä tulee "turhia". Sekaihoisten kannattaa laittaa voidetta vain niihin kohtia kasvoja, jotka kuivuvat helposti ja kuivaihoinen voi tietenkin levittää paksumman tuotteen koko kasvoille. Voiteeksi kannattaa valita tuote, joka sisältäisi mahdollisimman paljon erilaisia iholle hyvää tekeviä vitamiineja. (esim. B- ja D-vitamiineja) Päiväaikaan käytettäväksi suosittelen mahdollisimman paljon hyaluronihappoa sisältävän seerumin hankkimista. Hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta ja pitää sen kimmoisan oloisena. Tämän jälkeen tietenkin kaikki laittavat kasvoilleen aurinkosuojan, eikös vaan. ;) Aamulla ei sitten tarvita muuta. 

Illalla yön ajaksi parhaita tuotteita ovat  tehokkaat joko C-vitamiinia tai vaihtoehtoisesti retinolia sisältävät ohut voide tai seerumi. 

Koska ohuita seerumeita voi yleensä aina laittaa myös silmänympärysiholle, edes erillinen silmänympärysvoide ei ole pakollinen. Retinolia sisältävien tuotteiden kanssa kannattaa olla kuitenkin sy-ihon kanssa varovainen, koska ne kuivattavat, jos haluaa pelata varman päälle, laittaa yölläkin herkälle silmäympärysiholle hyaluronihappoa sisältävän seerumin. 

Edes yksi kuorinta olisi hyvä olla, jolla saa kuolleen ihosolukon kuorittua pois, että hyvät aineet pääsevät vaikuttamaan iholla. Ihoa olisi hyvä kuoria n. kerran viikossa. 

Laskeskelin, että jos ei laske mukaan puhdistustuotteita, aurinkosuojaa tai kuorintaa, niin kahdella-kolmellakin tuotteella pärjää jo vallan mainiosti. Määrää tärkeämpää on laatu, eli kannattaa oikeasti kurkata, että tuotteet sisältäisivät raaka-aineita joilla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia ihoon, olivat ne sitten minkä hintaisia tahansa. Kiinnostaisiko teitä muuten mahdollisesti postaus, jossa vinkkaisin yllämainitun kaltaisista tuotteista? 


Helpottiko tieto, että ihoa voi hoitaa hyvinkin yksinkertaisesti? Onko teillä suosikkiraaka-ainetta ihonhoidossa?

*Postauksen kuvien tuotteista muut omia, Dr. med. Christine Schrammek PR-näyte, saatu blogin kautta. 1. Hyvä postaus, ei tosiaankaan tarvitse miljoonaa putelia kauniiseen ihoon. :-) Mun ihon kuntoa ovat merkittävästi parantaneet juurikin kaksoisputsaus, kosteuttavalla kasvovedellä/essencellä lotraaminen ja hyaluronihapoilla tehokosteuttaminen. Perinteiset päivä- ja yövoiteet tuntuvat nykyään melkein turhilta, kun ihon saa hoidettua erilaisilla seerumeilla niin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tarvitse, vaikka itse käytän niin ei niitä oikeasti tarvitse kymmentä. ;) Hyvä, että säkin olet huomannut tuon kaksoispuhdistuksen edut, se on kyllä tänä päivänä sellainen juttu, että vaikka tuleekin yksi tuote lisää, niin se kyllä kannattaa. Itse kaipaan varsinkin yöaikaan voidetta silloin kun iho on kuivimmillaan, meikin alle laitan vain jotain kevyttä esim. Jane Iredalen tai Bakelin voidetta. JI:lla on sitten jo meikkipohjaankin tekeviä vaikutuksia.

   Poista
 2. Hyvä, kun otit esille, että joillekin kosmetiikka on tosiaankin tärkeä harrastus ja ihan verrattavissa salilla käyntiin tms. Monet hifistelevät juurikin liikuntaharrastuksillaan, johon uppoava ajallinen ja rahallinen panostus on ihan luonnollista, mutta esim. kosmetiikan osalta sama on tuhlailua ja pinnallisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmetiikka ei ole yhtään sen turhamaisempi ja pinnallisempi harrastus kuin mikään muukaan, onneksi mielikuvat ovat pikku hiljaa muuttumassa, mutta matka on hidas ja pitkä. Varmasti kosmetiikkablogien olemassa olo on tehnyt oman tehtävänsä siihen, että suhtautuminen on myönteisempää. :)

   Poista
 3. Tämä oli onneksi jo tiedossa, koska pienellä hoidolla olen aina pärjännyt. Toista se on siskoni, jolla on allergioihin ja atopiaan taipuvainen iho.
  Ihanaa viikkoa sinulle Jonna ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Atopia on todella kinkkinen hoitaa. :/

   Ihanaa viikkoa Outi! <3

   Poista
 4. Tämä on kyllä hyvä muistutus, ettei ihonhoitoon tarvitse miljoonaa purkkia, jotka ovat enemmän hifistelijöiden makuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan tarvita, sen sijaan toi kaksoispuhdistus on kyllä nykypäivänä sellainen asia, mihin panostus kannattaa. :)

   Poista
 5. Tosi hyvä postaus :) onneksi meikeissä ja voiteissa on aurinkosuoja koska en laita ikinä erillistä suojaa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin meikkivoiteiden aurinkosuojat ovat kovaa kamaa, laitan itse aina kuitenkin aurinkosuojan jos tiedän, että oleilen päivän aikana ulkona, mutta vielä kun löytäisi suht edullisen spf50 kertoimellisen mikä ei tunnu tahmealta.

   Poista
 6. Olin ennen semmonen kosmetiikan käyttäjä, jolle riitti ehkä kaksi ihonhoitotuotetta. Mutta mitä enemmän pääsen sisälle korealaisen ihonhoidon filosofiaan, sitä enemmän tekisi mieli lisätä yhtä sun toista ihonhoitorutiiniin :D

  VastaaPoista
 7. Olisi kiva kuulla myòs niità tuotevinkkejà. Etenkin mità hyaluronihapposeerumia suosittelisit?
  Myòs mulle meikkien pesu ja ihonhoitorituaali illalla on parasta hemmottelua ja rentoutumista, teen sen jo hyvissà ajoin ennen nukkumaanmenoa niin en ole liian vàsynyt. Aamut onkin sitten kiireisempià. -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulen tekemään näistä tuotteista joskus postauksen. Jos pitäisi sanoa yksi hyaluronihapposeerumi, jota suosittelisin se olisi ehdottomasti Novexpertin Booster Serum http://keyword-love.blogspot.fi/2017/03/hyaluronipommi-novexpert-booster-serum.html Novexpertiltä löytyy muuten myös loistavia C-vitamiini tuotteita. :)

   Poista
 8. Mä rakastan hifistellä, mutta aina ei vaan ole aikaa :D :D Allekirjoitan myös tuon ohuet koostumukset näkökulman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä, ja vaikka rakastankin niin ei sitä ihan aina jaksa. :D

   Poista
 9. Kiva jos postaat tuotevinkkejä. Tuija

  VastaaPoista
 10. Suosikkiraaka-aineita ovat anti-agen pyhä kolminaisuus eli c-vitamiini, retinoli ja AHA, muita suosikkeja ovat mm. etananlima, hyaluronihappo, niasiiniamidi, fermentit, keramidit, alfalinoleenihappo, propolis ja arbutiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tulikin hyvä määrä lueteltua erilaisia hyviä ainesosia! ^_^ Etenalima on muuten huippu, itsellä se rauhoittaa ihoa tosi tehokkaasti.

   Poista
 11. Ihonhoidossa C-vitamiini on se mikä saa mut kiinnostumaan. Näyttää ihanalta ja houkuttelevalta tämä tuotesarja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, C-vitamiini kirkastaa todella ihanasti ihoa. :)

   Poista
 12. Tää oli kyllä todella mielenkiintoinen postaus! :) Uusia "vaiheita" ihonhoitorutiineihin keksitään jatkuvalla syötöllä, niin välillä sitä itsekin on kyllä aika hukassa siinä, että mitä oikeasti se oma iho tarvitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin keksitään ja onhan se ihanaa, ketkä "alaa" harrastavat, mutta aika basic-jutuillakin selviää, onneksi. ^_^

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives