Pintakuivan sekaihon meikin pohjustus


Yksi blogini luetuimpia juttuja on postaus, joka käsittelee pintakuivan sekaihon hoitoa. Tuo tammikuussa tehty postaus on noussut vielä postaamisensa jälkeenkin kuukauden luetuimpiin, viimeksi syyskuulla. Luulen, että asia saattoi tulla monella ajankohtaiseksi, kun syksy ja talvi alkoivat koputella ovella. 

Ajattelin, että koska tästä pintakuivasta sekaihosta on itselläni kokemusta jo vuosien ajalta niin vinkkaisin myös siitä, miten pohjustan ihoni meikin alle. Se saattaa olla toisinaan konstikasta, koska jos iho ei ole tasapainoinen, voivat jopa omalle iholle näennäisesti sopivat meikkivoiteet korostaa ihon kuivia kohtia tai vastaavasti kulua rasvoittuvimmilta alueilta kasvoja pois ennen aikojaan.

Vuosien kokeilujen jälkeen mielestäni parhaimman pohjan pintakuivalle sekaiholle saa niin, että sen kosteuttaa kunnolla. Tärkeintä on se, että kosteutukseen ei käytä liian tuhteja vaan mieluummin useampi kerros ohuen koostumuksen omaavia kosteuttavia tuotteita. Lisäksi kasvoilla kannattaa ehdottomasti käyttää kahta erilaista primeriä, sillä rasvoittuvat alueet kaipaavat aivan erilaista tuotetta kuin helposti kuivuvat.

*Postauksen tuotteista Jane Iredale Smooth Affair ja Melvita PR-näytteitä saatu blogin kautta, muut omia.


Ennen meikkiä pyyhkäisen ihoni aina puhtaaksi misellivedellä. Yksi ehdottomista suosikeistani on Gamarden Gentle Micellar Water, jossa on hyaluronihappoa, joka sitoo ihoon kosteutta. Tämän jälkeen lisään iholle hoitovettä kolme kerrosta, ihan mitä tahansa. Ainoa kriteerini on, että hoitovesi ei saa olla liian paksua, eikä se saa kerrostaessa jättää tahmean tuntuista pintaa. Tällä hetkelläni on käytössäni Melvitan hoitovesi, joka on koostumukseltaan aiemmin mainitun kaltaista. Sisältää mm. ruusuvettä, hyaluronihappoa ja glyseriiniä. Tämän jälkeen on seerumin vuoro, tätäkin tuotetta vaihdan mieltymysten mukaan, mutta huomaan usein tarttuvani Mia Höytön varmasti hieman mielipiteitä jakavaan Lumoukseen. Koostumus on ohuen geelimäistä, mutta kun tuotetta levittää iholle se "vaahtoaa" ja muuttuu hieman emulsiomaiseksi. Itse tykkään tehdä niin, että hieron kämmenissä tuotteen ensin valkoiseksi, jonka jälkeen painelen sen iholle. Tekee todella miellyttävän napakan tunteen kasvoille. Lumouksessa kosteustehot eivät usein talvella tunnu riittävän, mutta yhdessä muiden tuotteiden kanssa se on loistava tuote meikin alle. Iltaisin valitsen jonkun hoitavamman seerumin ihonhoitorutiiniini. 

Nyt kosteutus on voidetta lukuunottamatta kunnossa. Jos käyttäisin lopun elämääni vain yhtä voidetta meikin alla, se olisi Jane Iredalen BeautyPrep Face Moisturizer. Ilmoitan teille, jos törmään vieläkin parempaan. ^_^ Se mikä tekee tästä Jane Ireadalen voiteesta parhaan on se, että samalla kun se hoitaa tehokkaasti ihoa, on koostumus sopivan ohuen kermainen, silottaa hieman ihon pintaa, toimien ikäänkuin jo eräänlaisena primerina. Varsinkin aamuisin raikkaasta sitruunaruohon tuoksusta ei ole haittaa. Se mikä tekee ihostani sekaihon se, että otsani ja nenänpääni rasvoittuvat päivän aikana helposti ja alkavat kiiltelemään, kun taas leuka ja posket ovat usein kuivia ja niihin saattavat meikkivoiteet pakkaantua ruman näköiseksi.  

Koko kasvoille levitän yleensä jonkun hoitavan ja hehkua antavan primerin, näissä on onneksi valinnanvaraa nykyään melko hyvin. Melkein jokaiselle brändillä on hehkua antava pohjustaja. Jane Iredalen Smooth Affair Facial Primer & Brightener on sopivan kevyt ja kosteuttava, mutta se silti myös tasoittaa vienosti ihoa. Rasvoittuvilla alueilla käytän silikonisempaa ja mattaavampaa primeriä kuin muissa kohden kasvoja. En kuitenkaan ole todella paksujen "jankkiprimereiden" ystävä, sillä huokoseni ovat melko pienet, joten ne eivät kaipaa täytettä. Nestemäisen koostumuksen omaava Giorgio Armanin ArmaniPrima Day-Long Skin Perfector Trouble Zone on sellainen tuote, jota etsin vuosia. Varmasti yksi tehokkaimmista nestemäisistä primereistä pitämään ihon kiillottomana. Pitää kiiltävät alueet mattana pidempään, mutta ei silti kuivata ihoa ja koostumus on nestemäistä, mistä pidän. Levitän tuotteen aina painalemalla ongelmakohtiin. 

Yleensä mitä paremmin pohjustustyöt on jaksanut tehdä, sen helpommin meikkivoide levittyy iholle ja pysyy kauemmin hyvänä. Jos alle valitsee liian paksuja tuotteita, meikkivoide voi lähteä rullautumaan, jos tästä vielä selviää niin sitten päivän aikana meikki yleensä "sulaa" iholta ennätysvauhtia pois. 


Mitä tuotteita käytätte meikin alla? Suosikit?

*Jane Iredale Smooth Affair ja Melvita PR-näytteitä saatu blogin kautta, muut omia.


 1. Kiitos taas vinkeistä! Pitää tutustua ainakin tuohon Melvitaan. Minulla on vielä kokeilematta Deciemin HA Blur, jota Maitta suositteli. Jos se ei toimi, niin pitää testata Jane Iredalea ja/tai Armania. Hoitovedet ja essencet kiinnostavat tällä hetkellä todella paljon. Oletko kokeillut useampia Suomesta saatavia vesiä/essencejä? Jos, niin toivoisin, että tekisit niistä jonkinlaista yhteenvetoa tai vertailua. Mukavaa alkavaa viikkoa toivottelee Salli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin laittaa itsekin tuo Maittan vinkki talteen. Itse tykkään juurikin eniten käyttää kahta erilaista, koska varsinkin otsa alkaa kiiltämään muuten todella nopeasti ja tykkään kyllä hehkusta, mutta rasvainen kiilto on vähän eri juttu. :D

   Olen kokeillut erilaisia Suomestava saatavia hoitovesiä jo jonkun verran (esim. melkein kaikki TBS:n hoitovedet). Pidän muuten Mia Höytön säihkettä jopa enemmän hoitovetenä kuin kasvovetenä tai se on oikeastaan niiden combo. ^_^ Tuossa onkin muuten ihan loistava postausaihe ja koitan toteuttaa sen vielä tämän vuoden aikana! Laitan tuohon alle linkit postauksiini, joissa on jostakin hoitovedestä juttua.

   http://keyword-love.blogspot.fi/2017/06/dhc-pintaraapaisu-japanilaisiin.html
   http://keyword-love.blogspot.fi/2016/03/abeille-royale.html
   http://keyword-love.blogspot.fi/2017/05/parhaat-huhtikuu17.html
   http://keyword-love.blogspot.fi/2016/02/parhaat-tammikuu16.html
   http://keyword-love.blogspot.fi/2015/06/parhaat-toukokuu15.html
   http://keyword-love.blogspot.fi/2017/06/sensai-suosikit.html
   http://keyword-love.blogspot.fi/2015/08/sensai-kosteuden-hellima-iho.html

   Poista
 2. Voi apua, mulla tulee aina sellainen meikkitumpelo olo kun luen sun postauksia. Mähän en siis selkeästi osaa tehdä mitään oikein tän ihoni kanssa :D Mulla meikin alla on vain Lumenen päivävoide tällä hetkellä. Joka päivä tämäkin vanha koira oppii uutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän nyt. Lähdetään siitä, että en minäkään ole osannut, enkä vieläkään tiedä läheskään kaikkea vaan melkein joka päivä opin jotain uuttaa joka mullistaa käsitystäni ihonhoidosta. :D Esim. öljyä laittelin vuosikaudet voiteen alle kunnes tajusin, että tuotteita kannattaa kerrostaa ohuimmasta paksumpaa ja laittaa se öljyisin tuote vasta lopuksi.

   Poista
 3. Tuo on hyvä vinkki, että laittaa ohuita tuotteita useamman kerroksen kuin että lätkäisee kasvoille yhtä tuhtia voidetta, joka on sitten liian rasvaista iholle. Suosin tätä tapaa meikin alle, koska ihoni kaipaa kosteutta muttei liian paksusti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meneehän tässä vähän enemmän aikaa kuin pistäisi yhden voiteen, mutta se kyllä kannattaa, olen huomannut, että varsinkin tuo hoitoveden kerrostaminen on pidentänyt oman meikin kestoa huomattavasti ja auttanut varsinkin niihin ihoon kuiviin kohtiin, ettei edes rasvaisemmalle iholle tarkoitetut meikkivoiteet takerru niihin niin helposti kiinni.

   Poista
 4. Olipa taas hyviä vinkkejä, kiitos näistä :) joskus pohjustan vaan päivävoiteella kun ei aina jaksa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut se on nopein tapa, mulla on vaan niin pintakuiva iho varsinkin talvella, että meikkivoide ei levittyisi pelkän päivävoiteen päälle nätisti, vaikka kuinka yrittäisin. :D

   Poista
 5. Tämä postaus tuli kyllä tarpeeseen. Täytyy opetella uusia ihonhoitoon liittyviä rutiineja. Ja nyt on hyvä syy lähteä purnukka-ostoksille! Ja se on lystiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tuli. Se on parasta, että tätä voi suorittaa ihan minkä hintaisilla tuotteilla tahansa. Esim. Max Factorin All Day primer on aika hyvä edullisempi dupe esim. tuolle Armanille. :)

   Poista
  2. Kiitos vinkistä! Ja oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle :)

   Poista
  3. Ole hyvä, tuli yhtäkkiä mieleen! Mukavaa viikkoa sinnekin. :)

   Poista
  4. Pakko oli tulla vielä kiittää tästä Max Factorin-tuote vinkistä. Ostin sen ja eilen se pääsi tosi testiin. Meikkasin aamulla ja lähdin koko päiväksi kirjamessuille. Illalla tsekkasin kasvot ja ne oli ihan ok siihen nähden etten ollut korjaillu mitenkään päivän aikana. Yhden kerran talouspaperilla painelin kiiltoa pois kun normaalisti oisin joutunut tekemään sen viis kertaa :) Tämä tuote helpottaa kyllä elämääni se on varma,joten kiitos tästä ja ihonhoitovinkeistäsi!
   Ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
  5. Hei Hertta-Viola,

   Todella kiva kuulla, että toimi. Tuli itsellekin yhtäkkiä mieleen tuo MF, että sehän oli tosi samanlainen kuin aika paljon kalliimpi Armani. Armani tekee ehkä vielä jämäkämmin matan kuin MF, mutta tosi lähellä ovat toisiaan. :)

   Mukavaa viikonloppua sinnekin! <3

   Poista
 6. Mulla ei taida olla mitään erityistä meikinpohjustamismetodia. Ihan voiteita ja seerumeita kerrostaen normipuhdistamisen jälkeen, ja jotain primeria käyttäen, niin sillä on pärjätty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tein juuri noin kuin sinäkin ennen, mutta todella radikaali pintakuivuus varsinkin talvella "pakotti" löytämään muita konsteja, tuntui että meikkivoiteet ei ikinä näytteneet nätiltä muutaman tunnin päästä, vaikka olikin ns. omalle iholle sopiva meikkivoide. Turhauduin. :D

   Poista
 7. Voi, tuo Jane Iredalen kosteusvoide on niin hyvä, melkein olen unohtanut sen hyvyyden, kiitos muistutuksesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaan paras, aina välillä kokeilen jotain muuta sitten palaan siihen. Menivät vielä parantamaan pakkauksen ilmatiiviiksi, ettei ole enää purkki jota pitää kaivella spaattelilla yms. <3

   Poista
 8. Tulipas paljon hyödyllistä tietoa ja vinkkejä, kiitos. Itselläni on myös pintakuiva sekaiho, ja siihen päälle vielä sitä ruusufinniä, niin on kyllä konstikas hoitaa ja meikata. Onneksi on sopivia tuotteita löytynyt, niin kuin Lumenen cc-voide ei ärsytä ihoa. Mukavaa maanantai-iltaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla jos oli informaatinen postaus. ^_^Lumenen CC voide on huippu, sellainen tuote mitä itsellä on aina tuubi varastossa.

   Poista
 9. Mahtava postaus! Mäkin olen huomannut, että mielummin useampi kevyt, kuin yksi tuhti kerros :D Tosin äärimmäisessä kiireessä ( kuten tänä aamuna, köh..) se Clarinsin pikakaunistaja pelastaa, truuttaan sitä suoraan misellivedellä pestyille kasvoille ja sillä mennään ^_^ Mutta silloin kun on aikaa, tykkään kerrostaa enemmänkin :) ( eli kesäloman loputtua iltavuoroviikkoina ja vapaapäivinä ) Ja välillä tuntuu, että joku tietty pohjustaja toimii vain jonkun tietyn meikkipohjan kanssa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Niin toimii, esim. Absolutionin meikkivoiteen kanssa ei toimi mikään primer niin hyvin kuin Zuii, kaikki kokeiltu, mut millään ei saa yhtä hyvää lopputulosta kuin tolla combolla mun iholla. :D

   Poista
 10. Mun rasvoittuvalle iholle on Mizonin Snail Repair Gel Cream meikin alla kosteusvoiteena. Aritaumin Pore Master -pohjustajasta en taida enää luopua. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kokeilla jossain vaiheessa tuota Mizonin etanajuttua, kun mun ihohan rakastaa kaikkia, missä on vaan sitä "limaa". :D

   Poista
 11. Tosi kiinnostava juttu! Löysin blogisi, kun googlettelin pintakuivaa sekaihoa. Oon tosi huono sekä meikkaamaan, että hoitamaan ihoa. Nyt tosin liityin korealaisen kosmetiikan fb-ryhmään ja kyselin siellä vinkkejä. Tein "pienen" tilauksen Bearelille sen innoittamana. Mun on tosi vaikea edes meikata mun pintakuivaa ihoa, koska meikki ei meinaa levittyä iholle. Se on joko kosteusvoiteesta riippuen liian kuiva tai rasvainen. Todella rasittavaa. Ilmeisesti mun pitää tutustua hoitovesiin ja seerumeihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löysit tänne Googlen kautta. :) Aina välillä itse mietin, mistä kautta uudet lukijat tänne tulevat.

   Itselläni menee pintakuivuus juuri talvella tuohon kuntoon, että on todella vaikeaa meikata, koska kaikki kuivat kohdat korostuu ihan äärettömän helposti. Se ei todellakaan näytä nätiltä, sitten osa kasvoista kuitenkin kiiltelee samaan aikaan, kun rasvoittuu. Erittäin hankala yhdistelmä. Mutta ohuet tuotteet ja paljon kerroksia, se on tähän mennessä toiminut parhaiten ja talvisin syön kalanmaksaöljyä, se auttaa pitämään ihon kosteampana. Itse syön kuitenkin vain puolikasta annosta, koska täysi annos aiheuttaa helposti näppylöitä.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives