Tuoksumuistoja – Ralph Lauren Ralph


Pitkästä aikaa tuoksumuistoja. ^_^

Vuosi 2000

Vuosituhannen vaihdetta juhlittiin talvipakkasessa ja lumikinosten keskellä. Rakettien paukkuessa taivaalla mietiskelin, että mikä tahansa on mahdollista, tästä alkaa uusi aika. Silloin ei tulevista koettelemuksista ollut vielä tietoakaan. Tultiin kesään jonka heinäkuu oli kummallinen monine ukkosineen. Silti parhaiten kesästä 2000 ja koko vuodesta muistan Ralphin, jonka tapasin Sokoksen kosmetiikkaosaston hyllyllä eräällä kauppareissulla. Pirteä, mutta ehkä hivenen yksinkertaiselta näyttävä Ralph hurmasi minut heti kättelyssä. Ehkä kaipasin juuri silloin elämääni jotain kevyttä ja kepeää?

En olisi koskaan uskonut, että 17 vuotta myöhemmin minä ja Ralph olemme edelleen yhdessä, vaikka väliin mahtuukin pitkä tauko. 


Ralp Laurenin Ralp on ollut tuosta ensi tapaamisesta lähtien tuoksu, jota suihkauttaessa minulle tulee aina edelleen vahvasti mieleen se nuoruuden palo joka minulla oli, kun tuoksuttelin tuoksua ensimmäistä kertaa. Se edustaa minulle edelleen iloisuutta ja kepeyttä. Laitan Ralphia aina, kun kaipaan piristystä tai mieleni halajaa pientä kohotusta, sillä se saa aina hymyn huulilleni. 

Tuoksu on jotenkin iätön, tuntuu, ettei se koskaan vanhene. Olisi muuten kiva tietää minkäikäisiä Ralphin käyttäjiä siellä ruudun toiselle puolella on. Muistan, että tämä oli aikoinaan enemmän teinien suosiossa, mutta minusta tämä istuu hyvin kaiken ikäisille. 

Tuoksu avautuu voimakkaalla osmanthuksella, omenan lehdillä ja mehukkaalla mandariinilla. Sydän on kukkainen: keltaista freesiaa, magnoliaa ja boroniaa. Pohjalla hienostunutta iiristä ja myskiä. Tuoksu on EdT, mutta sen kesto iholla on huima, melkein kahdeksan tuntia. Yksi pieni miinus on sanottava tai oikeastaan varoitus. Kesäisin tämän kanssa kannattaa olla aavistuksen varovainen, sillä jostain tämä vetää ampiaisia helposti puoleensa. Huomaan, että ne ovat minusta kiinnostuneempia kuin yleensä, jos olen suihkauttanut tätä, joten käytänkin Ralphia usein pilvisinä tai sateisina päivinä. 


Onko Ralph tuttu? Herättääkö jokin tuoksu erityisiä muistoja? 1. Ralf on tuttu ja ihanan tuoksuinen. Vahvin tuoksumuisto on miehen tuoksu Kouros kun tavattiin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, toi Kouros on muuten sellainen, että tunnistan sen tuoksun missä vain.

   Poista
 2. Ihania tuoksumuistoja sinulla <3
  Tämä tuoksu kuulostaa hyvältä, raikkaalta juuri sellaiselta mistä minä tykkään, ampiaisia lukuunottamatta ;)

  VastaaPoista
 3. Eikä! Ostin tän just!Itekkin käytin tätä nuorena ja niin monta sataa muistoa liittyy tähän tuoksuun.Pakko oli saada nostalgoida(on kai tää sana?). Rakastan tätä,ja vähän tää tekee myös haikeeksi,muistoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on ihana nostalgisoida pitkän aikaa sitten käyttämien tuoksujen kanssa. Viime aikoina tehnyt mieli useasti palata vanhoihin tuttuihin vuosien takaa. :)

   Poista
 4. Täällä on vajaa kolmekymppinen, jonka mies osti lahjaksi kyseisen tuoksun muutama vuosi sitten. En sitä käytä kuin hyvin harvoin, eli jotenkin en ole vielä päässyt siihen kiinni. Oon myös sellainen että jos tykästyn yhteen tuotteeseen käytän vain sitä, eli ehkä tää Ralp ei ole vaan saanut vielä kunnon tilaisuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimakkaan ostmanthuksen takia Ralph on sellainen tuoksu, että joka siihen ihastuu heti tai sitten sitä on hivenen vaikea löytää. Mutta ehkä tuoksulle tulee vielä sinullakin kunnon tilaisuus. ^_^

   Poista
 5. Muistan niin hyvin tämän tuoksupullon, mutta itse tuoksua en muista miltä se tuoksuu. Oi 2000-vuosi oli niin mullistava, tutustuin mieheeni ja muutimme perheenä Latviaan. Jospa mukana olisi ollut vastaava jokin tuoksu, niin tulisi tuoksumuistoja mieleen tuosta vuodesta. Tuolloin käytin Cliniquen Happyä ja Issey Miyakea ja jo pidemmän tovin. Tämä oikein herättää ajattelemaan, miten kiva on liittää eri tuoksut eri tapahtumiin ja eri reissuihin esim. Myös sen, ettei ole nimikkotuoksua tuolta tärkeältä ajalta eli voi surku, aika harmi.

  Ihanaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuuhkaise joku kerta kun käyt kaupassa. ^_^ Happy oli yksi omiakin lemppareita samoihin aikoihin, kun hankin tämän.

   Ihanaa tiistaita Tiia! <3

   Poista
 6. Tuo on tuntematon tuoksu, muuta Happy oli/on minunkin lemppari <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Happya käytti siihen yhteen aikaan varmaan 90% Suomen väestöstä, muistan, että niin suosittu se oli. Enkä ihmettele, onhan se ihana tuoksu. :)

   Poista
 7. Itse taisin tähän tuoksuun joskus kymmenisen vuotta sitten ihastua, pitäisikin käydä tuoksuttelemassa tätä joskus ja katsoa mitä muistoja tuoksu tuo tullessaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä, itse ehkä tauon jälkeen muutama vuosi sitten jopa yllätyin siis positiivisesti, että tänä oli jotenkin paljon hienostuneempi, mitä muistin tämän olevan. :)

   Poista
 8. Tämä oli mun suosikkituoksu joskus, mutta nyt en äkkiseltään saa päähäni, miltä se tuoksuu! :D Muistaakseni raikkaalta! Varmaan sellainen tuoksu, josta saattaisin tykätä vieläkin. Mulle tulee mieleen huono tuoksumuisto :D Joskus 10v sitten, ennen raikkaita tuoksuja, mun lempituoksu oli Dolce & Gabbanan The One. Nykyään en voi sietää kyseistä tuoksua ja yhdistän sen mielessäni tiettyyn ajanjaksoon, jolloin ei mennyt kovin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätuoksu on raikas, mutta tuo osmanthus tuo tietynlaista makeuttakin tähän, mutta raikkaus on kyllä pääosassa. :)

   Poista
 9. Tämä ei ole mulle tuttu, mutta täytyy uteliaisuuttani käydä nuuhkaisemassa :) Mulle erityinen tuoksumuistotuoksu on YSL:n Babydoll, muistan siitä teiniajan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kans tuo Babydoll, mutta en muistaakseni koskaan ihastunut siihen kovin palavasti, tosin monesti on tehnyt mieli ostaa se kokoelmaan uusiksi, koska luulen, että tykkäisin siitä tällä hetkellä enemmän. ^_^

   Poista
 10. Meillä on kyllä samanlainen tuoksumaku, huomaan jälleen. Minäkin tykkään tästä. Nyt on Ralph loppu ja alkoi tietysti tehdä taas mieli hankkia. :D
  Ihanaa syksyn jatkoa! :)
  Maisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No sitten on, tää ei meinaten ole kuitenkaan ollenkaan sellainen ihan kaikkien tuoksu, voimakas osmanthus aiheuttaa sen. :)

   Ihanaa syksyn jatkoa sinnekin Maisa! <3

   Poista
 11. Minulle Ralph ei ole lainkaan tuttu. Kuulostaa kyllä kiehtovalta. Nämä tuoksumuistot ovat niin ihastuttavia kirjoituksia. Kiitos Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuula, tosi kiva kuulla, että nämä kiinnostavat. Muitakin on työn alla. :)

   Poista
 12. Tykkäsin tästä tuoksusta, vaikken sitä omistanutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks tätä saa edelleen, jos tulee mieliteko. ^_^

   Poista
 13. Oi nuoruus tulee minullekin mieleen! Pakko varmaan käydä tuoksuttamassa tätä Sokoksella, en muista koska olisin tätä tuoksua viimeksi haistanut :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives