Paras persikka – Karl Lagerfeld Fleur de Pêcher


Käsi ylös, kuka rakastaa persikan hurmaavan hedelmäistä mehukasta tuoksua? 

Koska hedelmänuotit ovat tuoksuissa aina keinotekoisia, varsinkin persikka on minusta todella hankala saada niihin tasapainoisena. Tästä hyvä esimerkki on Hugo Bossin The Scent for Her joka on varmasti tällä hetkellä markkinoilla olevista tuoksuista kaikista eniten persikkaisin. Omaan makuuni se on liian makean persikkainen, mutta Intense-versiota rakastan, koska siinä tuo makea persikka on hillitympänä. Sen sijaan olen huomannut, että tuoksut joissa on käytetty persikan kukkaa kolahtavat lujaa. Persikan kukkahan tuo tuoksuun mehevän persikkaisen mutta samalla kuitenkin raikkaan vivahteen, joka suorastaan kutsuu tuoksuttelemaan sitä enemmän. Täydellinen persikka ilman liiallista makeutta. Olin itseasiassa usein miettinyt, että voi kunpa joku tekisi yksinkertaisen tuoksun, jossa persikan kukka olisi pääosassa. 

En tiedä oliko joku Lagerfeldilla kuullut sisäisen toiveeni, mutta pari kuukautta sitten Karl Lagerfeld julkaisi Fleur De Pêcher-tuoksun*. Sanon heti, että tämä on paras persikkatuoksu mitä on koskaan tehty ainakin omaan makuuni. 


Fleur De Pêcher hienostunut, mutta rohkean modermi puhdas persikkatuoksu. Se on tuoksu, joka saa hyvälle mielelle. Tuoksu jota tulen käyttämään talvisina päivinä, kun haluan elämääni ripauksen kesää. Se tarjoilee aluksi haukkaukset pehmeää päärynää ja kirpeää yuzua. Sitten valloilleen pääsevät persikan kukka ja hurmaava jasmiinitee. Pohjalla myskiä ja puisia nuotteja. Omaan nenääni Fleur De Pêcher on alusta loppuun persikkaa, alkutuoksu on hieman kirpeämpi, mutta nopeasti tuoksu asettuu iholle pehmeänä persikkana myskisellä pohjalla. Tuoksu on EdP ja sen kesto iholla on reilut seitsemän tuntia. 

Pullo on todella pelkistetty. Paksua lasia, jossa sisällä persikan sävyistä tuoksunestettä. Lagerfeldin tuoksut ovat edullisia, 50ml:ä maksaa 43 euroa. 

Parfymöörinä on toiminut Emilie Coppermann, joka on suunnitellut tuoksuja mm. Givenchylle, Paco Rabannelle ja Van Cleef & Arpelsille.


Tykkäättekö persikan tuoksusta?

*Tuoksu PR-näyte, saatu blogin kautta. 1. Oi, kaunis pullo! Persikka ei (juuri sen makeuden vuoksi) yleensä tuoksukuvauksissa houkuttele, mutta never say never, käyn tuoksuttamassa tätä varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kanssa, todella yksinkertainen! Persikan kukka on siitä jännä nuotti, että se on selvä persikka, mutta ei ollenkaan samalla tavalla makea kuin se keinotekoisesti tehty hedelmä vaan aito, hienostunut ja raikas, just se raikkaus tekee sen, että tää on valloittava.

   Poista
 2. Persikan tuoksu on miellyttävä, mutta tuoksutuotteisiin sen vangitseminen on kyllä taitolaji, ettei siitä tule äitelää ja teollisen oloista:)
  Pullo on suloinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että persikan tuoksu on taitolaji, ei ollenkaan helppo, tulee äkkiä liian äitelä ja keinotekoinen, siksi tuo persikan kukka toimii, koska se saadaan uutettua suoraan, joten on aito tuoksu, mutta myös raikas. :)

   Poista
 3. Uuu, mä voisin tykätä tästä! Hyvin tehty persikkatuoksu on harvinainen herkku. Mulle tulee mieleen vanha, alkuperäinen Lancome Tresor, se tais olla ensimmäisiä aikuisten tuoksuja joissa oli vahvasti persikkaa. Äidilläni oli sitä ja minusta se oli silloin ehkä paras tuoksu ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis alkuperäisessä Trèsorissa oli just täydellinen persikka, ei liian makea. :)

   Poista
 4. Todellakin tykkään persikan tuoksusta. Raikas ja makea samaan aikaan, sellaisista tuoksuista tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persikan kukasta tulee juuri tuollainen raikas mutta ei liian makea tuoksu. :)

   Poista
 5. Rakastan persikan tuoksua, joten uskoakseni rakastaisin tuota tuoksua myös. Kyllä on Jonna taas junalaiset kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihana, koska on silti myös raikas ja pehmeä, ei liian makea. <3 Kiitos!

   Poista
 6. Aivan hulluna persikantuoksuun, ollut aina! Nuorena tyttönä rakastin Revlonin persikka-kasvovettä sen aidon ja raikkaan tuoksun takia.
  Hajuvesissä en siihen ole törmännytkään. Persikantuoksu ehkä yhdistyy tyttömäiseen ja makeaan halpistuoksuun, mutta olisin kyllä iloinen raikkaasta aikuistuoksusta. Lagerfeltin luomusta täytyy tutkailla, kun kohdalle osuu😀.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on juurikin sellainen aikuismaisempi ja raikas persikka, suosittelen ehdottomasti tuoksuttamaan, jos sellainen on ollut hakusessa. ^_^

   Poista
 7. En yleensä ole hedelmäisten tuoksujen ylin ystävä, mutta tämä vaikutti ainakin pullon suusta nuuhkittuna aikast ihanalta. Ei ollenkaan sokerinen, vaan pehmoinen. Tuoksunesteen väri kuvaa hyvin fiilistä, jonka tuoksusta sain. (Plus Karl on ihan huikea tyyppi. Hänen suustaan on yksi motoistani: "Reunoille ruiskiminen ei ole kovin Chanelia.":D:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin kuvailemasi kaltainen, persikan kukka on niin jännä nuotti vahvana, se tuoksuu persikalla, mutta sen raikkaus tuo siihen aivan uuden jutun ja se todella tymäkkä makeus jää pois.

   Ahahaa tota mottoa! xD

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives