Lempiruoka: herkkusienirisotto


Rakastan erilaisia risottoja ja meillä syödäänkin niitä paljon. Jos ei parmesaania lasketa, risotto on edullista ruokaa, koska ainakin meillä se pääraaka-aine on usein jotain kasvista, sieniä, punajuurta jne. Jotka eivät paljoa maksa. Varmasti yksi useimmin tehtyjä ruokia on tämä herkullinen herkkusienirisotto. 

Herkkusienirisotto

(2 hengelle)

120 g tuoreita herkkusieniä
1 pieni keltasipuli
1,5 dl risottoriisiä 
100 g pakasteherneitä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
1,5 dl raastettua parmesaania
1 rkl voita
1 rkl hyvää oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan puristettu mehu tai 1 dl kuivaa valkoviiniä
rouhittua mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
0,5 tl kuivattua rakuunaa

Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Italialaisten mukaan sipulin pitäisi olla samankokoista kuin riisi, eikä sipulin pitäisi näkyä risoton joukosta, makuun tämä ei tietenkään vaikuta. ;) Pilko herkkusienet.
Raasta parmesaani ja tee kasvisliemi kannuun valmiiksi. (kiehuva vesi + kasvisliemikuutio)

Kuumenna paistinpannu kuumaksi, lisää voi ja oliiviöljy. Kuullota sipuleita hetki pannulla, lisää sienet ja parin minuutin kuluttua riisi. Sekoittele niin kauan, että riisit ovat hieman läpikuultavia. 

Tämän jälkeen lisää sitruunamehu tai valkoviini. Lisää hiukan kasvislientä. Sekoittele rauhallisesti ja anna liemen imeytyä. Tämän jälkeen lisää taas hiukan nestettä. Jatka näin niin kauan (n. 15-20 min), kunnes riisit ovat päältä pehmeitä, mutta sisältä edelleen hieman kovia. Lisää pakasteherneet, odota, että ruoka kiehuu ja lisää sitten joukkoon parmesaaniraaste ja mausteet. Sekoita huolellisesti, lisää suolaa tarvittaessa. Risotto on sopivan kosteaa, kun se tarjoiltaessa leviää lautaselle. Nauti heti.

Maistuuko teille risotto?





  1. Kiitos reseptistä! Mullehan maistuu todellakin, ja tykkään kasvispohjaisista, ei-lihapitoisista ruuista muutenkin, joten herkkusienirisotto on enemmän kuin herkkua mulle;) Mutta ukkelille pitää olla LIHAA, niin täytyy tehdä lisukkeeksi myös sitä LIHAA!
    Kivaa uutta viikkoa Jonna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Risotto on muuten tosi hyvä ruoka, joka pitää nälän pitkään, jos haluaa vältellä lihaa, variaatioita mitä vaan keksii. Eikä tarvi aina syödä sitä pastaa, riisi tuntuu jotenkin mahassakin näin helteellä kevyemmältä. :)

      Aurinkoista viikkoa Sari! <3

      Poista
  2. Risotot on ihan superhyviä, samoin sienet! Tää lähtee ehdottomasti testaukseen, kiitos reseptin jakamisesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, et joku muukin tykkää sienistä. Monissa ne herättää nenän nyrpistystä, mutta jo lapsesta asti ne on olleet paras asia ever. :D :p

      Poista
  3. Ihan megahyvää taatusti, risotot ja padat on ihan lemppariruokia, menee jopa pastan edelle.

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pasta on ihanaa, mutta risottoja voisi syödä vaikka joka päivä, pastaa ei niinkään. Padoista ja risotoista tulee sellainen täysi mutta vähän kevyempi olo kuin pastasta. :)

      Aurinkoista tiistaita Tiia. <3

      Poista
  4. This looks like a tasty dish to make! I will have to try this recipe out sometime this week, thanks for the share. Hope you have a wonderful day, thanks for the share.
    World of Animals

    VastaaPoista
  5. Kyllä maistuu risotto täälläkin. Oma suosikkini on herne-parmesaanirisotto ja kanttarellirisotto :)
    Herkullista viikkoa Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanttarellirisotto on tosi hyvää, samoin suppilovahvero, niitä odotellessa. :p

      Poista
  6. Ihanankuuloinen ohje, menee testaukseen! =)

    VastaaPoista
  7. Mä rakastan risottoja ja etenkin kermaisia sellaisia! Sienistä en taas tykkää ollenkaan, mutta muuten risottoja syön todellakin mielelläni! :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives