LV Delightful PM Monogram kahdeksan vuoden jälkeen


Arvokkaan merkkilaukun hankinta on ollut minulle aina todella viimeiseen asti harkittu ostos. Ei minulla mitään merkkilaukkukokoelmaa ole, mutta muutamia on aikoinaan vuosien aikana tullut hankittua. Minulle laukut eivät ole keräilykappaleita vaan käyttöesineitä. 

Siksi ajattelin, että monia merkkilaukun hankintaa miettiviä saattaisi kiinnostaa, miltä melkein kahdeksan vuotta kovassa käytössä ollut Louis Vuittonin Delightful PM Monogram näyttää nyt. Tällä hetkellä Vuitton ei mielestäni myy tätä mallia, ei ainakaan verkkokaupassa, en tiedä onko myymälässä, en ole vuosiin käynyt, koska ei ole ollut tarvetta. Katselin verkkokaupan laukkumalleja ja näyttäisi siltä, että tämän korvaajaksi olisi tullut Graceful PM Monogram

Muistan miten liikkeessä pitkään mallailin tämän keskikokoisen Delightfulin ja Neverfull MM:n välillä. Päädyin lopulta Delightfuliin sen paksun kantohihnan vuoksi, koska tiesin, että tulisin kantamaan painaviakin asioita laukussani ja ohuemmat hihnat hivenen epäilyttivät. En ole katunut valintaani päivääkään. Siitä kertoo jo se, että hankintani jälkeen kaikki muut laukkuni ovat seisseet kaapissa lähes vailla käyttöä ja tämä on ollut käytössäni 90% ajasta. Kaivoin tätä postausta varten esiin kuitin, paljonko laukusta oli tarvinnut pulittaa vuonna 2011, meinasin lentää selälteen, sillä alle 600 euron ei Vuittonilta tämän kokoisia laukkuja saa vaan hinnat ovat nousseet roimasti. Epäilen, että saisin edelleen jopa tästä käytetystä laukusta silloin maksamani hinnan takaisin. Todellinen sijoitus siis.


Varmasti moni Vuittonien käyttäjä on kanssani samaa mieltä siitä, että uutuuttaan hohkava Monogram Canvas -kuosinen laukku ei todellakaan ole mikään järin kaunis. Laukku kaunistuu minulle vasta siinä vaiheessa, kun vaaleat nahkaosat patinoituvat hunajan värisiksi. Jos laukkua käyttää paljon ja varsinkin kesällä, tämä tapahtuu yllättävänkin nopeasti ja hyvä niin. Sillä kaunein Vuitton on käytetty Vuitton. 

Delightful PM:sta on sanottava sen verran, että se on kooltaan täydellinen laukku meille, jotka pidämme, että laukkuun mahtuu paljon tavaraa. Se ei ole silti liian iso, eikä näytä kömpelöltä ja sitä voi myös kantaa käsitaipeessa, mutta itse olen kantanut tätä varmasti 99% ajasta olkapäällä, sillä tukeva hihna asettuu siihen mukavasti myös kesällä, kun on kuuma ja hiostava. Täydellinen laukku myös käsimatkatavaroille lentokoneessa, tänne tunkee helposti shaalin tai pitkähihaisen, juomapullon, tarvittavat asiakirjat ja mukana vietävän kosmetiikan sekä kirjan ja mahdolliset naposteltavat. Olen lentänyt laukun kanssa useasti ja se on helppo sujauttaa istuimen alle.


Miltä sitten laukku näyttää lähes kahdeksan vuoden ahkeran käytön jälkeen, kun laukku ei todellakaan ole majaillut kaapissa dustbagissa vaan sitä on käytetty ahkerasti lähes päivittäin.

Lyhyesti sanottuna: läheltä katsottuna siinä näkyy tietysti pientä kulumaa, mutta ei mitään sellaista mikä häiritsisi. Kaikki Vuittonille tyypilliset keltaiset tikkaukset ovat täysin ehjiä, eikä missään muussa paikassa näy pienintäkään repsotusta kuin laukun sisätaskun nahkareunuksessa on muutama nahkahapsu näkyvissä. 

Omassa laukussani laukun sisus on vaalea, mutta koska olen todella tarkka siitä miten käytän arvokkaita tavaroitani (syy minkä vuoksi en lainaa mielelläni tavaroita toisille, jotka eivät ole yhtä tarkkoja kuin minä :D ), vuori on ainoastaan hivenen tummentunut ja pohjassa on ainoastaan yksi haalea juuri ja juuri silmillä havaittava pikkuruinen värjäymä jotain vihreää. En ole koskaan heittänyt laukkuuni kuulakärkikyniä tai meikkejä, ilman, että ne olisivat olleet omassa pussissaan, sen sijaan esim. kauppatavaroita olen latonut sinne aivan huoletta.


Itselleni uskomattominta on se, miten kantohihna on kestänyt kaikki kantamukseni. Sillä olen raahannut lukemattomia kertoja kaupasta tällä kolme 1,5 l vichy tai limsapulloja tai neljä 1l:n maito- tai mehupurkkia, jotka sopivat loistavasti laukkuun ja olkapäällä painavat tuotteet ovat helpoin kantaa kotiin. Tästä huolimatta hihnan kiinnitys ja hihna itse ovat edelleen täydellisessä kunnossa. Olenkin sanonut miehelleni, että tämä laukku ei varmaan hajoa koskaan. Se onkin pitänyt huolen siitä, ettei minulla ole ollut tarvetta pahemmin käydä arkilaukkuostoksilla. 


Vaikka Delightfulin Monogram Coated Canvas on pehmeämpää ja taipuisampaa kuin Neverfullissa, on pinta sama. Se on myös olalla kevyempi. Siksi se muotoutuu kannettaessa todella kauniisti vartaloon. Tarkistin laukun ulkopinnan sitä kuvatessani, enkä löytänyt edelleenkään laukusta ainuttakaan naarmua, mitä en oikeastaan meinannut uskoa. Tämä kuitenkin vakuutti minut, etten maksanut aikoinaan turhasta vaan laatutuotteesta. Myös sisätaskun vetoketju ja laukun kiinnitysklipsi ovat edelleen priimakunnossa. Kultaiset metalliosat ovat edelleen kultaisia, eivätkä ole edes kahdeksassa vuodessa kuluneet hopeisiksi, mitä olen nähnyt osalla Guccin Sohoissa jo parin vuoden jälkeen. Toki ne eivät yhtä kirkkaan kultaisia ole kuin uutena, vaan hivenen ajan patinoimia, eivät ole kuitenkaan muuttuneet hopeisiksi. Ainoastaa sisätaskun vetoketjun kohdalla on hivenen havaittavissa tätä ongelmaa, mutta se onkin kiinnitysklipsin ohella ainoa kohta laukussa, jossa kaksi metalliosaa hankaa keskenään yhteen.


Kahdeksan vuotta yhteistä taivalta, voisi varmaan sanoa, että olemme kasvaneet laukun kanssa yhteen. Välillä mietin sen myymistä, kun joku uutuuden viehätys iskee päähäni. Varsinkin YSL:n N/S laukkua olen katsellut jo vuosia sillä silmällä, joten luulen, että se tulee olemaan seuraava hankintani sitten joskus tulevaisuudessa. Vuosien aikana olen oppinut sen, että kannattaa panostaa laukkuun, josta tietää, että siitä on iloa pitkään, se kestää aikaa ja käyttöä sekä sopii klassisuutensa vuoksi minkä asun kanssa tahansa. Silloin voikin yhtäkkiä käydä niin, että entisestä laukkuhamstraajasta tuleekin yhden laukun käyttäjä, kuten minusta tuli. En olisi uskonut tätä sinä päivänä kun kannoin Delightfulin kotiini. Laukun nimi kuvastaa sitä täydellisesti! 

"We have spend many delightful years together!"

Käytättekö vain yhtä laukkua vai keräilettekö? Mitä ajattelette merkkilaukuista?






  1. Niin se on, että laatuun kannattaa panostaa ja laukku on todella hyvin säilynyt siellä. Ennen keräilin, mutta sitten rakastuin niin siihen punaiseen Korsiin, joka tosiaan vaan parani ja pehmeni käytössä, vaikka ei ole toki niin hintava tai laadukas kuin Vuitton. Siksipä Korsini tulisi mennä nyt käymään suutarilla, että taas tulisi käytettyä. Mutta juu enemmän yhden laukun nainen nyt kuin ennen, mutta ei ole laukkua joita himoitsen, ennen oli vaikka kuinka.

    Mukavaa tiistaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuittonien nahka on sellaista, että pitää jollain todella terävällä raapia, että niihin tulee mitään. Mulla on ollut vain ruskeita, niin en tiedä pysyvätkö ne vaaleat sävyt värjääntymättä esim. vaatteista, mutta näissä ruskeissa ei ole koskaan ollut mitään. LV Ellipseeni sain aikoinaan yhden naarmun, kun se raapaisi betoniseinää, tääkin on joutunut muutaman kerran samoihin tilanteisiin, selvinnyt vaurioitta. :D

      Se punainen Kors on tosi nätti. :)

      Mukavaa tiistaita Tiia. <3

      Poista
  2. En keräile laukkuja, enkä varsinkaan merkkilaukkuja, koska sellaisia mulla ei taida olla, jollei Michael Korsia tai Guessia lueta "merkkimerkeiksi". Tykkään itsekin isoista käsilaukuista, koska haluan raahata puoli omaisuuttta mukanani, heh;) Pikkuruiset käsilaukut eivät ole mun juttu ollenkaan. Laukut on mulle ihan käyttötavaraa ja vaihtelen laukkuja vuodenajan ja käyttötarkoituksen, sekä tyylin mukaan. Yhdellä ei oikein pärjää. En myöskään halua varoa kallista laukkua. Tosin sun LV:tä ei näemmä tarvitse hirveästi varoa. Voisin harkita sellaisen hankkimista joku päivä. Koko on ihan mainio ja ulkonäkö tyylikäs:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan ole tarvinnut varoa, siis toki tota vaaleaa sisusta, jokainen tajuaa, et jos sinne heittää meikkejä, kyniä yms. niin se menee nopeasti karseaan kuntoon, mutta mulla ne on aina omassa pussissa. Muuten en ole juurikaan varonut sen kummemmin vaan käyttänyt vaan. Mulla on ollut esim. Mulberryn laukku, jossa laatu ei ollut ollenkaan samaa luokkaa kuin Vuittoneissani, jos haluaa hieman halvemman kuin Vuitton, mutta hyvän laukun, suosittelen Furlaa, niistä on itselle hyviä kokemuksia ollut vuosien aikana.

      Mukavaa tiistaita Sari! <3

      Poista
  3. Vau! Itse petyin Teddy Bakerin laukun laatuun, tosin ei se tuota hintaluokkaa ollutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, mä todella toivon, että laatu on edelleen sama, varsinkin kun hinnat on nousseet, koska tää on todellakin ollut hintansa arvoinen ostos. ^_^

      Mulla ei ole ikinä Ted Bakerin laukkua ollut, kannattaa muuten netistä ja youtubesta etsiä tietoa tai katsella videoita miten se itsellä mielessä oleva laukku on kestänyt käyttöä. Itse Mulberrysta viisastuneena en koske enää laukkuihin joissa on hapsut, ne hapsut ei vaan tahdo kestää ahkeraa kulutusta, varsinkin jos ovat pehmeää nahkaa. Mulberryssä mulla ne hapsut rispaantui, katkeili jne, ja noissa Guccin Sohoissa oon nähnty, että ne ovat hajonneet parissa vuodessa kahtia.

      Poista
  4. Itse sijoitan myös mieluusti parempiin laukkuihin (ja kenkiin ja lompakoihin). Kiinnyn niihin vahvasti ja minusta on mukava käyttää vuodesta toiseen samaa laukkua. Toki ihan noin kallista en omista, vaan lähinnä muutamia erikokoisia ja juhlavia/arkisia Furlan laukkuja. Seuraavaksi olen kaavaillut sijoittavani Alexander Wangin Rockieen, mutta saa nähä kuinka monta vuotta menee ennen kuin saan aikaiseksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua turhauttaa, kun mulla oli vuosien aikana monet kalliit kengät ja ne ei tuntuneet kestävän sen pidempään kuin halvemmatkaan, toki niitä oli sitten into viedä suutarille enemmän. Nykyään katson niissä enemmän mistä materiaalista on tehty kuin hintaa.

      Just tossa yllä sanoin, et jos haluaa jonkun edullisemmat mutta hyvän, niin suosittelen Furlaa. ^_^ Toi Rockie oli muuten aivan sairaan hyvässä alessa Stockan verkkokaupassa alejen aikaan. Muistaakseni 399€, normihinta tais olla hieman alta 1000€. Katselin huulipyöreänä.

      Poista
    2. Siinä kävi sitten niin, että kävin kurkkaamassa Stockan verkkokauppaa ja vielä yksi Rockie oli jäljellä. No, nyt se on mulla kotona. :D Kiitos siis vinkistä! Tuo normihinta noin 1000€ oli kyllä yläkanttiin verrattuna verkkokauppohin, mutta 400€ taas sitten oikein hyvä alehinta mihin tahansa verrattuna.

      Poista
    3. Oliko, siis ihan mahtavaa. :D Joo mietin, ettei se ihan 1000€ taida maksaa, mut oli siinä hyvä ale silti ja kunnon diili saada se siihen hintaan. Itse en oikeasti edes ollut ajatellut, että Stockakin niitä myy, ennen kuin osui alessa mun silmiin, kun myönnän olleeni selailemassa laukkuja siellä. :p

      Poista
  5. Hei vitsi miten edullinen tuo laukkusi on ollut! Minulla ei ole LV:n laukkuja, joten en ole tiennyt niiden hintaluokasta mitään, mutta olen luullut hintojen olevan tonnista ylöspäin. Omistan muutaman ihanan merkkilaukun, mutta käytän silti pääosin kulahtaneita kangaskasseja. Ne ovat niin ihanan kevyitä ja niihin mahtuu paljon tavaraa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään tosiaan tän kokoiset LV:t maksaa tonnista ylöspäin, en itsekään muistanut kuinka vähän tästä olin aikoinaan maksanut, loksahti suu auki. Todellakin toivon, että myös laatu on uusissa laukuissa sama kuin näissä vanhoissa.

      Haha, mulla on kyllä pari kangaskassia aina mukana laukussa, mutta en oo sentään innostunut niitä käyttämään tän sijasta. :D

      Poista
  6. Itse ostin 450 € maksaneen Lacosten laukkuni väsyttyäni etsimään sopivaa halvempaa laukkua reilut 6 vuotta sitten. Ostaessa hinta kyllä hirvitti, mutta olen ollut laukkuuni todella tyytyväinen, ja se on kestänyt todella siistinä. Erityisesti pidän sen monipuolisuudesta, sillä se sopii jotenkin mystisesti niin hienompaa laukkua vaativiin tilanteisiin kuin vähän rähjäisempäänkin lookiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten Lacosten laukullakin hintaa, mut kyllähän isojen brändien nahkalaukut maksavat. Tää laukku kans sopii musta jokapaikkaan, minkä vuoksi harvoin jaksan kaivaa muita laukkuja esille. :)

      Poista
  7. Todella upeasti säilynyt, kaunis laukku! <3 Vuittoniin en ihan raaski sijoittaa (ainakaan vielä), mutta Ralph Laurenin Bennington Medium Tote on nyt ollut käytössäni noin vuoden ilman minkäänlaista merkkiä kulumisesta. Se on ihanaa, kun laukkuun voi luottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tykkään tästä itsekin ja kun juttua tehdessä tajusin, että tää on todella ollut minulla kahdeksan vuotta ja edelleen näin hyvässä kunnossa. Siinä ei käyttöpäivää kohti enää jää edes aamulehden hintaa. :D Toi Ralph Laurenin laukku on muuten tosi kiva. ^_^

      Poista
  8. Mä olen vähän huono käyttämään laukkua koska liikun autolla. Mulla on tarvittavat tavarat taskuissa tai autossa. Mutta Guccin laukku löytyy, tilava jonne mahtuu kaikki. En vaan hirveästi ole merkkilaukkuihminen, laukun pitäisi olla musta, sopia tyyliin eli ei saisi olla hirmu isoja logoja ;D ja pitää olla hyvä kantaa olalla ja nopea avata. Luiska näyttää hyvältä mutta ei olisi tyyliäni, vaikka hienojahan ne toki ovat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä muuten ymmärrän ton, ettei autolla liikkuessa niin paljon tule välttämättä laukkua tarvittua, tosin mä olin kassialma jo silloin, kun auto oli takapuolen alla aina kun johonkin tarvi mennä, en varmaan enää osaisi lähteä kotoa ilman laukkua. :D En mäkään kyllä näe ainakaan tätä perinteistä Luiskaa sulla, mutta on monia malleja LV:lla jotka näkisin. ;)

      Poista
  9. Mä olen aina luullut, että LV laukut on jotain pari tonnia :D. En siis tiedä mitään merkkilaukuista, eikä sellaiseen ole koskaan tullut panostettua. Vaikka kyllä harmittaa ostella uusia laukkuja parin vuoden välein, kun vaikka vetoketju hajoaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, no maksaa ne nykyisin, tän kokoiset n. 1000€ ylöspäin, joten niin paljon on hinnat nousseet kahdeksassa vuodessa. Sit erikoisimmilla malleilla ja kuoseilla toki enemmän hintaa vielä. Mä aikoinaan kans ostin uusia laukkuja, kun vetoketjut ja vuoret hajos yms. Voisi kai pitää jopa jonkinlaisena ekotekona, et käyttää samaa laukkua näin kauan. :D

      Poista
  10. Tosi hyvin säilynyt sun käytössä tuo laukku, vaikka koville on välillä joutunutkin kantamusten puolesta :) Mä olin nuorempana hirveä laukkufriikki ja keräilin esim. Guess-laukkujakin aivan järjettömästi, mutta nykyään panostan laadukkaampiin laukkuihin (mulle esim. Michael Kors ja Furla) ja käytän yhtä ja samaa yleensä pari vuotta. Toki sitten kesäaikaan tulee useammin pikkulaukkuja vaihdeltua, mutta yleensä mulla on arkilaukkuna se yksi ja sama käytössä. Mitä sitä hirveällä laukkukokoelmalla edes tekee, kun ei edes ehdi käyttämään kaikkea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, kun miettii, että kahdeksan vuotta melkein joka päivä käytössä. Furlalla on kyllä kans tosi kivoja laukkuja, en ole koskaan ottanut omaa Furlaani näin kovaan testiin, mut lompakot kyllä kestää pienen ikuisuuden. Yhtäkään en ole saanut vielä hajalle, vaikka 10 vuoden välein olen ostanut uuden. :D

      Poista
  11. Mä käytän joka päivä kassia, en osaa olla ilman :) En keräile niitä (mihin ne edes mahtuisi?) enkä ymmärrä merkkien päälle mitään :) Tykkään kuitenkin vaihdella muutaman vuoden välein mallia. Käytin vuosia Bagsacin käsilaukkuja, mut viimeiset pari vuotta mulla on ollu Lumin Supermarket Medium, ja vielä ei ole kyllästymistä näkösällä :D Muita merkkejä muistaakseni on Guess, Vivienne Westwood ja Marimekko. Varmasti on muitakin, mutta ne mahtaa olla jossain "hyvässä jemmassa" ku eivät ole osuneet silmään vähään aikaan!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään, on aivan alaston olo, jos joskus pari kertaa kesässä lähden esim. miehen kanssa kävelylle ja jätän laukun jonkun pienenkin kotiin. Koko ajan olo, et jotain puuttuu. :D Lumilla on muuten tosi kivoja laukkuja, oon monesti katsellut niitä eli mä katselen kyllä laukkuja, vaikka en osta. Oon tosi ylpeä tästä, et ne kiinnostaa mua, mut se ostohimo on mennyt. :D

      Poista
  12. Merkkilaukut tai merkittömät laukut on just niin hyviä, kuin niiden käyttötarkoitus. En keräile laukkuja, mutta on niitä silti siunaantunut. Yleensä jymähdän käyttämään kahta laukkua, toisen pitää olla iso ja toinen sellainen kompaktimpi :)
    Ihana laukku ja kuten sanoit, ajan saatossa on vain tullut paremman näköiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kans Marimekon musta pieni olalla kulkeva kompaktimpana, jota käytän usein esim. ulkomailla, kun mennään illalla ulos syömään.

      Mukavaa tiistaita Outi!

      Poista
  13. Ihana postaus! Luin kokonaan läpi ja tuli hyvä mieli. Selvästi laadusta on kannattanut maksaa ja mun mielestä on vieläpä hienoa, että jos joskus tästä haluaa luopua on saanut sijoitettua rahat siihen ja saa vielä takaisin helposti omansa. :) Eikä mua ainakaan edes haittaisi, vaikka omiaan ei saisi takaisin, koska kyllä sitä hyvästä on valmis hieman maksamaankin. Eli vaikka tekisi vähän tappiota, niin voi aina miettiä että sillä summalla tuli käytettyä hyvää laukkua. En nyt epäile, että sinä teet tappiota, mutta joskus teen itse sitä, että ostan laukun, käytän sitä niin kauan kuin se tuntuu hyvältä ja laitan eteenpäin. Viimeksi myin LV:n Noen, joka oli minulla vuoden. Siitäkin sain jokusen kympin enemmän, eli sain tavallaan käyttää laukkua vuoden verran ja sain siitä vielä enemmän myydessäni sen.

    Muuten kyllä keräilen laukkuja, mutta käytettäväksi. Chanel on kallein aarteeni ja nyt kaksi muuta LV:n laukkua omistavana (molemmat ostettu käytettyinä) olen jämähtänyt käyttämään Favoritea. Se on niin hyvän kokoinen. Samaten Zadaasta ostin pari viikkoa sitten aitoutetun Speedyn erittäin edullisesti. En ikinä uskonut hankkivani Speedyä, mutta niin se vaan taas näyttää jotenkin todella raikkaalta. Laukku on vuodelta 2004, eikä siinä juurikaan näy käytön jälkiä muutamia tummentumia lukuunottamatta. Ja nyt se sai minun luonani taas uuden elämän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla Enni, laukut on olleet aina mun intohimo, nyt vaan oon oppinut myös nauttimaan niistä, enkä aina ostamaan lisää. :D Mut kyllä mä ihailen silti toisten laukkukokoelmia ja koitan koko ajan pysyä perässä, mitä uutta laukkumaailmassa tapahtuu, koska tykkään niistä. ;)

      Mut toihan on just ihana laittaa kiertoon laukku, jos se ei enää tunnu niin hyvältä, niin joku muu jolle se on oikeampi saa sen. <3

      Mulle Speedy on aina ollut sellainen, et ei. Mutta nyt kun se ei ole enää se laukku jonka kaikki haluaa, se on alkanut mustakin näyttämään kivalta.

      Poista
  14. Laadusta saa laukkujen kohdalla maksaa, se on vaan tosiasia, mutta se myös sitten yleensä kestää hyvänä pitkään! Mulla on ollut oikeastaan ihan päivittäisessä käytössä nyt kolme vuotta Korsin noin 400 euroa maksanut laukku, jossa ei oikeestaan oo mitään päällepäin nähtäviä kulumia tai muita. Mä oon aina ollut sellanen, että käytän pääasiassa yhtä laukkua sitten koko ajan ja aiemmin ostetut H&M:n jne. muutaman kympin laukut on kestäneet ehkä max puoli vuotta ennen kuin ne on alkaneet hajota käsiin. Toi Korsin laukun osto oli yksi parhaimmista ostoksista mitä oon elämässäni tehnyt. Se 400 euroa laukusta silloin tuntui ihan hirveän suurelta summalta, mutta nopeasti se kyllä maksaa itensä takaisin :) Vuittonin laukkujen laatu on varmasti vielä ihan omaa luokkaansa eikä näiden kuvien perusteella tosiaan uskoisi, että tää sun laukku on jo kahdeksan vuotta ollut käytössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin mäkin sen ajattelen, paitsi jos pääsisin joskus Italiaan, sieltä saisi laadukkaita nahkalaukkuja parilla sataa, sekoaisin varmaan siellä, vaikka nyt olen pystynyt hyvin olla ostamatta uusia monta vuotta. :D

      Toi oli juuri syy miksi aikoinaan aloin ostamaan kalliimpia laukkuja, itse käytin teininä ja alle parikymppisenä ihan muutaman kympin laukkuja, vuoret ja vetskarit hajosivat niistä ihan muutamassa kuukaudessa ja alkoivat repsottamaan miten sattuu, sitten vaan päätin, että nyt riitti ja säästin rahaa ensimmäiseen merkkilaukkuun.

      Halusin tehdä just tästä mun laukusta postauksen, että jokainen näkee, miten merkkilaukku voi kestää, kun sitä oikeasti käytetään melkeinpä joka pvä. Itsekin olin ihmeissäni siitä, että olikos tää ollut mulla jo näin monta vuotta ja kun kuvaillessa tajusin vielä paremmin kuinka hyvänä se on säilynyt, niin myönnän myhäilleeni tyytyväisenä. ^_^

      Poista
  15. Minulla on pitkään ollut haaveena hankkia oma LV:n Neverfull MM. Olen kanssasi samaa mieltä, että jos ostaa "halpislaukkuja" usein se ei pidemmän päälle olen kovin kannattavaa. Monet kestävät hyvänä vuoden ehkä kaksi mutta sitten viimeistään joku osa pettää niistä. Hyvä merkkilaukku kestää käyttöä ja aikaa. Lisäksi ne (jos ei oteta huomioon sesonkilaukkuja) kestävät aikaa ollen ihan trendikkäitä vuosien/vuosikymmentenkin jälkeen.

    Tuskin minusta koskaan mitään merkkilaukkujen keräilijää tulee mutta laatuun kannattaa panostaa. Kaapissani on tällä hetkellä yksi Dior Monogram Navy iltalaukku 90-luvulta ja kaksi Mulbergin laukkua (Black Croc Embossed bag ja Navy Cross Body Bag).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, täähän oli perusmalliston laukku, ei mikään sesonkimalli. Maksanut kyllä itsensä jo kymmeniä kertoja takaisin. :)

      Diorin Monogramit just toi 90-luvun on musta tosi nättejä ja ajattomia.

      Poista
  16. Heippa!
    Törmäsin tähän postaukseesi googletellessani kuvia deloghtfuleista, joka oli joskus myös itselleni tosi rakas laukku, mutta aikoinani myin sen kun kaipasin vaihtelua. Sen verran pakko kommentoida, että jos ymmärsin oikein sanoit tuon LV-logollisen ruskean osuuden olevan nahkaa. Sitä se ei kuitenkaan ole. Tuon materiaalin nimi on Monogram Coated Canvas, ja se on siis sananmukaisesti päällystettyä canvasta - siis paksua kangasta. Materiaali onkin aivan superhyvä ja kestävä, mutta nahkaa se ei ole. Nuo vaaleat osat toki ovat sitten vachetta-nahkaa! Joka tapauksessa aivan ihania laukkuja, itselläni vanhin Neverfull GM kestänyt käyttöä täysin uudenveroisen näköisenä jo 12 vuotta! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      kiitos korjauksesta. Korjailen asian postaukseen. :) Ovat kyllä todella kestäviä ja siten kyllä jokaisen euron arvoisia, mitä maksavat.

      Aurinkoista kevättä sinne! <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives