TOP5 Kevään makeat ja raikkaat tuoksut

*Sisältää mainoslinkkejä, tuotteet PR-näytteitä saatu blogin kautta

Kaikki varmaan tietävät, että tämän vuoden Pantone-väri on Living Coral. On oikeastaan aika yllättävää, että vaikka väri on varsinkin värikosmetiikassa jo voimakkaasti läsnä, niin tuoksupullojen sävymaailmassa väriä ei paljonkaan näy. Päinvastoin, tämän kevään hittiväri tuntuu enemmänkin olevan vaaleanpunainen. Toki vuoden väripaletista löytyy myös Pink Peacock, josta usea tuoksupullo tuntuu saaneen vaikutteita. 


ESCADA MIAMI BLOSSOM 100ML 82,50€

Escadan kausituoksu on sellainen, josta saan jopa useita yksityisviestejä, joissa minulta tiedustellaan, koska arvostelen tuoksun. Olen todella otettu, että luotatte mielipiteisiini tuoksuista näin paljon. 

Miamia Blossom on perinteistä Escadaa. Se on kaikkea mitä Escadan tuoksulta on lupa odottaa –makea, nuorekas ja mehukas. Vesimeloni on viime vuosina ollut voimakkaastikin läsnä Escadan kesätuoksuissa ja niin se on myös Miami Blossomissa. Siinä missä viime vuoden Sorbetto Rosso ei aivan kolahtanut makuhermoihini, niin tästä pidän. Itseasissa Miami Blossom on yksi onnistuneimmista uuden polven Escada-tuoksuista. 

Tuoksussa on voimakasta trooppista hedelmäisyyttä, mutta myös ripaus marjaisuuttaa, sekä aimo annos eksoottisten kukkien vetovoimaa. En ole koskaan käynyt Miamissa, mutta jos menisin, tämä olisi tuoksuvalintani, kun kävelisin paljoin jaloin pitkin Miami Beachia. Todellinen trooppisen ilmaston rantatuoksu! Kesto ihollani reilut kahdeksan tuntia.

Tuoksupyramidi:

vesimelonia, appelsiinia ja mustikkaa
ananasta, tiare-kukkaa, jasmiinia ja tuberoosaa
myskiä ja santelipuuta


ELIE SAAB GIRL OF NOW FOREVER 30ML 61,50€

Girl of Now Forever on luottanut tuoksupullon värityksessään vahvasti vuoden Pantone-väriin Living Coraliin. Kyseessä on kolmas versio Elie Saabin mielestäni melko nuorekkaasta Girl of Now -linjasta. Kaksi aiempaa eivät ole itseäni täysin säväyttäneet, mutta Forever onkin raikkaampi, makeampi ja marjaisampi kuin edeltäjänsä. Syitä, joidenka vuoksi tämä on ehdottomasti koko kolmikon paras tuoksu kevääseen ja kesään, sekä ehdoton oma suosikkini kolmikosta. 

Tuoksussa on leikkisyyttä, hedelmäisyyttä ja kermaisuutta. Vadelma on voimakkaasti läsnä. Valitsisin tuoksun kesäiltana terassille tai jopa yökerhoon (jos sellaisia harrastaisin). Kesto iholla on Saabin tuoksujen tapaan todella pitkä yli 12 tuntia.

Tuoksupyramidi:

sitruunaa ja vadelmaa
mustaherukkaa, ruusua, mantelia ja appelsiinin kukkaa
vaniljaa, patsulia, myskiä ja kashmir-puuta


OSCAR DE LA RENTA BELLA ROSA 30ML 49,90€

Bella Rosan pullo on upea ja se mukailee aiemmin ilmestyneen Bella Blancan kaunista tekstuuria, joka on harvinaista tuoksupulloissa. Vaikka kuinka yritin, en saanut kuviin ikuistettua tuoksupullon hyvin herkän hempeää aivan aavistuksen vaaleanpunaista puuterista sävyä. Päivänvalo imi pullosta värin pois. Käykää katsomassa livenä, pullo on kaunis ja herkkä. 

Bella Rosa saattaa olla tämän kevään kaunein kukkaistuoksu. En ole ehtinyt ihan kaikki kevään ja kesän uutuuksia vielä haistella, joten en voi vielä kruunata tätä voittajaksi. Bella Rosa on kaunis klassinen kukkaistuoksu, mutta siinä on myös persoonaa, jonka sille antaa orris. Kukkaisuutta taittaakin makeus, joka ei silti ole sokerista, kuten Escadassa tai Elie Saabissa. Tuoksu sopii täydellisesti kesähäihin, lavatansseihin, mutta onpa tässä ainesta vaikka kesämorsiamien tuoksuksi elämän ainutlaatuiseen päivään. Kesto iholla on reilut kuusi tuntia.

Tuoksupyramidi:

punapippuria, freesiaa ja mandariinia
ruusua, orrista, jasmiinia
ambraa, patsulia ja santelipuuta


TED BAKER POLLY 30ML 33,90€

Ted Bakerin Polly on kukkais-hedelmäinen tuoksu, jonka valloittavuus piilee siinä, että se sopii melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen. Se on niitä hyvän mielen tuoksuja, joista usein paljon puhun. Sopii hyvin arkeen fiiliksen nostattajaksi. Polly saa yksinkertaisesti hymyn huulille ja huononkin päivän hitusen paremmaksi.

Polly on aluksi kuin ensimmäisen siemaus aamupalaksi nautittua smoothieta. Tämän jälkeen se muuttuu aavituksen hienostuneemmaksi ja moniulotteisemmaksi. Vaikka Pollyssa on makeutta, se ei ole kuitenkaan yhtä makea kuin tämän postauksen Escada tai Elie Saab. Käyttäisin Pollya työtuoksuna tai sitten kesäloman kepeinä päivinä.

Tuoksupyramidi:

mandariinia, persikkaa ja punaisia marjoja
pionia, jasmiinia ja kuusamaa
myskiä, vaniljaa ja ambraa


ATELIER COLOGNE PACIFIC LIME 100ML 110€

Limeä, minttua ja kookosta? Kyllä kiitos! En olisi keksinyt itsekään mitään kesäisen puraisevampaa trioa. Atelier Colognen tapaan yhdistelmä ei ole lainkaan tavanomainen vaan hyvinkin hienostunut. Se on kuin suussa suorastaan pirskahtelevan kirpeä ripauksella makeutta. Tämä kuin drinkki, jonka haluaisit juoda helteisenä päivänä. Drinkki, johon kuuluu se klassinen paperinen päivänvarjo. 

Atelier Colognen tarina tuoksusta kuuluu näin:

The scarlet fuchsia sunset was her only hint to their destination. He had spent months organizing this event in the greatest secrecy. Surrounded by everyone they loved, they savored the moment with joy and excitement. When the doors opened, she recognized the beach of her childhood. Everyone was dazzled by the vibrant colors, the exotic perfumes, and the exhilarating tropical heat. The party could finally begin!"

Limen, vihermintun ja kookoksen liitto on sellainen, että jos minut kutsuttaisiin joskus rantajuhliin, jossa puetaan päälle mahdollisimman kevyt liehuva kesämekko ja paljaat varpaat, niin silloin tämä olisi oikea valinta. Sopii myös töihin, virkistämään mieltä. Kesto iholla on kahdeksisen tuntia.

Tuoksupyramidi:

limeä, sitruunaa, kookosta, viherminttua ja eukalyptusta

Mikä kevään uutuuksista houkutti tuoksunenääsi eniten?

Ostopaikat:







  1. Mulla on näistä Polly ja Miami Blossom, ja noista kahdesta Polly vie voiton :) Miami Blossom ei ollut ihan mun suosikkini Escadalta, vaikka hyvältä tuoksuukin, ja juurikin se viime vuoden Sorbetto Rosso on enemmän mun mieleeni. Näitä sun tuoksupostauksia on aina hurjan kiva lukea! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Polly ei tosiaan ole läheskään yhtä makea kuin Escada, mutta Escada pysyy kauemmin mun iholla. Nää tuoksujutut on aina niin jänniä, koska itse en taas innostunut viime kesän Escadasta lainkaan.

      Tosi kiva kuulla! Aurinkoista torstaita!

      Poista
  2. Mun tekisi pitkästä aikaa mieli ostaa Escadaa, sillä tuo tuoksu on juuri sellainen perinteinen Escada ja tuo muistoja mieleen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miami Blossom on kyllä hyvinkin perinteinen Escada, mikä on kivaa vaihtelua viime vuoden jälkeen. Jos haluaa vanhoja fiilistellä, niin suosittelen. ^_^

      Poista
  3. Paperilla tuo Oscar de la Rentan tuoksu kuulostaa "minulta", täytyy käydä tuoksuttamassa. Escadan tuoksut ovat aina liian makeita nenääni, mutta sitkeästi aina käyn niitä testaamassa. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos mun pitäis suositella sulle tuoksua, niin se olisi ehdottomasti Oscar de la Renta, mutta sä voisit kuumana kesäpäivänä innostua myös Atelier Colognesta. ^_^

      Poista
  4. Kävinkin tuota Pollyä tuokduttelemassa ja se on sellainen, että jopa minä voisin kuvitella käyttäväni sitä kesällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana! Tuoksun kesto jos olis vielä hivenen pidempi, niin olisi täydellinen. ^_^

      Poista
  5. Mä tavoittelen aina hyvää fiilistä, joten näitten pohdintojen jälkeen kallistuisin Pollyn puoleen :) Näistä Bakerin tuoksuista mahtoikin olla jotkut "haistajaiset" jossain boksissa jos oikein muistan. Mahdoinkohan silloinkin tykätä Pollysta? :D Mun täytyy tunnustaa etten muistaakseni oo koskaan tuoksutellut Escadan kesätuoksuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mitäh?!?! Oot katoava luonnonvara jos et oo koskaan Escadan kausituoksuja haistellut. :D

      Polly ja Mia on parhaat, siitä kolmannesta en itse välitä, hivenen liian miehekäs omaa makuun. :)

      Poista
  6. Kaikki ovat vielä tuoksuttamatta, mutta näistä kuvauksesi perusteella Polly tai Bella Rosa voisivat olla itselleni sopivia. Mulla on nyt käytössä Burberryn Her, joka on ihana. En pidä makeista tuoksuista ollenkaan ja tämä on marjaisa ja kukkainen.
    Escadat ovat liian vahvan makeita, joten niistä ei ole tullut koskaan suosikkejani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Buberryn Her on tosi ihana, en oo nyt hetkeen käyttänyt Burberryn tuoksuja, mutta tekisi mieli ostaa joku ja verestää muistoja. :)

      Poista
  7. En ole vielä tuohon Miami Blossomiin törmännyt, mutta kuulostaa oikein hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että Escadat kausituoksut tulee aina vain aiemmin ja aiemmin myyntiin. Ennen niitä ei ennen maaliskuuta näkynyt kauppojen hyllyillä, nyt usein jo tammikuussa ja laivalta on saanut jo jouluna. :)

      Poista
  8. Oscarin pullo on todella upea ja tuoksukuvaus ihan mua itteäni, niin sen valkkaisin näistä ilomielin:)
    Tuoksupyramidi - onpa hauska sana<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on mielettömän upea, just toi tekstuuri tekee niistä kiehtovia! Eikä olekin, harvemmin sitä täällä käytän, mutta se on ihan virallinen sana. :D

      Poista
  9. Escada on ihan pakko saada omaksi. Moneen vuoteen en ole saanut Escadan kausituoksua, mutta nyt on saatava. Vähän tuossa kuvan kanssa vihjasin siitä miehellekin :D
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hieman niin kuin miehelle wink wink. ;) Hyvä Outi!

      Ihanaa viikkoa Outi! <3

      Poista
  10. Tuo Oscar de la Rentan pullo on upea! Sitä on ainakin pakko käydä tuoksuttamassa. Mutta luulen, että omaan nenääni eriten kiehtoisi tuo Saab. Salaa toivon, että siinä voisi olla jotain samaa kuin YSL:n Babydollissa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on. Mullahan Bella Blancakin on jatkuvasti esillä, koska se on kertakaikkisen upea. Parasta että pullo ei ole läpinäkyvä, joten tuoksunestekin on hyvin suojattuna valolta. Tiedätkö Saabissa on vähän samaa kuin YSL:n Babydollissa, käy vaikka nuuhkaiseen. ;)

      Poista
    2. Kun luin tuon tuoksukuvauksen, niin aloin miettiä, että niissä on samoja elementtejä. Olisi ihanaa löytää sille uusi korvaaja! <3

      Poista
  11. Tuoksuttelin Pacific Limeä tänään, ihana tuoksu!

    VastaaPoista
  12. Pacific Lime on niin hieno kesätuoksu, rakastan. Escadan tuoksusta en ollut ensituoksutuksella wow, mutta mitä enemmän olen käyttänyt, sen enemmän tykännyt, sillä tässä mennään johonkin pirteään Escadan aikaan 2000 luvulle, Ehkä Rock in Rio tulee tästä eniten mieleen.

    Ted Bakerin tuoksut ihanat ja somat ja miten kauniit tuoksut nuo Elie Saab ja Oscar de La Renta.

    Ihanaa viikkistä Jonna. <3

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives