Iho kesäkuntoon HydraFacialin avulla & iS Clinical-suosikit


Kai nyt voi jo virallisesti sanoa, että talvi on lopullisesti ohi? Sen verran keväisiltä, ehkä jopa kesäiseltä viime päivät ovat tuntuneet. En varmasti ole ainoa josta aina näin keväällä tuntuu, että on aika "pestä talven pölyt" kasvoilta ja siirtyä ihonhoidonkin suhteen kohti kesää. Peilistä näen talven jäljiltä usein harmaan ja kalpean ihon, joka kaipaa ennen kaikkea lisää hehkua. Huomaan kaivelevani kaapin perukoilta aivan eri tuotteita, mitä vielä reilu kuukausi takaperin käytin. 

Nopeimman polun heleään ihoon saa käymällä kasvohoidossa. Yleisestihän suositellaan, että hoidoissa käytäisiin hyvinkin säännöllisesti. Minusta hyvä saavutus olisi käydä kasvohoidossa vaikka vuodenaikojen vaihtuessa neljä kertaa vuodessa, jos ihossa ei ole mitään sen erikoisempaa ongelmaa.  Näillä leveysasteilla juuri vuodenajat tuovat omat haasteensa ihonhoitoon. Samalla kosmetologi saa myös annettua sopivat tuotevinkit seuraavan kauden ihonhoitoon. 

En ole varmasti ikinä jännittänyt yhtä paljon kasvohoitoa kuin astellessani Mintun hoiviin Skin roomiin testaamaan HydraFacial -kasvohoitoa*. Mintunhan tunnen jo vuosien takaa, mutta tällä kertaa hoito konseptina oli sellainen, että mietiskelin jo etukäteen sitä, mitenkä ihoni tulee siihen reagoimaan. Päätin kuitenkin, että suoriudun hoidosta hyvänä koehenkilönä. Jos oma erittäin kosketusherkkä ihoni ei ota nokkiinsa mekaanisesti tapahtuvasta kasvohoidosta, niin hoito sopii varmasti myös monelle muulle kaltaiselleni. Ihoni temput hyvin tuntevasta Mintusta oli myös erittäin mielenkiintoista päästä näkemään, miten ihoni reagoisi hoitoon. 

*Kasvohoito saatu blogin kautta. IS Clinical Cleansing Complex oma, muut tuotteet PR-näytteitä.


HydraFacial on laitehoito, joka on tehty varsinkin ihon puhdistamiseen, mutta myös kokonaisvaltaiseen hoitamiseen. Teho piilee alipaineimun, hoitoliuosten sekä spiraalimaisen hoitokärjen synnyttämän nestepyörteen yhteisvaikutuksessa. Alipaineimulla saadaan imettyä ihosta kuollut ihosolukko, lika sekä haitalliset mikrobit erilliseen jätesäiliöön. Jos hoidosta haluaa kosteuttavamman, toiminnallisuuksia pystytään lisäämään erilaisten hoitopäiden ja ampullien avulla. 

Hoito itsessään ei ole lainkaan kivulias, päinvastoin. Alipaineimu tuntuu kasvoilla miellyttävältä. Helposti kutiavana kaulan alueen hoito meni nauruksi ja pieneksi hepuloinniksi, koska se kutitti niin paljon. Koitin pysytellä kiltisti paikallani, mutta aina välillä olkapääni nytkähti automaattisesti ylöspäin kaulaa kohti. Kaulastakin kutiavia kohtia olivat vain molemmat sivut ja niistäkin enemmän oikea puoli. Onneksi Minttu oli nopea ja kaulan alue oli hetkessä käsitelty läpi.

HydraFacial -hoitoja on erilaisia ja niitä voidaan tarvittaessa yhdistellä riippuen ihon laadusta ja kunnosta. Iholleni suoritettiin HydraFacial Skin Tone, joka on ihon värivirheitä korjaava hoito, jossa normaalin HydraFacial -hoidon lisäksi tehdään tehokäsittely halutuille alueille Britenol-ampullin ja GlySal-happokuorinnan sekä kuorivan erikoiskärjen avulla. Hoidoksi valittiin tämä toiveestani, sillä halusin nähdä, miten hoito tehoaisi otsaani, johon tuli ensimmäistä kertaa viime kesänä hivenen pigmenttimuutosta aurinkosuojan käytöstä huolimatta. Tämän lisäksi Minttu teki LED-valohoitoa, joka auttoi mekaanisen käsittelyn jälkeen ihoni punakkuuteen välittömästi. LED-valohoitoa suositellaan myös rasvaiselle ja akneiholle, koska se tasapainottaa ihoa ja poistaa tulehdusta. Sopii myös ruusufinnille.

*Kuva:Minttu Sahrman.

HydraFacialissa on se hyvä puoli, että sen tulokset näkyvät ihossa välittömästi. Hoidon aikana käytetyt tehoaineet jätetään vaikuttamaan ihoon ja usein se paras ihopäivä tulee vasta muutaman päivän päästä hoidosta. Iho oli hoidon jälkeen puhdas, pehmeä ja kosteutettu. Otsassa oleva pigmenttimuutos oli myös selvästi vaaleampi. Kiitos LED-valohoidon iho oli yllättävän rauhallisen näköinen mekaanisesta käsittelystä huolimatta. Ainoastaan kaulassa ja leuassa oli hivenen punakkuutta. Minua varoiteltiin, että mahdollisia epäpuhtauksiakin saattaa hoidon jälkeen nousta pintaan, mutta itse säästyin tältä. Iho oli parhaimmilla 3-5 päivän kuluttua hoidosta. Joten jos minulla olisi vaikka juhlat tiedossa viikonloppuna, kävisin hoidossa jo hyvissä ajoin alkuviikosta. Hoidon jälkeen pitää välttää suoraa auringonvaloa ja käyttää vähintään SPF30 suojaa.


HydraFacialin jälkeen kotihoitoon sopivat erinomaisesti iS Clinicalin tuotteet. Eniten puhuttujen suosikkien sijaan halusin tällä kertaa esitellä sarjasta omat suosikkini silloin, kun haluan ihooni heleyttä. IS Clinical on todella konstailematon ja tehokas sarja. Tuotteet soveltuvat hyvin myös herkkäihoisille. Sisällysluettelot ovat usein hyvinkin lyhyitä. Tehokkuus perustuu muutamiin tutkitusti ihoon vaikuttaviin raaka-aineeseen. 

Cleansing Complex – Puhdistuote joka on tarpeeksi hellävarainen käytettäväksi jopa silloin, kun iho on ärsyyntynyt tai herkkä. Sopii juuri sen vuoksi loistavasti myös kasvohoidon jälkeen käytettäväksi. Läpinäkyvä tuoksuton geelimäinen puhdistaja sopii kaikille ihotyypeille. Syväpuhdistaa ihon kuivattamatta. Kevyt meikki lähtee yhdellä pesulla, mutta paksumpi meikki vaatii kaksi pesukertaa, tai sitten tuotetta voi käyttää toisen vaiheen puhdistajana esim. puhdistusöljyn jälkeen. Tuoteessa on kevyt kuoriva vaikutus, jonka avulla iho pysyy kirkkaana. 

INCI: Water/Aqua/Eau, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-30 Glyceryl Cocoate, Glycerin, Propylene Glycol, Hydroxyethylcellulose Gum, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract [Extrait de canne à sucre], Camellia Sinensis Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Asiaticoside, Asiatic Acid, Madecassic Acid, Ascorbyl Palmitate, Phospholipids, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Iodopropynyl Butylcarbamate, Phenoxyethanol

Copper Firming MistAuttaa pitämään yllä ihon luonnollista tasapainoa kuparin ja kasvipohjaisen PCA:n avulla, joka säätelee talirauhasten toimintaa vähentäen talin määrää iholla. Käytän tätä kahdella tavalla. Usein suihkin vain suoraan pullosta, sillä tässä melko hieno mist. Illalla haluan tätä kasvoille kunnon annoksen ja teen niin, että suihkutan tuotetta ensin kämmenelle, josta taputtelen sen sormin ihoon ennen muita hoitotuotteita. Jo parilla käyttökerralla huomaa, että mahdolliset epäpuhtaudet alkavat rauhoittumaan ja iho näyttää tasaisemmalta ja tuntuu tasapainoisemmalta. Tuotteessa ei ole oikeastaan mitään selvästi havaittavaa tuoksua, ehkä sellainen aavistuksen metallinen vivahde, jos oikein nuuhkii.

INCI: Water/Aqua/Eau, Copper PCA, Pichia/Resveratrol Ferment Extract, Cola Nitida Seed Extract, Paullinia Cupana Extract, Ilex Paraguariensis Leaf Extract, Butylene Glycol, Disodium EDTA, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Blue 1 (CI 42090)

C Eye Serum – Varsinkin keväällä ja kesällä erilaiset C-vitamiinituotteet ovat loistavia aurinkovoiteen alle, koska ne lisäävät suojaa. C Eye Seerumi on nimensä mukaista ohutta tuoksutonta vesimäistä seerumia, jonka vuoksi se virkistää mukavasti levittäessä. Aamuisin laskee tehokkaasti myös turvotusta. Sopii nopean imeytymisensä vuoksi loistavasti meikin alle. Tuote madaltaa säännöllisesti käytettynä hienoja juonteita. Iho on pysyy joustavana ja meikki levittyy sy-alueelle entistä paremmin. C-vitamiinihan on tunnetusti tehokas kirkastaja, joten sy-alue näyttää heleämmältä.

INCI: Water/Aqua/Eau, Sodium Hyaluronate, Ascorbic Acid, Propylene Glycol, Zinc Sulfate, Dextrin, Tripeptide-1, Bioflavonoids, Polyporus Umbellatus (Mushroom) Extract, Phenoxyethanol.


Pro-Heal Serum – Seerumi soveltuu kaikille ihotyypeille. Tukee ihon luonnollista andioksidanttitasoa, parantaa vaurioituneen, epäpuhtauksiin taipuvan ja ikääntyvän ihon ulkonäköä. Ohut nopeasti imeytyvä vesimäinen kellertävä seerumi sisältää runsaasti C-vitamiinia, E-vitamiinia, oliiviöljytiivistettä sekä kupari-tripeptidi -kasvutekijää. Seerumi stimuloi kollageenin tuotantoa, sekä suojaa ihoa. Tekee ihosta heleän ja kimmoisan oloisen. Tehoaa hyvin myös mahdollisiin epäpuhtauksiin. Tuoksuu heti iholle levitettynä tyypilliselle C-vitamiinituotteelle (hivenen rautaiselta), mutta tuoksu häviää välittömästi, kun tuote on kuivahtanut ja imeytynyt ihoon. Seerumilla voi hoitaa jopa raskausarpia tai käyttää sitä hyttysen puremia rauhoittamaan. Kuka muuten on jo bongannut hyttysiä? Minä olen...

INCI:Water/Aqua/Eau, Ascorbic Acid, Laureth-4, Alcohol Denat, Pentylene Glycol, Triethanolamine, Propylene Glycol, Olea Europaea (Olive) Leaf Extract, Zinc Sulfate, Tocopherol, Polyporus Umbellatus (Mushroom) Extract, Arbutin, Glycerin, Bioflavonoids, Retinol, Polysorbate 20, Phenoxyethanol 

Eclipse SPF 50+ – Olen ronkeli kasvoille laitettavien aurinkosuojien suhteen, mutta iS Clinicalin Eclipse SPF 50+ Tint Beigen olen kelpuuttanut jo parin vuoden ajan niihin tuotteisiin joihin luotan. Jopa mieheni on ihastunut tähän värilliseen versioon. Vedenpitävän UVB/UVA -suojan antava voide sisältää fysikaaliset filtterit – titaanioksidia, sinkkioksidia sekä yhdistelmän antioksidantteja. Toisin kuin monet fysikaaliset suojat, tuote ei loista kasvoilla valkoisina, koska siihen on lisätty hempeän beige sävy. Pitäisin tätä kevyenä meikkituotteena, sillä voide selvästi tasoittaa ihon sävyä. Väri on sen verran tumma, ettei tuote sovi aivan kalman kalpeille, jopa omalle iholleni sävy on talvella liian tumma. Sen sijaan heti, kun ensimmäiset säteet ovat päässeet antamaan kasvoilleni hivenen päivetystä, istuu se kasvoilleni nätisti. Aurinkosuoja on koostumukseltaan melko paksuhkoa (valmistaja kuvaa ohueksi, mutta olen asiasta eri mieltä), jossain naistenlehden arvostelussa tätä sanottiin jähmeästi levittyväksi, mutta olen siitäkin eri mieltä, jos tekniikka on oikea. ^_^ Otan tuotetta reilun määrän molempien käsieni sormenpäihin ja levitän sen kerralla kunnolla kasvoille ja kaulalle, jolloin tuote sulautuu välittömästi ihoon ja levittyy helposti. Jos lähtee pienellä määrällä levittämään pieniä alueita kerralla, tuote saattaa kuivahtaa nopeasti ja se on vaikeampi saada levitetyksi. Seurauksena voi olla murustumista. Voide ei tuoksu oikeastaan millekään, mikä lisää käyttömukavuutta.

INCI: Titanium Dioxide, Zinc Oxide,1,2-Hexanediol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Alumina, Butylene Glycol, C12-15 Alkyl, Benzoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylyl Glycol, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Disodium EDTA, Dimethicone, Glyceryl Stearate, Methicone, Octyldodecyl Neopentanoate,PEG-100 Stearate, Polyhydroxystearic Acid, Sorbitan Laurate, Styrene/Acrylates Copolymer, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Triethoxycaprylylsilane, VP/Eicosene Copolymer, Water/Aqua/Eau, Xanthan Gum +/- Iron Oxides

HydraFacial -kasvohoidot Skin roomissa alk. 102 euroa. IS Clinicalin jälleenmyyjät löydät täältä.

Käyttekö keväisin kasvohoidossa? Mikä on suosikkituotteenne ihon heleytykseen?


*Kasvohoito saatu blogin kautta. IS Clinical Cleansing Complex oma, muut tuotteet PR-näytteitä.

  1. Laiska käymään kasvohoidossa, pitäisi käydä jatkumona. Tämä sarja on kyllä kiinnostava ja ymmärtääkseni todella laadukas ja tehokas.

    Ihanaa torstaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän sitä pitäisi, mutta kyllä musta on hyvä, jos pystyisi edes 2-4 vuodessa käymään. iS Clinical on mielettömän tehokas, eikä tuotteissa ole käytetty mitään turhaa. :)

      Ihanaa torstaita Tiia. <3

      Poista
  2. Tuo Eclipse SPF50 on kyllä älyttömän hyvä. Varsinkin kun ottaa huomioon korkean suojakertoimen ja fysikaaliset filtterit, siitä on onnistuttu formuloimaan todella miellyttävän tuntuinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on tosi miellyttävä koostumus tuollaiseksi tuotteeksi, ei ihme, että nirso mies siitä myös pitää. :D

      Poista
  3. Mä kävin ennen paljon säännöllisemmin kasvohoidoissa, mutta sitten taisi tulla jokin kyllästymispiste vastaan, kumma kyllä. Ehkä aloin odottaa jotain maagisia tuloksia, mutta ei sellaisia taida enää tulla näillä ikävuosilla;) Kevät tosin on hyvä aika mennä kasvohoitoon. Täytyy varmaan ryhdistäytyä sen suhteen!

    Kivaa lopppuviikkoa Jonna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän hyvin tuon kyllästymisen, yleensä jos on ikääntyvä iho niin laitehoidoilla ja lymfahieronnoilla saa näkyvimpiä tuloksia. Mitkään ihan pelkät hemmottelut ei välttämättä sen ihmeemmin ihossa näy.

      Kivaa viikonloppua Sari sinnekin! <3

      Poista
  4. En muista, että koska olisin käynyt viimeksi kasvohoidossa, taitaa olla jo 10 vuotta viime käynnistä. Tekisi varmaan kyllä hyvää tällekin väsähtäneelle iholle!
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvohoito tekee kyllä aina hyvää. Ihana vaan olla, kun joku muu tekee kasvoillesi jotain. :)

      Mukavaa loppuviikkoa Outi. <3

      Poista
  5. Käyn pari kertaa vuodessa, mutta kieltämättä sellainen sarjahoito antaa aina pitemmäksi aikaa paremman tuloksen:) Sarja kuulostaa tehokkaalta ja tuo hoito olisi kyllä varmasti minunkin iholle nannaa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti sarjahoidolla saa tehokkaimman ja pitkäkestoisimman tuloksen. Mutta totuus on, että aika harvalla meistä on aikaa tai rahaa, siksi jo tuo vuodenaikojen vaihtuessa olisi todella hyvä saavutus.

      Poista
  6. Heh, kehtaanko sanoa, kohta kuus vuotta sitten 🤣 Olen panostanut kotihoitoon, mutta olisi kivaa päästä ammattilaisen penkkiin hoidettavaksi ja kuulemaan vinkit ihonhoitoon.

    Ja hah, mäkin bongasin jo hyttysiä kun nostin IV-koneen etupellin pois, sieltä pöllähti muutama hyttynen sisälle 🤔 Ne kyllä löytävät tiensä hormeihin, viime syksynä ihmettelin makkarin lattialta löytyviä hyttysiä, mutta ne oli putkahtaneet tuloilmaventtiilistä 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehtaa, kehtaa. :D Vaikka tiedän itsekin paljon ihonhoidosta, osaan silti aina arvostaa ammattilaisen vinkkejä, heillä on kuitenkin vielä syvällisempää tietoa mitä itselläni tulee koskaan olemaan harrastajana.

      En tiedä mistä ne on jo ilmestyneet, mutta ei kiva. Viime kesänä olivat niin ärhäköitä, että ne muutamat pistokset mitä sain kesti parantua viikkokausia. :(

      Poista
  7. Suutarin lapsella ei ole kenkiä, eikä kosmetologi käy toisella hoidoissa :D Ja hyttysiä en oo vielä nähny, mut ampiaisia senkin edestä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, etkö käy edes sun työkamulla yms? :D Mut ymmärrän niin hyvin, ei vaan ole välttämättä aikaa... Mä en ole tavannut kuin pari kuningatarta, kun ne etsii pesäpaikkoja, mutta hyttysiä kolmannessa kerroksessa asti sisällä. :o

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives