Suosikkisiveltimet



Meikkisiveltimet ovat aina olleet minulle kuin kokkiveitset. Niiden pitää olla laadukkaita ja kestäviä. Jos meikkiin käytettävät työvälineet ovat huonoja, koko hommasta tulee kuin tomaatin leikkuuta tylsällä veitsellä – hidasta, vaarallista ja palojenkaan kauneus ei kestä päivänvaloa. Sisällä asuvan pienen perfektionistin luonne ei kestä tämän kaltaista säätöä vaan arvostan sitä, että tekemäni asiat sujuvat mahdollisimman jouhevasti. Meikatessa sujuvuuteen tarvitaan laadukkaiden hyvin toimivien tuotteiden lisäksi tietenkin laadukkaat siveltimet. 

Olen siveltimien kanssa todella uskollinen. Suosikkisiveltimet vaihtuvat harvoin. Joskus innostun kokeilemaan uutta, mutta usein ne päätyvät pois annettavien pinoon. Toisinaan kuitenkin löytyy tuote, joka jää pysyvästi käyttöön. Tällä hetkellä kaikki käytössäni olevat siveltimet yhtä lukuunottamatta ovat synteettisiä. Olen koittanut löytää myös tuolle ainoalle aitokarvaiselle korvaajaa, mutta tuloksetta, mikään ei ole tähän mennessä ollut yhtä hyvä, ei edes lähelle.

Erittäin kosketusherkkä ihoni asettaa todellisia haasteita siveltimien valintaan. Vaikka sivellintä mainostettaisiin kuinka pehmeänä, oma ihoni saattaa olla toista mieltä. Tunnen heti, kun kokeilen sivellintä kasvoilleni, että onko se liian kova ja kannattaako sillä edes lähteä sivelemään yhtään sen enempää. Kukaan ei varmasti halua meikin levityksen jälkeen odotella paria tuntia, että kasvoille liian kovien siveltimien aiheuttama punoitus laskisi. Jostain syystä silmäni kestävät myös tiiviimpiä pehmeitä siveltimiä, mutta kasvoille käytettävien on oltava todella pehmeitä, etteivät ne aiheuta punoitusta tai jopa sellaista ärsytystä, että iholleni nousee näppylöitä. Aina, kun olen puhunut tästä ongelmasta bloggaajakavereiden kanssa, olen kuullut hämmästystä – "ai se sivellin, sehän on ihanan pehmeä". Kasvoni ovat pehmeydestä kuitenkin toista mieltä. Vertaistukea olen saanut, kun olen kirjoittanut aiheesta pari kertaa täällä toisten asioiden yhteydessä. Parikin teistä on kertonut samasta herkkyydestä, kuinka he pystyvät todella harvoja siveltimiä käyttämään. Toivon, että tästä postauksesta on apua teillekin.

Laskin juuri, että tulisin toimeen yhdeksällä siveltimellä, vaikka tässä postauksessa on muutama enemmän. Tämä johtuu siitä, että pariin käyttötarkoitukseen minulla on useampi suosikki. Rajaus- tai huulipunasivellintä en ole koskaan tarvinnut, vaikka minulta sellaiset löytyy. Tiedän, että joku huokaa kauhistuneena. Nämä ovat onneksi makuasioita ja riippuvat myös siitä, millaista meikkiä normaalisti tekee. Itse hoidan rajaukset yleensä kynällä tai tussilla, joten sivellin on turha. Huulipunat levitän suoraan puikosta tai töpöttelen sormin. Kaikkien herkkäihoisten kannattaa muistaa, että usein sormet ovat meikatessa se paras ja hellävaraisin apuväline. Lisäksi täysin ilmainen! Käytänkin sormiani todella paljon meikatessa. Eikä koskaan kannata jumittua ajatukseen siitä, mihin sivellin on alunperin tehty. Käytän sivellintä niihin kohtaan kasvoja, joka itsestä tuntuu toimivalta. Monet peitevoiteen levitykseen tarkoitetut ovatkin mitä parhaimpia luomivärisiveltimiä.

*Siveltimistä muut omia, paitsi Sensai, Claré Blanc, Cailap ja Clinique saatu blogin kautta. Mainoslinkit merkattu *:llä.


Artis Brush Oval 7 – Artisin legendaarinen kasvoharja on ainoa sivellin jota käytän, jos teen meikkipohjan siveltimellä. Jotkut meikkivoiteet yksinkertaisesti levittyvät siveltimellä parhaiten ja silloin Artisin Oval 7 on työkalu paikallaan. Harja on myös ehdottomasti tihein kaikista suosikkisiveltimistäni. Se on kuitenkin niin hyvin tehty ja laadukas, että se on tarpeeksi pehmeä herkällekin iholle. Maksoin siveltimestä 74 euroa, mutta hetkeäkään en ole katunut. Luulen, että tämä tulee kestämään koko elämäni ajan. Artisin kasvoharjasta voit lukea lisää täältä.

Scott Barnes Good Face #67 – Jättimäisin omistamani sivellin. Kasvosiveltimistä tämä on Artisin jälkeen toisiksi tihein. Synteettisille karvoille on koitettua saada vuohenkarvafiilistä ja kun sain siveltimen käsiini, oli pakko myöntää, että tässä on onnistuttu. Kaikista siveltimistä se, joka pääsee pehmeydessään ja taipuisuudessaan edes vähän lähelle omistamaani aitokarvaista suosikkia. Paras aurinkopuuterin levitykseen (johon käytän eniten) ja irtopuuterin kiinnittämiseen. 

Ecotools Tapered Brush – Nimestä voi päätellä, että sivellin on tarkoitettu poskipunalle, mutta minä levitän tällä iholle niin irto- kuin kivipuuteritkin. Kaikista eniten tykkään kuitenkin käyttää tätä Guerlainin meteoriittipuuterin levitykseen silmien alle, leukaan, otsalle ja nenän varteen (kyllä, käytän tätä kikkaa jokaisessa meikissäni). Hieman suippo muoto mahdollistaa sen, että tällä saa mm. nenänpieliin hyvin tuntumaa ja tarkkuutta. Vaikka harjasosa on melko tiheä, tämä on iholla ihanan pehmoinen. Huono puoli on se, että Ecotools uusi siveltimensä ja tätä ei enää saa. Koitan varjella tätä mahdollisimman paljon ja pelkään sitä päivää, kun minun on aika sanoa hyvästit. Henkilökohtaisesti pidin enemmän näistä vanhojen siveltimien varsista, jotka tuntuvat käteen ylellisen painavilta. Uudet ovat makuuni aika kevyet ja heppoiset. 

Sensai Cheek Brush – Joukon ainoa aitokarvainen sivellin. Näitä on enää vaikea löytää mistään, sillä Sensai uusi kaikki siveltimensä jonkin aikaa sitten synteettisiksi. Glitz & Glamin Minna vannoo myös tämän nimiin. On helppo yhtyä hehkutukseen. Maailman pehmein poskipunasivellin. Ihan kuin untuvalla taputtelisi poskiaan, kun tällä levittää poskipunaa. Sivellin ei koskaan nappaa liikaa väriä edes pigmenttisimmistä poskipunista. Kokeilen aina välillä levittää poskipunaa vanhalla suosikillani Real Techniquesin Blush Brushilla, mutta se ei ole yhtä pehmeä ja tuntuu liian isolta, kun olen tottunut käyttämään pienempää Sensaita.

Claré Blanc Angled Shader Brush – Ehkä kaunein siveltimen varsi mitä tiedän. Varsi on valmistettu koivusta. Pehmeä viisto sivellin sopii luomivärin varjostukseen ja häivytykseen. Levittän siveltimellä luomiväriä alaluomelle. Viistolla päällä on helppo työskennellä silmän mukaisesti ja samalla häivyttää väriä utuikseksi. 


Real Techniques Setting Brush – On varmasti joukon tunnetuin yksilö. Monet käyttävät tätä puuterille, jolla kiinnitetään peitevoide silmien alle. Tätä toki voi käyttää mm. poskipunalle, mutta minulle tämä on highlighter-sivellin. Pää on tarpeeksi pieni, joten sillä on helppo kohdentaa highlighter juuri oikeaan kohtaan poskipäätä tai vaikka kulmaluulle. 

Scott Barnes Eye Blender Brush 62 – Terävä ja pyöreäkärkinen sivellin sopii loistavasti luomivaossa työskentelyyn. Terävällä kärjellä saa halutessaan tarkkaa jälkeä luomivaon varjostukseen. Levittää luomivärin kauniisti ja vaivattomasti. 

Real Techniques Expert Concealer Brush ja Cailap Smoky Eyes – Tämä kertoo oikeastaan hyvin sen, etten todellakaan välitä mihin nimensä perusteella sivellin on tehty. Molemmat siveltimet ovat melko tiheitä ja lyhytkarvaisia. Silmäni ovat syvällä olevat ja tämän malliset siveltimet ovat parhaita vaalean luomivärin levitykseen pohjalle koko luomelle. Tiheät siveltimet nappaavat väriä kunnolla ja pohjasävy on levitetty nopeasti. Olen tässä asiassa tapojeni orja, en voisi kuvitellakaan tekeväni silmämeikkiä ennen kuin olen levittänyt koko luomelle vaalean neutraalin sävyn.

Clinique Eye Shader Brush ja Morphe E30 – Kaksi lemppariani häivyttämään luomiväriä luomivaossa. Isot muhkeat ja pulleat siveltimet sopivat todella hyvin, kun luomivako on syvällä ja kulmaluu ulkoneva. Muhkealla siveltimellä on helppo nostaa häivyttäessä tummaa sävyä ylemmäksi kulmaluulle nostamaan katsetta. Morphen sivellin on varmasti epäilyttävin hankintani, enkä uskonut, että se kestäisi niin kauan kuin on kestänyt. Alle kympin hinnalla loisto-ostos, vaikka laadun eron kyllä tuntee välittömästi, jos vertaa sitä esim. Scott Barnesin siveltimiin. Real Techniques on Limited Edition versio, mutta sivellin kuuluu vakiokokoelmaan vain varsi on eri sävyinen. 


Uskallatteko rikkoa rajoja siveltimien käytössä? Mikä on suosikkisiveltimesi?

Ostopaikat:

  1. RT:n Setting Brush on myös mun suosikkisutini highlighterin levittämiseen. Muut suosikit saattavat hieman vaihdella, mutta tuo pysyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihan paras just highlighterille. Kulmaluulle sipaisee samalla myös helposti säihkettä.

      Poista
  2. Ecotools ja RT ovat mulla oikeastaan päivittäisessä käytössä, vaikka just nämä samat yksilöt eivät olekaan niin tuttuja. Molemissa on loistava hinta-laatusuhde!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hintalaatusuhde on hyvä, RT:n siveltimistä monet on mun iholle liian napakoita, mut ne mitkä sopii niin tykkään paljon. :) Mua harmittaa Ecotoolsin uusittujen siveltimien varret, en ole suurin ystävä. Käytössä onkin lähes ainoastaan näitä vanhavartisia versioita, ainoastaan yhtä käytän uusituista silloin tällöin.

      Poista
  3. Ounou! Mulla on yksi sivellin, Ecotoolsin. Useimmiten levittelen omin pikkukätösin, vaikkei niin pitäisi tehdä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta hei, yksikin on parempi kuin ei yhtään. Sormet ovat just hyvät, kuten jutussa kerroinkin. Itsekin meikkaan paljon myös sormin. :)

      Poista
  4. Ehdottomasti käytän siveltimiä siihen mihin ne musta parhaiten sopii, vaikka olisivatkin johonkin muuhun alunperin tarkoitettuja. Ostin ton Artisin siveltimen pari vuotta sitten Lontoosta, mutta mä en kyllä oikein oo oppinut käyttämään sitä, oon liian vannoutunut Beauty blenderin käyttäjä. Voidemaisten varjostusten häivyttämiseen se on paras, mutta niitä ei toki arjessa tuu käytettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän Artisia tietyntyyppisille meikkivoiteille. Sopii parhaiten todella ohuiden ja vesimäisten levitykseen, joista märkä beautyblender tehee jo liian ohuita ja läpinäkyviä.

      Poista
  5. Mun suosikit löytyy Ecotoolsilta, BH Cosmeticsilta, Cailapilta ja Elfiltä. Mulla on siveltimiä varmaan toista sataa kaiken kaikkiaan, mutta suosikit kyllä erottuu joukosta. Yksittäisiä hyviä on myös Sigmalla ja WetnWildilla... Tykkään pitkävartisista silmämeikkisiveltimistä ja vaikka tykkäänkin RT:n kasvosiveltimistä, niin silmäkeikkisiveltimet on mun makuun aivan liian töpöjä varreltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh sulla on melkoinen määrä, on mullakin enemmän kuin nämä, mutta monesti mietin, että ihan turhaan. Tavallaan on kuitenkin oltava suosikille varakappale, joka on sitten saatavilla, jos suosikki sattuisi hajoamaan. :D

      Poista
  6. Oletko kokeillut Wayne Gossin tai Sonia G.n siveltimiä? Entä japanilaisia, esim. Chikuhodo ja Hakuhodo? Näitä olen kuullut monen herkkäihoisen suosivan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wayne Gossin siveltimet on olleet itsellä usein mielessä. Hakuhodon siveltimistä olen nimeltä tietoinen, mutta toiset tuntemattomia. Kiitos vinkistä! Pitää seuraavaksi ehdottomastai kokeilla Wayne Gossin, koska ne on olleet muutenkin mielessä. :)

      Poista
  7. Näistä sivellin asioista ollaankin juteltu. Esimerkiksi Sensain siveltimistä ei mitään kokemusta, mutta kuulostaa houkuttelevalle.

    Huomaan, että omalla kohdalla eri sarjoista löytyy ne suosikit, eikä niin, että koko sarja on suosikki. Ecotools puuterisivellin on ollut mahtava, samoin Cliniquen siveltimistä olen tykännyt kovasti ja tietenkin Real Techniquesin vaikka ne onkin tavallaan aika jämäköitä monet. it-Cosmeticsin siveltimet ovat unelmat ja uusi ihastus, niitä olisi kiva testailla laajemminkin.

    Ihanaa sunnuntaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäisit tuosta Sensaista ihan varmasti, kuin silkkiä. <3 Itsellänikään ei ole sarjasuosikkia, koska musta jotenkin laatu siveltimissä ja toki mun henkilökohtaiset mieltymykset vaihtelee sarjan sisällä paljon.

      Ihanaa viikkoa Tiia. <3

      Poista
  8. Minulla on käytössä Ecotoolsin siveltimet, olen ollut niihin todella tyytyväinen <3
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rakastan Ecotoolsilta monia vanhoja, uusille en ihan niin lämmennyt ja tuntuu, että olen tässä suhteessa ainoa. :D

      Ihanaa viikkoa Outi. <3

      Poista
  9. Niin kuin tiedät mä en meikkaa, joten mulla ei noita siveltimiä oo, mieheltä löytyy maali siveltiä (vai onko ne pensseleitä) Silti luin joka sanan sun postauksesta. Tosi jännä ,että vaikka me ollaan ihmisinä niin erilaisia ,niin meidän blogi ystävyys silti kukoistaa.
    Oikein lämmintä ja keväistä viikko sulle sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä niitä voi sanoa siveltimiksikin, mut pensselikin on hyvä sana, mitä muuten harvemmin enää käytetään. Maalaus (siis millä maalataan tauluja) tarvikkeista käytetään usein sivellintä, sit noista millä maalataan seiniä yms. pensseliä tai mun edesmennyt mummoni sanoi niitä maalisudeiksi. :)

      Eikös sitä niin sanota, että vastakohdat täydentää toisiaan? Itse näen, että juuri erilaiselta ihmiseltä kuin itse, voi aina oppia eniten.

      Ihanaa viikkoa!

      Poista
  10. Tämä postaus tuli kuin tilauksesta! Käytän nimittäin tosi sekalaista seurakuntaa (töiden puolesta saatuja, GWP:tä jne.) siveltimiä, ja ne pitäisi hiljalleen päivittää uusiin. Juuri aamulla heitin yhden katkenneen roskiin... Artisin siveltimet houkuttavat, mutta tutkin nämä suosikkisi kyllä kaikki läpi. Waynen siveltimet ovat minullakin jääneet takaraivoon kummittelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kun kiva kuulla!

      Suosittelen kyllä todella lämpimästi varsinkin Scott Barnesia, koodilla TATI20 saa niistä varmaan tällä hetkellä -20% alennustakin, joten vaikka joutuisi maksamaan tulleja niin hinta jää lopulta aika samaksi alen kanssa kuin nettisivuilla. :) Waynelta voisin itsekin jonkun hankkia, kun seuraavan kerran tarve tulee.

      Poista
  11. Mäkin tykkään vähemmästä sivellinmäärästä, niitä on helpompi hallita 😊 Mä koitan katsoa siveltimen muodon mukaan, että missä se toimisi. Tykkään RT:n siveltimien pehmeydestä mutta en tykkää niiden varsista 😀 Nyt oon innostunut käyttämään tosi paljon voidemaisia poskipunia, niin ne aiemmin paljon käytössä olleet siveltimet on lomalla. Nyt käytänkin eniten siveltimiä kulmien muokkaamiseen ja yhä etsin sitä täydellistä kulmasivellintä! Tähän asti oon tykännyt eniten Duroyn oikein kapeasta ja terävästä siveltimestä jolla saa tarkkaa jälkeä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tykkää kanssa varsinkaan niistä paksuista varsita RT:n siveltimissä, se on sen poskipunasiveltimenkin ongelma, muhkea ja kömpelö varsi. Eikä se todellakaan ole yhtä pehmeä kuin Sensai. Scott Barnes oikeasti pääsee todella lähelle Sensaita pehmeydessään.

      Mä olen niin laiska, etten jaksaisi kyllä kulmiin sivellintä käyttää. :D

      Poista
  12. RT:n setting brush kuuluu mun suosikkeihin myös, niitä löytyy parikin kappaletta :). Tuo Artis sivellin on houkutellut pitkään, ehkä vielä joskus on pakko ostaa se!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä on kanssa kaksi, pitää olla back up. :D

      Poista
  13. Toi Sensai ja Scot Barnes näyttää hyvältä! Vaikka olenkin ruokavalioltani vegaani, tykkään silti käyttää luonnonkarvaisia siveltimiä ja mielelläni hiplaisin noita. Sensai näyttää aika "kovalta" tossa synteettisessä versiossaan, mut muoto on luonnonkarvaisessa sellainen "tassu", mistä tykkään paljon poskipunasiveltimissä. Onneksi Surratt, Wayne yms vielä tekevät luonnonkarvasiveltimiä.. Tom Ford ja MAC kun ovat jo menetettyjä tapauksia.

    xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sensai on paras ikinä omistamani sivellin, juurikin pehmeä kuin kissantassu. <3 En kanssa usko, että se synteettinen versio on niin hyvä kuin aitokarvainen. Waynen siveltimet kyllä alkoivat nyt himottamaan, niin monen puhuttua niistä.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives