Bucket List


Tunnustan heti, etten ole koskaan tehnyt Bucket listia, en ennen tätä. Bucket List on aina ollut minulle ajatuksena jotenkin hankala, ehkä jopa ahdistava. Asioiden kirjaaminen ylös, mitä haluaisi tehdä ennen kuolemaansa, ei vain ole koskaan tuntunut omalta. Ehkä tämä johtuu osaksi siitä, etten ole koskaan tykännyt asettaa tavoitteita. En ole ihminen, joka kipuaa elämässä erilaisia tavoitteita kohti. En edes silloin, vaikka ne tavoitteet olisivat pieniä asioita. Tiedän, tämä kuulostaa monesta muusta uskomattomalta, mutta sellainen minä olen. 

Omalla kohdallani haluaisin ehkä ennemmin puhua haaveista, kuin asioista joihin tähtään. Olen päivä kerrallaan eläjä. Haluaisin käyttää sanaa luonnonlapsi, mutta monelle sillä on huono kaiku. Luonnonlasta ajatellaan usein aikaansaamattomaksi aavistuksen yksinkertaiseksi haaveilijaksi. Olen kyllä haaveilija, mutta kaikkea muuta kuin aikaansaamaton. Jos luonnonlapsella tarkoitettaisiin vilpitöntä, aitoa ja rehellistä ihmistä, joka ei halua olla mukana sosiaalisissa kilpailussa/peleissä, niin sitten tunnistan itseni. Bucket List onkin ehkä hivenen väärä sana kuvaamaan seuraavia asioita, sillä kaikki eivät ole minulle niinkään tavoitteita vaan ennemminkin haaveita. Osa kuitenkin on ihan selkeää Bucket List -materiaalia.

Idean sain Zaza's Petalin Sarilta, joka oli tapaani ensikertalainen tässä hommassa. Voidaan vaikka Sarin kanssa muutaman vuoden päästä katsoa, että saimmeko vedettyä viivoja listoissamme olevien asioiden yli. :) Sarin listassa hymyilytti se, että olin tehnyt yllättävän monta asiaa hänen listaltaan. 


Käydä Jäämeren rannalla.

Tämä on ollut yksi haaveistani lapsesta lähtien. En tiedä miksi. 

Käydä ja kuvata kaikki Suomen majakat.

Te jotka olette kiinnostuneet majakoista, ymmärrätte. Majakat ovat kiinnostaneet lapsesta lähtien. Niissä on jotain kiehtovaa ja pysäyttävää. 

Valmistaa kaikki yli 800 alkuperäisohjetta Ranskalaisen keittiön salaisuudet -keittokirjasta.

Tähän sain aikoinaan idean tietenkin Julia & Julie leffasta, jota suosittelen lämpimästi. Totuuden nimissä olisin tyytyväinen, jos saisin kokattua edes sata kirjan ohjetta. 

Kokea livenä NHL, NFL, NBA, MLB -matsit sekä kaikki neljä tenniksen Grand Slam -turnausta.

Olen aina ollut intohimoinen penkkiurheilija ja en osaa kuvitella mitään parempaa kuin päästä katsomaan ylläolevia otteluita livenä, edes kerran.

Yöpyä vielä kerran yksin teltassa, ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden.

Rakastin lapsena telttailua. Muistan, kun nukuin melkein yhden kesän pihanurmikolle pystytetyssä teltassa. Olen kyllä nukkunut myöhemminkin teltassa, mutta en yksin.

Uida avannossa.

Olen uinut keväisin hyisessäkin vedessä, mutta en koskaan avannossa.

Suorittaa laskuvarjohyppy.

Haluaisin kokea sen vapauden tunteen, minkä kuvittelen tästä saavani.

Pitää kesäiset puutarhajuhlat lähimmille ystäville.

Tämän toteutan heti, kun minulla on vain ensin oma puutarha. 

Kirjoittaa mummon viimeinen kirja puhtaaksi.

Mummoni kirjoitti ennen kuolemaansa käsin kolmannen kirjansa. Se odottaa kaapissani puhtaaksikirjoitusta. Lupasin mummolle viimeisenä tapaamiskerralla hoitaa asian ja tulen tämän tekemään heti, kun minulla on aikaa. 

Käydä Veronan oopperajuhlilla. 

En ole käynyt koskaan oopperassa, mutta haluaisin aloittaa Veronan oopperajuhlista.


Miltä sinun Bucket List näyttää?

Kuvat: Pixabay.



  1. Telttailu ois kyllä kivaa. Lukea kirjaa teltassa, kun sade ropisee ja kääriä äidiltä salaa Aroma-sätkiä ilman huolta ja murhetta 😂. Miten ja missä vaiheessa se ajatus katosi, että kun aamulla herää miettii vaan kaikkea kivaa mitä voisi tehdä. Nyt vanhana, kun herää niin ikäänkuin kivikuorma nostettais aamulla selkään ja siinä sitten teet mitä jaksat, ihme paine joka suunnasta. Jotain katosi.
    Mutta teltta... Ehkä on vielä jotain mitä odottaa:). (Ja sekin menee ketuiksi :D...kylläpäs sitä ollaan positiivisena tänään)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin just noin! Tuli muuten sinä kesänä luettua melkoinen kasa kirjoja. Hahaa, sätkät jätin väliin. :D

      Ja siis ehdottomasti teltta. Se on itsellekin näistä ehkä helpoin toteuttaa. Mietin vain, että pääsenkö aamulla ylös sieltä. :D

      Poista
  2. Wau, aika mahtava bucketlist. Mulla on kanssa toi avantouinnin kokeilu, ei sinällään kai "iso" asia monelle, mutta itse tuskin uskallan heittää talviturkkia ja ihan sen pelon ylipääseminen. Muuten mun bucketlist on jotain "valmistu koulusta, tee työtä mitä et vihaa, muuta Suomesta" tyylisiä. :) Ei oo mitään spessuja haaveita, aika arkisen tekemisen ja tavoitteiden kohtaamisia. Tällä hetkellä on kanssa vuositavotteena leuanveto :D Ehkä keksin jonkun urheilutavoitteen esim. haluan kiivetä kallioilla Espanjassa tm. Se voisi olla konkreettinen, sillä ulkokiipeily on ollut jo pitkään haaveena.

    xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla, että tää oli jostain aika mahtava. Ajattelin itse, että oon varmaan monesta todella tylsä ihminen. :D

      Jee, eli mulla on ainakin yks sun bucket listilta tehtynä, toi tee työtä mitä et vihaa. Mä en vihaa/inhoa mun tän hetkisiä töitä. Toista rakastan ja se on intohimoni, toisesta tykkään: siellä voi käydä, tehdä joka vuoro parhaansa ja kävellä kotiin tekemään sitä toista, mitä rakastaa. Tämän suhteen kaikki kivasti siis, toivon, että pääset samaan.

      Nyt kun sanoit tuon leuanvedon, mietin, että pitäiskö se lisätä omaankin listaan. Tosin eka pitäisi kokeilla saisinko tehtyä. Mulla on meinaten kyllä käsissä voimaa, kiitos sen toisen työn, mutta eri asia saanko sitten ruhoani ylös... LOL

      Poista
  3. Juu, tehdään vertailevaa bucket list -tutkimusta sitten muutaman vuoden päästä, että miten meidän kävi;) Mä luulen, että mulla on hommat silloin vielä pahasti puolitiessä, ainakin matkahaaveiden toteuttamisen suhteen:)
    Voi sentään, mä en ole ollenkaan penkkiurheilija, enkä voisi kuvitellakaan meneväni katsomaan minkäänlaisia matseja tai turnauksia, mutta täytyy tunnustaa, että lapsena katsottiin telkkarista aina Wimbledonin tenniskisat. Niissä oli sitä jotain:)
    Laskuvarjohyppelyyn en suostuisi, mutta avantouinti voisi olla vielä mahdollisuuksien rajoissa. Majakkajuttu oli ihan uutta tietoa susta. Mielenkiintoista<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti listat vertailuun. Mä luulen, että pari onnistun toteuttamaan, mutta juurikin noi matkajutut on vaikeita, kuten sanoit.

      Vaikka kirjoitin listaan kaikki Grand Slam -turnaukset, niin itselleni Wimbledon olisi kaikista ehdottomasti se nro. 1. Rakastan kaikkea, mitä siihen turnaukseen liittyy.

      Majakkahaave olis helpompi, jos olisi auto ja ajokortti. Siihen asti aika mission impossible. :D

      Poista
  4. Viedä yhden projektini loppuun, vaihtaa työpaikkaa, käydä pitkästä aikaa anoppilassa, käydä siellä avannossa myös, tuossa noin alkuunsa jotakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä asioita! Pidän peukkuja, että toteutuvat. <3

      Poista
  5. Mäkin ajattelin täks kesäks tehdä blogiini bucket listan, ja suhtaudun siihen justa samallalailla; ne on ihanaa tulevan odotusta, haaveita, inspiraatiota, ei mikään suoritus lista :) Sillä tavalla se on kivaa ja motivoivaa.

    Mukavaa kesän odotusta!:)
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suorituslistalta tulee vaan paineita, haavelista ja niiden haaveiden mahdollinen toteutus on juuri kivaa ja motivoivaa. :)

      Ihanaa kesän odotusta Ida!

      Poista
  6. Mäkään en oo koskaan tehnyt tätä kuuluisaa listaa, vaikka haaveen muuttuminen todeksi vaatii ensimmäiseksi haaveilua. Juuri nyt listaus ei tunnu tärkeältä, mutta ehkä jonain päivänä se tekeytyy vielä sopivan tilanteen tullen kuin itsestään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, että ensin tarvitaan haave, jonka voi sitten mahdollisesti myöhemmin jalostaa toteutuksen asteelle. :)

      Poista
  7. Munkin bucket listalla on lähinnä aika arkisia asioita. Listan lukeminen on kiva olla innostavaa. Liian isot asiat tekee siitä pelottavan tai ahdistavan.

    Itse sain suoritettua "käy ameriikassa ja nhl&nba-matseissa" muutama vuosi sitten. Ulkomailla on minusta mielenkiintoista käydä urheilumatseissa. Se on jännällä tavalla sirkushuvia ja paikallisten ihmisten arkea samaan aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin samaa mieltä, että liian isot asiat tekisivät listalta vain ahdistavana.

      Oo ihan mahtavaa! Voi olla, että ensi vuonna pääsen Amerikkaan asti, mutta katsotaan saanko yhtään peliä ruksittua yli. :D Juurikin tuo sirkushuvi ja paikallisten arki itseäni kiehtoo tietenkin urheilun lisäksi. :)

      Poista
  8. Aika kivoja asioita sulla listalla :) Mä oon varmaan tosi tylsä kun tulee mieleen vain muutama. Tämä aihe pitää kyllä jättää hautumaan, josko saisin itse listaa aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ei ollut musta ollenkaan helppo aihe. Piti itsekin haudutella, koska en harrasta tällaisia listoja. :D

      Poista
  9. Miten ihana tuo lupaus kirjan saattamisesta loppuun <3

    VastaaPoista
  10. Samanlainen, en tee listoja, en aarrekarttoja. Jos jostain haaveilen, niin salaa pään sisällä ja nekin ovat sellaisia hetkittäisiä, ei päähänpinttymiä.

    Hei tämä laskuvarjojuttu oli ihan uusi puoli susta, en kuule ikinä uskaltaisi.

    ihanaa viikkistä Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, ei nämäkään ole mitään päähänpinttymiä paitsi ehkä toi mummon kirja, mutta sekin siksi, että lupasin. <3

      Siis mähän en pelkää korkeita paikkoja ja oon aina ollut vähän yllytyshullu, mitä monet ei tiedä. Lapsena mut sai esim. viidestä markasta tekemään paljonkin asioita. :D :D : D

      Poista
  11. Tunnistan tuon haaveilijan itsessänikin, tavoitteet ovat hirveän hankalia - jopa vastenmielisiä. Nykyään olen yrittänyt opetella hieman tavoitteellisuutta, sillä etenkin arjessa se vähentää stressiä kun priorisoi asioita tehtävälistoille ja etenee kohti pieniä tavoitteita :)

    Bucket listisi oli mielenkiintoinen! Hyvin erilaisia asioita, joista itse haaveilen, mutta silti kovin kiehtovia. Esimerkiksi pahan pimeän pelkoni takia en voisi ikinä kuvitella nukkuvani yksin teltassa, enkä sitä todellakaan haluaisi. Eikä korkeat paikat tai laskuvarjohypyt ole myöskään koskaan kiinnostaneet itseäni.

    Tämä sai kyllä ajatukset rullaamaan, pitäisi ehkä pysähtyä pohtimaan ja laatia omakin bucket list :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla aivan sama juttu tavoitteiden kanssa. Sä et varmaan myöskään ole kilpailunhaluinen? Koska musta nää kulkee aika käsikädessä. Mä en siis aikankaan ole.

      Mulle pimeän pelko ei ole oikein ollut edes mahdollista, koska asuin niin korvessa ja siellä oli täysin pilkkopimeää, ei katuvaloa, ei naapureita. Parhaalta kaverilta kävelin tietä pitkin yksin kotiin iltaisin taskulampun valossa. Ehkä siksi en ole koskaan pelännyt pimeää, mutta ymmärrän hyvin miksi moni pelkää. :)

      Poista
  12. Tää oli jotenkin ihana listaus! Mä oon monesti itsekin miettinyt vastaavan tekemistä, en vaan ole koskaan saanut aikaiseksi. Voin muuten yhtyä tuohon ranskalaisen keittiön salaisuudet -kohtaan, itsekin ostin kirjan sen elokuvan innoittamana ja olin varma, että se tulee kokattua läpi :D. No vielä ei ainakaan olla kovinkaan pitkällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että joku muukin on ostanut ton kirjan leffan innoittamana. En ole ainoa hurahtanut. :D

      Poista
  13. Jos meinaat mennà Veronan Oopperajuhlille, niin poikkea tààllà Milanossakin mua moikkaamassa :-)
    anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää laittaa mieleen. ^_^ En ainakaan tänä kesänä, mutta katsotaan tulevaisuudessa.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives