Sairastupa ja syntymäpäiväViime vuonna 15.5. – ei kuumetta, päällä hellemekko, lämpöasteita +29°C. Tänä vuonna 15.5. – päällä pieruverkkarit ja villasukat, korvat lukossa, nenä tukossa, lämpöasteita +12°C. Yhteistä – aurinko.

Enpä nyt ihan heti keksi, milloin viimeksi peräkkäisinä vuosina syntymäpäiväfiilikset ovat olleet näin erilaiset. Onpahan jäänyt vanhoille päiville kuitenkin molemmista jotain muisteltavaa. Se, että 41-vuotias vietti hellepäivää ja 42-vuotiaalle tuli vieras nimeltä flunssa. 


Kaikesta huolimatta, en vielä vuosi sitten olisi voinut uskoa kuinka paljon elämäni muuttuu kuluneen vuoden aikana. Olen usein sanonut täällä bloginkin puolella sitä, miten minusta tuntuu, että nyt nelikymppisenä elän elämässäni uutta ja ihanaa vaihetta. Kaikki tuntuu äärettömän hyvältä, kun taas kolmekymppisenä koko vuosikymmen tuntui taistelulta päivästä toiseen. Vaikka jälkikäteen katsottuna, siihenkin mahtui paljon hyvää.

Mitä enemmän tätä nelikymppisenä oloa on kertynyt parin vuoden aikana, sen vahvemmin tunnen, miten älyttömän hyvää aikaa elämässä juuri nämä vuodet ovat. Kun vihdoin on oppinut erottamaan tärkeät asiat ja jättää kaikki turhat velvoitteet omaan arvoonsa. Se, että tietää mitä haluaa ja kenen kanssa. Enää ei tarvitse välittää siitä mitä muut ajattelevat vaan tehdä niin kuin itsestä parhaalta tuntuu. Jokainen askel minkä tekee eteenpäin tuntuu kevyemmältä kuin aiemmin. Tämä on välillä hämmentävää, varsinkin, kun muistan niin hyvin, miten vielä teini-iässä ajattelin, että nelikymppinen ihminen on ikäloppu. Voi kunpa olisin tiennyt! Toisaalta, hyvä etten tiennyt, mitä hyvää ja paljon parempaa voi olla vielä edessä. 


Sairastupa kiittää kaikkia lukijoita ja palaa asiaan, kun pieruverkkarit on vaihdettu johonkin sopivampaan asusteeseen. 

Kuvat: Pixabay


 1. Täällä myös ollaan flunssan kourissa, joten paranemisia ja sylin täydeltä onnea sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tota on selvästi liikkeellä. Sillä meillä töissä jo useampaakin kiertänyt. :( Paranemista sinnekin. <3

   Poista
 2. Mahtavaa synttäriä vaikka kipeänä oletkin! Toivoisin jo niin kovasti, että säät lämpenisi, koska täälläpäin ei ole ollut kuin korkeintaan +15. Jo 20 astetta tuntuisi helteeltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Samaa lämpenemistä täällä odotetaan. Viime kesässä parasta oli toukokuun helteet. Päivällä hellettä, öisin vain se 13 astetta, joten oli ihanan viileää. <3

   Poista
 3. Erinomaista syntymäpäivää ja pikaista paranemista! Osuit kyllä naulan kantaan tuossa, että näin 40+:na elämä helpottaa ihan kaikilla rintamilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eiköhän se tästä parin päivän levolla.

   Todellakin helpottaa, en vaan ikinä olisi uskonut.

   Poista
 4. Voi harmistus, että synttärit menee flunssassa! Mutta ihana kuulla, että muuten on hyvä aika elämässä. <3 Onnea kaikinpuolin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni vähän muutkin viikon suunnitelmat nyt uusiksi, mutta lomaa odotellessa...

   Kiitos. <3

   Poista
 5. Lämpimät onnentoivotukset ja paranemisia minulta + karvakuonoilta <3

  VastaaPoista
 6. Onnea, Jonna<3 Kurjaa, että tärkeä päivä menee sairauden kourissa. Mukava kuitenkin, että sinulla on nyt uusi, hyvä vaihe elämässä<3 Niin minullakin;)
  Lomaa odotellessa, pikaista paranemista:)

  VastaaPoista
 7. Voihan räkä (sanan varsinaisessa merkityksessä), että pitikin tauti iskeä juuri synttärinä :(
  Pikaista paranemista ja leppoisaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, olisin voinut olla kyllä ilman tätä.

   Kiitos Outi ja kivaa loppuviikkoa sinnekin. <3

   Poista
 8. Tosi kurjaa, että sun syntymäpäivä meni tuollaisissa merkeissä. :/ Onneksi nyt on jo upeat ilmat ulkona. Mulla sää vaikuttaa tosi paljon mielialaan ja pimeä ilma väsyttää.
  Voisin sanoa samaa parikymppisestä kolmekymppiseksi siirtymisestä kuin sulla muutos kolmekymppisestä nelikymppiseen. Tuntuu, että elämä tulee koko ajan helpommaksi, kun ikää tulee lisää. Odotan, että nelikymppisenä pääsisin vielä muutamasta elämää hankaloittavasta epävarmuudesta eroon. Tai jos ei vielä silloin, niin ehkä sitten viisikymppisenä. 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pipariksi meni, mutta nyt onneksi jo parempaan päin. Kesälomakin häämöttää, enää seitsemän päivää kodin ulkopuolisia töitä ennen sitä. Blogissa toki puuhaa riittää, kun ajattelin loman ajaksi kirjoitella postauksia valmiiksi, että voisin sitten olla oikeasti lomalla. :)

   Todellakin tulee helpommaksi, nuorempana sitä tuli tuskasteltua aina niin monien asioiden kanssa ja monet jäivät käsittelemättäkin.

   Poista
 9. Myöhästyneet onnittelut blogin kautta <3 ja toivon mukaan sun olosi on jo parempi! Itselläkin on nyt tunne, että elämässä on menossa just nyt jotenkin ihana kausi. Mitä vanhemmaksi tulee, sen varmemmaksi ja hyvällä tavalla itsekkääksi tulee. Ei niin välitä muiden mielipiteistä ja voi itse päättää, keiden kanssa viettää aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi alkaa olemaan. Oli sopivasti vapaata vielä yhden sairaspäivän jälkeen, niin alkaa taas kondis oleen kohdillaan. Huomenna piipahdan päiväksi töissä.

   Nuorena tosiaan ajatteli aivan liikaa muiden ajatuksia, toki sitä ottaa edelleen ihmiset huomioon, mutta ei enää aina omalla kustannuksella.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives