Kiirettä ja äitejä


Huh, koska on kulunut vuosia siitä, kun olen ollut viimeksi kodin ulkopuolisessa työssä. Olin totaalisesti unohtanut, miten kiireisiä nämä ennen lomaa olevat viikot aina ovat. Olisihan se pitänyt muistaa, mutta kyllä sekin vaan vuosien saatossa unohtuu. Kiire ei ole kivaa, eikä hyvästä ja koitankin yrittää aina pienissäkin väleissä edes vähän rauhoittua. 

Tällä hetkellä on menossa kuuden päivän työputki, eikä blogille tunnu juuri nyt jäävän hirveästi aikaa. Sen jälkeen on onneksi ruhtinaallisesti vapaata. Nyt kuitenkin päivät menevät siihen, että käyn kodin ulkopuolella töissä, nukun ja syön. Jossain välissä koitan hivenen rentoutuakin. Paljoa muuhun ei ole jäänyt aikaa. Ensi viikon loppupuolella alkaa kuitenkin vapaat ja silloin ajattelin pitkästä aikaa lähteä haistelemaan hieman Helsingin tuuliakin pariin mukavaan blogitilaisuuteen, sekä istahtaa luottokampaajani penkkiin. Tästä kaikesta raporttia ehkäpä bloginkin puolella ensi viikon loppupuolella.

Parisen kuukautta sitten työpaikkani seinälle oli ilmestynyt lista, mistä tiedusteltiin halukkuutta olla äitienpäivänä töissä. Tiedän, että työkavereillani monella on perhe ja verrattuna siihen paljon oli halukkaita tekemään vappupäivää ja helluntaita samassa listassa, oli äitienpäivän lista lyhyehkö. Niinpä piirsin nimeni siihen, koska halusin, että mahdollisimman moni perheellinen voisi olla äitienpäivää viettämässä kotona. Itsellänihän ei ole lapsia omasta tahdostani. Äitini asuu toisella paikkakunnalla ja häntä olen alustavasti kortilla muistanut. Jos ette muista, äitini on hieman "erilainen". Siitä kirjoittelin muutama vuosi sitten täällä

Eilen vietettiin lapsettomien lauantaita, joka haluaa muistuttaa siitä, että äitiys ei ole itsestäänselvyys. Tänään sain kahdelta asiakkaalta hyvät äitienpäivän toivotukset, minä lapseton ihminen. Se sai minut todella paljon miettimään juurikin näitä ihmisiä, jotka eivät ole omasta tahdostaan lapsettomia kuten minä. Miten syvältä heidän sieluaan mahtaa aina äitienpäivänä riipiä, sekä mietin sitä, entä jos minun tilalla olisi ollut joku heistä. Miltä tuollainen toivotus olisi kuulostanut? Olin jo aiemmin päättänyt, etten tule asiakaspalvelutyössäni toivottelemaan hyvää äitienpäivää kenellekään. Sillä siinä on riskinsä, et voi tietää varmaksi, kenelle sanot. Pitäisi olla varma asiasta ja tuntemattomien kanssa, ei ole muuta kuin epävarmaa. Eilen tyydyin vain toivettelemaan hyvää illan jatkoa tai hyvää viikonloppua, samaa jatkan tänäänkin äitienpäivästä huolimatta.

Oikein ihanaa sunnuntaita kaikille!

  1. Tuo on totta, itsekin olen hienotunteinen sillä lähellä ollut paljon lapsettomuutta ja ymmärrän kuinka suuresta, elämänmittaisesta surusta on kyse.
    Ihanaa sununtaita myös sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin. Äitienpäivä on todella tärkeä, mutta hienotunteisuus toisinaan eri tilanteissa on tärkeää. Sain itse tänään monet äitienpäivätoivotukset töissä, vaikka en siis itse toivottanut kenellekään. Minuahan se ei haitannut huvitti vaan, kiittelen hienotunteisesti vain. :D Ei ollut edes sydäntä korjata, ettei minulla ole lapsia, enkä edes halua, mutta ne on privaattiasioita, mitkä ei kuulu asiakkaille, vaikka blogissa niistä avoimesti puhunkin. :)

      Poista
  2. Tuo on kyllä hyvä päätös, koska itsestä riippumaton lapsettomuus satuttaa eikä kukaan tahdo siitä muistutusta. Ihanaa sunnuntaita siis sinnekin ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todellakin hyvä päätös ja päivä meni hyvin, vaikka itse sain aika monet äitienpäivätoivotukset. :D

      Poista
  3. Ihana kultainen Jonna, otit äitienpäivävuoron, vaikka on niin uuvuttava putki. Tänään juuri, kun on instassa minulle toivotettu hyvää äitienpäivää, en ole uskaltanut toivottaa samaa takaisin, juurikin jos menisikin lapsettomalle toivotus.

    Äitienpäivään liittyy monia tunteita, oma kipeä äitisuhteeni nousee pintaan, äitipuolena on ikävä isoja lapsia ja lapsettomilla tuskainen päivä. En edelleen ymmmärrä miten lapsettomien päivä on päivää ennen äitienpäivää ja katoaa kaikkeen ruusu-ja äitienpäiväkorttihumuun. Lisäksi eilen aika moni jo toivotteli äitienpäivää...

    Jee ensi viikolla me hei nähdään. <3 Tsemppiä ja jaksamisia työputkeen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on juuri niin vaikea, kun tekisi mieli toivottaa, mutta eihän sitä voi kuin sellaisille jotka tietää itse varmaksi. Se on sitten ihan eri asia.

      Poista
  4. Minullehan oli tosi vaikeaa tulla äidiksi, joten olen siksikin jo varovainen sanoissani. Jos en ole satavarma äitiydestä, toivottelen vaan kivaa päivää. Muistan miten paljon ne kaikki kyselyt sattuivat, kun sitä vauvaa ei vaan kuulunut.
    Nyt haluankin sinulle toivottaa ihanaa iltaa ja kivaa tulevaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Outi, että sinua lopulta onnisti. <3 Voin kuvitella, että ymmärrät ja olet varovainen sanoissasi.

      Ihanaa viikkoa Outi. <3

      Poista
  5. Ehkä osa toivottaa hyvää äitienpäivää vähän samaan tyyliin kuin hyvää vappua, hyvää joulua jne., kyllä me töissä toivoteltiin toisillemme ( siis työkavereiden kesken ) hyvät äitienpäivät vaikka osalla on lapsia ja osalla ei :D Koen, että se on kuitenkin päivä jolloin juhlitaan äitejä ja jokaisella meistä on äiti, jota voimme juhlia ^_^ Tai siis itse en osaa ottaa niitä toivotuksia omakohtaisesti "pahana" asiana, enemmän ne vauvautelut tuntuvat pahemmilta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo luultavasti just noin, mut onneksi huomattavasti vähemmän. :D

      Työkavereiden kesken tosiaan eri juttu, kun vähän tietää taustoja...

      Vauvautelut on ihan kaameita, älä vaan niistä aloita. :D

      Poista
    2. Mua alko tänään ihan hirmuisesti naurattaa, kun yks asiakaspariskunta kysyi, onko mulla lapsia. Tuli tää sun postaus ja oma kommentointi heti mieleen 😂 Tosin en osannut ottaa sitä pahalla, he kun olivat aika mukavan boheemeja ja asia liittyi yhteen toiseen juttuun mistä keskustelimme. Ei ollut sellainen perinteinen vauvautelu siis.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives