Ihana arki


Ensimmäinen kokonainen arkiviikko kesäloman jälkeen alkaa olla pian takana. Lomalta paluu saattaa olla vaikeaa, mutta helpotusta siihen on tuonut meneillään oleva kesä, joka on kieltämättä tähän asti olut mahtava. Oletteko samaa mieltä vai olisiko teistä saanut olla vielä lämpöisempi? Aurinkoa ja sadetta on ollut mielestäni sopivassa suhteessa, järjettömät helteet ovat loistaneet poissaolollaan lähes täysin. Silti lämpöä ja mekkokelejä on ollut riittävästi. Yöt ovat olleet melko viileitä, joten on saanut nukuttuakin hyvin. Muuten onko kenellekään muulla aina juhannuksen jälkeen jotenkin haikea fiilis? Vaikka kesää on paljon jäljellä, aloitan jo juhannuksesta hiljaisen kesästä luopumisen. Tiedän, että tämä on älytöntä, mutta tällainen fiilis minulla on ollut lapsesta asti. Huomaan haikeuden tulevan usein luontoa kuvatessa, kun kaikki enää olekaan niin kirkkaan vihreää kuin keväällä ja ihan alkukesästä. 

Heinäkuu tulee olemaan omalla kohdallani kiireinen, koska kodin ulkopuolisessa osa-aikatyössäni on lomakausi menossa, työtuntini paukkuvat yli normaaleista keskimääräisistä viikkotunneista, työpäiviäkin on täten enemmän. Mikä on kieltämättä aika uuvuttavaa, koska minulla on myös tämä blogi, jota pyrin päivittämään säännöllisesti.


Ensi viikonlopuna on kuitenkin tiedossa pitkä viikonloppu vapaata ja tulossa maisemanvaihdos lapsuuteni maisemiin, viettämään mökkiviikonloppua parhaan ystäväni kanssa. Mies pysyy kotivahtina. 

Arki on kuitenkin kaikesta huolimatta ihanaa. On ollut mahtavaa pyöräillä töistä myöhään illalla kotiin, kun kotimatkan varrella on vilahdellut niin rusakoita, siilejä kuin fasaanejakin. Variksilla ja harakoilla tuntuu olevan myös kova poikasten opastaminen menossa. Luonto on ollut aina asia, joka on antanut minulle hirveästi voimaa. Jo lapsena saatoin heittäytyä kotini lähimetsässä sammalmättäälle makaamaan, kuunnella puiden huminaa ja katsella taivaalla leijuvia pilviä. Välillä havahduin vasta, kun mummo huuteli syömään. 

Huomaan edelleen rekisteröiväni jopa työmatkoillani luonnosta mitä pienimpiä yksityiskohtia. Olen aina kokenut, että tämä on hirmuinen rikkaus, sillä saa helposti mielen irtautumaan ja rentoutumaan. Toki tämä pienien yksityiskohtien vahva aistiminen on aina koskenut myös niitä huonoja ja raskaitakin asioita, mistä tulee sitten helposti taakka. Olen oppinut vuosien aikana hivenen hölläämään niiden suhteen ja saanut mieleni käsittelemään ne nopeammin, joka on helpottanut kuormaa.  


Perjantaina minulla oli vapaa toisesta työstäni ja hoidin silloin blogiini erään huipputyypin haastattelun, jonka saatte lukea myöhemmin kesällä, kun Lähikuvassa-sarjaan tulee jatkoa. Olen vieläkin erittäin otettu, että henkilö suostui mukaan, koska arvostan häntä erittäin kovan luokan ammattilaisena ja kosmetiikka-alan todellisena konkarina. Hän on nähnyt kaikki alan muutokset 70-luvulta alkaen.


Miten sinun viikkosi on sujunut?




  1. Mun mielestä arki on aivan ihanaa ja kotona oleminen ihan huippua. Nyt kun aloitin juuri lomani, niin enimmäkseen aion olla ihan kotosalla. Nykyisin koen aivan mahtavana, ettei ole hirveästi mitään menoja, vaan saa olla kotona omissa oloissaan. Nuorempana jatkuvat menot oli erittäin tärkeitä, jonkinlaisia oman minuuden tärkeitä mittareita, että oli "menevää" tyyppiä (eli suosittu), mutta nyt tuntuu ihanalta, ettei tarvitse mennä mihinkään tai voi ainakin valita tarkoin menonsa. Ymmärrän hyvin, että esim. luonnon tarkkailu ja sen kaltaiset jutut kiinnostaa sinua, koska itsekin koen, että asioita tulee katsottua liian vähän, vaikka ne on silmien alla koko ajan. Tykkään pyöräilä kesäisin ja on aivan mahtavaa lähteä ihan umpimähkään pyöräilemään omilta kotinurkilta kauemmas (pk-seudulla harvemmin eksyy erämaahan, joten uskaltaa tehdä tällaisia "irtiottoja"), ihan vaan katselemaan maisemia ja paikkoja.
    Ihanaa sunnuntaita Jonna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei edes nuorena menot olleet tärkeitä, olin vähän erilainen. ;) Olin jo silloin niin kuin nytkin oikea kotihiiri. Parikymppisenä ja kolmekymppisenä oli selkeät menovaiheet, mutta nautin kyllä silloinkin eniten kotona olosta. Joten todellakin, parasta on olla tekemättä kotona yhtään mitään! <3

      Ihanaa sunnuntaita ja lomaa Sari, nauti! <3

      Poista
  2. Tsemppiä työputkeen! Kauniit kuvat. Meillä on meneillään orpojen linnunpoikien pelastusoperaatio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voi, siinä sitä hommaa vasta onkin, toivottavasti kaikki sujuu hyvin. <3

      Poista
  3. Minulla on huomenna ensimmäinen lomapäivä, mutta tiukan arjen jälkeen tämä loma tulee taas niin tarpeeseen.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihdoin Outi lomalla, sulla oli kyllä ihan "hullu" meininkin ennen lomaa, joten takuulla tulee tarpeeseen. <3

      Ihanaa viikkoa Outi, itse ajattelin tänään ottaa operaatioksi ikkunan pesun vapaapäivän kunniaksi. ^_^

      Poista
  4. Voi, miten hassua - itsehän näen juhannuksen aivan päin vastoin. Minun mielestäni silloin se kesä vasta alkaa :)

    Luonto on kyllä mieletön energian lähde, siitä haen itsekin virtaa niin arjen kuin lomankin keskellä.

    Tsemppiä arkikiireiden taltuttamiseen, ja ihanan rentouttavaa mökkireissua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on just niin jännä, moni näkee noin, mut moni sitten ajattelee kuin minäkin. :D

      Kiitos Nena ja mökkireissusta tulee varmasti rentouttava, tosin tänä vuonna ei taideta kärvistellä helteessä kuten viime vuonna. :D

      Poista
  5. Olen samaa mieltä kanssasi, luonnolla on erittäin voimaannuttava vaikutus ja liikunkin koirien kanssa apljon luonnossa ja metsissä.

    Meillä taas on nukuttu huonosti jo monta yötä, kun parveke huputettuna ja ilma vaihtuu vain ikkunoiden kautta. Vaikka rakastan lämpöä, niin huokaisen kun huomenna hieman viilenee :)

    Kivaa heinäkuun alkua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, ei varmaan ilma kierrä ollenkaan, kun on huppu tiellä, toivon, ettei tänä kesänä tule samanlaisia helteitä kuin viime kesänä, että pystytte olemaan. :(

      Ihanaa heinäkuuta Maikku!

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives