Juhannus on taikaa ja rakkauden aikaa


Vuoden aikana olevista juhlapyhistä joulu on aina ollut suosikkini, mutta vahvalta kakkossijalta löytyy juhannus. Jos totta puhutaan muilla juhlapyhillä ei ole minulle mitään merkitystä, enkä edes vietä niitä. Siinä missä joulua on tullut vietettyä aina toisinaan enemmän, toisiaan vähemmän, on juhannuksen kanssa ollut vuosien saatossa erilaisia variaatioita. Olen viettänyt useamman juhannuksen saaressa telttaillessa, mökillä, kotona ja kaupungissa. 

Tämän vuoden juhannuksesta erityisen tekee se, että tänään minulla ja miehelläni on yhdeksäs hääpäivä, joten ensi vuonna päästään viettämään tinahäitä. Vaikka miten päin laskisin, en voi uskoa, että häistämme on kulunut noin kauan aikaa. Hyvässä seurassa aika kuluu ilmeisen nopeaan. ^_^

Juhannus on siitä jännä juhla, että toisin kuin muut juhlapyhät. Se ei ole mitenkään uskonnollinen samalla tavalla. Toki juhannukseen liittyy erittäin paljon uskomuksia ja taikoja, mutta jostain syystä itselle se on aina ollut keskikesän juhla, höystettynä ripauksella lempeä ja rakkautta. Liekö tuosta lemmestä ja rakkaudesta kertoo jotain sekin, että maaliskuu on pitänyt vuodesta toiseen tiukasti kärkisijoja yleisimpänä suomalaisten syntymäkuukautena. 

Myönnän itsekin sortuneeni nuorempana muutamaan juhannustaikaan, hauskaahan tänne on tultu pitämään. Kaivoon on katsottu ja kukkia kerätty, mutta en kyllä muista näiden lopputulosta. Puoliso löytyi lopulta rinnalle kuitenkin.

Seuraavaksi sinkuille ja muillekin iltaviihdettä täksi illaksi, jos juhannusaattoilta meinaa käydä liian tylsäksi. 


Apua rohtuneille käsille – Kun juhannuksena pesee kolmessa lähteessä kätensä, eivät kädet rohdu.

Ennustus lapsista – Kun juhannuksena tyttö läiskii reisiään vieraan pohjan vihdalla, he saavat niin monta lasta kuin lehtiä jää reisiin.

Puolison etsintä – Jos kieriskelee alasti kasteisessa viljapellossa, puoliso ilmaantuu elämään kuluvana vuonna.

Savusta ennustaminen – Pysy kokon lähellä ja mielellään siinä suunnassa, mihin savu leviää. Savu osoittaa siihen, joka pääsee pian naimisiin.

Lemmen nostatus – Kun kokko on palanut, hyppää kokon yli nostattaaksesi lempeä.

Tarkasti kuuntelu – Kun kuulet käen kukkuvan juhannusyönä, niin monta vuotta kuluu puolison löytämiseen kuin käki kukkuu.

Kukkiva saniainen – Jos törmäät kukkivaan saniaiseen juhannusyönä, kerää oksa talteen, sillä kukalla uskotaan olevan taikavoimia.

Tinder-taikaa – Pyyhkäise seitsemän kertaa vasemmalle ja kahdeksas oikealle, hän on tuleva kumppanisi. Hyvää juhannusta!


 1. Täällä aikalailla sama, ainoa juhlapyhä(t) joita meillä vietetään on joulu. Muita ei.

  Itselläni toki aina tähän aikaan vuodesta on synttärit, niin onhan sekin tavallaan juhla, mutta itse juhannusta ei juhlisteta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan synttäritkin nyt ehdoton juhlimisen aihe. ^_^Mutta joo, joulu on se tärkein ja rakkain. :)

   Poista
 2. Oikein ihanaa juhannusta sinulle Jonna! Täällä on jo palailtu kotiin juhlinnasta siskoni luota. Ylimääräinen lapsi saatiin mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa sinne Outi! <3

   Ai sellaisen tuliaisin toit mukanasi? :D

   Poista
 3. Kiva postaus. <3 Myönnettäköön, en taida oikein välittää mistään juhlapyhistä, kiva jos juhlitaan tyyliin, mutta ettei ole pakko.

  mukavaa juhannusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä tykkään, varsinkin joulusta, jota ihan suunnittelen, mutta juhannuksen meen aina todella flown mukaan. :)

   Ihanaa juhannusta Tiia. <3

   Poista
 4. Hauskat juhannustaiat :) Hyvää hääpäivää ja juhannusta ♥

  VastaaPoista
 5. Onnea hääpäivän johdosta ja monia, monia tulevia vuosia lisää <3
  Hauskoja taikoja - ja osa niistä itselleni uusia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady!

   Hih, sitten vaan ens vuonna kokeilemaan. :D

   Poista
 6. Juhannusta vietetään Johannes kastajan syntymäpäivänä.
  Johannes Kastaja oli Jeesuksen edelläkävijä.
  Eli juhannus on kirkollinen juhlapäivä.
  Hyvää myöhästynyttä juhannusta Jonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis tiesin ton, mutta esim. kaveripiirissä juhannukseen ei ikinä liity mitään uskonnollissävytteistä, toisin kuin esim. jouluun, sitä lähinnä tuolla tokaisullani juhannuksen ei niin uskonnollisesta juhlinnasta tarkoitin. :)

   Samaa sinnekin!!.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives