Ihonhoitorutiini Paula's Choicen tuotteilla

*Tuotteet PR-näytteitä saatu blogin kautta, sisältää mainoslinkkejä

Paula's Choicen tarina alkoi 35 vuotta sitten, kun Paula Beguin aukaisi suunsa, kertoi radikaalisti ja suoraan oman mielipiteensä, mitkä ihonhoitotuotteet oikeasti auttaisivat ja mitkä eivät. Meni kuitenkin vuosia, kunnes Paula's Choice Skincare näki päivänvalon vuonna 1995. Paula's Choicen tuotteet tunnetaan tänä päivänä tehokkaina ns. "no nonsense skincarena". Tuotteet ovat Cruelty Free, eikä niissä ole käytetty hajusteita. Hinnat ovat keskitasoa ja hinta/laatusuhde on loistava.

Lukijoinani varmasti tiedätte miten paljon rakastan tuoksuja, mutta vuosien saatossa olen alkanut yhä enemmän suosimaan mahdollisuuksien mukaan ihonhoitotuotteita, joissa ei ole käytetty hajusteita. Hajusteet ovat ihonhoidossa asia, mihin suhtaudun ristiriitaisesti. Rakastan erilaisia tuoksuja, mutta tarvitsenko niitä ihonhoitotuotteissani? En, rakastan yksinkertaisesti sitä fiilistä, minkä hyvän tuoksuisesta tuotteesta saa. Tuoksullisen tuotteen käyttö on kuitenkin aina tietoinen "riski", sillä hajusteille voi altistua yhtäkkiä ja huomaamatta, se ettet ole nyt altistunut, ei tarkoita sitä, ettet myöhemmin olisi. Toiset jättää huomioimatta pieniä varoitusmerkkejä sieltä täältä pitkän ajan kuluessa – ihon kutinaa, näppyjä ja ärsytystä, ehkä aivastelua. Jokainen varmaan ymmärtää sen, ettei hajusteilla ole minkäänlaista merkitystä ihonhoidollisten tulosten kanssa. 

"Hajusteallergia voikin puhjeta aivan yhtä hyvin niin synteettisistä kuin luonnonkosmetiikassakin käytettävistä tuoksuista."

Hajusteallergia voikin puhjeta aivan yhtä hyvin niin synteettisistä kuin luonnonkosmetiikassakin käytettävistä tuoksuista. Joten luonnollisen tuotteen valinta ei tuoksuille altistumisen suhteen ratkaise mitään. En ole saanut ihooni tuoksuista ikinä mitään oireita, mutta olen varsinkin viimeisen parin vuoden aikana miettinyt asiaa tarkemmin, kun olen asiasta tietoa etsinyt ja tämän vuoksi olen tietoisesti alkanut suosimaan hajusteetonta ihonhoitoa mahdollisuuksien mukaan. 

Sain valita *Skincityn verkkokaupasta omat suosikkini Paula's Choicen valikoimista. Kahdeksalla tuotteella pystyn helposti tekemään ihonhoitorutiinin ikääntyvälle herkälle pintakuivalle sekaiholleni. Ikääntyvä iho kaipaa jonkin verran tehotuotteita, mutta sen vastapainoksi on hyvä pitää muu ihonhoito mahdollisimman vähän ihoa rasittavana. Oma suosikkini Paula's Choicelta onkin Calm Redness Relief -sarja, josta tuotteita löytyy niin normaalista rasvaiselle kuin normaalista kuivalle iholle. Varsinkin syksyn kolkutellessa ovelle normaalille ja kuivalle iholle sopivat tuotteet ovat niitä, joita tykkään käyttää yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Sarjasta löytyy hyvän kokoisia matkapakkauksia, joilla pääsee testaamaan useampaa tuotetta edullisesti kerralla. Tuotteissa ei ole nenääni juuri lainkaan mitään tuoksua, ei edes sellaista tuoksuttoman tuotteen ominaista. 


PUHDISTUS

*CALM Nourishing Cleanser Normal to Dry – Kaksoispuhdistus on edelleen asia, mitä suosittelen ihan kaikille, vaikka et edes käyttäisi meikkiä. Ensimmäisen vaiheen puhdistukseen käytän yleensä öljyä tai balmimaista tuotetta, mutta joskus yksinkertaisesti puhdistan kasvot samalla tuotteella vain kahdesti peräkkäin. Jos et halua omistaa useaa puhdistustuotetta, yhdelläkin pärjää, mutta iho tulee silti puhtaaksi. Calm Nourishing Cleanserissa on vähintäänkin miellyttävä koostumus. Se näyttää maitomaiselta, mutta siinä on siitä huolimatta jopa pieni aavistuksen geelimäisen hyytelömäinen koostumus, joka tekee siitä mukavan käyttää. Vedellä emulgoitaessa, puhdistaja muuttaa muotonsa aivan kevyeksi maitomaiseksi kuohkeahkoksi emulsioksi. Tuote on erittäin mieto, mutta silti tehokas. Se poistaa meikin, ei kuivata ihoa vaan jättää sen pehmeäksi. CALM Nourishing Cleanserissa on käytetty mm. lakritsinjuurta, joka tunnetaan ihoa rauhoittavasta ja tulehduksia ehkäisevistä vaikutuksesta. Sopii hyvin erittäin herkälle iholle ja esim. ruusufinnistä kärsiville.

*CALM Soothing Toner – Täydellinen kasvovesi pintakuivalle iholle. Tuote ei näytä maitomaiselta, mutta koostumus on maitomaista. Itselleni tulee mieleen tosi paljon Kiehl'sin Ultra Facial Toner, väri ei vaan ole valkoinen. Soothing Toner sisältää Nourishing Cleanserin tapaan lakritsinjuurta. Tämän lisäksi kasvoveteen on pakattuna antioksidantteja. Sisältä ihoa uudistavia happoja mm. linoli-, linoleeni- ja palmitiinihappoja. Kasvovesi pehmittää ihoa tehokkaasti ja vähentää punoitusta. 


BOOSTERIT

*BOOST Hyaluronic Acid Booster – En voisi kuvitella ihonhoitorutiinia ilman hyaluronihappoa. Jos iho on vähänkään kosteusköyhä, niin hyaluronihappoa sisältävä tuote on pikaisin ja paras apu, sillä se sitoo ilmiömäisellä tavalla ihoon kosteutta. Boosteria voi lisätä muutaman tipan kosteusvoiteen tai seerumin joukkoon. Geelimäinen läpinäkyvä boosteri sisältää hyaluronihapon lisäksi kosteuttavaa glyseriiniä, keramideja ja panthenolia, jotka korjaavat ihoa. Käytän tuotetta aamuisin kasvovoiteeseen sekoitettuna. Aamun lisäksi sekoitan tuotetta voiteeseen niinä iltoina, kun en käytä illalla retinolia. Tuote on täysin tuoksuton.

*BOOST 1% Retinol Booster – Olen aiemmin kirjoitellut, etten ole niitä ihmisiä joiden iho siedättyisi käyttämään retinolia joka ilta. (harmi, sillä retinoli on paras ja tehokkain tuote ikääntymistä vastaan) Olen kokeillut siedätystä monesti ja monilla eri tuotteilla. Tämä on normaalia, on myös ihmisiä, jotka pystyvät retinolituotteita päivittäin käyttämään. Pitkäaikaisessa käytössä oma ihoni tulee aina kireäksi ja lopulta se alkaa hilseilemään. Kesäaikaan välttelen retinolia, koska haluan antaa iholle lepoa. Retinoli herkistää ihon auringolle, joka on levon vuoksi toinen syy, miksi kaivan retinolin kaapista vasta syksyllä. Paras tahti iholleni on käyttää tuotetta n. 2-3 kertaan viikossa iltaisin, jolloin se kiinteyttää ja tasoittaa ihoa. Boosterissa on se hyvä puoli, että sitä on helpompi säädellä miedommaksi, koska se sekoitetaan voiteeseen tai seerumiin. Olen sekoittanut yleensä pienen herneen kokoisen pumppauksen voiteen joukkoon. Keltaisessa juoksevassa Retinol Boosterissa on melko tymäkkä tuoksu, joka tulee raaka-aineista, koska sitä ei ole hajustettu. 


KOSTEUTUS

*Calm Mineral Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Normal to Oily/Combination – Olen käyttänyt tuotteesta molempia versioita, mutta suosin omalla ihollani tätä enemmän kuin kuivan/normaalin ihon versiota. Päivävoiteet jotka sisältävät aurinkosuojan, ovat usein siitä hankalia, että ne jättävät makuuni aivan liian kiiltävän ja rasvaisen pinnan meikin alle, josta en tykkää yhtään. Sen sijaan Broad Spectrum toimii pintakuivalla sekaihollani loistavasti. Päivävoiteessa on mineraalisuoja, tämän vuoksi heti levityksen jälkeen voide jättää iholle "muumiefektin" eli iho on valkoinen. Vajaan minuutin odottelun jälkeen valkoisuus katoaa. Valkoisuuden katoamisen jälkeen pidän erityisen paljon siitä, miltä ihoni näyttää. Jättää puolihimmeän pinnan ja toimii jopa eräänlaisena primerinä iholla. En ole tämän jälkeen levittänyt iholle muuta erillistä primeriä kuin hivenen mattaavaa t-alueelle. Testasin voiteen käyttäytymistä eräs päivä ääriolosuhteissa. Levitin aurinkosuojan jälkeen t-alueelle mattaavaa primeriä ja päälle vain ohuen värillisen päivävoiteen (*Laura Mercier) ja uskokaa tai älkää, ihoni ei kiiltänyt edes pitkän työpäivän jälkeen. Värillinen päivävoide pysyi koko päivän siistinä, eikä ollut vajonnut huokosiin. En lisännyt iholleni päivän aikana puuteria tai edes painellut sitä puuteripapereilla. Toki iho ei ollut täysin matta, mutta sellaisesta en pidä vaan suosin ennemmin luonnollista hehkua – my skin but better. Sekoitan aamulla Hyaluronic Boosterin tämän joukkoon, mutta näin tehdessä kannattaa huomioida, että se vaikuttaa aurinkosuojakertoimen suuruuteen. 

*CALM Restoring Moisturizer Normal to Dry – Yöksi ei tietenkään kannata käyttää voidetta, jossa on SPF, se on turhaa. Calm Restoring Moisturizer on täyteläistä voidetta, joka imeytyy nopeasti, kiitos geelimäisen voidemaisen koostumuksen. Ei jätä rasvaista pintaa ja sopii erinomaisesti myös meikin alle. Iltaisin olen sekoittanut joukkoon päivästä riippuen joko Retinol- tai Hyaluronihappoboosterin. Voide pehmentää ihoa jojobaöljyn ja kauran avulla.


VIIMEINEN SILAUS

Ikääntyvä pintakuiva sekaiho kaipaa ihonhoitorutiinin myös kosteuttavan naamion ja tuotteen epäpuhtauksia varten.

*Rehydrating Moisture Mask Normal to Dry – Jos et tykkää tuhdeista voidemaisista naamioista, niin tässä on voidemainen naamio, jonka koostumus on siitä huolimatta yllättävän kevyttä ja pehmeää. Naamion voi antaa vaikuttaa iholla, vaikka puoli tuntia ja pyyhkiä ylimääräiset pois. Moisture Mask on kuitenkin niin hyvin ja helposti imeytyvää, että paras tapa on käyttää sitä yönaamiona. Levitän naamiota ihan lopuksi muiden tuotteiden päälle ohuen kerroksen, odottelen viisi minuuttia ja menen nukkumaan. Aamulla iho tuntuu pehmeältä ja joustavalta, näyttää kimmoisalta, on hyvin kosteutettu ja heleä. Sisältää jojobaöljyä, E-vitamiinia, glyseriiniä sekä aminohappoja. 

*Skin Perfecting 2% BHA Lotion – Auttaa tasoittamaan ihoa, hillitsee pintakuivuutta ja kuorii ihoa puhdistaen huokoset. Tuotteen sisältämä salisyylihappo (2%) kuorii ihoa ja kasviöljyt antavat kosteutta. Tämä on tuote, johon minulla on ollut aina viha/rakkaussuhde. Salisyylihappo on tehokkaasti kuoriva, mutta sitä pidetään niin hellävaraisena, että tätäkin kuorintaa voisi käyttää päivittäin. Minä en todellakaan voi, enkä edes koko kasvoille, sen verran "tujusta" aineesta puhutaan iholleni. Sen sijaan epäpuhtauksien ilmestyessä, BHA Lotion on paras niiden taltuttamiseen. Levitän tuotteen illalla puhtaalle iholle ja lisään päälle voiteen. Tämän kanssa en koskaan käytä muita aktiivisia tuotteita kuten retinolia tai C-vitamiinia. Levitän voidetta vain alueille joihin epäpuhtauksia ilmestyy. Aamulla iho on epäpuhtauksien kohdalta selvästi sileämpi ja näpyt ovat laskeneet. Yleensä pari iltaa tehohoitoa peräkkäin riittää. Joskus jos iho tuntuu todella kuivalta, mutta haluan silti näpyistä eroon, käytän tuotetta naamion tapaan. Levitän sen haluamiini kohtiin kasvoille, annan vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhdon pois, enkä jätäkään iholle yön ajaksi. Jos sinulta löytyy mustapäitä, tuote on erinomainen niihin kohtiin, vaikka päivittäin käytettäväksi, sillä salisyylihappo on yksi tehokkaimpia mustapäiden ehkäisijöitä. Ihon ikääntyessä ihohuokoset usein suurenevat, koska iho ohentuu ja talirauhaset suurenevat, joten ne kuultavat helpommin ihon läpi. Salisyylihappo auttaa pienentämään ja supistamaan laajentuneet ihohuokoset.

Mitä mieltä olet tuoksuttomista ihonhoitotuotteista? Onko Paula's Choice tuttu? 

Kaikki Paula's Choicen tuotteet Skincitysta löydät *täältä.
 1. Onpas kiinnostava ja kattava postaus Paula's Choicen tuotteista. Tätä täytyykin makustella pidempään, koska olen jo vuosia halunnut kokeilla Paulan tuotteita, mutta en ole saanut aikaiseksi alkaa tilata tuotteita. Tässä tuli paljon hyvää tietoa. Kiitos<3
  Hajustettomat tuotteet ovat ihan ok, koska ne ovat parempi vaihtoehto kuin keinohajustetut - jos pitäisi valita. Tosin tykkään joidenkin "raaka-aineiden" tuoksusta, kuten ruususta, kunhan se on luonnollinen ja maltillinen.

  Kivaa viikonloppua Jonna<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla. Tätä ei meinaten tehty ihan hetkessä.;)

   Mulle ennen tuoksut olivat ihonhoidossa kaikki kaikessa, mutta viimeisen vuoden parin aikana olen oikeasti alkanut pohtimaan tilannetta, että kysehän on vain omassa päässäni. Esim. juuri Paula's Choicen tuotteissa monissa on tosi kivat hemmottelevat koostumukset ja vaikka ne eivät tuoksu ruusuille ja kukille, koostumuksien tunnusta huomaa, että niihin on panostettu. Voiteet ovat kermaisia jne. Joka tekee heti sen, ettei tuote tunnu tylsältä tuoksuttomuudesta huolimatta.

   Ruusu on ihana tuoksu, mutta niin kuin ruusuvesikin tekee hyvää iholle, on sekin samalla myös hajuste, mitä moni ei tule ajatelleeksi. :D Tähän asiaan jos alkaa pureutua, tulee kyllä todella tietoiseksi, mitä missäkin on. En silti ole valmis ihonhoidossani täyteen tuoksuttomuuteen, silti siinä siihen olisi helpompi siirtyä kuin esim. meikkien osalta. :D

   Mukavaa viikonloppua Sari. <3

   Poista
 2. Tuoksut ovat minullekin tärkeitä, ja tuoksuttomat tuotteet on jotenkin njääh. "Pahinta" ovat ne tuotteet, joissa on sellainen perusvoidemainen tuoksu, se vie heti kaiken hemmottelevuuden pois ihonhoidosta.

  Paulan tuotteita en ole koskaan kokeillut, mutta näistä etenkin putsari, kasvovesi ja buusterit kolahtivat. Saatan jopa hyödyntää tuon tarjouksen, kiitos vinkistä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin aina tota mieltä, kunnes aloin tutkimaan hajusteita ihonhoidossa enemmän ja no pikku hiljaa mieleni alkoi muuttua... En silti ole vielä täysin valmis käyttämään vain tuoksuttomia tuotteita ja siihen voi mennä vielä vuosia aikaa. Koen, että tuoksuttomien tuotteiden ongelma on usein se, että sitten kun tuoksu puuttuu, ne saattavat olla usein myös koostumuksiltaan todella tylsiä, jolloin, et saa irti mitään elämystä niistä. Mikä itselle on usein ollut se suurin kynnyskysymys. Paula's Choicella taas koostumuksissa on onnistuttu, ne yksinään tuovat jo elämystä ja huomaa, että niihin on panostettu. Tämän jälkeen on helpompi "antaa anteeksi" se tosiasia, että tuotteessa ei hajusteita muuta kuin raaka-aineiden tuoksu.

   Kokonaisuudessaa juurikin CALM-sarja on aivan ihana! Sen ympärille on tosi helppo koota sitten tehotuotteita. :)

   Poista
 3. Mä tykkään kasvoilla aika tuoksuttomista tuotteista tai jos tuoksua on, sen pitää haihtua. Pääosin tämä johtuu migreeniriskistä, mutta vaikkapa nukkumaanmennessä en tykkää jos joku voide tuoksuu.

  Mielenkiintoinen tuosarja, kiitos esittelystä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, uskon, että jos on migreeniä, jatkuva tuoksu nenän alla laukaisee sen tosi helposti. :/

   Ole hyvä Maikku. <3

   Poista
 4. Aivan mieletön postaus, miten hieno infopaketti. Tästä ollaan paljon juteltukin eli jotain herkistymistä täällä päässäkin on ja viimeisenä minäkin luopuisin tuoksuista. Yksi Paula's Choice sarjan tuote löytyykin, täytyypä tutustua siihen tarkemmin. 😍

  Ihanaa iltaa Jonna❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! <3

   Sun kyllä tosiaan kannattaa olla varovainen, että sitten varsinaisista tuoksuista saisit nauttia lopun elämää. Kannattaa ehdottomasti kokeilla sitä, et takuulla saa siitä ärsytystä. :)

   Mukavaa viikon alkua sinne. <3

   Poista
 5. Minusta on näin vanhemmiten tullut vähän tuoksuyliherkkä. Rakastan toki ihania hajuvesiä, mutta en tykkää, että kaikissa käyttämissäni tuotteissa on tuoksuja, siitä tulee vain pää kipeäksi. Tämä sarja kuulostaa tosi hyvältä. Itsekin tykkään käyttää kosteusvoidetta, jossa on tuo aurinkosuoja mukana.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin on järkevä vähentää "tuoksukuormaa", jos tykkään esim. hajuvesistä, niin muissa tuotteissa kannattaa ehdottomasti ainakin yrittää vähentää tuoksujen määrää.

   Päivävoide jossa on aurinkosuoja on tosi huippu, tykkään, että se tekee niin kivan pinnan meikille, vaikka aluksi hetken näyttää hassulta, kun kasvot ovat valkoiset, se onneksi katoaa melkein heti. :D

   Samaa sinne Outi. <3

   Poista
 6. Mulla on koko kesän ollut käytössä Paulan Resist sarjan kosteusvoide sph50. Kiinnostuin kun tätä kehuttiin jossain blogissa ja tilasin alkuun pienen näytekoon. En kauheasti odottanut mitään, epäilin tuotteen vähintäänkin rullaavan meikin alla tai olevan muuten epämiellyttävä päivittäisessä käytössä korkean suojakeroimen vuoksi. Mutta tämä on ihan huipputuote! Todella miellyttävä iholla ja mainio meikin alla. Meni kerralla kesäihonhoidon luottotuotteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuotevinkistä, aion ehdottomasti kokeilla tuonkin. Olen meinaten niin ihastunut jo tuohon SPF30, ei todellakaan rullaile, ihan unelmatuote meikin alla, mitä yleensä suojakertoimelliset tuotteet eivät oikein tahdo olla.

   Poista
 7. Hurahdin vuosia sitten Paulan tuotteisiin (kunnes sitten hurahdin The Ordinaryyn). Mun lemppareita on skin perfecting bha 2%- neste, tasoittaa heti ihoa ja joskus olen saanut alkaneen finninkin nujerrettua. Tykkàsin myòs hyaluronic acid boosterista, tekee ihosta pehmeàn ja tàytelàisen. Number 1 on ehdottomasti Resist -sarjan ultra light kasvovoide spf 30, tàtà olen kàyttànyt varmaan jo viisi vuotta, myòs mieheni kàyttàà (seborroinen ekseema) sità joka pàivà. Loistava meikin alle, hillitsee kiiltelyà ja koska siinà on sàvy niin tasoittaa ihon vàrià aivan mieletòn tuote. Ainoa mikà tàssà mietityttàà on nano, mutta kun en ole vastaavaa lòytànyt niin tàllà mennààn.
  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania hurahduksia! ;) Pitää varmaan kokeilla tuote Resist -sarjan SPF30, koska Calm on loistava. Ilmeisesti juuri suojakertoimellisten päivävoiteiden teko tuntuu olevan Paulan vahvuus kommenteista päätellen.

   Mukavaa päivää Anne.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives