Maison Margiela Lazy Sunday Morning

*Tuoksu PR-näyte, saatu blogin kautta.

Ei ole sunnuntai vaan tiistai, mutta nuuhkitaan siitä huolimatta hetki tuoksua, joka sopii rentoihin vapaapäiviin tai vaikka työpaikalle. Päiviin, kun haluat vain kevyen miellyttävän tuoksun, joka ei ärsytä muita. Puhtaista ja raikkaista tuoksuista Cleanin Fresh Laundry ja Sensain EdT ovat olleet pidemmän aikaa suosikkejani. Aina on silti etsinnässä uutta, koska olen melko vaihtelunhaluinen mitä hajuvesiin tulee. 

Maison Margielan tuoksut eivät ole massatuotantoa, eikä niissä mennä trendien perässä, ennemmin keskitytäänkin tarinan kerrontaan. Sarjan tuoksuilla on kaikilla oma tarinansa ja tunnelmansa. Vaatteissa Maison Margielan tyyli on mielestäni hyvinkin adrogyyni, silti tuoksuissa edelleen luokitellaan tiukastikin sukupuolijakaumaa, kuten tapana on yhä edelleen tuoksubrändeillä. Ehkä pullojen Style Description kohtaan olisi voinut keksiä jotain muutakin kuin sukupuolen määritelmän, jos brändi olis halunnut jatkaa omalle tyylilleen uskollisena. *Maison Margielan Lazy Sunday Morning luokitellaan Female fragrance, mutta tiedättekö mitä? Minusta tämä puhtaan raikkaana tuoksuna sopii ihan kaikille. 

Tuoksujen nimessä oleva Replica-sana on ymmärrettävä, koska tuoksut pyrkivät jäljittelemään juuri tiettyä paikkaa ja ajankohtaa. (siitä tuo replica) Pullojen yksinkertainen kauneus edullisine hintoineen viehättää. Korkittomuus on vähän miinusta ja iso koko, koska tuoksua ei voi kuljettaa matkalla, jos sitä ei pistä erilliseen atomizeriin.


"Vesimäisissä tuoksuissa haluan, että niissä on ihon pehmeää lämpöä, eikä pelkkää raikkautta."

Lazy Sunday Morning on kaunis puhdas vesituoksu, mutta tylsä se ei ole. Vesimäisissä tuoksuissa haluan, että niissä on ihon pehmeää lämpöä, eikä pelkkää raikkautta. Jos tuoksu on liian raikas, se saattaa jopa alkaa yskittämään, koska silloin se tuntuu omassa kurkussa voimakkaasti. Tällaiset olen vuosien aikana oppinut kiertämään kaukaa. 

Maison Margielan alkutuoksu on todella raikas ja mieltä nostattava – kieloa, aldehydia (tämä on liiallisena se helposti yskittävä nuotti) ja ripaus makeaa päärynää. Sydäntuoksu on se, joka tekee tästä hyvin erilaisen muihin raikkaisiin vesituoksuihin verrattuna, se on kukkainen ja hivenen kermainen – ruusua, iiristä ja appelsiininkukkaa. Pohja tuo lämpöä – myskiä, patsulia ja myskistä ambrettea.

Iholla tuoksu on aluksi kirkkaan talvipäivän raikas, mutta hetken tekeydyttyään kukkaiset nuotit pääsevät esiin ja tuoksuelämys pehmenee nopeasti. Pohjatuoksu tuo iholle myskistä lämpöä. Tuoksun kesto on ihollani yli kahdeksan tuntia, mikä on todella hyvä aika vesituoksulle. Täydellinen tuoksu tuleviin kirpeisiin syysaamuihin.

Parfymöörittärenä on toiminut Louise Turner, joka on luonut tuoksuja niin Jo Malonelle, Jimmy Choolle, Carolina Herreralle, Chloélle, Nina Riccille kuin Muglerillekin.

Maison Margielan tuoksut ovat kokoonsa nähden edullisia, 100 ml:n pullo maksaa alle 90 euroa. 


Onko Maison Margielan tuoksut tuttuja? Tykkäättekö vesituoksuista?




  1. Olen kyllä näistä tuoksuista kuullut! Aika hauska nimikin tuoksulla.
    Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maison Margielan tuoksut on kyllä nimetty hauskaksi, nimen on tarkoitus kertoa ajoista ja paikoista sekä fiiliksistä mitä niihin liittyy. :)

      Aurinkoista keskiviikkoa Outi! <3

      Poista
  2. Mulle ei vesituoksu sano mitään, jotten en tiedä tykkäänkö :) Mutta Cleanin tuoksuista tykkään, ne ovat sopivat mietoja mulle!

    Tuo pullon ulkoasu kyllä puhuttelee mua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ole haistellut ikinä esim. Issey Miyaken d' Issey -tuoksuja, niin tiedät mitä vesituoksulla tarkoitetaan. :)

      Näissä on nätit pullot, kunpa olisi vielä korkki. ;)

      Poista
  3. Vaikka olen pirteiden hedelmäisten, kukkaisten ja sitruksisten tuoksujen ystävä, välillä kaipaan ja käytän puhtaita tuoksuja ja tämä kuulostaa juuri ihanalta ja sellaiselta. Kuten on myös Lancomen uusi Idole. <3

    Ihanaa päivää Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään käyttää nykyisin tällaisia kodin ulkopuolisessa työssä, kun ei siellä ei oikein muuta voi. Tää on kans siitä ihana, että on hienostuneempi kuin esim. Cleanit ja hivenen monimutkaisempi. :)

      Ihanaa päivää Tiia. <3

      Poista
  4. Margielan tuoksut ovat kiinnostavia! Itse olen nuuhkinut paria, ööh, sillä silmällä. By the fireplace ja Jazz club (muistankohan nimet nyt oikein...) olivat kivoja, ainakin taustastooriensa puolesta. Plus nämä pullot hivelevät silmää! <3 Vesituoksut eivät ole minun juttuni yhtään, mutta tuo "soft skin" on taikasana! Täytyy ainakin käydä nuuhkaisemassa tätä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Firepalea on sellainen jota haluaisin nuuhkia, mutta Whispers in the Library on sellainen, jonka haluaisin omiin kokoelmiin. Tykkään tuoksusta, mutta totuuden nimissä on sanottava, että voisin ostaa ton jopa pelkän nimen perusteella. (kyllä, häpeän)

      Tää on juurikin soft skin, ei sellainen hedari, jos sellainen tulee raikkaista tuoksuista tuoksu. :)

      Poista
  5. En ole kokeillut, enkä edes tuoksuttanut näitä. Itsekin ihmettelen, miten olen voinut välttää kohtaamisen.
    Kuvauksesi perusteella tämä kuulostaa juuri omalta, joten täytyy tutustua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä saa se Sokokselta ja Stockalta, mihinhän ne on piilottaneet liikkeissä nää, koska ulkonäkö on oikeasti sellainen, mikä kyllä pistää silmiin. :)

      Poista
  6. Olen muutamaa MMM-tuoksua käynyt nuuhkimassa, mutta yksikään ei ole kassalle asti inspiroinut. Vesituoksut eivät ole supersuosikkejani, pidän tummemmista tuoksuista (ostin lomalla Guccin The Last Day of Summerin - tyylipuhdas oud-tuoksu ja se on aivan ihana).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole tuoksutellut tuota Guccia, mutta se on kiinnostanut mua, musta nimikin on jo ihana! ^_^

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives