Atselaiinihappo ihonhoidossa


Heinäkuussa kerroin, että olin pitkään tuntenut paloa kirjoittaa suosikkiraaka-aineistani ihonhoidossa ja miksi ne ovat niin hyviä. Välillä tuntuu, että ihonhoitotuotteita arvostellessa, ei ole aina mahdollista tarpeeksi syvällisesti avata teille, miksi jokin raaka-aine on niin hyvä. Otitte postausaiheen todella hyvin vastaan. Aloitin sarjan aloe veralla ja tänään jatketaankin atselaiinihapolla eli Axelaic Acidilla

Kuten edellisessä postauksessa totesin, en ole kemisti vaan kaikki kirjoittamani tieto raaka-aineista perustuu siihen, mitä olen intohimoisena harrastajana lukenut artikkeleita ja ottanut mielenkiinnosta itse asioista selvää.

"Se on varmasti yksi tehokkaimpia kosmetiikan raaka-aineita varsinkin aknea vastaan."

En tiedä olenko ainoa, mutta atselaiinihaposta ei juurikaan puhuta, vaikka se on varmasti yksi tehokkaimpia kosmetiikan raaka-aineita varsinkin aknea vastaan. Raaka-aineesta kertoo jo paljon se, että tuotettaa saa voimakkaampina geeleinä ja voiteina myös lääkärin määräämällä reseptillä. Miedommissa määrin sitä käytetään ihonhoitotuotteissa, joita voi ostaa ilman reseptiä. Itselläni ei ole aknea, mutta epäpuhtauksia ilmestyy kyllä tasaisin väliajoin, joten sen vuoksi näppyjä nitistävät ainesosat ovat aina kiinnostaneet minua.


Axelaic Acid eli atselaiinihappo toimii todella tehokkaana paikallishoitona epäpuhtauksiin tai laajemmille alueille aknen hoitoon. Teho perustuu siihen, että se on antibakteerinen andioksidantti, joka rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja kontrolloi talin eritystä, se ei kuitenkaan vie iholta kaikki rasvoja pois. Ehkäisee myös bakteerin tai sienen aiheuttamaa tulehdusta. Reseptillä saa mm. 20% emulsiovoidetta, joka vaikuttaa komedojen määrään vähentävästi. Käsikaupassa on useiten tarjolla 10% atselaiinihappoa sisältäviä tuotteita. Hyvä puoli on se, että se ärsyttää vähemmän ihoa kuin A-vitamiini tai bentsyyliperoksidi, joidenka kanssa itselläni on molempien kanssa ongelmia. Jälkimmäistä ihoni ei kestä lainkaan, A-vitamiinia taas hyvin maltillisesti käytettynä. Sen sijaan Axelaic Acid on sopinut todella hyvin paikallisesti epäpuhtauksien häätöön. 

Atselaiinihappo sopii kaikille ihotyypeille, se siloittaa ihoa, vähentää epäpuhtauksia sekä punoitusta ja häivyttää aknearpia. Jos tuotetta käyttää aamulla, päälle on lisättävä aina aurinkosuojavoide. Raaka-aine auttaa varsinkin tukkeutuneisiin ihohuokosiin, joten jos ihonalainen finni kuumottelee, atselaiinihappotuotetta kannattaa lisäillä siihen päälle. 


Happoa sisältäviä tuotteita on myynnissä mm. Paula's Choicella ja The Ordinarylla

Onko Atselaiinihappo tuttu?

Kuvat: Pexels 1. Atselaiinihappo on jännä tyyppi. EU:ssa se on sallittu kosmeettisissa valmisteissa, mutta Googlen mukaan se lasketaan reseptilääkkeeksi, jolloin esimerkiksi kyseessä olevaa The Ordinaryn tuotetta ei voi mainostaa sanoilla "atselaiinihappo" tai "Azelaic Acid", tai muutoin Google katsoo, että jahas, täällä kaupitellaan reseptilääkettä kosmetiikkana, ei käy. :D

  Kiva uusi postaussarja ja ihana kuvitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä informaatiosta. :D Mielenkiintoista, koska kuitenkin käsikaupassa myytävissä ihonhoitotuotteissa pitoisuus on kuitenkin paljon alhaisempi kuin reseptillä määrättävissä. Hölmö Google. :D

   Poista
 2. Ootko yllättynyt, että ei ole tuttu? Tai voi se muuten ollakin. Tyttärelle saimme kyllä reseptillä aikanaan aknerasvaa ja se oli niin vahvaa, että tyynyliinoista lähti värit :) Eipä ole muuten aknea ollut vuosiin enää tytöllä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua jopa kuulostaa tujulta. :D Hyvä, että lähti kuitenkin voiteella, ettei tarvinnut alkaa sisäisesti lääkkeitä ottamaan, sehän on sitten se vika vaihtoehto.

   Poista
  2. Tyttären aknevoiteen oletan olleen bentsyliperoksidi eikä atselaiinihappo, itselläni jälkimmäinen mikä ei haalista värejä. Bentsyliperoksidi sen sijaan haalistaa.

   Poista
 3. Jep, on tuttu. Juuri tuo The Ordinaryn voide on ollut käytössä. Nyt hankin myös salisylic acid -liuosta ja mietin, voiko noita happoja käyttää yhtä aikaa. Osaatko sanoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkilökohtaisesti en käyttäisi kahta happoa samaan aikaan, liian kuormittavaa iholle. Jompi kumpi tai sitten ehkä max. niin, että toista aamulla ja toista illalla, mutta sekin on liikaa, hapot kannattaa yleensä jättää iltaan, toki on jos tosi rasvainen iho, kestää kyllä aamullakin. Sen sijaan jos olisi vaikka salisyylihappoa sisältävä puhdistusgeeli (joka pestään kuitenkin iholta pois) niin sen perään voisin käyttää atselaiihappoa, iholle jätettäviä tuotteita ei kuitenkaan kannata samaan rutiiniin laittaa samalla kertaa. :)

   Poista
 4. Tiedän the Ordinaryn Azelaic Acidin, mutta en ole itse sitä kokeillut. Ehkä joku päivä tulee sen vuoro;)
  Kivaa viikonloppua Jonna<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti, jos tuntuu, että tulee vaikka kipeitä hormoninäppyjä, niitä on viholaista saada muuten pois, kun muhivat vaan ihon alla.

   Samaa sinne Sari. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives