Kaunistaudu kuin Audrey Hepburn


En tiedä olenko ainoa, jota kiinnostaa suunnattomasti niin nykyisten kuin edesmenneidenkin julkkisten kosmetiikkasuosikit. Itsehän en seuraa julkkiksia lainkaan tai heidän elämänsä ei muuten erityisemmin kiinnosta minua, mutta voisin käyttää tuntikausia siihen, että etsin tietoa heidän kauneussuosikeistaan. Mielessäni on pitkään itänyt ajatus, että olisi kiva kerätä näitä tänne blogiin ihan itsellekin talteen ja samallahan tästä tulee juttusarja teillekin. Postauksia ilmestyy silloin tällöin, kun on fiilis. Mitään aikataulua en ole näillä luonut.

Tästä lähtien kaikki julkkisten suosikkituotejutut löytyvät etusivun ylävalikosta kaunistaudu kuin julkkis -tunnisteen alta. Saatte antaa minulle vapaasti myös ideoita, kenen julkkiksen kauneussuosikeista haluaisitte mahdollisesti lukea. Toteutan toiveita mahdollisuuksien mukaan. Yllättäen myös jo edesmenneiden julkkisten suosikeista löytyy aina jonkun verran tietoa netistä, kunhan vain jaksaa etsiä. Isojen elävien sekä edesmenneiden starojen tietenkin helpommin. Olen kuitenkin mennyt tässä obsessiossani siihen asti, että olen tutkinut jopa vanhoja valokuvia, jos henkilöitä on kuvattu esim. heidän meikkipöytänsä ääressä, että mitä tuotteita olen voinut sieltä bongata. 

Ajattelin aloittaa helpolla. Audrey Hepburn oli aikoinaan ja on vieläkin niin iso nimi ja tyyli-ikoni, että hänen käyttämistään tuotteista on paljon tietoa saatavilla. Keräsin juttuun tietenkin tuotteita, joita voi ostaa yhä tänä päivänä. Ettei ketään jää harmittamaan tuotteiden saatavuus. Pyrin tähän samaan jatkossakin. Samallahan näissä jutuissa tulee sitten vähän tuotehistoriaakin kyseisistä tuotteista.  PHILIP KINGSLEY ELASTICIZER – Audrey Hepburn oli Philip Kingsleyn asiakas. Brittiläinen Philip avasi ensimmäisen liikkeensä 1968 Mayfairin Green Streetille ja sen jälkeen New Yorkin Fifth Avenuelle vuonna 1977. Sarjan kulttituote on Elasticizer, jonka hän loi henkilökohtaisesti Audrey Hepburnille. Philip tapasi Audreyn ensimmäisen kerran 1974. Audrey varasi ajan salanimellä, joten Philipilla ei ollut aavistustakaan kuka hänen asiakkaakseen oli tulossa, ennen kuin tähti astui liikkeeseen. Audrey haki tuotetta joka pitäisi hänen hiuksensa terveinä ja kiiltävinä jatkuvasta muotoilusta huolimatta. Audreyn toiveesta syntyikin maailman ensimmäinen esishampoo, joka on samalla myös syvähoito. Tähti itse tietenkin rakastui tuotteeseen ja käytti sitä lopun elämäänsä. 

ERNO LASZLO SEA MUD DEEP CLEANSING BAR – En tiedä oliko entisaikaan yhtään staraa, joka ei olisi käyttänyt Erno Laszlon tuotteita. Niitä rakastivat niin Marilyn Monroe kuin Audrey Hepburnkin. Varsinkin puhdistussaippua on tuntunut olevan monen suosiossa, myös Audreyn.

Vanhempana hieman ennen kuolemaansa Audrey Hepburn kirjoitti Estée Lauderille ehkä suurimman kohteliaisuuden. "I start and end my day with you." -Audrey Hepburn

ESTÉE LAUDER ADVANCED NIGHT REPAIR – Markkinoilla vuodesta 1982 lähtien ollut tehoseerumi oli myös hänen suosikkejaan kuten monien muidenkin. Se on myös se oma ykkössuosikkini kaikista Estée Lauderin tuotteista ja voitte lukea siitä lisää täältä.

ESTÉE LAUDER RE-NUTRIV ULTIMATE LIFT AGE CORRECTING CREME – Ensimmäinen Re-Nutriv -voide tuli markkinoille jo vuonna 1956. Voiteiseen on käytetty maailman kalleimpia ainesosia liuta ja hintakin on sen mukainen... Sarjaan kuuluu silmänympärysvoidetta, puhdistusvoidetta kuin vartalovoidettakin.

REVLON LIPSTICK – Revlonin suuruuttaa ei oikeastaan tajua, jos ei ole kiinnostunut kaikesta vanhasta. Brändihän on ollut aikoinaan todellinen "trendsetter". Suomessa brändi ei mielestäni oikein koskaan noussut pysyvästi suureen suosioon. Mainoksia pyöri omassakin nuoruudessa paljon, mutta viime vuosina brändi on kyllä Suomen osalta viettänyt melkoista hiljaiseloa, vaikka sitä yritettiin muistaakseni uudelleen lämmitellä. Omia suosikkejani ovat ehdottomasti sarjan huulipunat, joissa on runsas pigmentti ja hyvä pehmeä levittyvyys. Breakfast at Tiffany's leffassa Audrey käytti juurikin Revlonin huulipunaa. Se on hivenen kiistanalaista, mikä puna oli kyseessä, toiset sanovat, että se olisi ollut sävy 415 Pink in the Afternoon. Mutta luultavasti sävy tehtiin vasta elokuvan jälkeen. Toiset sanovat, että sävy ei siksi olisi tuo, koska Audrey käytti heidän mielestään elokuvassa persikkaisempaa sävyä. Toiset ovat taas sitä mieltä, että kyseessä olisi leffassa ollut juurikin tuo nimenomainen sävy. 

GIVENCHY L'INTERDIT – Alkuperäistä nimenomaan Audrey Hepburnille tehtyä tuoksua ei enää myydä, mutta uutta versiota on saatavilla. Alunperin Hubert de Givenchy loi L'Interditin juurikin spesiaalisti Audreylle vuonna 1957. Nimihän tarkoittaa suomeksi kiellettyä. On huhuttu, että aluksi Audrey ei halunnut tuoksua vapautettavan markkinoille kaikkien saataville. Lopulta kuitenkin 1960-luvulla se tuli myyntiin kaikkien saataville. Myöhempinä vuosinaan Audrey käytti tuoksunaan myös Creedin Spring Floweria, joka sekin luotiin varta vasten hänelle. Spring Flower on muuten oma suosikkini kaikista Creedin tuoksuista. 

Oletko ostanut tuotteen sen perusteella, että se on julkisuuden henkilön suosikkituote?

Kuvat: ensimmäinen kuva Pixabay, toinen oma

 1. Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postaussarja miellyttää. Olen itse tästä tosi innoissani, koska aihe on kiinnostava ja ollut pitkään yksi intohimoni. :)

   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Oi miten kiva idea tällainen sarja! Mä ostaisin ihan kaiken, mitä Audreykin käyttää! 💕

  VastaaPoista
 3. Niin kiva idea tämä sarja ja ihana Audrey🖤Double Wearin nimeen vannon minäkin ja just ostin ihanan joulu boxin, jossa on tärkeimpänä Double Wear ja kaikkea kivaa Lauderilta muutenkin.

  Kivaa viikonloppua Jonna. 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, mä olen outo, mutta mua ei tosiaan julkkiksista kiinnosta mikään muu kuin heidän käyttämä kosmetiikka. LOL

   Mukavaa viikkoa Tiia. <3

   Poista
 4. Mainio juttusarja! Jos satut jonkun hyvän nettisivuston tai kirjan näistä kauneusrituaaleista bongaamaan, linkkaa se ihmeessä (jos muistat, älä ota stressiä) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on kiinnostunut kosmetiikan historiasta yms. on ainakin pari kirjaa, mitä suosittelen. Lisa Eldridgen The Story of Makeup sekä Gabriela Hernandezin Classic Beauty: The History of Makeup. Myös Sarah Jane Downingin Beauty & Cosmetics 1550-1950 on kiinnostava opus. Noita julkkisten kauneus tuotteita löytää ihan parhaiten, kun pistää vaan Googleen hakusanaksi julkkiksen nimen ja perään cosmetics/beauty favorites yms. Yleensä sitä kautta löytää, toki pitää sitten lukea useampia artikkeleita, että voi vetää johtopäätöksiä, onko asia ollut oikeasti näin. Esim. Audreyn ja Estée Lauderin ja samoin Philip Kingsleyn yhteys on molempien brändien omilla nettisivuilla tarkastikin sepustettuna. :)

   Poista
 5. Audrey onkin oikea kaunotar ja oli kiva kuulla hänen käyttämistään tuotteista. Olen jonkin huulipunan ja tuoksun ostanut kun sitä on julkkis kovasti kehuskellut ja on kyllä ollut ihan hyviä ostoksia.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itse olen hurahtanut aikoinaan Dr. Hauschkaan se kautta, kun luin jostakin lehdestä, että Madonna käyttää niiden tuotteita. Joten samassa veneessä ollaan. :D

   Ihanaa viikkoa Outi. <3

   Poista
 6. Ompa mielenkiintoista, kiva kun olet nähnyt vaivaa tälläisen postaussarjan eteen ♥-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla. Siis täähän ei ole edes sinällään vaivannäköä, koska aihe on sellainen, että käytän siihen vapaa-aikaani, koska se on niin kiinnostava. Ainoastaan nää kirjoitustyöt sitten blogiin ovat sitä vaivannäköä. ;)

   Ihanaa viikkoa Maikku. <3

   Poista
 7. Oi, miten ihana postaus!!! 💛💛 Lisää näitä! Kiitos kovasti, historianörttiä lämmittää. 😸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Mä muuten ajattelin, että sä voisit tykätä. Ollaan molemmat vähän tällaisia historianörttejä. Mähän katson youtubesta paljon historiallisia dokkareitakin. :D

   Ihanaa viikkoa Fanni. <3

   Poista
 8. Ihana, ihana Audrey! <3 Postaussarja kuulostaa mielenkiintoiselta, kiva nähdä kenet valitset seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itseasissa itsekään vielä tiedä, menen fiiliksen mukaan. :)

   Poista
 9. Ihana postaussarja!! Aina upea ja ikinuori Jennifer Lopez kiinnostaisi kovasti, sekä joku nyttemmin jo eläköitynyt huippumalli, esim. Cindy Crawford!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ehdotuksia, näpyttelin molemmat heti kännykän muistiin ylös. Cindy Grawfordista tuli heti flash back, ettei ole pitkä aika, kun luin jostain hänen kauneusrutiineistaan. :)

   Poista
 10. Todella kiva ja erilainen postaus-idea. Voisin ehdottaa sulle Michelle Obamaa ja Sarah ja Sarah Jessica Parkeria. t.Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi ihana saada tästä palautetta, koska olen itse ihan innoissani tästä. Mähän siis olen harrastanut vuosia tätä julkkisten kauneustuotteiden bongailua, mutta ei tullut mieleen, että tästähän voisi tehdä myös juttuja blogiin. Jotenkin se oli niin mun arkea, etten ajatellut asiaa blogin kannalta.

   Kiitos ehdotuksista, laitan molemmat ylös. Varsinkin Michelle Obama olisi todella mielenkiintoinen ja itselle ei muistu mieleen, että hänen kauneussuosikkejaan olisi tullut vastaan missään toisin kuin Sarahin, joten vaatisi jopa pientä salapoliisityötä ne. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives