Lykolta tuoksut kaikkiin tilanteisiin

Kaupallinen yhteistyö: LYKO.FI

Iän karttuessa tuoksumaun kehittyminen on luonnollista. Yleensä nuorempiin vetoavat hedelmäiset kukkaistuoksut, kun vanhempia saattaa enemmän kiinnostaa itämaiset tai hienostuneet chypre-tuoksut. Tästä huolimatta lienee yleisempää, että moni meistä pysyttelee uskollisena omalle tuoksuperheelleen läpi elämän. Minä kuulun tähän joukkoon, mutta ehkä hivenen eri tavalla. Minulla on kyllä ollut tietty maku jo teini-iästä lähtien, rakastan kukkaistuoksuja. Niistä löytyy kuitenkin niin monia variaatioita, että on helppo löytää oma tuoksu jokaiseen tilanteeseen. Minulla on aina ollut tuoksuja, joita käytän arkena esim. töissä, sitten on erikseen tuoksut joita tykkään käyttää illalla, sekä tuoksut jotka sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen ja saan niillä aina hyvän mielen. 

Estée Lauderin tiedetään aikoinaan tokaisseen:

"En käyttäisi koskaan samaa leninkiä tenniskentällä ja illallisella, joten miksi käyttäisin aina samaa tuoksua?"

Millaisia ovat sitten lempituoksuni tällä hetkellä erilaisiin tilanteisiin? Olen joskus laskenut, että 4-5 tuoksua olisi se määrä, jolla kattaa kaikki mahdolliset tilanteet. Toki sitten on ihmisiä, jotka käyttävät vain yhtä nimikkotuoksuaan, mutta jos on kiinnostunut tuoksuista ja haluaa laajentaa varastoaan sopivaksi, edellä mainittu on sopiva määrä. Valitsin yhteistyössä hiusten- ja kauneushoitoalan yritykseltä Lykolta neljä tuoksua. Tästä kvartetista löytyy tuoksu jokaiseen tilanteeseen. Tottakai tuoksut ovat sellaisia joista pidän, mutta koitin valita tuoksut myös niin, että ne olisivat myös mahdollisimman monen muun nenään sopivia. Välttelin tietoisesti erittäin voimakkaita tai hyvin erikoisia tuoksuja. Mietin myös sitä, että tuoksut taipuisivat kaikkiin vuodenaikoihin eli yksikään ei tunnu kesällä liian makealta tai talvella liiankin raikkaalta ja siten ehkä tylsältä. Kannatta lukea postaus loppuun, sillä postauksen lopussa on alekoodi Lykon verkkokauppaan, jonka käytöstä en hyödy rahallisesti, joten se on vain teidän iloksi.


KAIKKI TILANTEET

Dolce & Gabbana Light Blue – Kukkaistuoksu ja klassikko joka julkaistiin vuonna 2001. Joten ensi vuonna Light Blue täyttää kaksikymmentä vuotta. En poikkeuksellisesti rakastanut tuoksuun aikoinaan ensi nuuhkaisulla, ostin silti jo silloin tuoksun heti mukaani. Tuosta hetkestä on aikaa yli viisitoista vuotta ja sen jälkeen se on kuulunut tuoksukaappini kulmakiviin. Kun aloitin puolitoista vuotta sitten kodin ulkopuolisen työni, Light Blue nousi jälleen kerran arvoon arvaamattomaan. Siitä tuli tuoksu, mitä käytän suurimman osan aikaa töissä, koska se harvemmin ärsyttää kenenkään muun nenää. Silti turvaudun siihen usein muutenkin, koska ei ole tilannetta, aikaa tai paikkaa mihin se ei sopisi. Light Blue on harvoja tuoksuja, jota voi käyttää aina ja kaikkialla. Ylläni se on myös yllättävä kehujen kerääjä ulkopuolisilta. Olen ihan viime viikkoinakin saanut siitä monta kehua. Miksi se sitten on klassikko, joka pysyttelee vuodesta toiseen parhaiden myytyjen tuoksujen listoilla? Miksi se muuntautuu kaikkiin tilanteisiin?

Light Blue on ihastuttavan pirteä ja rento tuoksu. Silti samaan aikaan siinä on hienostuneisuutta, joka saa sen sopimaan myös juhlaan ja tärkeisiin hetkiin. Se on kuin luottofarkut, jotka jalkaan vetäessä saavat iloiseksi ja tuntuvat hyvältä ihoa vasten. Se on muodissa aina. Silkinkevyt tuoksu on kuin tuulenhenkäys avoimesta ikkunasta. Puraisu Granny Smith -omenaa tekee siitä raikkaan kirpeän. Raikkaan elämyksen täydentää sitruuna. Hienostunutta kukkaisuutta tuoksuun tuovat jasmiini, ruusu ja englanninsinililja. Ruusua on kuitenkin vain aavistus; edes minä, ruusutuoksujen ystävä, en juurikaan erota sitä. Pohja on lämmin ja tuo pehmeyttä – myskiä, seetripuuta ja ambraa. Jopa hivenen tummasta pohjasta huolimatta tuoksusta ei tule liian syvä vaan se säilyttää kepeytensä. 


TREFFIT, HÄÄT,  JUHLATILAISUUDET

Burberry Her Blossom EdT – Parfymööri Francis Kurkdjian nosti Burberryn takaisin vuosien jälkeen tuoksumaratonin kärkikastiin. Kun Burberry toi markkinoille vuonna 2018 Burberry Her -tuoksun, siitä tuli välittömästi hitti. Siinä on mielestäni jopa klassikon ainesta, mutta sen statuksen vasta tulevat vuodet näyttävät. Menestyneestä tuoksusta tehtiinkin pian Burberry Her Blossom -versio, joka tuli markkinoille vuosi takaperin. Blossom on mielestäni alkuperäistä vieläkin parempi ja se poikkeaa hämmentävän paljon makeammasta isosiskostaan. Her Blossom EdT on kukkaishedelmäinen elegantti tuoksu, samalla se on myös yllättävästi aikuisempi versio originaalista Her-tuoksusta. Eleganttiudensa vuoksi Her Blossom sopii elämän tärkeisiin hetkiin. Niihin hetkiin, joita haluat muistella vielä vuosienkin päästä. Se on kuplivan kermainen ja valoisa. 

Tuoksun alun punapippuri ei ole voimakas, päinvastoin, se jää hyvin pieneksi pirskahdukseksi. Sen sijaan mandariinin puraisu leijailee esiin helposti. Sydämessä ihastuttavaa pionia, joka on eniten esiin tuleva nuotti. Her Blossom onkin tuoksu, joka mielestäni tuo pionin tuoksun kauneiten esiin tällä hetkellä markkinoilla olevista tuoksuista. Luumukukka tuo pehmeää makeutta. Pohjalle pehmeyttä antavat santelipuu ja myski.


PÄIVÄTUOKSU

Chloé L'Eau – Läpikuultavaa romantiikkaa pullotettuna. En muista kuka, mutta kun olin lapsi, joku kutsui minua kukkaistytöksi, ehkä se kertoo persoonastani jotain. Ei siis ole mikään ihme, että kaikkein mieluiten ihan arkisenakin päivätuoksuna käytän mieluiten tuoksua, joka suorastaan huutaa romantiikkaa. Chloé L'Eau tuntuu yllä siltä kuin joku halaisi sinua rauhoittavasti. Jokainen meistä haluaa tuntea halauksen ympärillään, se luo turvallisuutta. Light Bluen tavoin myös tämä on erinomainen tuoksu töihin.

Tuoksu avautuu raikkaalla pirskahduksella greippiä. Litsi tuo mukaan pehmeyttä ja ruusu hienostuneisuutta. Sydämessä lisää ruusua, jota herkkä magnolia täydentää. Pohja antaa makeutta, syvyyttä ja pehmeyttä. Ambran makeus, myskin pehmeys ja jäkälän kirpeys sekä setrin metsäisyys luovat täydellisen liiton, joka tasapainottaa tuoksun kukkaisuutta.


ILTATUOKSU

Viktor & Rolf Bonbon EdP – Iltatuoksussa pitää olla syvyyttä, tummuutta ja makeutta, mutta mielestäni myöskään leikkisyyttä ei saa unohtaa. Flirttiä pitää olla. Viktor & Rolfin Bonbon EdP on täydellinen sekoitus näitä kaikkia. Vaikka siitä löytyy makeutta, sitä ei ole liiaksi. Lisäksi siinä missä Viktor & Rolfin ehkä kuuluisin tuoksu Flowerbomb on ainakin omaan nenääni jopa liiankin tilaa vievä, ottaa Bonbon tilan haltuun hienostuneemmin. Se ikään kuin hiipii nurkasta takaapäin diskovalojen loisteeseen, silti pysytellen hienostuneena.

Bonbonin alku on mehukas puraisu hedelmäsalaattia – persikkaa, appelsiini ja mandariinia.
Tuoksun sydän on kauniin kukkainen ja karkkinen – karamellia, jasmiinia ja appelsiininkukkaa. Pohja on syvä ja lämmin – setriä, ambraa, santelipuuta ja guajakkipuuta, joka tuo mielenkiintoista nichemaista savuisuutta tuoksuun. Valitsetko erilaisia tuoksuja tiettyihin hetkiin? Mitkä olisivat sinun neljä tuoksua erilaisiin tilanteisiin?

ALEKOODI

Saatte to 9.4. asti -15% Lykon verkkokaupasta koodilla love15. Tällä hetkellä tuoksut ovat jo valmiiksi alennuksessa -20% 29.3. asti, mutta koodillani saatte vielä tuosta jo alennetusta hinnasta lisäalen -15%. Joten nyt on mahdollisuus hankkia se unelmien tuoksu todella edullisesti. Alekoodi käy myös kaikkiin muihin tuotteisiin Lykon todella laajasta valikoimasta, johon kuuluu niin ihonhoitoa, meikkejä kuin hiustuotteitakin. Verkkokauppa toimittaa paketit normaalisti koronasta huolimatta. Alekoodi ei koske Dr. Dennis Grossia, Eminencea, Elixir Cosmeticsia, The Ordinarya eikä kamppanjatuotteita. Kaikesta muusta saat alennuksen syöttämällä koodin kassalla.


 1. Chloé L'Eau on aivan ihana tuoksu. Itse käyttäisin melkein joka paikassa Escadan kausituoksuja ja juhlavampaa voisi olla Million Lady tuoksu Paco Rabbanelta.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, se on ihana! Sopii täydellisesti arkeen ja töihin. :)

   Mukavaa viikonloppua Outi. <3

   Poista
 2. Tuo Light Blue on yksi mun lempituoksu ♥ Jostain syystä en osaa ajatella, että saman päivän aikana käyttäisin useampia eri tuoksuja, mutta johtuu myös mun tuoksuherkkyydestä.

  VastaaPoista
 3. Näitä sun tuoksupostauksia on aina yhtä kiva lukea<3 Tai oikeestaan pidän näistä nykyään vielä aiempaa enemmän, kun oon itsekin innostunut ihan uudella tavalla tuoksuista ja tekisi koko ajan mieli hankkia uusia :D Light Blueta olen tuoksutellut monet kerrat ja se on kyllä ihana tuoksu. Dolce & Gabbanalta Dolce on kuitenkin mun ehdoton suosikkini ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Tykkään tosi paljon Dolcesta, mutta Light Bluen lisäksi Dolce & Gabbanalta mun ehdoton lemppari on Pour Femme, siinä on makeutta juuri sopivasti. <3

   Poista
 4. Ooh, pitääpä käydä tsekkaamassa tuo Burberryn tuoksu! Nimittäin kuulostaa juuri sellaiselta mistä itse voisin pitää :) Sulla on selvästi intohimo tuoksuihin, kuvailet niitä niin hyvin että voisin pelkästään sen perusteella käydä ostamassa tuoksun. Mukavaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Burberry on sellainen, mistä on todella helppo pitää. Se ei kuitenkaan ole ihan "tavis" vaan siinä on oma juttunsa. :)

   Samaa sinnekin!

   Poista
 5. Mun lemppari on l’eau de Chloe ( siis toisinpäin toi nimi ) ja siinä on vaaleanvihreä rusetti. Pari pulloa käyttänyt enkä tiedä vieläkö sitä edes saa. Sitten Jostain Bette Boxista tuli näyte eau de Couture , Elie Saabilta. Tuoksui hautajaiskukilta mutta jostain pervosta syystä Tykästyin siihen. Eikä sitä sitten saanut ostaa mistään koska oli lopetettu tuoksu. Että Bette Box oli hyvä tapa tutustua uusiin tuotteisiin 😂 😂Nyt hankin Acqua di Parman Mandorlo di Sicilian, ihan erilainen, pehmeä tuoksu. PauliinaH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin ton, mulla on se ollut. Se on selvästi sellainen kaikista raikkain ja jopa vesimäisin omaan nenään ainakin. :)

   Toi Elie Saab on mun yksi kaikkien aikojen lemppareista. Ihan buu, että on nykyään niin vaikeasti saatavilla. Muistaakseni siinä on mantelia, joka tekee siihen raikkauteen sellaista kivaa makeutta.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives