Suklaasunnuntai – Kinder Maxi Dark & Mild


Joskus parhaat löydöt tekee vahingossa. Myönnän suoraan, että minun oli tarkoitus ostaa niitä ihan tavallisia Kinder Maxeja, jotka ovat ikuisesti lemppareitani, kun puhutaan suklaapatuikoista. Kuitenkin tällä kertaa käteeni tarttui kaupasta jotain ihan muuta. Huomasin asian vasta kotona, kun aloin katsomaan, että näyttääpä pakkaus jotenkin erilaiselta. Sitten tajusin tekstin Dark & Mild. Mitä ihmettä olin ostanut? Kinder tummalla suklaalla, hmm... sehän saattaisi ehkä jopa toimia... En ollut edes huomannut aiemmin, että tällaisia on olemassa.

Muistan ikuisesti kuinka vuonna 1992 minulle valkeni, että Kindereitä saa myös patukoina. Suomessa tällaista ihmettä ei ollut silloin vielä myynnissä. Lähdin tuona vuonna kielikurssille ja reissu alkoi piipahduksella Pariisiin. Siellä hotellin läheisessä ruokakaupassa näin kymmenen kappaleen paketin Kinder-patukoita, niitä sen kokoisia mitä meilläkin myydään jouluna niissä litteissä laatikoissa. Olin aivan hurmoksessa. En ollut vanhemmiten enää yllätysten perään, mutta rakastin sitä ällön imelää suklaata, mitä Kindereissä on. Kalliita suklaamunia joutui tuohon aikaan syömään kymmenen, että sai edes jotenkin niiden suklaasta tarpeekseen. Päälle vaan joutui ostamaan yllätyksiä, mitä en enää tuohon aikaan halunnut. Muistan, että ostin paketteja siltä istumalta kymmenen, joista muutaman raahasin vielä Suomeen asti muutaman viikon päästä. Jouduin odottamaan vielä vuosia, ennen kuin Kinder-patukat ilmestyivät Suomen kauppoihin. 


Ostin siis vahingossa Kinder Maxi Dark & Milk -patukoita. Patukat eivät eroa millään tavalla normaaleista Maxeista muuten kuin siinä, että niiden päällä olevan suklaa on huomattavasti tummempaa. Monet teistä lukijoista tietävätkin, että inhoa tummaa suklaata. Mietin hetken mielessäni, että meninkö tosissani vahingossa ostamaan syömäkelvotonta ison paketillisin. Jossain takaraivossa oli kuitenkin koko ajan kutina, että tämä saattaa toimia...

Olin oikeassa. Dark & Mildin tummasuklaa on pehmeän makuista ja sitäkin taittaa vielä ihanasti pehmeämmäksi sisällä oleva maitotäyte. Nämä eivät ole ihan niin makeita kuin tavalliset Maxit, mutta eivät jää paljoa makeudessaan. Pakko myöntää, että nämä ovat takuulla ainoa tummaa suklaata sisältävä makeinen, josta aidosti pidän. En itseasiassa ole ihan varma, että tykkäänkö näistä jopa vielä enemmän kuin normi Maxi-patukoista. Maistuvat ihan Kinder-patukoille, mutta eivät ole ihan yhtä "imeliä". Yhtä kaikki, olen myyty. Paketissa lukee Limited Edition, silti mietityttää jäävätköhän nämä myyntiin. Se on varmaa, että tulen ostamaan toisenkin paketin, vielä kun näitä löytyy.


Joko olet maistanut Kinder Maxi Dark & Mild patukoita? Mitä pidit?

Suklaista sunnuntaita kaikille!


  1. Tämän jälkeen pakko maistaa vaikka ensiajatus oli, ei apua Kinder on niin hyvää ja jouluna ostin vahingossa tummasuklaalla kuorrutettuja Geisha konvehteja ja ne on vieläkin syömättä. Vahingossa nekin ja tyrmistys oli suuri, koska huomasin vasta, kun maku oli suussa. Ei toiminut ei Geishassa tumma versio.

    Mua kiinnostaa nämä nyt vain siksi, että et ole varma ovatko nämä jopa parempia ja kun tiedän sun Kinder fanituksen, niin hei näiden on pakko olla hyviä, nam.

    Kivaa sunnuntaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne Geishat on muuten pahoja, en tykkää mäkään. Mutta näissä Kindereissä se sisus on niin makeaa, että taittaa tosia kivasti sen tumman suklaan. Lisäksi Kindereiden tummasuklaa on tosi miedon makuista muutenkin.

      Mukavaa viikkoa Tiia. <3

      Poista
  2. En ole maistanut kun en tykkää tummasta suklaasta. Kinderin suklaa on hyvää mutta harvemmin tulee ostettua itse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kans tykkää, tää on eka kerta kun voin rehellisesti sanoa tykkääväni jostain, jossa on tummaa suklaata.:D

      Poista
  3. Tätä en oo maistanut, mutta Kinderin suklaamunat on parhaita. Ja Kinder Bueno, nam nam :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en taas tykkää Buenosta ollenkaan. Muistan, kun ne tuli markkinoille ja ryntäsin innoissani ostamaan, ja mietin, että tänkö pahvin takia juoksin kauppaan. :D

      Poista
  4. Uskon sinua kun sanot että toimii.
    Kindereistä tykkään itsekin paljon, niin pitää nämä testata jos jostain löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä, nää on tosi pehmeän makuisia, vaikka päällys onkin tummaa suklaata. :)

      Poista
  5. Kiitos, hei haluan kokeilla!:) Musta myös ne pienet ruohomunien kokoiset kinder-munat on ihania!<3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne on ihania, mä en tiedä oletko ihan niin vanha, että muistat sitä aikaa, kun niitä pikkumunia myytiin pääsiäisenä sellaisten muovisten eri väristen pääsiäispupujen sisällä. Sellainen oli pakko saada joka pääsiäinen. :)

      Poista
  6. Mä tykkään tosi paljon Kindereistä ja ne on oikeastaan ainoita suklaamunia joita ylipäätään syön. Noista maitosuklaapatukoista tykkään myös, mutta tuollaisia tumma suklaa-versioita en ole nähnytkään, tosin olen karkkihyllyt kiertänytkin kaukaa jo jonkin aikaa :D

    Ihanaa Naistenpäivää Jonna ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään Muumimunistakin, niissä on yllättävän hyvä suklaa. Makea. Sellaisen kun yhden syö, ei tarvi hetkeen makeaa. :D

      Ihanaa viikkoa Maikku. <3

      Poista
  7. Oijoi, nyt on pakko kyllä maistaa. Olen tykännyt monesta imelästä karkista joissa korvattu maitosuklaa tummalla joten testiin menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Kinder tosiaan on normisti melkoisen imelä suklaa, tummasuklaa taittaa sitä kivasti, maistuu silti edelleen Kinderiltä, ei vaan oo ihan yhtä makea. :)

      Poista
  8. Mie löysin viimeinkin näitä, tosin olivat aika lyhyellä päiväyksellä (toukokuu) eli ovat voineet olla hyllyssä jo jonkin aikaa :D

    Jotenkin yllätyin, että se tumma suklaa ei erottunut sellaisena pistävänä. Puolison kanssa todettiin, että ei huomattu oikein mitään eroa siihen maitosuklaaseen nähden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, eli pelastit ne jotka ei olleet kelvanneet kellekään. :D

      Ei ole yhtään pistävä. Mä kyllä maistan ettei ole se tavallinen, ei ole ihan niin makea. Mut muuten en arvaisi, että näissä on tummaa suklaata. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives