Rakastan suklaata, mutta en ole kovinkaan suuri banaanin ystävä. Tykkään kyllä syödä banaania sellaiseen välipalaksi, mutta leivonnaisissa tai jälkiruuissa en siitä juurikin välitä. Poikkeuksen tekee kuitenkin tämä suklaa-banaanikakku, jonka aikoinaan kehittelin itse. Yhdistelin reseptiin suosikki kuivakakkupohjani ja kuorrutukseen käytin mielestäni maailman parasta porkkanakakun kuorrutetta. TOIMII!
Suklaa-banaanikakku
Pohja:
250 g suolatonta voita
4 dl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
4 munaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim.Van Houten)
50 g suklaarouhetta (70% suklaata)
1 iso kypsä banaani
Tuorejuustokuorrute:
75 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
75 g maustamatonta tuorejuustoa
175 g tomusokeria
1/2 tl vaniljauutetta tai -esanssia (Voit korvata tämän 1 tl vaniljasokeria ja 1/2 tl vettä!)
50 g tummaa suklaarouhetta koristeluun
1. Vaahdota voi.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vaniljasokeri jauhoihin sekoitettuna. Lisää haarukalla muussattu banaani, sekä lopuksi vaahdotettu voi ja rouhittu suklaa. Sekoita huolellisesti. Taikinan kuuluu olla paksua ja jämäkkää.
3. Voitele halkaisijaltaan n. 23 cm irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
4. Paista uunin alatasolla 175°C n. 1 h. Kakku on valmista, kun puutikkuun ei tartu kokeillessa taikinaa. Kakku voi jäädä keskeltä aavistuksen kosteaksi. Kumoa kakku vadille ja anna jäähtyä kunnolla.
5. Tee tuorejuustokuorrute. Vatkaa kaikki aineet keskenään vaahdoksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele tummalla suklaarouheella.
Mitä mieltä olet banaanista leivonnaisissa?
Herkullisen kuuloinen kakku! Mä pidän banaaneista leivonnaisissa(kin), ne tuo hyvää mehevyyttä ja makeutta. Ja etenkin suklaan kanssa ne toimii mun mielestä tosi hyvin yhteen.
VastaaPoistaMunkin lemppari on suklaa ja banaani yhdessä, muuten en välitä banaanista leivonnaisissa oikeastaan yhtään. :)
PoistaNami! Taatusti herkkua! Banaani on ihan ok leivonnaisissakin.
VastaaPoistaTää on herkkua, banaani maistuu sopivasti, ei liikaa. :)
PoistaTämä on varmasti just sellainen ihanan kostea ja täyteläinen kakku, mehukas. Ihanaa sunnuntaita Jonna. <3
VastaaPoistaJust sellainen, inhoan tosi kuivia kakkuja. Kuivakakutkin voi olla meheviä, kunhan ne leipoo voilla, margariinilla leivotuista tulee heti kuivahkoja. :D
PoistaIhanan muhkean näköinen kakku ♥ Mä rakastan suklaata ja banaania, joten tätä täytyy jossain vaiheessa kokeilla. Kiitos ohjeesta ♥
VastaaPoistaKokeile ihmeessä. Suklaa ja bansku ovat kyllä hyvä combo.:)
PoistaBanoffeessa ja kakuissa banaani on hyvää, joten taidanpa siis tykätä siitä leivonnaisissa ja sellaisenaan! Aivan ihanan näköinen kakku <3
VastaaPoistaKiitos Outi!
PoistaJa ihanaa viikkoa! <3
Oo nam! Ja siis kaikki missä on tuorejuustokuorrute on varmasti superhyvää<3 :D Miehen isä on tulossa tällä viikolla kahville ja mulla on taas kamala stressi siitä, mitä leivon kahvipöytään. Nyt taisi selvitä se, kiitos siis reseptistä :)
VastaaPoistaMä en oo aina välittänyt pahemmin tuorejuustokuorrutuksesta, nykyään kyllä rakastan. :D Jos teet, niin kerrohan maistuiko. :)
PoistaLooks delicious, but I'm currently on a diet, hehe: D Regards:**
VastaaPoistaOh no! Maybe when diet is over. :D
PoistaTää kuulostaa ja näyttää NIIN hyvältä, pakko ottaa resepti talteen :). Tuorejuustokuorrute on mun heikkous <3.
VastaaPoistaOta ihmeessä. Mä en ennen tykännyt tuorejuustokuorrutuksista pahemmin, mutta sitten kun opin syömään sitä porkkanakakun päällä, niin sitä tekee mieli tunkea joka paikkaan. :D
Poista