Suklaa-banaanikakku


Rakastan suklaata, mutta en ole kovinkaan suuri banaanin ystävä. Tykkään kyllä syödä banaania sellaiseen välipalaksi, mutta leivonnaisissa tai jälkiruuissa en siitä juurikin välitä. Poikkeuksen tekee kuitenkin tämä suklaa-banaanikakku, jonka aikoinaan kehittelin itse. Yhdistelin reseptiin suosikki kuivakakkupohjani ja kuorrutukseen käytin mielestäni maailman parasta porkkanakakun kuorrutetta. TOIMII!


Suklaa-banaanikakku 

Pohja:
250 g suolatonta voita
4 dl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
4 munaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim.Van Houten)
50 g suklaarouhetta (70% suklaata)
1 iso kypsä banaani

Tuorejuustokuorrute:
75 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
75 g maustamatonta tuorejuustoa
175 g tomusokeria
1/2 tl vaniljauutetta tai -esanssia (Voit korvata tämän 1 tl vaniljasokeria ja 1/2 tl vettä!)
50 g tummaa suklaarouhetta koristeluun

1. Vaahdota voi.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vaniljasokeri jauhoihin sekoitettuna. Lisää haarukalla muussattu banaani, sekä lopuksi vaahdotettu voi ja rouhittu suklaa. Sekoita huolellisesti. Taikinan kuuluu olla paksua ja jämäkkää.

3. Voitele halkaisijaltaan n. 23 cm irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

4. Paista uunin alatasolla 175°C n. 1 h. Kakku on valmista, kun puutikkuun ei tartu kokeillessa taikinaa. Kakku voi jäädä keskeltä aavistuksen kosteaksi. Kumoa kakku vadille ja anna jäähtyä kunnolla.

5. Tee tuorejuustokuorrute. Vatkaa kaikki aineet keskenään vaahdoksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele tummalla suklaarouheella.

Mitä mieltä olet banaanista leivonnaisissa?


  1. Herkullisen kuuloinen kakku! Mä pidän banaaneista leivonnaisissa(kin), ne tuo hyvää mehevyyttä ja makeutta. Ja etenkin suklaan kanssa ne toimii mun mielestä tosi hyvin yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin lemppari on suklaa ja banaani yhdessä, muuten en välitä banaanista leivonnaisissa oikeastaan yhtään. :)

      Poista
  2. Nami! Taatusti herkkua! Banaani on ihan ok leivonnaisissakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on herkkua, banaani maistuu sopivasti, ei liikaa. :)

      Poista
  3. Tämä on varmasti just sellainen ihanan kostea ja täyteläinen kakku, mehukas. Ihanaa sunnuntaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just sellainen, inhoan tosi kuivia kakkuja. Kuivakakutkin voi olla meheviä, kunhan ne leipoo voilla, margariinilla leivotuista tulee heti kuivahkoja. :D

      Poista
  4. Ihanan muhkean näköinen kakku ♥ Mä rakastan suklaata ja banaania, joten tätä täytyy jossain vaiheessa kokeilla. Kiitos ohjeesta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Suklaa ja bansku ovat kyllä hyvä combo.:)

      Poista
  5. Banoffeessa ja kakuissa banaani on hyvää, joten taidanpa siis tykätä siitä leivonnaisissa ja sellaisenaan! Aivan ihanan näköinen kakku <3

    VastaaPoista
  6. Oo nam! Ja siis kaikki missä on tuorejuustokuorrute on varmasti superhyvää<3 :D Miehen isä on tulossa tällä viikolla kahville ja mulla on taas kamala stressi siitä, mitä leivon kahvipöytään. Nyt taisi selvitä se, kiitos siis reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo aina välittänyt pahemmin tuorejuustokuorrutuksesta, nykyään kyllä rakastan. :D Jos teet, niin kerrohan maistuiko. :)

      Poista
  7. Looks delicious, but I'm currently on a diet, hehe: D Regards:**

    VastaaPoista
  8. Tää kuulostaa ja näyttää NIIN hyvältä, pakko ottaa resepti talteen :). Tuorejuustokuorrute on mun heikkous <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota ihmeessä. Mä en ennen tykännyt tuorejuustokuorrutuksista pahemmin, mutta sitten kun opin syömään sitä porkkanakakun päällä, niin sitä tekee mieli tunkea joka paikkaan. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives