Omegat – kuivan ja herkän ihon pelastus

*) Tuotteet omia, sisältää mainoslinkkejä

Toivottavasti siellä ollaan selvitty pääsiäisestä? Vappua kohti seuraavaksi. Täällä meni pyhät kotona rentoutuessa. Katselin pitkästä aikaa leffoja rikosdokkareiden jäädessä taka-alalle.

Talven ja kevään aikana olen saanut ihoni pintakuivuuteen todella paljon apua kahdesta tuotteesta. Ihoni on suurimman osan vuodesta sekaiho, kesällä sellaisina kosteina ja kuumina, se saattaa äityä olemaan jopa normaali (elämän tähtihetkiä). Sitten on kuitenkin kausia – kuten talvi, alkusyksy ja kevät, jolloin varsinkin pintakuivuus tuntuu aina palaavan. Nämä ovat niitä hetkiä, kun kaivan kaapista esiin Omega-ihonhoitotuotteet. 

Omega-rasvahapot ovat pehmeää tyydyttymätöntä rasvaa, joilla on monia suotuisia vaikutuksia elimistölle. Niitä saadaan kasviöljyistä, juoksevista margariineista, kalasta, pähkinöistä, manteleista ja siemenistä. Omega-6-rasvahappoja on runsaasti mm. rypsi-, auringonkukka-, pellavansiemen-, ja soijaöljyissä.

Omega-3-rasvahappojen puute näkyy iho-oireina, heikentyneenä näön tarkkuutena ja erinäisinä hermostollisina oireina. Omega-6-rasvahappojen puutosoireet näkyvät myös ihossa, ensioireena on yleensä ihon hilseily ja kuivuminen. Pitkäaikainen puutos voi aiheuttaa ihotulehduksen. Puutos ilmenee myös vähäisenä hiusten kasvuna, kynsien haurautena ja vammojen hitaana paranemisena. Näistä on jo helppo tehdä johtopäätös kuinka tärkeitä omega-3- ja 6-rasvahapot ovat meidän iholle. 


Niin tärkeää kuin onkin nauttia rasvahappoja sisäisesti, olen huomannut pintakuivalla ihollani tekevän niiden iholle erittäin hyvää myös ulkoisesti. Jos sinulla on kuiva, pintakuiva tai atooppinen iho, suosittelen ottamaan suositellun määrän rasvahappoja lisäravinteena, jos sinulla on tunne, että et saa nauttimastasi ruoasta tarvitsemaasi määrää tai ihosi hilseilee. Itse popsin yleensä talvella monen merkin suositteleman 2 kapselia päivässä, mutta kesällä vähennän yhteen, koska silloin tulee selkeästi syötyä eri tavalla ja myös ulkoiset puitteet iholle ovat erilaiset, joten ihoni ei silloin kaipaa lisäravinteita niin paljoa. 

Olen käyttänyt jo pidemmän aikaa *Paula's Choicen Resist Omega Complex -seerumia (38€), joka topii kaikille ihotyypeille, mutta varsinkin kuivuudesta kärsivälle iholle. Käytän tätä myös silloin koko kasvoille, kun ihoni on sekaiho, sillä koostumus on tarpeeksi kevyttä. Kuvassa on muuten vielä tuotteen vanha pakkaus, minkä sain, kun vuoden lopussa tilasin tuotetta itselleni lisää. Nykyään seerumi on pakattu saman näköiseen pakkaukseen kuin voide ja hinta on nykyään kaksi euroa halvempi ennen. Voidepakkaus on selvästi heppoisempi kuin vanha seerumipakkaus, mutta silti toimiva. Emulsiomainen hyvin imeytyvä seerumi rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Sisältää sekoituksen rasvahappoja, keramideja ja andioksidantteja. Seerumi kosteustehot ovat aivan omaa luokkaansa, joten jos ihosi on kosteusköyhä suosittelen tätä lämpimästi. Tuoksu on mieto ja se tulee käytetyistä raaka-aineista. Tuoksusta tulee hivenen mieleen, Essen Omega-voiteet. Käytän tätä myös silmänympärysiholle, joten erillistä sy-voidetta ei tarvita. Yksi suosikkiseerumeistani meikin alle. Kun alle kerrostaa hoitovettä ja lisää tämän päälle, ei erillistä voidetta enää tarvita. Iho tuntuu kosteutetulta koko päivän.


*Paula's Choice Omega+ Complex Moisturizer (36€) on voide, jota tykkään käyttää yövoiteena. Täyteläinen ja pehmeä voide kosteuttaa ihon välittömästi. Tuote sisältää hajusteettomia kasviöljyjä- ja uutteita, jotka rasvahappojen (kasviperäiset omega 3-, 6- ja 9) kanssa ehkäisee ihon kuivumista ja auttaa ikääntymistä vastaan. Voide imeytyy ihoon nopeasti, vaikka koostumus on täyteläistä. Se ei jätä rasvaista tunnetta. Rahoittaa välittömästi. Toimii varsinkin iltoina kun olen tehnyt kuorinnan tai saunan jälkeen, kun haluan lopuksi rahoittaa ihon mahdollisimman nopeasti. Ylläolevassa kuvassa sormessa yläpuolella kellertävä emulsiomainen seerumi ja alla puhtaanvalkoinen voide. 

Tuotteet sopivat tietenkin loistavasti käytettäväksi myös yhdessä, tehohoitotuotteina kuivalle ja herkälle iholle. Voide sopii mielestäni hyvin yövoiteeksi myös sekaiholle ja seerumia voivat käyttää kaikki. Molemmat ovat hajusteettomia.


Suositko omegoja ihonhoidossa? Suosikkituotteesi?

Paula's Choicen tuotteita voi ostaa *täältä.


 1. En ole erityisesti huomioinut omega-tuotteiden käyttöä (edes sisäisesti, iik), mutta tiedän että niitä on monissa rasvahappoja sisältävissä tuotteissani. Ehdottomasti rasva on tärkeää sisäisesti ja ulkoisesti, ainakin omasta mielestäni, varsinkin kun naamani on ilman ihan rutikuiva. :) Hyvät arvostelut, kivaa viikkoa Jonna!

  -Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri kuivaihoinen hyöytyy rasvoista eniten, mutta sopii ne muillekin. :)

   Ihanaa viikonloppua Laura.

   Poista
 2. Sain skincityltä tästä omegavoiteesta pienen matkakoon ja ihastuin kanssa. Sopii tämmöselle atoopikolle todellakin. Olen nyt pienessä kosmetiikan ostolakossa...mutta näitä hankin viimeistään ensi syksynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla aina, että muutkin on tykästyneet. Ehdottomasti syksy on hyvä aikaa ostaa, joten hoitavampaa talvea varten, varsinkin atopia yleensä pahenee silloin.

   Mukavaa viikonloppua.

   Poista
 3. Ihanan kuuloisia tuotteita ja mielestäni aika kohtuuhintaisiakin.
  Ihanaa viikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula's Choicen tuotteissa juurikin hinta/laatusuhde on parasta, hyviä raaka-aineita, mutta hinta on saatu pidettyä kohtuullisen alhaalla, koostumukset silti usein jopa ylellisempien tuotteiden tasoa.

   Poista
 4. Kiitos tästä, nämä olisi varmasti passeleita meikäläisen kuivalle iholle. Sydämellistä keskiviikkoa Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi talveksi ehdottomasti käyttöön!

   Mukavaa viikonloppua Tiia. <3

   Poista
 5. Tämäpä olikin hyvä kuulla, sillä kuulostaaa samalta nuo iho-ongelmat kuin sulla:) Kesällä iho on parempi, mutta kuiva se on myös silloin. Pitääpä ottaa nyt noi omegat tarkempaan syyniin. Harmi vain, että niissä on sitä kalaa usein. Paula´s Choicen tuotteet on loistavia, joten tämä voisi mennä mullakin kokeiluun:)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives