Herkulliset brownies-leivokset


Leivosten teko kuulostaa yleensä hankalalta. Ei enää. Nämä superhelpot brownie-leivokset syntyvät nopeaan. Sopivat hyvin juhliin, mutta myös yksistään nautittavaksi. Pääsiäiseen näistä saa sopivan koristelemalla leivokset värikkäillä minisuklaamunilla tai keltaisilla kakkukoristeilla.

Herkulliset brownies-leivokset 
(5-6 kpl)

125 g voita
75 g taloussuklaata
2 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Kuorrute

200 g Valio Viola Vanilja-tuorejuustoa

Koristeluun

nonparelleja tai suklaarouhetta

Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaa. Kun suklaa on sulanut, lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää lopuksi venhäjauhot. Kaada taikina halkaisijaltaan n. 24 cm irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Paista uunin keskitasolla 175°C n. 20 min. Varo paistamasta liian kauan, hyvin onnistuneet browniet ovat kostean tahmeita. Anna jäähtyä hyvin. 

Leikkaa sydämenmuotoisella piparimuotilla pohjasta leivospohjia. Kokki voi syödä palkkiona ylimääräiset reunapalat.

Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja kuorruta sillä Brownie-leivokset. Lisää koristeeksi nonparelleja tai suklaarouhetta. Nauti. Mehevät leivokset maistuvat hyvin seuraavanakin päivänä.


  1. Apua miten hyvää ja just tuo tuorejuusto. Mahtavaa, kun olet alkanut jakamaan näitä sun reseptejä, ovat niin herkullisia ja sellaisia kivan helppoja toteuttaa.

    Sydämellistä tiistaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuorejuusto taittaa ihanasti browniesin makeutta, joten sopii hyvin. :p

      Ihanaa pääsiäistä Tiia. <3

      Poista
  2. Aivan ihania herkkuja! Minä olen tämän pandemian aikana alkanut leipomaan enemmän. Tänäänkin työpäivän jälkeen leivoin meille vielä pullaa :)
    Herkullista iltaa Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että moni muukin on alkanut. Leipominen on tosi rentouttavaa puuhaa ja monella on myös aikaa enemmän kotona. Tosin meillä ei ole. ;)

      Ihanaa pääsiäistä Outi. <3

      Poista
  3. Kiitos reseptistä - kaikki hyvä ja helppo on mun mieleen;)
    Levollista hiljaista viikkoa, Jonna <3

    VastaaPoista
  4. Nyt on kyllä tullut leivottua, kun on ollut enemmän kotona. Tänään alkaa 1,5 viikon loma ja näitä voisi vaikka leipoa(kun synttäritkin lähestyy). Aina löytyy joku syy leipoa. :D Harmi vaan että kaikki leipomukset joudutaan tuhoamaan kahdestaan miehen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomaa, että kaupassakin menee tosi paljon esim. jauhoja enemmän kassan läpi kuin normisti. Joten et ole takuulla ainoa, joka on taas innostunut leipomisesta eri tavalla. :D

      Poista
  5. Oi vitsi tää kuulostaa hyvältä, pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives