Kosmetiikan edulliset suosikit


Nyt kun koulutkin vähitellen starttaavat ja monilla alkaa paluu arkeen, ajattelin, että voisi olla aika jakaa teille niitä oman arjen edullisia kosmetiikkasankareita. Niitä tuotteita, mistä en välttämättä täällä puhu näkyvästi niin paljoa, mutta ne ovat silti mukana jokapäiväisessä elämässäni. Tuotteita yhdistää se, että ne ovat kaikki edullisia, ainakin siihen nähden, minkä hintaista kosmetiikkaa yleensä käytän. Suurin osa niistä on helposti saatavilla apteekista, ruokakaupasta tai vähintäänkin netistä tilaamalla. Tätä juttua kirjoittaessa huomasin, että niistä monia yhdistää myös tuoksuttomuus. Olen puhunut viimeisen parin vuoden aikana paljon siitä, että käytän edelleen hajustettua kosmetiikkaa, mutta tykkään todella paljon tuoksuttomuudesta. Olenkin lisännyt sellaisten tuotteiden määrää ihan tarkoitullisesti varsinkin ihonhoitooni. Tykkään siitä, että kun laitan sitten varsinaista tuoksua, se ei sekoitu miljoonaan muuhun hajuun. Hifistelen silti edelleen myös tuoksullisella kosmetiikalla, mutta enimmäkseen sellaisilla, joissa on sopivan mieto tai nenääni muuten erityisesti miellyttävä tuoksumaailma. 

Lopussa lisäksi alekoodi, jolla saatte osasta Lookfantasticin verkkokaupan tuotteista -20% vuoden loppuun asti. En saa linkin kautta tehdyistä ostoista tai alekoodin käytöstä minkäänlaista komissiota, joten se on vain ja ainoastaan teidän iloksi. 

BIODERMA SENSIOBIO H2O MISELLIVESI – Olisikohan siitä reilut seitsemän vuotta, kun tartuin ensimmäisen kerran Bioderman miselliveteen. En rakastunut siihen ensisilmäyksellä, mutta se oli minusta silloin ihan ok tuote. Jostain syystä kävi kuitenkin niin, ettei seitsemään vuoteen ole ollut päivääkään, ettei kaapissani olisi ollut täyttä pulloa odottamassa avatun loppumista. Olen kokeillut muutkin Bioderman misellivedet, mutta punainen ja tämä ensimmäinen alkuperäinen on paras. Perusvarma tuote josta ihoni pitää. Misellivesi on tuoksuton. Irrotan yleensä tällä silmämeikkiä iltaisin tai suoritan aamupuhdistusta.

CERAVE FOAMING CLEANSER – Olen kokeillut läpi kaikki CeraVen puhdistajat, mutta Foaming Cleanser on lempparini. Tykkään tosin myös SA Smoothing Cleanserista ja vaihtelen toisinaan näiden kahden välillä. Klassinen Soothing Cleanser on loistava, jos ihosi on todella kuiva ja herkkä, mutta muuten saatat pitää enemmän näistä kahdesta geelimäisestä puhdistustuotteesta. Nämä vaahtoavat, toisin kuin Soothing Cleanser. Kasvoja puhdistaessa vaahtoavuus ei todellakaan ole se mitä haen, mutta kasvojen lisäksi puhdistan näillä suihkussa käydessä arjessa myös kroppani. Ainoastaan silloin tällöin kaipaan Molton Brownin tai Philosophyn kaltaisi tuoksuvia suihkugeelejä, mutta pääsääntöisesti käytän CeraVeta koko kropan puhdistamiseen, sitä varten pieni vaahtoavuus on mielestäni kiva. Kasvoja puhdistan näillä toisinaan aamuisin ja illalla käytän usein toisen vaiheen puhdistukseen tai kasvojen puhdistukseen, kun käyn suihkussa. Samalla tuotteella saa hoidettua koko kropan. Puhdistajat sisältävät keramideja ja hyaluronihappoa, jotka antavat iholle kosteutta ja vahvistavat ihon omaa suojakerrost. Lisäksi Smoothing Cleanser sisältää salisyylihappoa, joka kuorii hellävaraisesti ihoa. Foaming Cleanser ei salisyylihappoa sisällä, siksi se on minusta jopa hellävaraisempi kuin kuivalle iholle tarkoitettu Smoothing.

AVÈNE EAU THERMALE LÄHDEVESI – Tämä on niitä tuotteita, joihin en koskaan uskonut hurahtavani, mutta pyörrän puheeni. Kotona on käytössä jättipullo, mutta kuljetan reissussa mukana aina kuvassa olevaa pientä pulloa. Näiden välissä on vielä yksi koko 150 ml:ä. Tämähän on silkkaa vettä tai siis oikeammin sanottuna terveyslähdevettä. Sterilisti pakattu vesi sisältää luonnostaan ihoa kosteuttavia ja rauhoittavia mineraaleja. Sopii herkimmällekin iholle. Se miksi itse sitten tähän koukutuin, oli se, että suihkusta tai saunasta tullessa kasvojani saattaa toisinaan hieman kiristää. Tapanani onkin suihkauttaa tätä rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa. Kiristävyys häviää lähes heti. Lisäksi niinä päivinä, kun olen päättänyt laittaa hyaluronihapposeerumia, suihkutan aluksi lähdevettä runsaasti kasvoille, jonka jälkeen lisään päälle heti seerumin. Hyalyronihappohan imeytyy ja tehoaa paremmin, kun se levittää kostealle iholle kuivan sijaan. Lähdevedestä voi tehdä myös "hauteita" kasvojen kuiviin kohtiin. Suihkuta runsaasti vanulapulle ja laita vaikuttamaan ärtyneeseen kohtaan, sopii myös silmänympärysiholle. Voi käyttää auringon polttamalle iholle rauhoittamaan.

CERAVE MOISTURIZING LOTION – Tätä meillä ostetaan koko ajan isommassa ja isommassa pullossa. Tajuttiin, ettei edes tämä vajaa 500 ml:n pullo kestä meillä mielestämme tarpeeksi kauan, koska käytetään voidetta molemmat mieheni kanssa. Niinpä kaapissa odottaa jo litran jättipullo, josko sillä pääsisi talven yli. En oikeastaan keksi mihin tätä ei voisi käyttää. Kevyt emulsio imeytyy heti, ei jätä rasvaista tunnetta, mutta kosteuttaa silti tehokkaasti. Käytän tätä kasvoilla usein meikittöminä päivinä, mutta sopii myös meikin alle. Tämä on oikeastaan ainoa tuote, millä on rasvaillut kroppaani viimeisen vuoden. Tuoksuttomana sopii siihen tarkoitukseen mainiosti. Sopii myös atoopikoille. Talveksi ostan lisäksi Moisturizing Creamin, joka on koostumukseltaan paksumpaa ja vieläkin kosteuttavampaa. Imeytyy silti hyvin. Sitä käytän yövoiteena ja kropalle niihin kohtiin, jotka tuntuvat extra kuivilta. Atooppisen ihon omaava mieheni käyttää Creamia kesät/talvet kasvoille. Paksumpaa Creamia voi käyttää myös kevyen meikin puhdistukseen. CeraVen tuotteet ovat simppeliä hajusteetonta ihonhoitoa, joka toimii, eikä ärsytä ihoa. Mitään hienoa elämystä näillä ei saa, mutta toimivuutta senkin edestä. Lotion sisältää keramideja, dimetikonia, glyseriinia ja hyaluronihappoa eli raaka-aineita, jotka kosteuttavat ja suojaavat ihoa.

THE ORDINARY NIACINAMIDE 10% + ZINC 1% – Olen käyttänyt sekä Paula's Choicen, sekä The Ordinaryn 10% niasiiniamidi-seerumeita. Ne eroavat toisistaan niin, että The Ordinaryyn on lisätty sinkkiä, kun taas Paula's Choicen versioon B3- ja B5 -vitamiineja. Koostumukset ovat erilaisia. The Ordinary on hivenen geelimäinen ja jättää aavistuksen nahkean pinnan, mutta jos lisää voiteen päälle, se ei haittaa. Paula's Choice on taas vesimäisempää, mutta se ei jätä tahmeaa pintaa. Molemmat toimivat kuitenkin hyvin – kirkastavat ihoa, häivyttävät epäpuhtauksia ja tasapainottavat liiallista talineritystä. Ihoni on nykyään enää todella harvoin kenkulla tuulella, mutta jos on, niin tartun välittömästi niasiiniamidi-seerumeihin. The Ordinary on todella edullinen (alle 8 euroa) pitää kaapissa jemmassa pahan päivän varalta.


LABELLO LIP SCRUB – Käytän huulien hoitoon pääasiassa öisin Sensain Total Lip Treatmentia tai Elizabeth Ardenin Eight Hour Creamia, enkä sen vuoksi ole aikoihin koukuttunut mihinkään edulliseen huultenhoitotuotteeseen, kunnes Labello teki tuotteen, jota olen odottanut. Itseasiassa Jane Iredalella oli jo olemassa hivenen samantapainen tuote – Sugar & Butter kuorinta/huulipuikko. Siinä toisessa päässä on huulia kuoriva puikko ja toisessa hoitopuikko. Labello kuitenkin päätti yhdistää nämä yhdeksi puikoksi. Puhun toisessa työssäni paljon ja olen huomannut, että se kuivattaa huulia tai saa ne ainakin tuntumaa kuivilta. Siksipä olen siellä kokenut tarpeelliseksi lisätä aina tauolla huulivoidetta. Puikko sisältää kevyesti kuorivia tärkkelysrakeita, jotka sulavat huulille. Huulet tulevat miellyttävän pehmeiksi ja se pehmeys säilyy töissäkin useamman tunnin aina seuraavaan taukoon asti. Joten tuotetta ei tarvitse olla lisäilemässä koko ajan. E-vitamiini kosteuttaa huulia. Kuoriva ominaisuus tekee huulista välittömästi pehmeämmän tuntuiset. Tiedättekö sen tunteen, kun huulirasvan lisäämisestä huolimatta tuntuu siltä, että ne kuivat repaleet roikkuvat edelleen huulissa? Tällä saa nekin hoidettua lempeästi pois. Versioita on kaksi – kuvassa oleva Aloe Vera ja Rosehip Oil. Tykkään tuoksun puolesta enemmän ruusuisesta versiosta, vaikka tuoksu on molemmissa mieto. Sopivat loistavasti pehmentämään huulia esim. mattapunan alle. 

MISSHA PERFECT COVER B.B CREAM – Nyt kesän aikana olen käyttänyt suosikkipohjaani vähemmän. Ihoni on ollut hyvässä kunnossa, enkä ole kaivannut näin peittävää tuotetta vaan suosin vieläkin ohuempia ja kevyempiä meikkipohjia. Tämä on kuitenkin edelleen se meikkipohja, joka pelastaa päivät, jolloin iho kenkkuilee. En vaan voi hehkuttaa tätä BB-voidetta tarpeeksi. Peittää, näyttää kuitenkin kivan luonnolliselta, vaikka tekee melkein nukkemaisen ihon. Pysyy koko päivän. Meikkivoide on hyvä kiinnittää pienellä määrällä puuteria, sillä ilman sitä, saattaa näyttää hivenen kiiltelevältä. Paras tapa levittää meikkipohja on tehdä se sormin, sillä koostumus on melko paksua ja sormien lämpö saa sen levittymään kaikista kauneimmin. 

Mikä on sinun edullinen suosikkituotteesi?

Sitten siihen alekoodin, minkä alussa lupasin. Tästä klikkaamalla pääsette Lookfantastic.fi valikoiman tuotteisiin, joista saatte koodilla JONNALOVE -20% tämän vuoden loppuun asti, kun ne ovat normaalilla hinnalla eikä valmiiksi alennettuja. Usein kannattaa ennemmin käyttää näihin tuotteisiin tämä koodi kuin sivuston tarjoama oma, jolla saa usein vain -15%. Brändeinä mm. Avéne, Bioderma, Vita Liberata, Sarah Chapman, Bakel, COSRX, Pixi, Caudalie, OPI, Nuxe, REN, Too Faced, Tweezerman, YSL ja monia monia muita. 


  1. Niin jäytää, kun en ole vieläkään testannut tuota Biodermaa. :) Labello oli tosi hyvä, Avene ikiklassikko ja Ceraveta kuluu meillä purkkitolkulla, miehen ja mun toimesta. :)

    Kivaa tiistaita Jonna. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää nyt ottaa se asiaksesi. Tilaat jostakin. ^_^

      Ihanaa viikon jatkoa Tiia!

      Poista
  2. Nuo kasvosuihkeet, etenkin ponnekaasupullossa olevat, on todella hyviä kun on esim. kuumetta ja kasvoja kuumottaa :D Se tunne, kun tunnet sen viileyden kasvoilla, vaikka pullo olisi ollut vaan huoneenlämmössä. Tulee ainakin hetkeksi parempi olo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimivat muuten tohonkin, virkistävät, kun on tukala olo. :)

      Poista
  3. Nivean voiteet ja Essencen edulliset meikit. Näitä kahta merkkiä löytyy jossain muodossa aina meidän kodista :)
    Ihanaa tiistaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Essencen meikkien nimiin vannoo varmasti moni. :)

      Mukavaa viikon jatkoa Outi. <3

      Poista
  4. Cerave on mun atooppiselle iholle kans parasta. Misshan bb voidetta oon käyttänyt jo 3 tuubia. Yl vaihtelen meikkivoidetta ja usein. Oriflamen deot on ollut käytössä 20 v...aina vaan tuoksu ja pakkaus muuttuu. Nyt ihastuin Lidlin Cien sarjan luonnonkosmetiikkaan granaattiomenan tuoksuinen suihkugeeli, käsivoide ja vartalovoide. Tuun ostaan niitä jatkossakin. T.mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että muillakin atoopikoilla CeraVe toimii. Mies on tosiaan aika tarkka voiteistaan, eikä kaikki sovi, mutta CeraVesta pitää ja ostaa sitä myös itse. :)

      Poista
  5. Avenen suihke taitaa olla ainoa tuttu tuote näistä ja kirjoitit Labellosta niin tehoavasti, että taidan kokeilla sitä.
    Omat edulliset suosikkini ovat Lidlin vedenkestävän silmämeikin poistovesi ja kynsilakan poistoaine. Kesällä kokeilin kaverin Lidlin body lotionia ja se oli huippuhyvä, siitä tuli miehelle koko kropan ja myös kasvojen kosteusvoide. Ihanan mieto tuoksu, levittyy hyvin ja kosteuttaa todella hyvin. Iso puteli maksoi alle 2 e!
    Lumenen tuotteita on vaikka kuinka paljon käytössä, mutta se ei ole ehkä niin edullista, toki myydään marketeissa.
    Essenceltä on monia meikkituotteita ja ihania kynsilakkoja - tykkään kovasti.
    Eli kaikkea löytyy kaapeista ja meikkipussista, monesta eri hintaluokasta.
    Lämpöistä viikkoa sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää ehdottomasti kokeilla Labelloa, se ratkaisuu ns. kaksi ongelmaa yhdellä iskulla.

      Lumene oli ennen edullinen brändi, nytkin osa tuotteista on vähän halvempia, mutta pidän nykyään kanssa keskihintaisena brändinä. Usein toki esim. Cittarissa -40%, joten silloin kannattaa ostaa, jos tuotteista pitää. ^_^

      Samaa sinne Maarit! <3

      Poista
  6. Tää oli tosi mieluisa postaus mulle just nyt, kun metsästän tuoksutonta ja hiukan edullisempaa kosmetiikkaa. Ceravet ja Labello ainakin lähtee testiin. :)

    VastaaPoista
  7. Mä oon kirjoittanut monesti tuoksuttomasta kosmetiikasta kun oon aika herkkä tuoksuille. Simple-sarja on ainakin yksi edullinen ja tuoksuton, Essenceä ja Catricea ostelen silloin tälläin kun ei juuri mitään maksa ja Acon apteekki-kosmetiikka on myös suht edullista ja laadukasta :)

    VastaaPoista
  8. Mullekin tämä oli kiva postaus koska edullinen, tuoksuton ja helposti saatava kosmetiikka kiinnostaa ;) Cerave jää korvan taakse kuten jo aiemmin vinkkasit <3

    VastaaPoista
  9. Seuraavaksi testaan kyllä tuota Misschaa, olet aiemminkin kehunut sitä ja se on jäänyt takaraivoon kummittelemaan. Kunhan saan pari avattua meikkivoidetta alta pois...

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives