Parhaat huulivoiteet joka säälle

*Sisältää mainoslinkkejä, tuotteet omia

Nyt on varmasti se aika vuodesta, kun viimeistään kaikki meistä huomaavat huulien kuivumisen. Oma käyttörytmini huulivoiteiden kanssa on hyvin vaihteleva riippuen vuodenajasta. Kevättalvesta syksyyn käytän huulivoiteita siksi, että ne suojaisivat huuleni auringolta, joten silloin suojakerroin on ehdoton. Suojakertoimen lisäksi tykkään, että tuote myös tuntuu pysyvän huulilla, eikä sitä tarvitsisi ihan viiden minuutin välein lisätä. Usein tämä riittääkin, eikä kesäaikaan huuleni kaipaa pääsääntöisesti yöksi mitään voiteita. Talvella taas keskuslämmityksen kuivattaessa huulia ihan eri tavalla, tuotteiden pitää olla todella hoitavia ja varsinkin yön ajan käytettävään voiteeseen kannattaa panostaa. Pyrin siihen, etten talvella päivisin vain lisäämisen vuoksi lisäisi huulivoidetta, ainoastaan, jos huulet oikeasti tuntuvat kuivilta. Sisällyksessä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että huulivoide sisältäisi kosteuttavia raaka-aineita, mutta myös niitä, jotka lukitsevat kosteuden ihoon. Jos huulituote sisältää pelkästään kosteuden lukitsevia raaka-aineita, eikä kosteuttavia, huulet saattavat kuivua entisestään, jolloin joudut ns. "huulirasvakierteeseen". 

Omissa suosikeissani on niin hajusteettomia kuin hajustettujakin tuotteita, vaikka pääsääntöisesti suosin hajusteettomia. Puikkomallit ovat kaikista käytönnöllisempiä, monet suosikkituotteeni ovat muulla tavoin pakattuja. Tämä ei haittaa, kun tuotetta käyttää öisin tai kotona. Aurinkosuojilla varustetuttaja taas kantaa koko ajan mukana ja silloin pakkauksella on väliä.


*Avène Cold Cream Lip Butter (9,90 €) – Klassikko, jonka ostan joka syksy kaappiin. Avènen tuote sisältää runsaasti erilaisia öljyjä, mehiläisvahaa ja karitevoite. Koostumus on purkissa jämerän oloista, mutta tuote sulaa huulille laittaessa. Pysyy todella hyvin huulilla ja kosteuttaa tehokkaasti. Huulivoiteeseen on lisätty hajustetta, mutta tuoksu on erittäin mieto ja hivenen sitruksinen. Yökäytössä ja kotona ollessa lisään tarvittaessa voidetta myös päivisin.

Aquaphor Lip Protectant SPF 30 (4,42 €) – Viime kesän käytetyimpiä huulivoiteita. Pehmentää huulia. Sisältää kosteuttavaa glyseriiniä. Vaseliini ja shevoi suojaavat huulia. Koostumus on mukavan liukuvaa. Muuttuu kuitenkin lämmössä helposti entistäkin juoksevammaksi. Viileässä säilytettynä jähmeää. Ihan kuumimpina kesäpäivinä ei paras mahdollinen vaihtoehto mukaan otettavaksi, koska muuttuu niin juoksevaksi, mutta normaaleina Suomen kesäpäivinä lemppari. Tilaan tuotetta iHerbistä, koska suojakertoimellista versiota on vaikea löytää muualta.

Blistex Five Star Lip Protection SPF 30 (2,01 €) – Suomessakin myydään vastaavanlaista ihan marketeissa, kulkee nimellä ProtectPlus SPF 30, hintaa n. euron enemmän. Olen käyttänyt vain iHerbistä tilattavaa versiota, enkä ole kokeillut onko Suomessa myytävän koostumus jotenkin erilainen, ainakin sisällykset näyttäisivät poikkeavan hieman toisistaan, joka saattaa sitten vaikuttaa koostumukseen. Pitää varmaan testata asia tulevaisuudessa, koska tässä tuotteessa juuri se oikeanlainen koostumus on se juttu. Tämä on siitä loistava, että koostumus on erittäin jämäkkää, jopa helteellä tuote ei lötkisty puikossa juurikaan. Jämäkkä koostumus pysyy huulilla erittäin pitkään ja tälle onkin luvattu vedenkestävä suoja 80 minuutiksi. Ei tee huulien pintaa tahmeaksi, mutta tuntee, kun tuote on huulilla. Hajusteeton. Täydellinen ranta- ja hellepäivien suoja huulille! Tykkään käyttää tätä myös kodinulkopuolisessa työssäni maskin alla, koska voide ei liukene maskin alle puhuessa kertyvän kosteuden mukana taivaan tuuliin heti. Tuote josta en luovu.

*Elizabeth Arden Eight Hour Cream (33,95 €) – Klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa. Voide jota olen käyttänyt kaksikymmentä vuotta. Luultavasti kaikki ylistyssanat on tähän käytetty täällä, mitä voi keksiä. Hinta kirpaisee, mutta Eight Hour Cream on monitoimituote, joten pelkkiin huuliin tätä ei tarvitse säästellä. Puolisollani on myös oma tuubi käytössä, koska hän vannoo tämän tuotteen nimiin yhtä paljon kuin minäkin. Pakkauksessa on hurjat 50 ml:ä tuotetta. Huuliin, kuiviin kantapäihin ja kynsinauhoihin käytettynä, yksi pakkaus kestää minulla käytössä puolitoista vuotta. Pakkaus säilyy avaamisesta kolme vuotta, joten pelkästään huulillekin käytettynä käyttöikää on runsaasti ilman pilaantumisen pelkoa. Tämä saa huulet yön aikana niin pehmoisiksi, että päivisin edes kovimmilla pakkasilla ei tarvitse kovinkaan usein lisäillä muita voiteita. Tuotteessa on mielipiteitä hieman jakava hyvin vieno maanläheinen tuoksu. Olen tuoksuun niin tottunut, että koen sen jotenkin läheisen lämpimänä. Sisältää E-vitamiinia ja erilaisia öljyjä. Vaseliini ja mineraaliöljy lukitsevat kosteuden huulille.

*La Roche-Posay Cicaplast Lips Huulivoide (6,75 €) – Ostin tuubin kesällä ihan mielenkiinnosta. Nyt tuubi vetelee viimeisiään ja uusi avaamaton odottaa jo kaapissa. Ihastuin tuotteeseen välittömästi. Tuubista voi pursottaa jämäkkää tuotetta suoraan huulille ja levittää pakkauksen suussa olevalle aplikaattorilla. Pursotan kuitenkin usein tuotetta sormelle ja levitän siitä sen huulille. Kosteuttaa todella tehokkaasti. Käytän öisin jämerän koostumuksen vuoksi, mutta aplikaattori helpottaa mukana kuljettamista ja voidetta voi lisätä päivän aikana tarvittaessa. Ei sisällä suojakerrointa. Sisältää mm. pantenolia, mehiläisvahaa, karitevoita ja lipedejä, jotka suojaavat ja kosteuttavat huulia. Kipuamassa kovaa vauhtia luottotuotteeksi, mitä huulten hoitoon tulee. 

*Nuxe Very Rose Lip Balm (13,95 €) – Nuxen ikoninen Rêve de miel -huulivoide on kaikkien aikojen suosikki huulivoiteitani, niin pitihän se tietenkin hankkia tämä uusi ruusuinen versio. Rakastan ruusun tuoksua, joten toivon, että tämä uutuuskin ruusuilta tuoksuisi, samalla kun se kosteuttaisi yhtä hyvin huulia kuin klassikkokin. Vaikka käytän todella paljon hajusteettomia ihonhoitotuotteita, joskus sitä vain kaipaa tuoksullistakin elämystä. Sisältää mehiläisvahaa ja karitevoita. Sopii käytettäväksi varsinkin öisin ikäänkuin huulinaamion tapaan. Kosteuttaa tehokkaasti. Tuoksu oli kuitenkin yllätys, se on nenääni enemmän vaniljainen kuin ruusuinen. Kertokaa, jotka olette käyttäneet, onko nenässäni jotain vikaa. :D

*Sensai Total Lip Treatment (99 €) – Meinasin aluksi, että jättäisin tuotteen pois, siksi en edes kuvannut sitä kuviin. Hinta kuulostaa varmasti monesta naurettavalta. Toisaalta, jokainen laittaa ansaitsemansa rahat mihin haluaa. Kyse on kuitenkin yhdestä suosikkituotteestani, mitä huulituotteisiin tulee, siksi en vain voinut jättää Sensain ikonista tuotetta pois. Kun miettii edellä mainittujen tuotteiden ja Sensain tuotteen sisältöä, niin onhan se aivan erilainen. Sensain Total Lip Treatment sisältää huomattavasti enemmän pinnalla olevia ihonhoidon tehokkaita huippuraaka-aineita, kun taas ylläolevat ovat sisällöltään hyvinkin peruskauraa, kun miettii, mitä huulivoiteet yleensä sisältävät. Ne samat raaka-aineet eivät tietenkään maksa monissa muissa ihonhoitotuotteissa sataa euroa, mutta niitä harvemmin näkee huulia varten suunnitelluissa tuotteissa. En käytä voidetta pelkästään huuliin vaan se on yksi parhaista voiteista myös silmänympärysiholle talviaikaan, jos iho tuntuu kuivalta ja hilseilee. Kokeilkaa, keiltä tämä löytyy. Lisäksi voide sopii kaikista mainitsemistani parhaiten huulipunan alla käytettäväksi. Sisältää mm. glyseriiniä, niasiiniamidia, skvalaania, salisyyhappoa ja erilaisia kasviuutteita. Hajusteeton.


Mikä on sinun suosikki huulivoiteesi?


Kuvat: JonnaH, keskimmäinen Pexels

  1. Laneigen Lip sleeping mask 😍 Käytän tota nimestään huolimatta talvisin myös päivällä, mutta aina joka yö. On huulivoiteeksi hintava (n. 30€), mutta on yks parhaista mitä oon käyttäny.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on niin monen suosikki, siinä ei taida olla SPF:ää, joten kesällä ei toimi, mut yöllä kyllä. :)

      Poista
  2. Kyllä tuo Blistex on jo pitkään ollut se huulirasvojen ykkönen täällä.
    Ihanaa sunnuntaita ja pehmoisia pusuhuulia sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blistexit on monen suosikkeja. Itse en niistä hirveästi koskaan välittänyt, kunnes aloin etsimään spf:n sisältävää tuotetta ja toi on toisteiseksi ainoa täydellinen, jonka olen löytänyt.

      Samaa sinne Outi! :D <3

      Poista
  3. Olen huulivoiteiden suurkuluttaja ja niitä on aina joka paikassa käsillä. Jutussa olevista mulla on käytössä Avene ja ostan sitä aina uuden purkin kun edellisen pohja näkyy. Hoitavuuden lisäksi siinä on superkaunis kiilto, joten käytän sitä monesti huulimeikkinä. Toinen suosikkini on ACO soft lips -huulivoide putkilossa. Sekin on hoidon ja meikin yhdistelmä, hivenen hohdetta antava - kerrassaan ihana.
    Tästä löytyi monta uutta ehdokasta, kiitos siitä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avéne on kyllä loistava. :)

      Ole hyvä.

      Ihanaa viikon jatkoa sinne. <3

      Poista
  4. Sitä parasta etsiessä.. Itsellä tuli pari vuotta sitten huuliherpeksen oloinen ryhelmä huuleen, mutta ikinä ei rakkuloinut eikä hoidosta huolimatta ole mihinkään hävinnyt. Eli juuri huulipunarajassa on kuiva kuitiseva punoittava kohta ja huulet on muutenkin nykyisin hyvin kuivat ja arat. Ei auta Bepanthenit tms. Yksi mikä on mukaan tarttunut ja mitä nykyisin käytän on Ducray Keranyl Repair vahingoittuneiden huulien voide. Se on auttanut sen verran ettei huulet ole koko ajan kipeät eikä se kirvele huulissa kuten moni muu. Niin ja tämä maski aika ei kyllä vaivassa auta yhtään..
    Tuossa jutussa oli pari kokeilemisen arvoista vinkkiä joita pitää vielä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ikävän kuuloinen "ongelma". Oletko koittanut, ettet käyttäisi vaahtoavia hammastahnoja, jos ryhelmä ärtyy siitä entisestään?

      Pitääkin katsoa tuo Ducray, itselleni täysin tuntematon tuote. :)

      Poista
    2. En ole vielä kokeillut, mutta hammastahnaa olen miettinyt olisiko siinä jokin mikä ärsyttää. Tämä pitää kyllä laittaa testiin.

      Poista
    3. Kannattaa ehdottomasti kokeilla vaahtoamatonta tahnaa, monilla just se vaahtoavuus mikä aine sen aiheuttaa, ärsyttää myös suunympärysihoa. :)

      Poista
  5. Blistexiä ja Carmexia käytän, aina tulee napattua kaupasta mukaan. Acon vaaleansininen myös hyvä mutta en ikinä muista sitä apteekista ostaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kans muutamia apteekista ostettavia tuotteita, en mä niitä apteekkireissuilla muista, mut tilaan sitten verkkoapteekeista. :D

      Poista
  6. Mulla kuluu ihan perinteistä Bepanthenia huulilla joka ilta, en voisi enää edes mennä nukkumaan, jos sitä ei olisi huulilla :D Nyt korona-aikana maskien takia huulipunien käyttö on vähentynyt ja oon töissä mennyt sen sijaan huulivoiteella, joka on pääasiassa ollut mulla Frudian mustikkahuulivoide. Se on ihan mieletön, vaikka purnukka itsessään ei ookaan kaikkein paras vaihtohto. Normaalisti en siis välttämättä varsinaisia huulivoiteita pahemmin käytä, kun toi Bepanthen hoitaa öisin huulia, ja päivällä sitten taas mennään huulipunan kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen monesti koittanut tota monen suosimaa Bepanthenia, mutta en oo päässyt siihen sisään ollenkaan. Musta se ei tee mitään mun huulille ja koostumuskin on jotenkin sellainen, etten tykkää. :D Tiedän kuitenkin monia, jotka vannoo sen nimiin.

      Poista
    2. Itsellä myös on tuo Bepanthen aivan njääh huulille käytettynä. Hienoa kuitenkin, että toisilla toimii. Ts. itselläkin voisi toimia ilman nykyistä päällä olevaa ärsytystilaa johon se siis ei toimi.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives