Raparperi on aina ollut herkkuani. Pienenä kotipihasta poimien, sitä tuli syötyä päivittäin vähintään 1-2 vartta. Nyt kun tätä ylellisyyttä ei ole enää ollut viime vuosina saatavilla, olen huomannut, että sen lisäksi, että raparperi on kaupassa törkeän hintaista, sitä on myös vaikea saada.
Paras raparperi kausihan alkaa olla lopuillaan ja vasta nyt lähikauppaamme ilmestyi ensimmäiset tuoreet raparperit. En voinut vastustaa kiusausta vaan pyöräytin todella nopean ja herkullisen raparperipiirakan. Tämän osaa lapsikin!
Helppo raparperipiirakka
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl maitoa
1/2 dl juoksevaa leivontamargariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Pinnalle:
4 dl raparperia pilkottuna
3 rkl sokeria
Voitele halkaisijaltaan n. 24 cm piirakkavuoka.
Vatkaa kevyesti muna ja sokerit sekaisin. (Et tarvitse sähkövatkainta!) Lisää maito, juokseva margariini ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja kaneli keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi massaksi. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle raparperi ja sokeri.
Paista uunin alatasolla 200°C n. 30 min, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.
Tarjoa vaniljajäätelön -tai kastikkeen kera.
haaste tehtävä
VastaaPoistahttp://meandmyhobbycrafts.blogspot.fi/2013/07/kauneudenhoidon-7-kuolemansyntia.html