Rakkaustuoksuni osa 1

Niinkuin aiemmin vähän lupasin, tässä tulee kattavampi selostus niistä tuoksuista, jotka ovat olleet vuosien saatossa eniten makuuni. Joitakin tuoksuja saa edelleen, toisia ei enää mistään. Niin se elämä menee, vanhoista on luovuttava ja uusiin on tutustuttava. Tästä postauksesta tulee melko pitkä, koska tuoksuja on 22 kappaletta. Joten jaan tämän kahteen osaan. Kerron teille näistä ihanista tuoksuista aakkosjärjestyksessä. Toivottavasti joku löytäisi näistä uuden oman suosikkinsa.


- Bvlgari Rose Essentielle on tuoksu, jonka jokaisen ruusutuoksujen ystävän pitäisi omistaa. Tämä on tuoksu, missä ruusun voi tuntea ja aistia puhtaimmillaan. Bvlgarin tuoksujen tavoin tämä on ylellinen, raikas ja kukkainen, mutta ei tippaakaan makea. Pohjatuoksu on pehmoinen ja pysyvä. Alkutuoksussa on ruusua, karhunvatukkaa ja orvokkia. Keskituoksua hallitsevat jasmiini, Taif-ruusu ja mimosa. Pohjatuoksuna guajakin puuta, myskiä, santelipuuta ja patsulia.

- Bvlgari Voile de Jasmin ihanan kevyt ja raikas, mutta ihana jasmiini tekee tästä myös sen kukkaisen, jota tuoksuihin kaipaan. Tämä oli yhteen aikaan luottokesätuoksuni. Voile de Jasminin alkutuoksussa on mimosaa, appelsiinin kukkaa ja bergamotia. Keskituoksuna jasmiinia, ruusua, ylang ylangia ja kieloa. Pohjatuoksuna iiristä, myskiä ja brasilian punapuuta. Ylellistä ja sitä ylellisyyttä ei vähennä yhtään Bvlgarin omaa silmääni miellyttävät kauniit pakkaukset.

- Diorin J `adore on klassikko, vaikka se on luotukin vasta vuonna 1999. Itse luettelen tämän ns. iltatuoksuksi. Tämä saa sinut itsevarmaksi. J `adoreen yhdistetään tietenkin kopisevat korkokengät. Pakkaus on myös yksi kauneimpia. Alkutuoksuna J `adoressa lumoaa bergamot, päärynä, persikka, meloni, magnolia ja mandariini. Keskituoksuna löytyy tuberoosaa, luumua, orvokkia, orkideaa, freesiaa, jasmiinia, kieloa ja ruusua. Pohjatuoksuna myski, vanilja, karhunvatukka ja seetri.

- Diorin Sweet Sun onkin sitten tuoksu, mitä ei ole enää saatavilla, paitsi eBaysta saattaa jotain jämävarastoja löytyä. Tuokaa tämä takaisin ja äkkiä!!! Tässä tuoksussahan ei ole alkoholia, joten tätä saattoi suihkautella kuumina kesäpäivinä sumeilematta. Kestävyys ei täten tietenkään ollut huippuluokkaa, mutta tämä tuoksu vei sinut suoraan aurinkoon meren rannalle. Saatoin melkein kuvitella hiekan varpaiden välissä. Tämä tuoksu oli uskomattoman pehmoinen ja aistillinen. Alkutuoksuna on mandariinia ja appelsiinia. Keskituoksussa jasmiinia, tiarea ja inkivääriä. Pohjatuoksuna vaniljaa ja myskiä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullinen.

- Escada Sentiment oli iloinen tuoksu. Kalsea talviaamu muuttui välittömästi aurinkoiseksi, kun suihkautit niskaan Sentimentiä, paitsi nyt, kun menivät tämänkin lopettamaan. Pyh, sanon minä! Sentimentissä alkutuoksuna vallitsevat magnolia, iiris, vihreä mandariini, puna -ja mustaherukka. Keskituoksuna valkoista persikkaa, hyasinttia, orriksen juurta ja tuberoosaa. Pohjatuoksuna santelipuuta, meripihkaa, vaniljaa, heliotropea ja brasilian punapuuta. Tämä oli Escadan tuoksuksi erikoinen ja erilainen.

- Escada Sunny Frutti pääsee listalleni, koska se on paras Escadan koskaan tekemä kausituoksu. Tässä ei tuoksunut esanssi niinkuin uusimmissa kausituoksuissa vaan tämä oli melkein syötävän herkullista. Ihanuutta ei vähentänyt yhtään pullon pirteä väri. Tuoksu oli myös pitkäkestoinen. Vuosi 1998 tule takaisin! Alkutuoksuna ananasta, banaania, sitruunaa, päärynää, jasmiinia ja mustaherukkaa. Keskituoksuna ruusua, kieloa, jasmiinia, orriksen juurta, freesiaa, aprikoosia ja syklaamia. Pohjatuoksuna myskiä, vaniljaa, valkohankajäkälää ja seetriä


- Giorgio Armani Sensille pari kyyneltä ja r.i.p. Tosin jostain tätä saattaa löytyä, kun oikein etsii. Tämä ei ollut missään nimessä helppo tuoksu. Kuului itselläni ehdottomasti talveen ja iltoihin. Sana ylellinen kuvaa tätä hyvin. Iholla tämä kesti, kesti, kesti... Alkutuoksuna limeä, keskituoksussa jasmiinia, mantelia ja venhää. Pohjatuoksuna brasilian punapuuta ja benzoinia.

- Gucci Rush 2, siinä missä Guccin Rush on kauhistus itselleni liian raskaana tuoksuna, on versio numero 2 silkkaa rakkautta. Täydellisyyden pilaa vain typerä muovinen neliskanttinen laatikko, johon tuoksu on pakattu. Oikeasti?!? Alkutuoksuna kieloa, ruusua ja freesiaa. Keskituoksuna gardeniaa, narsissia, palmun lehteä ja liljaa. Pohjatuoksuna valkohankajäkälää, myskiä ja mustaherukkaa. Mustaherukan tuoksu jää pitkäksi aikaa leijumaan, yummy.

- Guerlain Allegoria Cherry Blossom on ihanin kirsikkatuoksu, mitä koskaan on tehty. Ehkä haaveilin samanlaisesta ylellisestä kirsikkataivaasta, kun ostin keväällä Escadan Cherry in the airin , eihän siinä ihan niin käynyt. Guerlain on naisellinen ja ylellinen, siinä missä Cherry in the air on tyttömäinen. Ainoa miinus näissä Allegoria-sarjan tuoksuissa on niiden kestävyys, ne eivät kestä iholla niin kauan kuin Guerlainin tuoksut yleensä. Onneksi ne on sentään pakattu 75 ml:n pulloihin, joista on varaa sitten suihkutella ahkerammin. Cherry Blossom sisältää kirsikan kukkaa, bergamotia, persikkaa, mantelia ja teetä.


- Guerlain L`instant / "signature fragrance" tuoksu, josta läheiseni minut tuntevat. Jännintä on, että tämä on hyvinkin erilainen tuoksu kuin muut suosikkini. Tämä on voimakas, jännittävä, huumaannuttava, ehkä hivenen raskaskin. Ei todellakaan kaikkien makuun. Tämä on se tuoksu, josta monet kysyvät, mitä hajuvettä sinulla on, kun tuoksut niin hyvälle. Minut on jopa pysäytetty kadulla tämän vuoksi useampaan otteeseen, jopa psykiatrini tiedusteli, mikä ihme täällä tuoksuu näin hyvälle, kun astuin huoneeseen. Vain yksi suihkaus riittää, iholla tämä kestää vuorokauden ympäri. Raskaudestaan huolimatta tämä ei ole mikään "mummo". Alkutuoksuna on punaista omenaa, mandariinia ja bergamotia. Keskituoksuna magnoliaa, ylang ylangia, jasmiinia ja iiristä. Pohjatuoksuna valkoista hunajaa, vaniljaa, meripihkaa, benzoinia ja myskiä.

- Hermes eau des Merveilles on tuoksu, jossa on yksi ärsyttävimmistä pulloista, jonka tiedän, kaunis, mutta epäkäytännöllinen. Tämä ei pysy missään kunnolla pystyssä. Lisäksi molemmissa omistamissani kappaleissa suutin on alkanut temppuilemaan jossain vaiheessa, mutta koska tuoksu on niin ihana ja erilainen, annan anteeksi. Alkutuoksuna hartsia, sitruunaa ja appelsiinia. Keskituoksussa pippuri, orvokki, punapippuri ja meripihka. Pohjatuoksussa madagaskarin vetiveriä, seetriä, valkohankajäkälää ja kuusta. Tuoksu on samaan aikaa raikas, mutta silti mausteisen lämmin.

Kuvat: www.fragrantica.com


 1. Kuule, et ikinä arvaa mitä! Menin sitten ja tilasin tuon Bvlgarin Rose Essentiellen Strawberrynetistä, kun se kuulostaa ihan minulta, ja mulla on montakin omaa suosikkiani sun tuoksusuosikkien joukossa. Bongasin sen siis tuolta nettisivustolta tämän postauksen jälkeen, ja koska hinta oli mulle vain 22,95 e, 30 ml, päätin tilata sen. Ikinä en ole sitä siis haistanut. :D

  Näin sitä jää kuule blogeista tuotteet (tuoksutkin) mieleen, ja päätin olla rohkea. En ole koskaan tilannut tuoksuja sokkona netistä, enkä olisi koskaan ajatellut uskaltavani. Nyt kun hinta oli noin huokea, ajattelin, että voin myydä sen, jos en siitä pidäkään. Toivottavasti kuitenkin pidän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa katselin tuota tarjousta siellä yksi päivä, todellinen löytö! Tulehan sitten kertomaan, mitä pidit. Minusta tuo on ihana, se on myös sellainen tuoksu, mikä ei varmasti ärsytä ketään.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives