Dahlia Divin


Omat ensimmäiset tuoksumuistoni Givenchyn tuoksuihin liittyvät Organzaan. Muistan, kun tuoksu lanseerattiin 90-luvun puolivälissä ja suorastaan rakastin sitä pulloa. Tuoksu ei vaan ollut yhtään minua, liian itämainen ja tyydyinkin tuolloin suihkuttelemaan Trèsoria. Vaikka jokaisella kauppareissulla piti suihkauttaa ranteeseen pieni tippa Organzaa, josko vaikka alkaisin pitämään siitä, mutta ei. Givenchy sai minut kuitenkin muutama vuosi myöhemmin mukaansa julkaisemalla Hot Couturen. Kirpeän marjainen tuoksu itämaisilla vivahteilla sopi omallekin nenällä ja myöhemmin Ange ou Demon-sarjan tuoksutkin saivat hyväksyntäni. Olen aina yhdistänyt Givenchyn tuoksuihin naisellisuuden ja yltiömäisen eleganttiuden. Kun jo alkukesästä lueskelin tulossa olevasti Dahlia Divinista, tuli vahva tunne, että tässä voisi olla ainesta omaksi pitkäaikaiseksi suosikiksi. Tuoksun keulakuvana toimii ihana Alicia Keys.


Dahlia Divin on saanut inspiraationsa Givenchyn Haute Couture-mallistoista. Siinä on ripaus taidetta ja pullon kulmikas muoto tuo sille pikanttia täsmällisyyttä. Alkutuoksuna pehmeää keltaista luumua, sydäntuoksussa  Sambac-jasmiinia ja valkoisia kukkia. Pohjatuoksu on puinen vetiverin, santelipuun ja patsulin voimin.

Pullosta tulee itselleni hieman Art Decomaisia fiiliksiä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on mielestäni loistelias ja naisellinen. Arvokas kulta ja hienostunut valkoinen sopivat kauniisti yhteen. Pahvipakkauskin on valkoinen ja siihen on hdistetty ripaus kultaista kehystä.

Tuoksun nenänä on toiminut Francois Demachy, joka on mies monien hittituoksujen takana. Vai miltä kuullostaa lista hänen aiemmin luomista tuoksuistaan: Miss Dior, Midnight Poison, J`Adore L`Absolu, Dior Homme, Fan di Fendi vain muutamia mainitakseni...


Itse haistan voimakkaimmin tuoksussa alun pehmeän luumun, sekä lempparini jasmiinin. Pohjatuoksun puiset vivahteet pitävät tuoksun iholla pitkään. Tuoksu on EdP:n ja kesto iholla on n. kahdeksan tuntia. Tuoksu on puisen pehmeä, maustettuna ripauksella kukkaisuutta. Joskus tuoksun käyttö on erityisen nautinnollista ja tämä täyttää kriteerit. Dahlia Divin onkin tuoksu mikä miellyttää varmasti monia, sillä siinä ei ole mitään sellaista, mikä ajaisi pakoon, niinpä povaan tuoksulle pitkää suosiota. Ehkä ei kaikista persoonallisin, mutta monikäyttöinen. Sillä tuoksu sopii niin arkeen kuin juhlaan, sekä aamuun ja iltaan.

Kuullostaako Dahlia Divin mielenkiintoiselta?

Suositushinnat:
(tuoksu tulee myyntiin syyskuussa)
Dahlia Divin Eau de Parfum 30ml, 64€
Dahlia Divin Eau de Parfum 50ml, 91€

Tuoksu saatu testattavaksi blogin kautta.

 1. Tätä en ole vielä käynyt nuuskimassa. Kuvaksesi perusteella kuulostaa ihan sinulta:)

  Vanha Amarige on ainoa Givenchy, jota olen hankkinut, eivät vaan ole minun tuoksujani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Mä melkein arvasin sen noista ainesosista ja sitten, kun melkein tietää millainen siitä tulee Givenchy-fiboilla. ;)

   Poista
 2. Eikä :D Hieraisin silmiäni pari kertaa, kävin nimitäin nappaamassa tuoksun tänään Kicksistä (saa siis jo ainakin sieltä)! Tuoksu ei ollut rakkautta ensinuuhkaisulla, mutta kauppareissun ajan makustelin asiaa, ja totesin, että tämä on juurikin sitä mitä haluan. Mulla taasen on rakkaussuhde Givenchyn tuoksuihin.

  Tuoksu oli mun makuun aika voimakas, mutta siellä on hienoinen vesikrassimainen tausta koko ajan, ja se on se mun juttu. My Givenchyn jälkeen tämä on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, useinhan kaupat laittavat jo aiemmin hyllyyn, jos on paketti tullut, ei se niin nuukaa ole. ;) Meillä sitten maku kohtaa ainakin tämän kohdalla. Mulla oli kyllä rakkautta jo siinä vaiheessa, kun suihkutin tätä eka kerran tai oikeastaan jo siinä, kun haistelin tätä pullosta. :D Melko voimakas tosiaan, mutta ei hyökkäävä.

   Poista
 3. Äkkiseltään ei tunnu omalta mut taidan kuitenkin käydä nuuhkuttaas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on erikoinen, kannattaa käydä. Varmasti jakaa mielipiteitä. ;)

   Poista
 4. Kuulostaapa mielenkiintoiselta! Chanelin Chance Eau Fraichella on vielä menty, mutta se joutunee jossain kohtaa väistymään syksyisemmän tuoksun tieltä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana, ainoita Chaneleita, josta pidän! :)

   Poista
 5. Herkullisen näköinen pullo, ajattoman tyylikäs.

  VastaaPoista
 6. En usko, että olisi juuri itselle se mieleinen, mutta sitähän ei tiedä ennen kuin on käynyt tuoksuttelemassa. :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives