Maailman paras aurinkosuoja kasvoille


Minulla on ollut vamma, nimittäin aurinkosuojavamma. Pidän ihon suojaamista auringolta tosi tärkeänä asiana. Vartalon aurinkosuojissa vielä "kestän" hieman epämukavat koostumukset, koska totuus on, että olen löytänyt SPF50 suojista ainoastaan pari kivaa tuotetta, jotka eivät tunnu tahmeilta ja jätä iholle inhottavaa hiostavaa tunnetta tai sellaista, että olo on kuin kärpäspaperilla, kaikki tarttuu tahmeaan ihoon kiinni. Matalamman suojakertoimen tuotteita löytyy hyvillä koostumuksilla paljon enemmän. Ongelmani on kuitenkin ollut löytää toimiva aurinkosuojavoide kasvoille meikin alle. Meikittöminä päivinä voi ihan hyvin heittää kasvoille niitä ei niin miellyttävillä koostumuksilla varustettuja voiteita, mutta niinä päivinä, kun pistää meikkiä, olisi kiva, että aurinkosuojavoide meikin alla ei tuntuisi rasvaiselta, eikä levittäessä jäisi pyörimään valkoisena iholle. Olen kokeillut useita päivävoiteita jotka ovat varustettu suojakertoimella, en ole tykännyt yhdestäkään kokeilemastani niin paljon, että ostaisin tuotetta uudestaan. Niinpä olen ratkaissut asian käyttämällä kesällä meikin alla suojakerrottomia päivävoiteita ja pitänyt huolen, että meikkipohjani on sitten sisältänyt suojakertoimen, jotta kasvojen iho on saanut tarvitsemaansa suojaa. 

Tähän tuli onneksi loppu. Sain vuoden alussa käsiini Sensain Day Creamin. Tuotteen laitto ensimmäistä kertaa kasvoille oli sellainen kokemus, että en tule sitä hetkeen unohtamaan. Se aamu muutti kaiken, mitä olen tähän asti ajatellut suojakertoimellisista päivävoiteista.


Sensain Day Cream vaikuttaa ihoon kolmella tavalla. Se sisältää anti-aging-vaikutuksen. Koishimaru Silk EX ja Advanced CPX Vital -uute ylläpitävät ihon nuorekasta ulkonäköä. Voiteessa on myös andioksidanttinen vaikutus. Voiteen sisältämän vihreän teen uutteen sanotaan voivan vähentää ihossa tapahtuvaa hapettumista jopa 60%. Kolmanneksi voide ehkäisee stressin haittoja ihossa.

Voiteessa on innovatiivinen Moisture Capsule -koostumus. Menetelmässä pienten mikrokapseleiden sisään suljetaan UV-filtterit, hienojakoinen helmiäispuuteri, ihoa pehmittävät öljyt ja kosteuttavat ainesosat. Kun voide levitetään iholle nämä mikrokapselit hajoavat ja luovuttavat vaikuttavat aineensa iholle. Iholle tulee samalla raikas tuntu niiden sisältämästä vedestä. Mikrokapselit muodostavat iholle suojaavan ohuen kalvon, jonka ansiosta UV-filtterit levittyvät tasaisesti ihonpintaan. Kalvo ehkäisee myös kosteuden haihtumista iholta. Helmiäispuuteri antaa iholle hehkua.

Oikeastaan millään edellä kerrotulla ei ollut minulle mitään väliä vaan tuotteen myi sen täysin poikkeava koostumus verrattuna muihin kokeilemiini päivävoiteisiin, jotka sisältävät suojakertoimen. 


Voide ei ole valkoista vaan siinä on kaunis persikkainen sävy. Koostumus on ohutta, ei yhtään rasvaista vaan silkkisen kevyttä. Levittyy iholle pehmeästi ja imeytyy nopeasti. Tuoksu on hedelmäisen kukkainen. Voide todellakin tuntuu muodostavan iholle lupaamansa ohuen suojakalvon, tätä ei kannata säikähtää, koska se ei tunnu mitenkään epämiellyttävältä. Mutta tämä mahdollistaa sen, että ihon pinnalle muodostuu optimaalinen tartuntapinta meikille. Olen jopa joskus skipannut voiteen kanssa primerin kokonaan, jonka nimiin yleensä vannon, koska iho ei tunnu tarvitsevan sitä. Tämä on ainoa käyttämäni SFP-voide, joka ei ole heikentänyt meikin kestoa päivän aikana, muut tuntuvat jostain syystä usein muuttuvan meikin alla päivän mittaan öljyiseksi liejuksi ja siinä samalla menee sitten meikkikin. Voiteen paras ominaisuus on se, että vaikka tässä on SPF25 tämä ei tunnu iholla suojakertoimelliselta voiteelta, joka tuntuu joka kerran tätä levittäessä itsestäni mullistavalta jutulta, sen verran monta vuotta jouduin tällaista tuotetta odottamaan.

Käytättekö meikin alla suojakertoimellisia päivävoiteita? Suosikkinne?

Tuote lehdistönäyte.


 1. Huomenta Jonna! Tämä voide tekisi mieli testata, vaikka selektiivinen onkin, niin houkutteleva on esittely. Olen katsellut Avenen Serenage-voidetta, josta olen saanut näytetuubin ja todennut sopivaksi. Siinä on hyvä autinkosuoka mukana, mutta en ole onnistunut löytämään apteekista. Siispä käytössäni on kesällä ollut L'Orealin Revitalift SPF 30 ja siihenkin olen ollut vallan tyytyväinen. Nyt vaan alkaa loppua. Alla olen käyttänyt Lieracin Mesolift-seerumia, joka sekin on ollut mainio löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Virpi!

   No harmillisen hankala saatavuus Avenelle, niillä tosin on niin laajasti tuotteita, että apteekit sitten vähän valkkaavat mitä pitävät hyllyssään ja mitä eivät.

   Lieracin Mesolift -seerumia on kiinnostanut itseäni jo jonkun aikaa, kiva kuulla, että olet tykännyt. Aikamoinen vitamiinipommi kasvoille. :)

   Poista
 2. Mulla on käytössä Bobbi Brown Face Base missä on spf 50, sen matalampaa en suostu käyttämäänkään naamassa. Olen tykännyt siitä kyllä tosin tämä Sensain kuulosti ihan älyttömän hyvältä.. ehkä tämän voisi ostaa ei-kesäkuukauksiksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos emmi Bobby Brown vinkistä. :) Pitää käydä kaupassa kokeilemassa, mikä on tuntuma. Joo kaamosaikaan voi riittää vähemmätkin kertoimet. ;)

   Poista
 3. Tämä on ihana <3 Tykkään tosi paljon ja tuoksukin on kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, ihan paras. Tykkään myös tuoksusta, hieman Sensaimainen, mutta kuitenkin aika erilainen.

   Poista
 4. Voihan Sensai <3 taas kerran :) Kaikki sarjan tuotteet ovat tähän mennessä vieneet sydämeni ja tämä kuulostaa yhtä ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihan loistava, tykkään myös siitä, että on pakattu tuubiin, kun muut Sensain voiteet ovat lasipurkeissa tai lasissa pumppupulloissa. Joten tämä on helppo ottaa mukaan.

   Poista
 5. Tätä testattiin Bernerillä ja en ole kyllä törmännyt yhteenkään näin kevyeen ja nopeasti iholle imeytyvään aurinkosuojavoiteeseen. On uskomaton ja tätä mieli kyllä halajaisi.

  Aurinkoista päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä ihan uskomaton koostumus tässä ja se on niin plussaa, ettei pyöri naamalla valkoisena, en vaan voi sietää sitä.

   Aurinkoista päivää Tiia! <3

   Poista
 6. Täytyy kyllä myöntää et en oo tainnu koskaan törmätä täysin lähmäämättömään aurinkosuojaan,luojan kiitos joku vihdoin kehitteli senki! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää on täysin lähmäämätön, uskomatonta mutta totta. :D Olen kyllä miettinyt, että mikä siinä on niin vaikeaa. Tosi esim. päivävoiteissa missä on suojakerroin, on usein ihan kiva kevyt koostumus, mutta silti se ihon pinta on levityksen jälkeen sellainen nihkeä, mistä en pidä yhtään.

   Poista
 7. Käytän meikin alla ja myös meikittöminä päivinä Lumenen BB-voidetta, jossa on SPF 20. Olin niin iloinen kun löysin tuon voiteen, kun se peittää ja tasoittaa ja kosteuttaa ja siinä on vielä aurinkosuojakerroinkin :D Mahtava tuote!Sensai jää varmaan mulla hinnan vuoksi testaamatta, meikkipussistakin olen kaikki Sensain tuotteet, myös kolmekasiripsarin, hävittänyt, kun en koe, että hinta-laatu-suhde kohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumenen BB on kyllä hyvä. Itse taas tykkään tosi paljon Sensain meikeistä 38 on mun luottotuote, iskee paniikki, jos sitä ei ole varastossa. :D

   Poista
 8. Täytyy myöntää, etten juurikaan käytä suojakertoimellisia päivävoiteita. Koetankin siis käyttää paljon meikkivoiteita, joissa SPF löytyy. Tahmaisuus on se iso ongelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut ihan sama juttu, tää on eka, joka ei todellakaan ole tahmainen, en vaan voi sietää sitä fiilistä yhtään meikin alla.

   Poista
 9. Mulla on vähän sama ongelma :P Ja sitten vielä lisänä herkkis iho, joka on ainakin aiemmin nirsoillut kemiallisten suojien kanssa..en ole vielä löytänyt kasvoille sopivaa rasvaa, johon olisin 100 % tyytyväinen. Muistan jo 25-vuotiaana mananneeni, kun apteekista ostettu Eucerinin mattapinnan antava aurinkovoide oli niin kaukana mattaisuudesta, että kiukutti :D Ehdin muuten käydä aamupäivällä ennen töiden alkamista käydä tätä vakoilemassa, hinta kyllä mietitytti mutta voi vitsit, kuinka ihanalta tää tuntui ainakin kämmenselälle testattuna ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö tunnukin? Hinta on kirpeä, mutta se tunne iholla , kun se on vaan niin eri kuin muissa spf-voiteissa. :D Olisit pyytänyt jonkun pienen näytteen, että voisit testata ihan kasvoille. Tykkään myös, että on pakattu tuubiin, helppo kantaa mukana, kun kaikki Sensain voiteet on lasisissa purkeissa tai pumppupulloissa. :)

   Poista
 10. Mulla on tämä ja nyt on pakko korkata se, vaikka mikä olisi:) Kuulostaa hyvältä tuo kohta, ettei tarvi primeria. Mielelläni jätän sen pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäh, et ole korkannut vielä?!? Nyt kunnostaudu! :D Lupaan, että tykkäät tästä.

   Poista
 11. Mahtaako tuote sisältää denaturoitua alkoholia? Se aikaansaa yleensä tuon salamannopean imeytymisen mutta ihoni ei sitä kestä :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Feye, tästä postauksesta voit kurkata kuvan tuotteen Incistä, itse olin heittänyt jo pahvipakkauksen menemään. :) http://www.carlijnbiesemaat.nl/reviews/review-sensai-day-cream-spf-25/

   Poista
 12. Kuulostaa ihanalta! ^_^
  Sain tätä näytetuubin 8 ml ja meinasin ottaa matkalle mukaan. Montakohan päivää mahtaa kestää..?
  Oli muuten ihana sekin postaus, jossa miehesi sai kertoa sinusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi 50ml:n tuubi kesti tosi kauan, tosin en kesällä ihan joka päivä käyttänyt. Kyllä ton aika ison 8ml:n tuubin pitäisi kestää reilusti yli viikon. Jos vaan kerran päivässä laittaa. Jos laskis vaikka 1ml/pvä. On koostumus kuitenkin aika riittoisaa. Noista näytetuubeista ei aina ihan tiedä, onko niissä niin paljon kuin sanotaan, itsellä joskus pruutannut joku tyhjää ihan kerran jälkeen. :D

   Kiitos, kiva kuulla. <3

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives