TOP5 – Ikääntyvän ihon tuotteet


Mielessäni on ollut pitkään tehdä postausta ikääntyvän ihon tuotteista, sellaisista, jotka ratkaisevat erilaisia ikääntyvän ihon ongelmia ja jotka olen kokenut todella tehokkaina pitämään ihon nuorekkaana. Se on varmasti kaikille selvää, että hyvät yöunet, säännöllinen ihonhoito, tupakoimattomuus, tasapainoinen ruokavalio ja auringon välttely ovat parhaita keinoja auttaa ihoa pysymään pitkään nuorekkaana. Itse huomaan välittömästi ihmisen ihosta, jos hän tupakoi. Valitettavasti. Nuorilla tupakoijilla eroa ei huomaa, mutta kolmekymppisestä eteenpäin merkit ovat selvät. Ihohuokoset ovat yleensä suurentuneet, ihon väri epätasainen ja samea. Toki joukkoon mahtuu myös onnekkaita luonnonoikkuja. ^_^  Tupakointi ei ole ainoa huonoa tapa. Runsas sokerin syönti vaikuttaa ihon velttouteen ja ryppyihin, sillä runsas sokerin käyttö vahingoittaa tutkitusti ihon kollageeniä ja proteiinia. Meillä jokaisella on kuitenkin heikkoutemme, olemmehan vain ihmisiä, mutta onneksi on olemassa tuotteita, joilla näitä meidän heikkouksista johtuvia ihossa olevia vaurioita voi hoitaa. 


1. KIINTEYS

Vaikka elintavat olisivat kuinka hyvät, ihon kimmoisuus vähenee iän myötä ja maanvetovoima on vastustamaton. Millään voiteella ei voi vaikuttaa tietenkään ihoon muuta kuin ulkoisesti, vaikutus häviää, kun voiteen pesee pois. Kun oma iho näyttää veltolta ja väsyneeltä, tartun yleensä Purelogicolin Anti-Gravity Regenerating Seerumiin. Seerumissa on ihastuttava kevyt emulsiomainen koostumus, joka imeytyy ihoon välittömästi, jättää ihon pinnan tasaiseksi ja hyvin kosteutetuksi. Kokonaisvaikutelma kasvoilla on heti pirteämpi ja iho tuntuu napakammalta. Todellinen pikainen facelift, johon ei tarvita puukkoa. Seerumi on pakattu täyteen loistavia ainesosia: hyaluronihappoa, papaija-uutetta, sikkiproteiinia, A-, F-, C- ja E-vitamiineja sekä rahoittavaa aloe veraa. Ihoa kosteuttavia öljyjä kuten appelsiini-, mandariini- ja jojobaöljyä. Tuoksu on miellyttävä hieman sitruksinen. Täydellinen tuote vaikkapa juhlameikin alle.


2. LIIKAPIGMENTAATIO

Liigapigmentaatiota aiheuttaa liiallinen oleskelu auringossa, ikä, geeniperimä, hormonien vaikutus, tulehdukset tai vammat. Apua ongelmaan saa laserhoidoista ja kemiallisesta kuorinnasta. Jos ongelmasi ei ole kovin iso tai laaja retinolista voi olla apua. Itse en ole kärsinyt pahemmin pigmenttiläiskistä, mutta viime talvena huomasin otsaani ilmestyneen todella pienen ruskean laikun, jota siinä ei ennen ollut. Arvasin heti mistä on kyse. Ajattelin kokeilla laikulle paikallisena hoitona Verso Skincaren Dark Spot Fixiä, joka sisältää retinolia. Olin hämmästynyt, kun jo muutaman päivän jälkeen laikku oli haalistunut selvästi ja vajaan kuukauden kuluttua hävinnyt kokonaan. Minulla tämä toimi, uskomatonta mutta totta. Suosittelen tuotetta myös esim. aknearpia vaalentamaan.


3. KIRKKAUS

Nuorekas iho on kirkas. Parhaimmaksi ihon kirkastajaksi olen huomannut tuotteet, jotka sisältävät C-vitamiinia. Tärkeintä näissä tuotteissa on se, että pH on oikea, C-vitamiinipitoisuus on riittävän korkea sekä pakkausmateriaali ja voidepohja ovat oikeanlaisia. Guinotin Vitamin C Brightenin Seerumin 14 päivän kuuriluontoinen käyttö aloitetaan kaatamalla pulloon valkoisen seerumin sekaan puhdasta C-vitamiinia. Tämän jälkeen pulloa ravistetaan hyvin, jonka jälkeen seerumi on valmis käytettäväksi. Seerumi on käyttökelpoinen kaksi viikkoa, jonka jälkeen se on heitettävä pois. Itselleni tämä toimii ihon tuhkimokuurina. Kahden viikon aikana ihon sävy tasapainottuu ja ihosta tulee kirkas ja heleä. Poistaa iholta myös epäpuhtauksia.


4. KOSTEUTUS

Kuiva iho on ryppyinen. Ihon kuivuutta voi hoitaa parhaiten ja tehokkaiten erilaisilla öljyillä. Nykyisin kasvoille laitettavat öljyt ovat keveitä ja ne imeytyvät ihoon nopeasti. Öljyissä on se kiva puoli, että niitä löytää myös edullisesti. Omiin suosikkeihini lukeutuu The Body Shopin Oils of Life Intensely Revitalising Facial Oil joka sisältää kolmea siemenöljyä. Mustakuminan siemenöljyä, jossa on korkea andioksidanttipitoisuus. Kamelian siemenöljyä, joka sisältää runsaasti hyviä rasvahappoja sekä ruusunmarjansiemenöljyä, joka hellii ihoa omega-3 ja -6-rasvahapoilla. Näiden lisäksi pulloon on pakattu vielä peräti seitsemää eteeristä öljyä: pelargoria, rosmariini, meirami, kamomilla, laventeli, tähkälaventeli ja appelsiini. Tästä huolimatta öljyn koostumus on todella kevyttä ja se imeytyy ihoon heti, eikä jätä tahmaista pintaa. Tuoksu on pehmeä ja mieto, kukkainen ja mausteinen samaan aikaan.


5. LAAJENTUNEET IHOHUOKOSET

Laajentuneet ihohuokoset saavat ihon pinnan näyttämään epätasaiselta. Onneksi markkinoilla on paljon tuotteita, jotka supistavat ihohuokosia ja saavat pinnan näyttämään tasaisemmalta. Kiehl`s in Precision Lifting & Pore-Tightening Concentrate -tehotiiviste on aivan loistava tuote ikääntyvälle iholle, jossa suuret ihohuokoset ovat ongelma, sillä tuote tekee iholle myös liftaavan vaikutuksen, jonka huomaa. Pelastaja päivinä, jolloin iho tuntuu epäpuhtaalta ja tukkoiselta.

Mikä on teidän ihon suurin ongelma? 

Osa tuotteista omia, osa lehdistönäytteitä.


 1. Mulla on selkeästi ihon kimmoisuus heikentynyt, samoin kuin sen palautumiskyky. Olenkin tuumannut, että jokin liftaava seerumi voisi alkaa olla paikallaan kohtapuoliin - tähän asti olen satsannut aina ja vain kosteuttaviin tuotteisiin. Toki sekin on tärkeää ja tuo nuorekkuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alas valuvista leukaperistä itse huomaan hyvin oman ikäni, se on pysäyttävää, kun henkisesti olen varmaan ikuisesti kolmekymppinen. :D Itse olen aivan heikkona tuotteisiin jotka tekevät pikaliftauksen kasvoille, eihän se pysyvää ole, mutta saa ilmeen näyttämään varsinkin aamusta pirteämmältä.

   Poista
 2. Minua jäi kiinnostamaan näistä etenkin Verso Skincaren Dark Spot Fix. Aika moni kärsii epämääräisestä pigmentaatiosta iholla. Onneksi pieniä läiskiä voi hoitaa myös kosmetiikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kärsii, tulee vääjäämättä vanhemmiten, vaikka kuinka hoitaisi ihoa ja välttelisi aurinkoa. Onneksi pieniin juttuihin auttaa kosmetiikka, laajempiin alueisiin tarvitaan sitten jo radikaalimpaa hoitoa.

   Poista
 3. Ihana kooste taas! Löytyy vain Body Shop ja nooh, minähän olen kyllä Body Shop nainen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. TBS:n öljy on kyllä loistava, tykkään siitä tuoksusta, se on hieman erilainen.

   Poista
 4. Tuo TBS öljy on kyllä ihana ja Kiel's Dark Spot on toiminut mulle mutta voisin kyllä testata myös tuota Verson tuotetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet kehuu Kiehlsiä, mutta toi Verso on mun lemppari. Sen sijaan toi Kiehl`sin Precision Lifting tekee ihosta ihanan tasaisen, eikä tunne silti iholla silikoniselta vaan kevyeltä ja raikkaalta. Ihan lemppari tuote omalle t-alueelle. :)

   Poista
 5. Huomaa kyllä iän kertyessä, että se muuttuu kuivemmaksi. Täytyykin testata tuo TBS:n öljy!

  VastaaPoista
 6. Ai että nuo The Body Shopin Oils Of Lifet kiinnostaa! Oon käyny niitä sipistelemässä jo niiiiiin monta kertaa ♡_♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla se koko sarja on ihana, kirjoittelen noista uusista ihonhoitotuotteista tarkemmin vielä tässä kuussa lisää. Olen sitä mieltä, että ne on paras ihonhoitoa, mitä tolla summalla saa. :)

   Poista
 7. Ihana postaus! Ja haha, onneksi lopetin tupakoinnin 29-vuotiaana :D Mun ihon suurin ongelma on silloin tällöin ilmestyvät näpyt, onneksi osaan suhtautua niihin nykyään hyvin ja ehkä hoitaakin niitä eri tavalla kuin teininä :D Mä sain Clarisonicin myötä supistettua ihohuokosia nenän viereltä tosi paljon! Mutta retinoli on muuten mulle ihan <3 juttu, samoin olen huomannut c-vitamiinin kirkastavan vaikutuksen :) Jotkut asiat vaan toimivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salka!

   No hei hyvä, että lopetit. Mulla kans Clarisonic supisti ihohuokosia, se pesee niin paljon tehokkaammpin, mutta toi Kiehl`s tekee sellainen vauvanpeppu-ihon. ;) C-vitamiinia sisältäviä tuotteita pitäisi kaikkien kokeilla ja ikäätymiseen retinoli, rakkautta! <3

   Poista
 8. Mielenkiintoinen postaus! Omasta mielestäni runsas auringossa oleilu -ilman suojaa tietysti!- on pahin ihon vanhentaja, mutta vähällähän me täällä Suomessa päästään muihin maihin verrattuna. Muutamalla ystävälläni on huomattavan ryppyinen iho ja he ovat myös oleskelleet mielellään auringossa. Heillä on myös luonnostaan kuiva iho, kun taas rasvaisemman ihon omaavilla ystävillä on vielä sileä iho.

  Näitten lisäksi hyvä perushoito ja valikoidut tehoaineet saavat paljon aikaan. Retinoli ja C+E -vitamiinitipat ovat kahdessa vuodessa selvästi pienentäneet huokoset huomaamattomiksi ja pienentäneet silmäpussejani, mitä en olisi uskonut etukäteen. Olisi hirveän kiva käyttää niitä kokovartalohoitona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi.

   Joo meillä auringosta ei ole pelkoa muutamaan kuukauteen vuodessa ollenkaan. Viime kesäkin selvittiin ilman aurinkoa elokuulle asti... Kuiva iho kyllä rypistyy paljon helpommin kuin rasvainen, joten ne kenellä on rasvainen iho, kannattaa olla vain tyytyväisiä. ;)

   Retinoli on kyllä ihmeainetta, mutta onhan se tutkitusti oikeasti tehokasta. Heh, saiskohan kropparasvaa, missä olisi retinolia myös? Pitää alkaa varmaan pommittamaan valmistajia.

   Poista
 9. Tuo TBS:n öljy kuulostaa houkuttelevalta kuuriluontoiseen käyttöön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella ihana, kannattaa käydä kokeilemassa. :)

   Poista
 10. Hieno postaus Jonna, kiitos! Kiehls kuulostaa erityisen kiinnostavalta. Tupakka on nounou, mutta ulkona auringossa tulee oltua paljon - toki kunnon suojakertoimin ja joskus myös filmitähtityyliin suuren lierin alla :-)

  Iloista perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Hattu filmitähtityyliin on just hyvä. :)

   Rentoa viikonloppua!

   Poista
  2. Ihanat kuvat, henkäisen näin aluksi:) Minulta löytyy,odottamassa vuoroaan, tuo Body shopin tuote ja Purelogicolia olen jotakin tuotetta käyttänyt joskus vuosia sitten, mutta tämä se ei ollut. Nuo muut olivatkin sitten vieraampia, mutta kiinnostavia. Itse en tupakoi, mutta olen paljon ulkona, joten sää kyllä tekee hallaa välillä, oli se sitten aurinko tai pakkanen. Noh, pakkanen ei kai vanhenna, mutta saa naaman punoittamaan ja kuivattaa ja siitä tulee sitten ryppyjä. Kiitos taas tästä!

   Poista
  3. Kiitos M! <3

   Tykkäät ihan varmasti TBS:stä, sulle ehkä parempi talvella? Pakkanen tosiaan kuivattaa paljon ja onhan lämpötilan vaihtelut rankkaa iholla, mutta ei kuitenkaan niin vanhentavaa kuin aurinko. Mutta en meinaa kuitenkaan lähteä japanilaiseen tapaan kävellä varjon alla ja vaihtaa kadun varjoisemmalle puolelle. Pakko nauttia niistä vähistä auringoista mitä tällä pallon puoliskolla vuodessa on, onneksi on aurinkosuojat.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives