Uusi vauva!


Blogiani pitkään lukeneet varmaan arvasivat, että otsikossa ei puhuta ihmislapsesta. Minulla on ollut jo oikeastaan parisen vuotta sellainen tunne, että tarvitsisin hyvin palvelleen Canonin rinnalle jonkun kompaktimman kameran, jota olisi helppo kantaa mukana niin, että kuvien laadusta ei tarvitsisi tinkiä. Viime kesän Rodoksen reissulla muistan koko ajan sadatelleeni sitä, miten onnettomia kuvia pokkari otti verrattuna järkkäriini. Varsinkin kuvia rajatessa niiden rakeellisuus oikein pisti silmään. En vain jaksanut raahata isokokoista ja painavaa kameraa mukanani, varsinkin kun olisin joutunut ottamaan mukaan vielä kaksi erillistä linssiä, joista toinen ei ole sieltä pienimmästä päästä. Neljänsadan euron hinnan vuoksi kunnon monitoimilinssi on aina siirtynyt hankintalistassa jonkun muun asian taakse. Ehkä alitajuisesti olen siirtänyt linssin hankintaa siksi, että kameran runko itsessäänkin on tuntunut liian isolta kannettavaksi mukana. 

Puolitoista viikkoa sitten mieheni bongasi hyvän kamerapaketin, jossa toteutuivat rungon pieni koko, ja se, että mukana tuli myös kaksi linssiä, joista toinen on juurikin erinomainen siihen, että tulen periaatteessa matkoilla pärjäämään yhdellä linssillä. Vähän tilaa vievällä linssillä (M.Zuiko 14-42mm) saa otettua hyviä kuvia niin nähtävyyksistä, maisemista kuin ihmisistäkin, mutta silti myös melko tarkat lähikuvatkin onnistuvat. Hintaa koko paketille tuli vain pari sataa euroa enemmän kuin pelkälle linssille, jonka ostoa olen lykännyt. 


Niin kauan kuin olen kuvannut olen käyttänyt vain Canonia, olenkin Canon-tyttö henkeen ja vereen, joten uuden kameran tulo on vaatinut hieman opettelua. Tosin Canoniin verrattuna huomaa, että Olympuksen PEN Lite E-PL 7 on tehty "bloggaajakameraksi", sillä sen verran helposti pääsin kuvaamisesta tämän kanssa jyvälle. Tiedän, että toiset tykkäävät käydä erilaisilla valokuvauskursseilla ja niistä onkin varmasti paljon apua. Itse olen ollut aina sellainen, että tykkään opetella kameran käytön kuvaamisen kautta, kun eihän tässä itsellä mihinkään kiire ole. ^_^ Auto-asetus ei ole itselleni vaihtoehto paitsi todella kiireessä. Olympuksessa on Canoniin verrattuna todella paljon kivoja ominaisuuksia, tällä saa mm. otettua jo valmiiksi suodatettuja kuvia, joten enää minun ei tarvitse esimerkiksi pehmentää kuvaa ja luoda siihen tunnelmaa kuvankäsittelyohjelmalla vaan voin halutessani kuvata samanlaisen kuvan suoraan. Säästää aikaa. Näppärää. Uudessa kamerassa on myös paremmat mahdollisuudet videokuvaukseen, asia joka on aina välillä itseäni huokuttanut. Tykkään lisäksi ihan hirmuisesti kameran ulkonäöstä, joka tuo mieleeni 70-luvun retrokamerat.

Tulen varmasti ottamaan tuotekuvia suurimmaksi osaksi edelleen vanhalla kameralla, mutta muut kuvat (ja osan tuotekuvista) kuvaankin sitten uudella. Myöskään mukanani kulkevaa kameraa ei ole vaikea päättää. ^_^ Uuden vauvan ja minun tutustuminen jatkuu.

Rentoa sunnuntaita!


 1. Oih ihanaa! Minä olin niin tampio kamerani kanssa, etten osannut säätää valkotasapainoja ja kirkkauksia ennen kuin menin Olympuksen järkkäämälle kurssille ja heti kurssin jälkeen sain parempia kuvia. Oli meinaan jäänyt vielä joku tosi kellertävä "aurinkoinen" sävy asetuksiin ja kuvat olivat sen mukaisia... :D Ja kun hankin vielä hyvät linssit niin en kadu ostosta :) Saman syyn vuoksi vaihdoin järkkäristä tähän malliin, kamera on kiva olla mukana matkolla, mutta ei sitä jaksanut raahata mukana joka tilanteessa :)

  Hyvän vauvan siis hankit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. :D Just ton takia ne kurssit on tosi hyviä, jos itsellä ei ole aikaa näpläillä ja kokeilla kaikkia läpi. Sulla oli sit lämpöiset kuvat. ;)

   Canon tosiaan painaa niin paljon ja on niin massiivinen, että on ihan tuskaa yrittää kuljettaa sitä mukana, lisäksi jos haluaa esim. tuotteista ottaa ulkona kuvia, tuntuu jotenkin "nolalta" kaivaa se massiivinen laite esiin, tällä pienemmällä homman pystyy hoitamaan enemmän vaivihkaa. :D

   Poista
 2. Onnea uudelle kameralle. <3 Kuvaaminen on kivaa ja nälkä kasvaa syödessä, täällä en ole vielä ottanut kuvaamista niin vakavasti, että olisin hankkinut uuden kameran, mutta en väitä ettei himottaisi. On tuo nättikin kuin mikä, joten ihana vintage. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on, itse en aio koskaan mitään sairaan kallista ostaa, koska se on omassa käytössä ihan turhaa, mutta tällä kertaa käytännöllisyydestä halusin maksaa hieman. :)

   Poista
 3. Onnea uudelle kameralle! Mä hommasin tämän samaisen kameran perjantaina. Olen aiemmin kuvannut vain ja ainoastaan pokkareilla, joten en tosiaankaan osaa vielä käyttää tätä. Onneksi mulla on hyvä opettaja ja aion ehdottomasti mennä jonnekin kurssille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkkärillä kuvaaminen on tosiaan aika erilaista kuin pokkarilla. :) Sitten jos olet aiemmin käyttänyt järkkäriä, niin erimerkkinen alkaa luontumaan aika nopsasti, ei niissä lopulta niin paljon eroja ole.

   Poista
  2. Todellakin on! Enhän mä osaa mitään. Aion tässä lähiaikoina julkaista blogissani ekat meikkikuvat uudella kameralla otettuina ja ei niistä tullut niin hyviä kun piti! Noh, pitää vain opetella. :)

   Poista
 4. Onnea uudesta vauvasta, mä olen jo taaperon äiti enkä ole päivääkään katunut, että adoptoin Penin :D Mulla on Canonin järkkäri jäänyt PENin myötä ihan työttömäksi, mutta silti en ole vielä osannut siitä luopua. Jännää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salka. :D

   Mä uskon ainakin vielä, että Canon ei jää mulla käyttämättömäksi, paitsi ehkä jos mulla on yhtä paljon tulevaisuudessa tähän Olympukseen linssejä. Canonilla saa edelleen makeimmat macrokuvat.

   Poista
 5. Onnea! Uusi kamerasi näyttää sellaiselta, ettet varmaan tule kovin usein enää entiseen tarttumaan. Keveys ja kätevyys, ja tietysti kaikki hyvät ominaisuudet sopivassa paketissa. Minulla tuli Olympulsen pokkarini kanssa vain cd-levy paperisen ohjekirjan sijaan. Macissani ei ole cd-asemaa, joten en vieläkään osaa kunnolla käyttää kaikkia ominaisuuksia siinä. Potuttaa kun en saa halutessani edes salamaa päälle, vaikka mitä kautta yritän!

  Onko tuossa kääntyvä takanäyttö eli jokohan saamme kohta Jonnan juutuubi-kanavan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi. :)

   Vanhassa kamerassa on yksi loistava juttu, mitä tässä uudessa ei ole, nimittäin etsin. Mä tykkään kuvata enemmän etsimen kautta kuin näytön. Musta ei kuvasta ruudusta katsomalla ei saa samanlaista kuvaa kuin etsimen läpi. Toki tähän voi ostaa erillisen etsimen, mutta liekö se ollenkaan sama. Etsin on myös ulkona kuvatessa usein parempi, ei heijasta, toisin kuin näyttö, vaikka tässä onkin jo hyvä sellainen.

   Näissä ei tosiaan tulee mitään erillisiä ohjekirjoja mukana, netistä löytyy kyllä googlettamalla käyttöohjeita. Ai niin tässä uudessa on sekin hyvä puoli, että salama on irrotettava, mikä on mulla helpotus, koska en käytä sitä oikeastaan koskaan. :D

   Takanäyttö tosiaan kääntyy, on itseasiassa just suositeltava kamera omakuviin ja tubettamiseen. Myös linssin tarkennus on tosi vaimea ääninen verrattuna Canonin linsseihin, joista halvemmasta kuuluu mulla hirveä ruksutus tarkentaessa.

   Poista
  2. Etsimestä luopuminen onkin muuten kovin juttu tällaisessa! En tykkää yhtään katsoa takanäytöltä, kaikkein vähiten ulkona. Pieneen kamerakokoon se ei ilmeisesti mahdu, mutta veikkaan että aika moni ottaisi mieluummin ulkopuolella töröttävän etsimen kuin luopuisi siitä.

   Poista
  3. Se on, tosin mies jo tänään kysyi, että pitäiskö se irto-etsin kuitenkin ostaa siihen ja alan kääntymään sen kannalle. Tykkään niin paljon katsoa asetelmaa etsimen läpi, vaikka kyllä tosta ruudultakin katsottuna kuvia näpsii, se ei vaan ole sama.

   Poista
 6. Hieno vauva sulla. Tuollaisen vauvan voisin itselleniki ottaa :)

  VastaaPoista
 7. Mulla on Olympukselta pikku-Pen, mutta välillä olen tälläkin kuvaillut. Olympukset ovat ehdottomia blogikameroita :)

  VastaaPoista
 8. Onnea uudesta perheenjäsenestä! :) Muakin houkuttaisi uusi kamera, koska haluaisin semmoisen, jossa on kääntyvä näyttö ja videokuvausmahdollisuus, mutta Canon sen olla pitäisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä annoin periksi, ajattelin, että vaikka oon aina käyttänyt Canonia, niin ei tää Olympus voi olla niin vaikea. :D

   Poista
 9. Onnea uudelle kameralle! Ostin tuon samaisen kameran alkuvuodesta. Minulla ja kamerallani jatkuu edelleen kuherruskuukausi :) Minulla on myös tuo mustahopea kamera. Ja hankin siihen myös uuden linssin Zuiko 40-150n, kun se oli Rajalassa tarjouksessa.
  Hienoa! Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mulla on juurikin toisena linssinä tuo ostamasi 40-150mm. Oli tosi hyvä paketti, koska mukana tuli tuo Pancake ja sitten toi, niillä pääsee niin hyvään vauhtiin, että heti ei tarvitse olla linssin ostossa. :)

   Rentoa viikonloppua!

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives