TOP5 Kesän parhaat mistit


Vielä vajaat kymmenen vuotta sitten erilaiset mistit eli kasvosuihkeet olivat melkoinen harvinaisuus ihonhoitohyllyssä. Muistan, että tuolloin Avenella ja Vichylla ainakin oli jo omansa, joita molempia kokeilin, mutta en niistä sen kummemmin silloin innostunut. Molemmat tuotteet sisältävät lähinnä vain ja ainoastaan mineraalipitoista lähdevettä ja ovatkin kivoja virkistämään kasvoja kuumina päivinä. Luulen kuitenkin, että suurin syy miksi en niistä enempää kiinnostunut, oli se, että kaipasin niiltä näkyvämpiä ihonhoidollisia vaikutuksia. 

Aikaa on mennyt ja mistit ovat kokeneet melkoisen esiin tulemisen ja nykyään suurimmalla osalla on lähdevettäkin suurempia ihonhoidollisia vaikutuksia. Kasvosuihkeilla mm. voidaan suojata ihoa ilmansaasteilta, käyttää meikin kiinnitykseen, kosteussuihkeina, ravitsemaan ihoa, virkistämään... lista on lähes loputon. Mistit ovat myös loistavia saunan jälkeen rauhoittamaan ihoa.

Käytän kasvosuihkeita ympäri vuoden, talvella lähinnä kosteuttamaan ihoa päivän aikana, mutta kesällä usein myös virkistykseen. Ajattelin, kertoa teille viidestä tämän hetken suosikistani. Neljä on itselleni tämän vuoden uusia tuttavuuksia, mutta yhtä olen ehtinyt ostamaan pariin otteeseen jo uudestaankin.

*Elizabeth Arden oma, muut PR-näytteitä saatu blogin kautta.


ELIZABETH ARDEN 8 HOUR MIRACLE HYDRATING MIST 100ML N. 28€

Tämä taitaa olla jo kolmas pullollinen. Se kertokoon puolestaan, miten paljon tykkään tästä Elizabeth Ardenin mististä. Pullon koko on hyvä, se ei ole mikään jättipullo, mutta kuitenkin niin iso, ettei se kulu ihan hetkessä loppuun, vaikka sitä suihkuttelisi useamminkin. Muovipullo on näppärä laukussa. Suihke kosteuttaa, viilentää ja rauhoittaa ihoa. Tuoteessa on käytetty andioksidantteja ja vitamiineja sisältävää hedelmäyhdistettä, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa välittömästi. Hedelmäyhdiste sisältää mm. acaita, gojia, noni-hedelmää ja granaattiomenaa. Omenanlehtiuute rauhoittaa. Pullossa on todella miellyttävän hienojakoinen mist. Tuoksu on erittäin puhdas ja raikas, mutta kyllä tästä taustalla voi ehkä hivenen haistaa Eight Hour -sarjalle tyypillisen tuoksun, jos oikein sitä hakee. Sopii viisikosta parhaiten meikin päälle käytettäväksi. Vinkkaan vielä, että tuote on kanta-asiakastarjouksena Stockmannin verkkokaupassa tämän kuun ajan 20,90€. 

Kenelle?
Saunojalle ja meikkaajalle.


IS CLINICAL COPPER FIRMING MIST 75ML N. 39€*

Kerron teille pienen salaisuuden, vaikka tämän postauksen kaikki tuotteet ovat huippuja, niin tämä on kuitenkin suosikkini kaikista. Kerron teille miksi. Tuote sopii muuten erinomaisen hyvin seka- ja rasvoittuvalle sekä ikääntyvälle iholle. Syy miksi pidän tästä, on se, että tällä on tämän joukon näkyvimmät ihonhoidolliset vaikutukset. Minua jaksaa aina vain ihastuttaa tuotteet, joilla saa näkyviä tuloksia nopeastikin. Copper Firming Mist auttaa pitämään yllä ihon luonnollista tasapainoa kuparin ja kasvipohjaisen PCA:n avulla, joka säätelee talirauhasten toimintaa vähentäen talin määrää iholla. 

Kun otin tämän käyttöön, ihollani oli hieman epäpuhtauksia. Vuodenaikojen vaihtuminen on aina rankkaa aikaa. Käytin tätä kahdella tavalla. Usein suihkin vain suoraan pullosta, sillä tässä on hieno mist, mutta ei ihan yhtä hieno kuin Elizabeth Ardenissa. Illalla halusin tätä kasvoille kunnon annoksen ja tein niin, että suihkutin tuotetta ensin kämmenelle, josta taputtelin sen sormin ihoon ennen muita hoitotuotteita. Jo parilla käyttökerralla huomasin, että epäpuhtaudet alkoivat rauhoittumaan ja iho näytti tasaisemmalta ja tuntui tasapainoisemmalta. Tuotteessa ei ole oikeastaan mitään selvästi havaittavaa tuoksua.

Kenelle?
Näkyviä tuloksia haluavalle.


KORA ORGANICS ENERGIZING CITRUS MIST 100ML, N. 34€*

Jos hakee ihanalta tuoksuvaa virkistävää kasvosuihketta, tämä on ykkösvalinta. Varsinkin aamuisin, kun kulkee tukka pystyssä, tämä herättää mukavasti. Raikkaan sitruksinen tuoksu on virkistävä. Energizing Citrus Mist on mukavan hienojakoinen ja muovipulloa on helppo kuljettaa mukana. Kasvosuihke sisältää eteerisiä öljyjä mm. sitruunaruohoa ja mandariinia. Aloe vera rauhoittaa ihoa. Stockmannilla on tämän kuun ajan myös Kora Organicsin tuotteet kanta-asiakkaille alennukselle. Mistille jää alennuksen jälkeen hintaa 27,40€.

Kenelle?
Aamu-uniselle.


LOVELY DAY HYALURON + BLOOM GLOW BOOSTING TONER 50ML, N. 18,90€*

Lovely Dayn tuotteessa on paksuin ja hoitavin koostumus, tämä on tuote, jota itse en suihkuittaisi meikin päälle, en ainakaan kovin monesti päivässä, koska kyse ei ole varsinaisesta mististä vaan kasvovedestä. Tuote ei missään nimessä ole paksua, mutta jo pullossa voi havaita liikkumisesta, ettei se ole ihan "vettä". 

Hennon vaaleanpunaista suihketta tulee aika tiukka annos kerralla, joten mistiä kannattaa suihkauttaa käden mitan päästä, eikä paljoa lähempää, jos ei halua liian märkiä kasvoja. Mielestäni tämä on jopa enemmän hoitovesi kuin mist/kasvovesi, niin hoitava suihke on kyseessä. Syy miksi pidän tästä. Alkoholiton tuote sisältää aloe vera geeliä, joka rauhoittaa ihoa ja lieventää ihon ärsytystä. Kasviperäistä hyalyronihappoa on pakattu mistiin kahdessa eri molekyylikoossa, jolloin se ylläpitää tehokkaammin ihon kosteustasapainoa. Ruusuvesi ja hibiskuksen kukkauute tuo iholle kosteutta ja vitamiineja. Tuotteessa on hento kukkainen hieman ruusuinen tuoksu. Tämä on valintani, kun iho kaipaa kosteutta.

Kenelle?
Kosteutta kaipaavalle.


VERSO SKINCARE ANTI POLLUTION MIST 50ML, N. 49€*

Verso Skincaren Mist on tehty city-ihmiselle. Hienojakoinen kevyt suihke ehkäisee ilmansaasteiden aiheuttamaa ihon ennenaikaista vanhenemista. Suihke estää ilmansaasteissa olevien metallien ja kaasujen läpäisyn ihon pinnalle, antaa suojan ihon kuivumista ja ihoärsytystä vastaan. Ennen käyttöä pulloa on ravistettava, että kaksifaasinen tuote sekoittuu. Kasvosuihketta ohjeistetaan levittämään aamulla ennen meikkiä, mutta sitä voi suihkutella päivän mittaan myös meikin päälle. Ainakaan oma meikkini ei ottanut asiasta nokkiinsa. Iltaisin tämän ominaisuudet menevät tavallaan hukkaan, joten silloin suosittelen käytettäväksi jotain muuta tuotetta. Tuotteessa on hyvin mieto "versomainen" hivenen sitruksinen tuoksu. Painava, paksu lasipullo tuntuu ylelliseltä kädessä. Jos nyt olisi kaupunkiloma tiedossa, tämä olisi näistä matkakumppanini. 

Kenelle?
City-ihmiselle.

Käytättekö mistejä? Mikä on suosikkinne?

*Elizabeth Arden oma, muut PR-näytteitä saatu blogin kautta.






  1. Toi iS Clinical kuulostaa semmoiselta, että sopisi loistavasti mun iholle :)

    VastaaPoista
  2. KORA ORGANICS ENERGIZING CITRUS MIST kuulostaa tuotteelta, jota itse haluaisin käyttää.
    Ihanaa tiistaita Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ollut kovassa käytössä meikittöminä päivinä helteellä, aivan ihanan virkistävä!

      Poista
  3. Käytän ja rakastan ja lemppareita on Kora, Arden, joka on tosin jo loppu, Melvitan ruusu ja Smashboxin uutuus, mist avaa ihanasti aamun, raikastaa päivän ja päättää illan. <3

    Oli ihanaa nähdä ja jee pian uusiksi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arden on kyllä ihan paras varsinkin meikin päälle, se suihke on niin hieno. Korassa ainakin tässä keltaisessa on ehdottomasti ihanin tuoksu.

      Niin oli, torstaina uusiksi! :D <3

      Poista
  4. En ole mistien käyttäjä, vaikka jokunen löytyykin laatikota:) Pitää siis ryhdistäytyä ja tämä kiinnostava kertomuksesi auttaa ymmärätämään näitä taas enenmmän. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa ryhdistäytyä, näillä on kuitenkin todellisia ihonhoidollisia vaikutuksia tänä päivänä. Ei pelkkää lähdevettä. ;)

      Poista
  5. Ooooh tuo Lovely Day kuulostaa kivalle! Okei,on se söpön näkönenkin :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana, jos pitää kukkaisesta tuoksusta, todella kosteuttava!

      Poista
  6. Mä olen suihkeiden suurkuluttaja, joten moni tuote sai minut kiinnostumaan. Nyt kesällä käytän enemmän puhdistavia suihkeita, kuten Balm Balmin taikapähkinää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikapähkinä on ihana ainesosa, oma pintakuiva sekaihokin tykkää siitä tosi paljon, useat mun suosikkivoiteet sisältää sitä, joten jokin taika siinä on. :)

      Poista
  7. Tuo Lovely Dayn misti on aivan ihana. Mutta käytin sen kyllä ihan kasvovetenä, kun se on tosiaan niin hoitava että halusin imeyttää sen paremmin kasvoille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan ihanan kosteuttava, laitoinkin tohon, että se tosiaan on ennemminkin kasvovesi kuin mist. :) Kasvovetenä se ymmärtääkseni myydään. :D Mutta oon suihkinut sitä meikittöminä päivinä, koska kosteuttaa niin ihanasti.

      Poista
  8. Mulla mistit ovat jääneet enemmän ihan meikin kiinnittämiseen, sekä iltaisin ns. kasvoveden sijasta käytettäviksi :D Sanomattakin selvää, että näistä kiinnostuin eniten Lovely Daysta, mutta IsClinicalista :) Mä haen misteiltä selvästi ihonhoidollisia tuloksia, mutta esim. siihen meikin freesaamiseen riittää Avenenkin lähdevesi :D Toki saatan suihkia sitä myös silloin, jos kasvoja kuumottaa tms. Mutta jos vaan saisin ryhdistäydyttyä, niin tuo Versonkin suihke olisi kiinnostava, nimenomaan sellaisena ihoa saasteilta suojaavana tuotteena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo just pelkkään freesaamisen riittää lähdevesikin, itsellä talvella iho kaipaa myös kosteutta, joten silloin ehdottomasti myös freesaamiseen jotain joka hoitaa. :)

      Poista
  9. Mä oon nyt vasta alkanut käyttämään mistejä kasvoille ja voi vitsit, ne on helppoja! Joskus toisinaan laiskoina päivinä suihkuttelen kasvovoiteen tilalle kasvosuihketta, mutta yleensä käytän niitä lisä boostina kosteutuksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän ne on. En tosiaan vielä 10 vuotta sitten uskonut tekeväni tällaisellä tuotteella mitään, nyt olen aivan eri mieltä. :D

      Poista
  10. Nää oli kaikki mulle uusia tuttavuuksia, mitä ihmettelen kovasti kun kaikki mistit on suurta rakkautta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nykyään toi on just mahdollista ettei ole tuttuja, koska melkein jokaiselta brändiltä jolla ei ole vielä ollut, on tämän kevään aikana tullut mist. Olen tarkkaillut tilannetta. :D

      Poista
  11. Elisabeth ja "tuo sitruunainen" vaikuttaa ihanalta. Minulla on Mario Badescun rosejoku.. Mutta en oikein saa kiinni näiden käyttötarkoitusta. Talvisin suihkin, kun ihoa kiristi mutta apu oli varsin lyhyt. Ostin vähän eri kategorian "glow" suihkeen enkä lämpene sillekään. Ehkä ei ole mun juttu mikään suihke.. Vaikka himohamstraaja sisälläni kaiken haluaisikin:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään itse tietyntyyppisillä kiinnittää meikkiä, sitten tosiaan suihkin jos kasvoja kiristää, mutta usein tosiaan laitan ihonhoidon ensimmäisenä vaiheena puhdistuksen jälkeen. Mulla meni tosi kauan vuosia ennen kuin tajusin ja jäin koukkuun, joten ei hätää. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives