Esse Sensitive – herkän ja pintakuivan ihon pelastus (arvonta!)

Kaupallinen yhteistyö: Esse

Kaikkien näiden kolmenkymmenen vuoden aikana teini-ikäisestä tähän päivään, sen ajan kun olen ollut äärimmäisen kiinnostunut ihonhoidosta, on vastaani tullut vain muutamia ihonhoitosarjoja, jotka ovat mullistaneet matkan varrella käsitystäni kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta. Yksi näistä sarjoista on Esse. Se on brändi, josta voisin puhua täällä blogissakin vaikka joka päivä, koska se kuuluu joka päiväiseen ihonhoitooni. En enää edes osaa kuvitella tilannetta, ettei käytössäni olisi jotain Essen tuotetta. 

Tuotteisiin tutustuminen kannattaa aina aloittaa kääntymällä koulutetun Esse-kosmetologin puoleen, joka varmistaa juuri sinulle sopivat tuotteet ja niiden käytön. Vaikka tiedän keskimäärin enemmän ihonhoidosta, olisin itse alussa käyttänyt tuotteita väärin jos en olisi saanut kosmetologin konsultaatiota minulle sopivista tuotteista. Muutenkin juuri uuden vuodenajan kynnyksellä on aina paras hetki varata aika kasvohoitoon.


Essellä ihoa hoidettaessa tavoitteena on aina se, että ihoa hoidetaan yksilöllisesti sen tarpeen ja haasteen mukaan. Probioottisella ihonhoidolla onkin saatu erinomaisia tuloksia ja ratkaisuja aknen, atopian, rosacean sekä ikääntyvän ihon ongelmiin. Jos koet kärsiväsi jostain näistä ongelmista, kannattaa ennen Essen aloitusta ensin antaa Esse-kosmetologin kartoittaa ihosi kunto ja sen perusteella valita sinulle sopivat tuotteet. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että vaikka ihosi tuntuisi näin talven kynnyksellä pintakuivalta, se ei välttämättä ole sitä enää kesällä.

Esse pyysi minua kertomaan, miten olen saanut heidän tuotteillaan ratkaisun ihoni ongelmiin. Oma ihoni on herkkä ja usein myös pintakuiva, joka on varmasti yksi suurimmista ongelmista suomalaisten ihossa. Vuodenaikojen vaihtelut pistävät ihon melkoiselle rasitukselle. Pintakuivuuden kanssa olen taistellut lähes kymmenen vuoden ajan, mutta muutamana viime talvena olen saanut pidettyä homman hallinnassa paremmin kuin ennen. Herkkyyttä ihooni tuo se, että blogini vuoksi testailen paljon erilaisia ihonhoitotuotteita ja usein testijaksojen välissä Essen Sensitive-linjan tuotteet kuuriluontoisesti käytettynä ovat niitä, joilla saan ihoni rauhoitettua tarvittaessa nopeasti. Näen jo parissa viikossa eron ihossani. Toimii myös silloin, kun olen stressaantunut ja ihoni reagoi stressiin.


Miksi Esse sitten tehoaa niin hyvin iho-ongelmiin?

Terveessä ihossa on biljoonia mikrobeja. Nämä mikrobit työskentelevät omien solujesi kanssa, joiden avulla iho pysyy heleänä. Pitkään olemme pesseet ihomme jopa liian puhtaaksi, mutta vasta viime vuosina on alettu ymmärtämään, että elävät mikrobit ovat meille ja iholle hyväksi. Joten ei todellakaan ole pahitteeksi, jos ihonhoitoonsa lisää noita iholle hyödyllisiä mikrobeja. Esse auttaa, sillä tuotteet kylvävät ihoon hyödyllisiä mikrobeja, jotka mm. taistelevat ikääntymistä vastaan. Tämän lisäksi tuotteisiin on lisätty prebioottisia ravintoaineita, jotka suosivat mikrobien kasvua, jotka parantavat ihon omaa mikrobikantaa. Tuotteissa pH vaihtelee aina 4-5 välillä ja säilöntäaineet ovat mietoja. Tuotteet ovat ECOCERT-sertifioituja. Vaniljalta tuoksuvat Sensitive-linjan tuotteet sopivat myös vegaaneille. 


Tuotteet pintakuivalle ja herkälle iholle.

Kun ihoni on herkkä tai ärsyyntynyt, aivan ensimmäinen asia mitä teen, on se, että vaihdan puhdistajan mahdollisimman hellävaraiseen. Tosin Sensitive Cleanser on kuulunut ilmestymisestään asti osana päivittäistä ihonhoitorutiiniani. Aloe vera -pohjainen maitomainen hellävarainen puhdistaja pesee hyvin pois kevyen meikin. Jos meikki on paksumpi ja ensimmäisen pesukerran jälkeen tuntuu, että iho ei ole täysin puhdas, suoritan pesun uudestaan. Hieron puhdistajan aina kuivalle iholle. Se huuhtoutuu pois helposti lämpimällä vedellä ja jättää ihon pehmoiseksi. Hellävaraisuudesta kertoo se, että tämä on ainoa puhdistaja, jolla voin tehdä vesipesun kasvoille myös aamuisin, ilman että ihoani alkaa kiristelemään. Tuote jota suosittelen ihan kaikille, mutta varsinkin herkästä ja pintakuivasta ihosta kärsiville.

Sensitive Toner oli kaivattu lisä tuotesarjaan. Kasvovesi sisältää probioottisia uutteita, joiden avulla se suojaa ihoa. Aloe vera ja maitohappo kosteuttavat. Tuote on pakattu suihkepulloon, mutta itse suihkutan tuotteen aina ensin käsiin, josta painelen sen sormin ihoon. Esse-kuurin aikana tykkään käyttää kasvovettä oikeastaan vain iltaisin, vaikka se olisi erinomainen suoja iholle myös aamuisin laitettuna, mutta koen, ettei oma ihoni tarvitse sitä kahta kertaa päivässä. Tuotteita käyttäessä helposti huomaankin vanhan totuuden, less is more. Olen suorittanut kokeiluluontoisesti kasvovedellä myös yöksi korealaista 7 skin methodia eli kerrostanut kasvovettä seitsemän kerrosta kasvoille ja lisännyt päälle jomman kumman Essen Sensitive-linjan voiteista. Aamulla iho tuntuu aina mielettömän pehmeältä. 


Linjaan kuuluu kaksi voidetta, joista aloe vera -pohjainen Hydro Moisturiser tuntuu sopivan kokeilujen kautta parhaiten iholleni. Paksuhko täyteläinen kermainen voide poistaa pintakuivuuden ja  vähentää ärsytystä. Iho näyttää kimmoisammalta ja tuntuu kosteammalta. Hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta. Vaikka koostumus on paksuhkoa, voide sopii myös meikin alle, kunhan annostus on oikea. Pieni puolikkaan herneen kokoinen nokare riittää koko kasvoille. Ennen kuin sarjaan tuli silmänympärysvoide, käytin tätä huoletta myös silmänympärysiholle.

Aloe vera -pohjaan tehty Sensitive Eye Cream poikkeaa muista sarjan tuotteista, sillä se on täysin tuoksuton, eikä siinä ole tyypillistä Sensitive-sarjan vaniljaista tuoksua. Kevyen notkea, yllättävän ohuehko silmänympärysvoide kosteuttaa todella tehokkaasti, eikä jätä ihoa tahmeaksi. Eye Cream sisältää Esselle tyypillisesti myös prebiootteja ja probiootteja, jotka vähentävän herkän ihon ärsytystä. Tekee herkästi sy-ihosta kimmoisan ja pitää huolta kosteustasapainosta. Syksyn uutuustuotteessa itseäni ihastutti sen kevyt koostumus; voide onkin toiminut loistavasti meikin alla vaikuttamatta sen kestoon. 

Protect Oilista mielenkiintoisen tekee se, että pääraaka-aineena toimii harvemmin tuotteissa nähty ximeniaöljy, joka suojaa herkkää ihoa ja parantaa ihon mikroverenkiertoa. Vaniljan tuoksuisen öljyn koostumus on miellyttävän pehmeää, se imeytyy ihoon nopeasti ja jättää jälkeensä pehmeän pinnan, eikä tunnu lainkaan rasvaiselta. Iltaisin kuulostelen ihoani, jonka mukaan valitsen kulloinkin käytettävät tuotteet. Usein ollessani Sensitive-kuurilla suoritan puhdistuksen Sentive Cleanserillä, sen jälkeen Toner painellen ihoon, jonka jälkeen ihon tunnusta riippuen saatan laittaa iholle enää pelkän öljyn. Jos iho tuntuu kuivemmalta, käytän Protect Oilia ja Hydro Moisturiseria yhdessä. Essehän suosittaa, että jos ihosi on erittäin herkkä, voit aluksi käyttää vain kahta tuotetta: Cleanseria ja Protect Oilia. Myöhemmin rutiiniin voi sitten lisätä muutkin suosimani tuotteet sekä mahdollisesti sarjan seerumin.


Hoitoloissa on tällä hetkellä menossa joulukampanja: yli 160 euron Esse-ostoksesta saa kaupan päälle hellävaraisen Special Edition Body Cleanserin. (Tarjous koskee hoitolakohtaisesti tuotteita ja/tai Esse-tuotteita.) Tuotteita on rajoitettu erä. Hoitolat löydät täältä.

INSTAGRAM-ARVONTA

Sitten siihen lupaamaani arvontaan. Mene blogini Instagramiin tänne, seuraa tilejä @keywordlove1 ja @esseskincarefinland, tykkää kuvasta sekä kommentoi ihosi haaste (kuivuus, akne, rosacea...) Tagaa mukaan myös yksi ystäväsi. Palkintona vastanneiden kesken ihollesi sopiva Esse-tuote. Palkintoja arvotaan kolme kappaletta. Osallistumisaikaa on su 25.11.2018 asti. Voittajat arpoo random.org ja otan kaikkiin kolmeen voittajaan yhteyden yksityisviestitse Instagramissa vko:lla 48, joten seuraathan sinulle saapuvia viestejä tarkasti, että tavoitan sinut voiton osuessa kohdalle. 








  1. Joensuustakin löytyy ainakin parilta tutulta kosmetologilta Essen tuotteita hoitoloistaan, kunhan rahatilanne paranee (jos paranee :D) niin pitää ehdottomasti kasvohoitoon varailla aikaa :) Tämä sarja on todella kiehtova!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, tässä Riksussahan ei Esse-kosmetologia ole, joka on tosi harmi, mutta hyvinkäältä 7 minsan junamatkan päästä löytyy sitten useampia. :)

      Kun käyttää tosi paljon ihonhoitotuotteita, niin se, että joku tekee niin ison vaikutuksen, että käytät niitä päivittäin ja suorastaan kaipaat niitä, kun et voi testailujen takia niitä käyttää. Siihen pääsee nykyään enää harvat tuotteet. Esseä olen käyttänyt kohta jo kolme vuotta, se on aika pitkä aika. ^_^

      Poista
  2. Upea postaus ja kuvat. Olet niin moneen kertaan kehunut sarjaa, että todellakin luotan, että tekee ihmeitä iholle. Esse-kasvohoito olisi myös mielenkiintoinen kokemus. Tätä Sensitive-sarjaa oletkin suosittelut omalle iholleni ja uskon, että olisi ihan minun juttu kyllä. Tykkään hirmuisesti sarjan ruskeista pulloista, niissä on kivaa vanhanajan henkeä.

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. <3

      Jotenkin mitä tiedän sun ihoa, niin tää Sensitive-sarja sopisi sun iholle kaikista parhaiten Esseltä, lisäksi myös tuoksumaailmansa vuoksi, koska et yrttisistä tuoksuista niin välitä, niin tässä sarjassa on sitten tuoksupuolikin kohdillaan. :)

      Mukavaa päivää sinnekin!

      Poista
  3. Esse on jäänyt hintojensa takia mulla testaamatta, mutta tästä merkistä on tosi hyvä fiilis. Harmonisen kauniit pakkaukset miellyttävät silmää ja sisältökin on varmasti toimivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esseltä löytyy todella hyvin eri ihotyypeille tuotteita. Sensitive-sarja on sellainen, että melkein kaikki tuotteet sopii kaikille, toki jos on todella todella herkkä iho, ei voi tietää kuin kokeilujen kautta. :)

      Poista
  4. Tätä sarjaa olen kuullut kehuttavan muuallakin. Minulle on tärkeää, että ihovoiteet ja -öljyt imeytyvät nopeasti, eivätkä jätä ihoa tahmean tuntuiseksi.
    Mukavaa tiistaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Essen Sensitive-linjan öljy on varmasti yksi parhaimpi mitä olen koskaan kokeillut, jos ei paras. ^_^Voiteet ovat aika täyteläisiä ja riittoisia, joten annostelun kanssa voi tarvita harjoitusta, niitä tarvitsee paljon vähemmän kuin muita voiteita.

      Ihanaa tiistaita Outi. <3

      Poista
  5. Ihanat kuvat kerta kaikkiaan<3 Sä olet ihan pro-tasoa kuvaajana:)
    Mulla on jotenkin nurinkurinen olo Essestä. Olen kokeillut minikokoisia Essen tuotteita, ja niissä tökkii tuoksumaailma, mikä tietysti kertoo vaan omasta rajoittuneisuudesta;) Sensitive-sarjan tuotteet olisivat siinä mielessä järkevimpiä mulle, esim. sy-voide. Hyvät sy-voiteet onkin kurttumuorille todella tarpeeseen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari, kiva kuulla, että tykkäsit. Etkös sä tykännyt sinisestä, joten nää sinisäytteiset saattoi kolahtaa? ^_^

      Mä ymmärrän hyvin ton, et osassa voi tökkiä tuoksumaailma, mutta tosiaan tän Sensitive-linjan kaikki tuotteet sun nenä kyllä hyväksyisi. :D

      Poista
  6. Esse on sarjana mielenkiintoinen ja kohta aloittelenkin tähän tarkemmin tutustumista ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö kuinka kauan olen odottanut, että saisin kuulla sun fiilikset tästä sarjasta. ^_^

      Poista
  7. Esse on kyllä ehdottomasti yksi omistakin TOP5 luonnonkosmetiikan sarjoista :) Mun viimeisimmästä Esse-jaksosta on jo aikaa (2016), mutta aion kyllä palata sarjan pariin ihan kokonaisvaltaisesti taas jossain vaiheessa. Pari uutuutta odotteleekin kaapissa testaamistaan ja Sensitive-sarja mun täytyy kyllä myös testata johonkin väliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mitä onko tosta jo noin kauan?!? Ihan kuin olisi ollut eilen, kun noista puhuttiin. :D

      Poista
  8. Kuulostaa kyllä erittäin hyvältä! Kuiva, atooppinen ja herkkä ihoni varmasti pitäisi tästä. Ja kun katson tuotteiden inci listoja niin nämä todella näyttävät olevan next level kamaa �� Vartalovoide- ja öljy voisivat sopia myös lapseni atooppiselle iholle. Todella mielenkiintoinen sarja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, et tykkäisi ihan varmasti. Kannattaa muuten katsella black friday tarjouksia, saattaa saada edullisemmin. Voi hyvin aloittaa vaikka pelkällä putsarilla ja öljyllä. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives