TOP5 Parhaat luonnonkosmetiikan seerumit


Tällä hetkellä kaapissani on viisi luonnonkosmetiikan seerumia, joita ilman en voisi enää kuvitella olevani. Kaikilla on ihonhoidossani oma funktionsa ja käytän niitä vähän sen mukaan, mikä on käyttötarkoitus ja mitä ihoni kaipaa. 

Siksipä tästä postauksesta löytyykin varmasti tuote ihan jokaiselle ihotyypille, sillä vaikka itsellä onkin toisinaan pintakuiva normaali/sekaiho, niin sen vaatimukset ovat milloin millaiset päivästä riippuen. Siinä kun toisena päivänä kosteuttava seerumi on paras vaihtoehto, niin toisena päivänä se voi olla puhdistava ja kiiltoa hillitsevä. Tietenkin meikin alle on sitten omat suosikkituotteet.

*Tuotteista Antipodes ja Terre d'OC PR-näytteitä saatu blogin kautta, muut omia.


Antipodes Workship Skin Defence Antioxidant -seerumi* on käytössä silloin, jos ihossa on epäpuhtauksia. Ruskealla vesipohjaisella ohuella ja helposti imeytyvällä seerumilla on selvästi talia iholta imeviä vaikutuksia, joten itse en pysty tätä joka päivä käyttämään vaan tuote on käytössä silloin, kun iho kaipaa puhdistusta. Ruskean värin vuoksi aamulla levittäessä kannattaa olla tarkkana, ettei laita liikaa, koska se saattaa lähteä rullautumaan ja iho on täynnä ruskeita murusia. Syy miksi tykkään käyttää tätä iltaisin. Epäpuhtaudet parantuvat ja rauhoittuvat silmin nähden yön aikana. Seerumin tuoksu on mukavan marjaisa, hivenen kirpeähkö. Vaikuttavina aineina käytetty mm. kiiviä ja Vinanza-viininrypäleuutetta.

INCI: rubus idaeus (raspberry) water (Certified organic raspberry water), vitis viniferia (grapeseed) extract + actinesis chenensis (kiwifruit) skins + ribes nigrum (blackcurrant) seed extract + rubus ursinus x idaeus ( boysenberry) extract, (Vinanza Oxifend Plus, grapeseed, kiwi fruit skin, blackcurrant seed, boysenberry extract), actinesis chenensis (kiwifruit) skins (Vinanza Kiwi), vitis viniferia (grapeseed) extract (vinanza grape), gluconolactone, sodium benzoate (Geogard 221), Fragrances of boysenberries: natco certified Guar gum (Guar gum- certified organic), Xantham gum, Euterpe oleracea (fruit) oil (Acai berry), Plantacare 810UP, Tocopherol (Vitamin E)

Esse Probiotic -seerumin puoleen käännyn kuuriluontoisesti, sillä se on tarkoitettu ihon erikoistilojen hoitoon. Seerumista olen saanut apua niin ihon kuivuuteen, herkkyyteen kuin epäpuhtauksiinkin. Tuote on käytössä aina silloin, kun ihoni kenkkuilee. Poikkeuksellisen seerumista tekee se, että se sisältää yli miljardi elävää probioottia millilitraa kohti. Seerumi on vedetön ja öljypohjainen, elävät probiootit ovat kapseloituina ja ne aktivoituvat päästessään kosketuksiin ihon kanssa. Tuoksu on koukuttavan makea jopa toffeemainen. Käytän seerumia öisin yhdessä Essen Omega-voiteiden kanssa.

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Hydrogenated Vegetable Oil, Isoamyl Laurate, Sclero- carya Birrea ( Marula) Seed Oil, Lactobacillus, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sun ower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Vanillin, Gamma Decalactone

Lovely Day Hyaluron + Bloom Tropical Hydration Nectar on nimensä mukaisesti ihon nektaria. Täyteläisen tuntuinen mutta silti super helposti imeytyvä kevyt seerumi kosteuttaa ihoa tehokkaasti, tehden siitä hetkessä joustavan ja pehmeän. Tuote on monikäyttöinen, sillä se toimii niin meikin alla kuin iltaisinkin. Tuoksu on todella mieto, melkein voisi sanoa tuoksuttomaksi. Seerumi sisältää mm. kukkaisvettä, babassuöljyä, hibiscuksen kukkauutetta, hyaluronihappoa ja niasiinia. Ainoa huono puoli on se, että seerumi ei ole kovin riittoisaa. Tämä on jo toinen pullollinen joka minulla on käytössä kesästä lähtien, enkä edes käytä tuotetta joka päivä.

INCI: Matricaria Chamomilla Flower Water, Aloe Barbadenis Fruit Juice, Glycerin, Coco Caprylate, Lactobacillus Ferment, Niacinamide, Sodium PCA, Opuntia Ficus-Indica Seed Oil, Hibiscus Sabdariffa Flower, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Hydroxyethylcellulose, Sclerotium Gum, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Sodium Benzoate*, Potassium Sorbate*, Citric Acid*

Terre d'Oc Sérum Eternal Oriental Fig* on ehdottomasti lempiseerumini meikin alle. Kaktusviikunaseerumi on ihonhoidon todellinen tuhkimotippa. Kaktusviinkunaöljy tunnetaan anti-age-vaikutteistaan, hellii myös kuivaa ihoa. Aloe vera -pohjainen tuote sisältää lisäksi hyaluronihappoa, joka sitoo ihoon kosteutta. Pehmentää ja silottaa pintakuivan ihon välittömästi. Koostumus on todella ohutta ja nopeasti imeytyvää, joten se sopii myös rasvoittuvalle iholle. Kaiken kruunaa ihastuttavan ylellinen sopivan mieto tuoksu.

INCI: ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE*(1), AQUA (WATER), CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE**, GLYCERINCOCO-CAPRYLATE/CAPRATE, OCTYLDODECYL PCADICAPRYLYL CARBONATE, C12-16 ALCOHOLSOPUNTIA FICUS-INDICA (PRICKLY PEARSEED OIL*(1), PARFUM (FRAGRANCE), SODIUM HYALURONATESALIX NIGRA (WILLOWBARKEXTRACTCITRUS AURANTIUM AMARA (BITTER ORANGEFLOWER EXTRACTHELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWERSEED OILLEVULINIC ACIDHYDROGENATED LECITHINPALMITIC ACIDSODIUM ANISATESODIUM LEVULINATESODIUM PHYTATEXANTHAN GUMTOCOPHEROL, CI 77019 (MICA), CI 77491 (IRON OXIDE)

Novexpert Sérum Booster with hyaluronic acid on ihoa erittäin tehokkaasti kosteuttava, mutta silti kevyt seerumi. Pipettipulloon on pakattu jopa 480 mg hyaluronihappoa. Silottaa ihoa. Usein näin kosteuttavissa tuotteissa ihotuntuma on hivenen tahmea, niin tässäkin. Joten jos laitat ohutta läpinäkyvää seerumia meikin alle, kannattaa annostuksen kanssa olla tarkkana, ettei ihon pinta tunnu jopa liian lähmäiseltä. Oikealla annostelulla tuote imeytyy ihoon nopeasti ja jättää ainoastaan aavistuksen nihkeän pinnan, jonka päälle meikki on hyvä levittää. Seerumiin on lisätty tuoksua, mutta omaan nenääni se on lähes tuoksuttoman tuoksuinen. Henkilökohtaisesti tykkään käyttää seerumia iltaisin voiteen alla. Aamulla iho on todella pehmeä. Illalla jos ihossa on ollut kiristävyyttä, se on kadonnut yön aikana.

INCI: Aqua (Water), Glycerin, Propanediol, Sodium PCA, Sodium Lactate, Sodium Hyaluronate, Parfum (Fragrance), Arginine, Lactobacillus Ferment, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Phytic Acid, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Galactaric Acid, PCA Ethyl Cocoyl Arginate.


Mikä on teidän lempiseerumi?

*Antipodes ja Terre d'Oc PR-näytteitä saatu blogin kautta, muut omia.





  1. Mä olen koukussa kaikkin käyttämiini the Ordinaryn seerumeihin/tehotuotteisiin, etten osaa niistä valita lempparia, mutta tykkäsin kovasti Novexpertin öljyseerumista, jossa on ihana munkkipullan tuoksu;) Myös Evolvelle on tosi hyvä hyaluronihappaoseerumi.
    Tuo Terre d'Ocin kaktusviikunaseerumi kuulostaa jotensakin houkuttelevalta<3 Siinä vaikuttaa olevan kaikki mun lemppariominaisuudet<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Evolven hyaluronihapposeerumi on kyllä tosi kiva. ^_^Siis toi kaktusviikunseerumi on niin parhautta meikin alla. <3

      Poista
  2. Näistä mikään ei ollut tuttu, mutta erityisesti noi kosteutta tuovat seerumit alkoivat kiinnostaa :) Mun yksi ikisuosikkini on Mádaran SOS-sarjan seerumi. Pari pulloa oon käyttänyt ja kolmas on tällä hetkellä tulossa mulle, kun BF:n aikaan sen taas tilasin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SOS on kyllä kans hyvä. Varmasti pääsisi mun TOP10, jos tekisin. Ihan vitoseen ei tällä hetkellä yllä. ^_^

      Poista
  3. Mullakin on tuo Novexpert, ja kirjaimellisesti tahmean alun (annostelin AIVAN liikaa) jälkeen pidän todella paljon! Juurikin iltaisin käytettynä ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis sillä saa todella helposti tahmean alun, less is more sen kanssa. :D

      Poista
  4. Mun tänhetkinen suosikki taitaa olla Patykalta, mutta näistä Lovely Dayn seerumi on huippu. Etenkin talvella se oli ihan ässä kuivalle iholle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Patykan seerumi on kyllä kans ihana, pääsis TOP 10 heittämällä. :)

      Poista
  5. Oma suosikkini on V10+ vitamiini seerumi. Tuota Essen seerumia tai muita tuotteita olet tainut aiemminkin kehua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Essen seerumia ei voi vaan kehua tarpeeksi, se on ollut mun luottotuote jo kohta kolme vuotta. <3

      Poista
  6. Täytyy ehdottomasti pitää tuo Terren seerumi mielessä ^_^ Luulen, että tykkäisin siitä kovastikin. Tykkään tällä hetkellä Madaran SOS-seerumista ja siitä Centifolian AHA-happoja sisältävästä seerumista ^_^ Novexpertin seerumista on ihania muistoja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäät sä ja veikkaan, että sun ihokin tykkää. ^_^

      Poista
  7. En tajua miten minulla on vieläkin kokeilematta tuo Terren seerumi... Jospa saisin sen ruksattua tämän talven aikana :D Tuo Novexpert menee minunkin TOP vitoseen aivan heittämällä, ehdottomasti paras ha-seerumi, joka minulle on tullut vastaan! Tuo Antipodes on minulle uusi tuttavuus, kuulostaa ehdottomasti perehtymisen arvoiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella hyvä, niin loistava meikin alla. <3 Joo no Novexpert on ihan omaa luokkaansa, varsinkin näin talvella kun iho huutaa välillä kuivuutta.

      Poista
  8. Mun suosikkiseerumi on tähän mennessä ollut Laveran Hydro Effect -seerumi, se vaan tuo kivasti kosteutta iholle. Mulla on tuo Novexpert odottelemassa testausta, varmaan itseasiassa tartun siihen seuraavaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lavera on kyllä tosi hyvä kans, ei ihan yllä mun top5, mut ei jää kauas. ^_^

      Poista
  9. Joskus varmaan kommentoinutkin, että tuo Antipodesin seerumi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Paljon on tullut vastaan hyviä seerumeita, mutta ei vielä yhtäkään semmoista, joka olisi ihan täysin must omassa ihonhoitorutiinissa. :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives