Riittämättömyyden tunne


Riittämättömyyden tunne...

Se ei ole vaivannutkaan minua enää vuosikausiin, mutta muutaman viimeisen kuukauden aikana tämä kuluttava tunne on silloin tällöin vallannut mieleni. Tunne ei sinänsä ole ongelma, koska osaan käsitellä sitä, mutta silti se toisinaan tuntuu turhauttavalta. 

Oma riittämättömyyden tunteeni liittyy bloggaamiseen. Viime kuukausien aikana olen huomannut blogimaailmassa entistä suurempana kehityksen, että bloggaajan pitäisi olla jollakin tavalla erikoinen, tehdä jotain todella raflaavaa ollakseen kiinnostava. Enää ei riitä, että kirjoittelet innostuneesti minun päiväni -postauksia vaan sinun pitää olla jollakin tapaa "erikoinen" kerätäksesi lukijoita. 

Osin tämän vuoksi olen alkanut kokemaan itseni hyvinkin tylsänä ihmisenä, kun lukulistallani vilahtelee entistä raflaampia otsikoita. Eikä siinä mitään, tylsä on hyvä, tämä on oikeastaan olotila mitä olen tavoitellut vuosia, mutta blogimaailmassa se ei kanna. Tylsyys ei lukijoita kiinnosta.

Toki minullakin olisi monestakin asiasta paljon sanottavaa varsinkin yhteiskunnallisesti, mutta niiden paikka ei minusta ole täällä vaan Twitter toimii enemmän alustana sille puolelle. Voisin kirjoittaa epäsuosituista mielipiteistäni, mutta ketä oikeasti kiinnostaa esim. se, että pidän kaikenlaisia self help -kirjoja naurettavina, sillä vaikka minusta ne ovat naurettavia, mutta jos niistä jollakin on hyötyä niin mikäs minä olen sanomaan. Tai sitä miten olen naureskellut vuosia KonMarille, että eikö nyt ihmiset kertakaikkiaan älynneet luopua turhasta roinastaan ennen tuota opusta? 


Tylsäksi minut tekee myös se, etten pohdi päivittäin mitään maata mullistavia juttuja, mistä saisin blogiini aihetta. Elämässänikään ei oikein tapahdu mitään: syön, juon, nukun, teen töitä, testailen koko ajan uusia tuotteita taustalla blogia varten, joista lopulta vain hyvin pieni osa päätyy tänne asti.  Suunnittelen uusia blogijuttuja ja kuvaan tulevia varten. Vietän aikaa tietenkin mieheni kanssa. Tylsyyden huipentumasta taitaa kertoa se, että katselemme mieheni kanssa Metsoloita varmaan neljättä kertaa läpi, vaikka molemmat muistavat jo vuorosanatkin ulkoa. Silti se on edelleen parasta yhteistä aikaa. Ai niin ja ehdinhän minä katsella Netflixistä kohutun The Haunting Of Hill Housen, joka oli kyllä ihan hyvä, pari kohtaa säpsäytti kunnolla. Tosin sen jälkeen kun aloin katselemaan paljon tosielämän rikosdokkareita niin nämä keksityt kauhujutut eivät ole enää hätkäyttäneet entisenlaisesti. 

Vaikka itse olen pääsääntöisesti tehnyt blogiani vuosia harrastepohjalta, niin toki aina lukijamäärien noustessa olen itsekin miettinyt, että ehkä tästä kohta kahdeksan vuoden rupeamasta voisi itselleen silloin tällöin nykyistä useammin myös muutaman roposen ansaita. Sitten kun itse olen umpirehellinen ihminen, niin tuntuu pahalta, että myös blogimaailman kaupallisuuden kasvaessa on joukkoon alkanut ilmestymään huijareita. Itsekin olen törmännyt moniin, valitettavasti. Huijareiden eteenpäin porskuttamista edesauttaa se, että edelleen harva firma ymmärtää kysellä bloggaajilta Analytics-lukuja tai katsoa sieltä Instagramista millaisista seuraajista se isolta vaikuttava luku koostuu. Esim. bloggaajien omaan sanaan lukijoiden määrästä ilman Analytics-todisteita luotetaan liikaa, tätäkin moni käyttää hyödykseen. Oi mutsi mutsin Elsa kirjoittikin juuri postauksen näistä Instagram-huijareista, jotka ostavat seuraajansa. Aihe josta ei vaan voi puhua liikaa. Tietenkin sitten tällaiselle rehelliselle ihmiselle tästäkin tulee riittämättömyyden tunne, pyöriä ympyröissä, joissa huomaa, että myös huijaamalla voi saavuttaa itselleen statuksen ja aseman. Rehellisyyttä ei välttämättä palkitakaan. Tästäkin voisin sanoa muutaman esimerkin myös yhteiskunnallisesti, mutta pidän mölyt mahassani. 


Kaiken tämän tylsyyden keskellä nautin edelleen suunnattomasti isoimmasta intohimostani eli kosmetiikasta. En muista koska minulla olisi ollut näin monta postausaihetta valmiina blogini luonnoksissa kuin tällä hetkellä. Tiedän, että monet tykkäävät lukea blogistani juuri niitä muita kuin kosmetiikkaa koskevia aiheita ja lupaan kyllä palata niihin, jos tämä tylsyys jossain vaiheessa loppuu.  Mutta tällä hetkellä ajattelen niin, että tylsyydellä on turhaan tässä maailmassa negatiivinen kaiku, sillä joskus se tylsyys saattaakin olla onnellisen elämän salaisuus. Mitä jos tylsä ihminen onkin onnellinen?

Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille! 1. Täällä toinen tylsä :) mutta edelleen harrastuspohjalta kirjoittelen enkä jaksa kilpailla veren maku suussa lukijoista ja kävijämääristä :) mä tykkään sun blogista just tälläisenä, kosmejuttuja luen ehkäpä mieluiten. Sä kyllä riität ja oikein hyvin riitätkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama en itsekään kilpaile, mutta turhauttaa se silti että osa on keksinyt huijaamisen kautta saavuttaa oman statuksensa. 😑

   Kiva kuulla, että tykkäät kosmejutuista, koska niitä on tulossa loppuvuonna varmasti paljon. 😁

   Poista
 2. Huipputeksti ja luin ahmien ja samaistuen kaiken. Hyvin samoja fiiliksiä viime aikoina ja samoista syistäkin. Tylsä, jos se tylsyyttä edes onkaan, voi todellakin olla hyvin onnellinen. Omassa elämässä on ollut niin paljon draamaa, että kun on tasaista, ai että nautin ja tasaisuus on suorastaan tavoiteltavaa täällä.

  Huijareista, välillä mietin ymmärtävätkö nämä huijarit edes mitä tekevät. Miten he myyvät yrityksille tyhjää, ostetuilla insta seuraajilla ja myös totaalisesti liitoitelluilla blogin lukijamäärillä. Luulevatko he ettei muut tajua ja huomaa? Sitten he syövät töitä niiltä, jotka aidosti ovat saavuttaneet kovalla työllään tietyt lukemat ja tavoittavat aidon yleisön. Tämähän on ihan petoksellista toimintaa, joka aiheuttaa kyllä toivottomuutta.

  Oot paras, muista se. <3

  Ihanaa päivää Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petokseen vastaavaa toimintahan se on. Se juuri tekee asiasta niin älyttömän, että tuo on mahdollista.

   Mutta hei sulle sentään sattuu ja tapahtuu, vaikka kuppikakku portaissa tai vessapaperit perässä. 😂😁 Mä olen siltäkin osin tylsä, mulle ei vaan tapahdu mitään. 😅

   Todellakin tasaisuus on tavoiteltava tila eikä siinä ole mitään negatiivista, varsinkin jos elämä on ollut ylä- ja alamäkeä. Se on suoranainen autuus kaiken jälkeen. ❤️

   Aurinkoista sunnuntaita Tiia. 💖

   Poista
  2. Olin jo unohtanut ton kuppikakun, en kestä. :D

   Poista
 3. Mä olen oikein mielelläni tylsä;) Mutta ymmärrän toki, jos päämääränä on esim. päästä enemmän esille bloggaajana, niin kovin tylsä tyyppi ei siinä touhussa näemmä pärjää. Itse tykkään olla taka-alalla, eikä muutenkaan ole suurempia ambitioita uran tms. suhteen ollut juuri koskaan, jote non ihan hauska olla omissa oloissaan, kuhan muuten pärjää. Eniten olenkin elämän varrella kaivannut sitä, että "saisin olla rauhassa";) Kurjaa kuitenkin kaikenlainen huijaaminen, epärehellisyys ja pyrkyryys tapahtuipa se sitten millä elämänalueella tahansa. Mutta uskon siihen, että paha saa palkkansa lopulta - uskon siinä suhteessa karmaan. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää!

  Mukavaa sunnuntaita Jonna<3 Hieno ja pohdittu kirjoitus jälleen kerran<3 Huippublogi muutenkin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tapauksessahan todellakin toivon, että nuo vanhat suomalaiset sananlaskut pitää paikkansa. 👍😁

   Ihanaa sunnuntaita Sari. ❤️

   Poista
 4. Samaistun niin hyvin tuohon riittämättömyyden tunteeseen bloggaaja! Sometyössä kehittyminen ja seuraajamäärän kasvattaminen on hidasta, kuten mainitsitkin, ja itse bloggaajalle/vaikuttajalle toisinaan todella lannistavaa. Vaikka tätä tekeekin omasta intohimosta ja on onnellinen siitä ihanasta nykyisestä lukijakunnasta, turhauttaa toisinaan, kun tuntuu ettei ketään kiinnosta oma blogi, vaikka oikeasti kiinnostaa kymmeniä tuhansia ihmisiä kuukaudessa.

  -Mikaela
  www.inhimillinenturhamaisuus.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lannistavuutta vielä lisää se, että ulkoiset tahot vielä vaikeuttaa näkyvyyttä. Kuten Instan ja Facebookin algorytmit, nyt Googlekin on alkanut rajoittamaan näkyvyyttä jne. Joten aika ei edes oma työ riitä. Uusia seuraajia on todella vaikea saada, mutta mikä parasta onneksi ne pitkään seuranneet pysyy mukana, joka tekee sitten tästä kirjoittamisesta edelleen antoisaa. 🙂

   Poista
 5. Voi Jonna! Älä anna sille riittämättömyyden tunteelle valtaa. Mie niin tiedän mistä puhut, kun mulla siis koko alkuvuosi meni ihan harakoille.
  Oon myös tosi paljon pohtinut noita ostettuja seuraajia ja muutenkin sitä, miten se aitous tuntuu katoavan blogimaailmasta. Kaiken pitäisi olla niin täydellistä, mutta kun ei mikään oikeasti ole täydellistä.
  Koen myös itse olevani tosi tavallinen ja tylsä tyyppi, mut se on vaan osa minua. Ja kyllä, olen myös onnellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo täydellisyyden tavoittelu. Toisaalta ihmiset haluaa aitoutta, mut toisaalta haetaan sitä kiillotettua pintaa oman arjen vastapainoksi. Vaikea combo. 😑

   Poista
 6. Suurin syy, miksi seuraan blogiasi on se, että keskityt juuri näihin kosmetiikkajuttuihin. Kirjoitat mielenkiintoisesti ja asiantuntevasti, sekä otat laajasti esille tuotteita, joista saan puolueetonta tietoa. Tykkään blogistasi siksi, että siellä ei ole mitään turhaa hypetystä omasta elämäntyylistä/ matkoista, hienoista lomakuvsta, harrastuksista, poseerauskuvista yms, Blogistasi heijastuu rehellinen, raikas tyyli tuotteiden esittelyyn sekä joskus pieniä pilkahduksia ja tuokiokuvia omasta elämästäsi. Tuotteiden esittelyt ja etenkin uutuudet kiinnostavat paljon ja asiaan perehtyminen kuultaa jutuistasi läpi. Tyylisi kirjoittaa asioista tekee sinusta jotenkin tutun tuntuisen ja luottamuksen arvoisen, mikä on mielestäni tärkeää, ja yksi syy siihen, että lukijat pysyvät uskollisina.
  Kiitos, että pysyt uskollisena tyylillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta Päivi. ❤️

   Toit esille hyviä pointteja, osin niitä missä itsekin ajattelen olevani hyvä. Silti tulee riittämättömyyden tunne, kun tuntuu että sekään riitä. Kuitenkin selvää on se, että kaikkia ei pysty miellyttämään.

   Käytän todella paljon aikaa tuotteiden testaamiseen, joten oli kiva kuulla, että se myös näkyy. Se kun on sitä taustatyötä mitä harvemmin kukaan tulee ajatelleeksi, mitä varsinkin kosmetiikasta bloggaaminen pitää sisällään.

   Kiitos Päivi!

   Poista
 7. Niina/Oh so many reasons4. marraskuuta 2018 klo 11.38

  Hyvä teksti :) Itse olen miettinyt välillä, että jaksaako ihmisiä kiinnostaa enää pelkästä kosmetiikasta jauhaminen, kun blogeja on satoja ja ja satoja ja maailma vilisee kosmetiikkaa.

  Itse en halua myöskään kirjoitella epäsuosittuja mielipiteitä tai ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, blogi on kosmetiikkaa varten ja siinä pysyköön :)
  Itselle se on normityön vastapainoa, kun saa olla luova, uppoutua kosmetiikan maailmaan ja hääräillä valokuvien kanssa ihan itse omalla tahdilla. Pysyköön tylsänä, mutta toisaalta olen viime aikoina ajatellut ylpeydellä, että se on täysin oma juttu ja olen luonut tyhjästä edes jotain tuollaista ja saavuttanut jotain. :) En oikeastaan edes pyrkimällä pyri ”isommaksi” tai ”suositummaksi”, koska se tietää lisätyötä ja aikaa enemmän blogille ja tällä hetkellä rahkeet ei riitä siihen. :/


  Riittämättömyyden tunteen sijaan voisit ajatella hyvällä omallatunnolla, että sitkeällä työllä ja rehellisyydellä luonut ilman kikkaskonsteja noinkin hienon blogin ja saavuttanut uskollisen lukijakunnan ja olla ylpeä siitä. :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo pelkästä kosmetiikasta jauhaminen, koska sehän on tosi kaupallista, vaikka tuskin kukaan kosmebloggaaja sitä sellaiseksi itse mieltää. Koska jokainen lopulta päättää itse ostaako mitään. Koen itse enemmänkin kosmesta bloggaaminen tiedon jakamisena tuotteista, joita olen testannut. Tätä tietoa jokainen mahdollisesti tuotteen ostamista harkitseva voi sitten käyttää hyväksi ostopäätöstä tehdessään.

   Olen itse tyytyväinen tällaisena keskikoon blogina, mutta se on silti pysäyttävää huomata, että tästä isommaksi päästäkseen pitäisi olla jotenkin erikoinen ja täydellisempi. Kun alussa uusia lukijoita sai vain postaamalla tasaisesti, enää se ei riitä.

   Poista
 8. Todella hyvä postaus! Tosiaan nykyään tuntuu, että pitäisi koko ajan olla keksimässä blogin ja postausten suhteen jotain uutta ja ihmeellistä, jotta lukijoiden mielenkiinto pysyisi yllä ja kävijämäärät saisi nousuun. Mutta kun ei vaan keksi. Eikä oikeestaan edes välttämättä kiinnosta keksiä.

  Seuraajien ostaminen saa mut näkemään punaista. Varsinkin siinä kohtaa, jos sillä aletaan takoa rahaa ja huijataan itselleen niitä yhteistyökumppaneita ja mahdollisia kaupallisia yhteistöitä. Se on sääli, etteivät yritykset ota tarkemmin selvää blogin/IG-tilin todellisista taustoista ja harvapa tosiaan kävijämääriä kysyessään vaatii mitään kuvankaappauksia. Kyllä siihen bloggaajan sanaan luotetaan, vaikkei kaikkien kohdalla todellakaan pitäisi. Siinä vaiheessa, kun raha alkaa liikkua yrityksen ja bloggaajan/vaikuttajan välillä niin kaiken pitäisi todellakin perustua rehellisyyteen ja yrityksellä tulisi ehdottomasti olla totuudenmukaiset tiedot kävijämääristä sun muista. Huijaaminen ei ole oikein millään elämän osa-alueella, ei myöskään blogi- tai somemaailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "olla keksimässä blogin ja postausten suhteen jotain uutta ja ihmeellistä, jotta lukijoiden mielenkiinto pysyisi yllä ja kävijämäärät saisi nousuun. Mutta kun ei vaan keksi. Eikä oikeestaan edes välttämättä kiinnosta keksiä."

   Tää on niin loistavasti sanottu, itsellä sama tunne ollut jo pitkään.

   Tuo huijaaminen on todella ikävä lieveilmiö jonka saisi kyllä kitkettyä pois ä, kunhan vastapuoli olisi tarkempi. Toivotaan että jatkossa tietoisuus lisääntyy ja huijareista päästään eroon
   👍

   Poista
 9. Kuten aiemmin tuossa sanottiin, minua kiinnostaa blogisi koska keskityt kosmetiikkaan. Seuraan tosi vähän lifestyle blogeja, yksinkertaisesti ventovieraiden elämä ei hirveästi kiinnosta. :) Kun tiedän että kirjoittaja on asialleen omistautunut, saan rehellisiä arvosteluita ja mielipiteitä kiinnostavista tuotteista.

  Mutta tunnen kyllä tuon riittämättömyyden tunteen ja turhautuneisuuden, sillä fakta on että blogimaailmassa ilmeisesti henkilö myy enemmän kuin pelkkä sisältö. Täytyy olla erikoinen erottuakseen, ja itse en ole kamalasti innostunut jakamaan elämääni kauneuden ulkopuolelta. Samoin en ole laiha tai erityisen kaunis, joten poseeraa sitä nyt 12345 selfiessä saadaksesi likejä. Eniten turhauttaa IG algoritmi ja miten kuvat, joihin olet laittanut paljon energiaa ja itse pidät, performoi huonosti. Nykyään on kamalasti accoja jotka ottaa semi-identtisiä kuvia, mutta liket ovat silti korkeat. Välillä mietin accountini poistamista ja puhdasta pöytää.. huokaus.

  Ihana Jonna kun pysyt tyylillesi uskollisena ja avoimena! x

  xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo että nykyään henkilö myy enemmän kuin sisältö. Muistan kun aloitin blogien lukemisen ja itsekin kirjoittamisen oli asia vielä toisin päin.

   Instagram on todella turhauttava. Ennen omat kuvat sai 100 tykkäystä ylikin, nykyään hyvä jos 50-70 tulee täyteen vaikka seuraajia on enemmän. Koska blogi on edelleen itselle enemmän harrastus, ens halua periaatteesta maksaa lisänäkyvyydestä siellä.

   Kiitos Laura kauniista sanoistasi. ❤️ xx

   Poista
 10. Hyvä, että aiheesta aletaan puhumaan. Ostetut seuraajat ovat hyvin pepusta ja en tiedä, että koitetaanko sillä pönkittää vain omaa itsetuntoaan. Aihe, josta täytyy puhua enemmän ja aihe, josta pr-toimistojen ja yritysten pitää alkaa tietämään vielä enemmän. Jaan tämän postauksen myöhemmin myös omissa kanavissani syystä, että haluan, että tämä aihe vaan pitää saada esiin. Täditkin ottavat aiheen esiin myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja tätä huijaamistahan on myös sellaista, että valehdellaan blogin kävijämäärät. Monet yritykset, etenkin pienet yritykset luottavat suoraan kerrottuun, eivätkä osaa kysellä esim. Google Analytics raporttia. Tyhjälle yleisölle menee näissäkin tapauksissa jutut. Todella tylsää ja mietin miten tälläiset ihmiset elävät itsensä kanssa...

   Poista
  2. Maiju jaa ihmeessä. Todella tästä pitää puhua, sillä tuntuu että huijaaminen on vain yleistymässä tai sitten on vain sattumaa, että olen törmännyt siihen enenemissä määrin. Olen itse hämmentynyt siitä, miten paljon tällä alalla luotetaan pelkkään sanaan vaikka kyse olisi rahallisesta bisneksestä, jolloin pitäisi aina tarkistaa bloggaajan tiedot paremmin.

   Poista
 11. Kun tietää paljonko harrastajabloggaajat käyttävät aikaa harrastukseensa, niin voin vain huokaista helpostuksesta verrattuna ammattilaisten työmäärään. Se voi varmasti joillain johtaa pieneen vilppiin ja klikkiotsikoihin, koska kilpailu on kovaa. Ihailenkin kovasti bloggaajia, kuten Pupulandiaa, jotka menestyvät laadukkaalla sisällöllä. Itse olen mieluusti tylsä perusbloggaaja, joka kirjoittaa kosmetiikasta ilman draaman ja suuremman näkyvyyden kaipaamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa kyse edes pienestä vilpistä ä, mutta tapaukset joihin itse olen törmännyt ovat jopa törkeitä. Yleensä tätä huijausta käytetään kun harrastuksesta halutaan tehdä ammatti, koska nykyään siihen siirtyminen on vaikeampaa kuin vielä muutama vuosi sitten. 😑

   Pupulandia nyt onkin ihan omaa luokkaansa. 👍

   Poista
 12. Kiitos tästä postauksesta! Ihan samaa tunnetta itsekin välillä poden blogiin liittyen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Henna. Luulen et aika moni meistä pidempään bloganneista miettii nykyään aika paljon tätä samaa. 🙂

   Poista
 13. Minä lukijana arvostan luotettavuutta ja kyllä, tavallisuutta. Olenhan itsekin juuri sellainen. En kaipaa jatkuvasti uutta, ihmeellistä tai shokeeraavaa. Rehelliset kosmetiikka-arviot, karkit ja sarjat kiinnostavat :) En todellakaan katsoisi myöskään pahalla, jos aloittaisit yhteistyöpostaukset yritysten/merkkien kanssa, joista saisit hieman rahaa. "Mainostathan" tiettyjä merkkejä jo nyt todella kiitettävästi. Minä ainakin luottaisin siihen, että valitsisit yhteistyökumppanit arvojesi mukaisesti. Jonna, olet todella hyvä bloggaaja - jatka vain rohkeasti valitsemallasi tiellä! t HennaA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karkeista tulee täällä aina olemaan juttua, olen jopa miettinyt välillä aiheesta jos en viikottaista niin pari kertaa kk tulevaa postausta. 😁 Asia on ollut pidempään suunnitteluasteella. 😅

   Todellakin valitsen jo nyt pelkästään pr-tuotteiden osalta firmat todella tarkasti. En enää koe että minun on otettava vastaan kaikkia tarjottuja tuotteita, otan vain ne jotka kiinnostavat ja koen että ne vastaavat blogiani ja niistä voisi saada tänne sisältöä. Kaupallisten osalta olen sitten vieläkin tarkempi. Mielestäni on parempi tehdä vaikka jotain pitkäjänteisempää muutaman yrityksen kanssa kuin sohia siellä sun täällä. Mutta kukin tyylillään.🙂

   Kiitos Henna, varmasti jatkan. ❤️

   Poista
 14. Täällä yksi tylsä lisää. Ei minullakaan ole mitään mullistavia tapahtumia elämässäni, enkä tee mitään kovin kiintoisaa, mutta se vaan saa riittää, koska muuhun minusta ei ole. Huijaamalla moni on saanut juttuja elämässään, itse olen mielummin rehellinen ja näytät faktat pöytään, jos niitä pyydetään. Olen sitä mieltä, että tylsänä on ainakin tällä hetkellä ihan hyvä olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsänä on todellakin hyvä olla. ❤️ Sullahan on aivan älyttömän mielenkiintoisia askartelujuttuja. 👍

   Poista
 15. Tunnistan itsekin tuon riittämättömyyden tunteen ja turhautumisen, joskus se pääsee niin päälle, että pohtii onko bloggaamisessa mitään mieltä - mutta sitten saa taas sellaisen kirjoituskipinän jostain tuotteesta tai aiheesta, joka vain on pakko jakaa edes niille muutamalle seuraajalle :D Mutta toisaalta, ehkä sitä kuitenkin on ihmistyyppinä sellainen, jolle sopii paremmin tämä tylsä arki kuin hirmuinen elämän vuoristorata - vaikka jälkimmäinen lukijoille olisikin mielenkiintoisempaa seurattavaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin jos sen vuoristoradan on kokenut, niin tylsä arki on parasta mitä kuvitella saattaa. ❤️ Raflaavaa blogihan siitä ei sitten saa millään, eikä otsikoita. 😂

   Poista
 16. Minusta tietyllä tapaa se tylsyys, mitä tässä kuvaat, on sitä ihanaa normaalia arkea ❤ Mä oon huomannut, etten vaan jaksa kiinnostua sellaisista blogisuperstaroista vaan arvostan enemmän tavallisempaa menoa ☺ Oman blogin kohdalla huomaan myös sen, että kosmejutut on luetumpia kuin esim.haasteet joissa saatan avata sitä omaa arkista elämää.

  Ja mä oon edelleenkin pöyristynyt noista ostetuista seuraajista! Ja uskon siihen, että valheella on lyhyet jäljet. On tavallaan surku, että somemaailma on vajonnut näin alas. Itse katson nykyään tosi kriittisin silmin vähänkään isompia Insta-tilejä 😎🧐

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin kans aivan pöyristynyt kun joskus vuosi sitten törmäsin ekaa kertaa suomalaisilla Instatileillä noihin ostettuihin seuraajiin. Ei ollut tullut pieneen mieleenkään, että joillakin on pokkaa tollaista reittiä lähteä kasvattamaan tiliään.

   Nykyisin katson minäkin todella kriittisesti, iso luku on aika varmasti harhaa, jos kyseessä ei ole tunnettu bloggaaja tai julkkis.

   Poista
 17. Ai että, hyvä tietää että muutkin painii saman asian kanssa... Jotenkin tuntuu että seuraamalla sitä omaa juttua ei välttämättä riitä, mutta hankalaa on yrittää olla mitään muutakaan. Ainut mitä voisin itse tehdä on jättää jotakin pois.

  Ja ollessa yrityspuolella näkyy hyvin myös sen, miten joillakin bloggaajilla ei ole käsitystä siitä mitä a) tarkoittaa Google Analytics ja b) miten yritetään esittää isompaa kuin on kertomalla Bloggerin lukuja... Myös tuo lukijoiden ostaminen on aivan naurettavan järkyttävää enkä olisi uskonut asiaa ennenkö siihen itsekin suomalaisten kohdalla törmäsin.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että meillä monella pitkän linjan bloggaajalla on aika paljon samoja aivotuksia tästä asiasta. Tulee sellainen olo, että nykyään enää mikään ei riitä, että olisit tarpeeksi kiinnostava. Ennen oli hyvä et olit tavallinen, nyt pitää olla jotenkin erikoinen pärjätäkseen.

   Kiva kuulla myös yrityspuolen näkökulmaa tästä, tuohan tietää sitä, että myös sillä puolen on ihmisiä, jotka ovat kartalla asioista. Tuo Bloggerin lukujen kertominen varsinkin niiden sivulatausten kertominen lukijamäärinä on vanha kikka, mitä monet käyttää. Eihän Analyticskaan aukoton ole, mutta on se uskottavampi kuin bloggerin luvut, joihin jo jollain boteilla voi saada hurjiakin sivulatausmääriä, mutta ei se kerro niistä oikeista lukijoista mitään, kun joku robotti nostaa lukua.

   Poista
 18. Minusta sinä Jonna teet todella hyvää ja laadukasta työtä kosmetiikan parissa. Olet pitkän linjan bloggaaja, jonka kuvat ovat kauniita ja teksti sujuvaa. Jos muuttaisit jotenkin linjaa en varmaan tunnistaisi sinua enää Keyword: Love -kirjoittajaksi. Blogi on minusta myös sinun näköisesti ja se jos mikä on tärkeää bloggauksessa ja blogin pitämisessä. Sinulla on kristallinkirkkaasti mielessä oma "punainen lankasi" ja seuraat sitä. Ihminen, joka lähtee jokaisen trendin perään muuttaen tyyliään ei minusta bloggaajan koskaan tule saavuttamaan vakinaista lukijakuntaa. Lukijoita tulee ja menee jos tuuliviirimäisesti poukkoilee. Minusta sinä olet hyvä juuri tällaisena bloggaajan.

  Ihminen, joka lähtee ostamaan itselleen seuraajia on mielestäni säälittävä. Hän ei raukka edes ymmärrä sitä, että jää jossain vaiheessa tästä kiinni ja se jos mikä vasta noloa onkin. Toki omilla rahoillaan saa tehdä mitä haluaa ja ostaa niitä "himoamiaa seuraajia" mutta minä yleensä jätän tällaiset blogit/instatilit ihan rauhaan. Eivät ole minua varten koska kaipaan aitoutta. Kiitos Jonna kun olet sinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo sanoistasi. ❤️ Se on aina ollut lähtökohtana, että olen täällä aina oma itseni, viime aikoina on vain alkanut tuntumaan ettei se ole tarpeeksi, ihmiset haluaa jotain erikoista ja räiskyvää.

   Poista
 19. Tuttuja tuntemuksia. Painiskelin joskus pitkäänkin riittämättömyyden kanssa, kun sitä tuli vähän turhaankin vertailtua omaa blogia "nuorempii" blogeihin, joilla saattoi hyvinkin olla puolet enemmän lukijoita. Mun postauskerrat on nyt harventunut niin paljon, etten oikeastaan enää välitä.

  Sun blogista huokuu kyllä hyvinkin tietynlainen ammattimaisuus ja tiedän, että paneudut postaustesi aiheisiin erittäin tarkasti ja se jos mikä on hyvä meriitti, jolla erotut blogosfäärissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin ihana kuulla, että se kaikki aika mitä teen kulisseissa näkyy myös tänne. Se on kuitenkin se eniten aikaa vievä osuus, mikä ei välttämättä kaikille välity. ❤️

   Poista
 20. Tylsä on ei haittaa yhtään! Tykkään itsekin olla tylsä ja oma elämäni on monen mielestä varmasti supertylsää. Tylsyyttä enemmän minua ihan lukijana ahdistaa monien bloggaajien niin (muka?) ihmeellisen elämän esittely. Tulee tunne, että pitäisiköhän minunkin kotini näyttää yhtä hienolta ja huonekalujen olla yhtä kalliita. Pitäisiköhän matkustella tuon tuostakin mitä hienompiin paikkoihin. Olenko surkea äiti kun en tarjoa lapsilleni noita kaikkia elämyksiä, jotka toisten elämässä näyttävät olevan peruskauraa. Ja onko mun kotiruoka ihan noloa kun en kokkaile perheelle kaikkia blogeissa esiteltyjä herkkuja. Tai treenaa yhtä paljon ja tavoitteellisesti. Näitä riittämättömyyden tunteita tulee lukijalle blogeista päivittäin. Ahdistaa välilllä itseä, mutta toisaalta ahdistaa noiden tarinan kertojienkin puolesta.

  Sun blogisi on ollut lukulistallani vuosia. Olemme saman ikäisiä ja omaamme saman kosmetiikka maun. En tarvitse muuta. Esim meikkiesittely tai tuoksusta kertominen ovat sitä mitä haluan blogistasi lukeakin ja kirjoituksistasi paistaa, että olet aidosti tutustunut tuotteeseen ja annat siitö selkeän ja rehellisen arvion. Kosmetiikkaan liittyvät asiat kiinnostavat ja kerrot aiheesta osaavasti ja tyylisi on hyvä. Välillä blogistasi on kiva lukea muustakin kuin kosmetiikasta, mutta linjasi on hyvä näin, en kaipaa muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli muuten hyvä asia, että otit lukijan näkökulmasta tuon, että just blogeja lukiessa tulee niitä riittämättömyyden tunteita. Itselle meinaten bloggaajana toisten blogeja lukiessa saattaa tulla samaa. Sitten kun oman blogin pääaihe on kosmetiikka, koitan aika usein korostaan sitä, että vaikka kerron täällä tuotteista, se ei todellakaan tarkoita sitä, että kenenkään tarvisi niitä omistaa tai ostaa, koska koen että sekin saattaa olla sellainen vyöry toisille lukijoille.

   Ihana kuulla, että ole viihtynyt täällä vuosia. Itsekin tykkään kirjoittaa välillä muusta, mutta juuri tylsänä niitä muita aiheita harvemmin on, kosmetiikasta taas on tälläkin hetkellä lähemmäksi 50 aihetta mielessä, tosin lopulta niistä murto-osa tulee tänne asti. :)

   Oikein ihanaa marraskuuta sinne!

   Poista
 21. No mut hei, eihàn kosmetiikkablogi voi koskaan olla tylsà, aihehan on niin mielenkiintoinen ettà oksat pois:-) Jatka vaan samaan malliin. Sitàpaitsi blogissasi vilahtelevat tuotteet ovat kaikkea muuta kuin arkisia tai tylsià, eikà ole kovin montaa blogia, joka kertoo vàhàn vieraammista ja kalliimmistakin tuotteista. Jos teemana olisi toistuvasti ruokakaupan Nivea-kosmetiikka, niin sità pitàisin pikemminkin tylsànà. Blogisi on ainutlaatuinen. t.tylsà lukija Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että joku ajattelee noin! Kiitos Anne. Itse kun koen, että käykö se liian tylsäksi ja liian tavarakeskeiseksi, jos vaan kirjoittaa kosmetiikasta, että ahdistuuko siitä joku lukija. Vaikka kirjoitan, en todellakaan halua, että kukaan olettaa, että heidän olisi niitä tuotteita omistettava tai ostettava. TIedän, että sekin voi toisissa herättää tunteita ja riittämättömyyttä.

   Poista
 22. Muistin pitkästä aikaa tulla kurkkaamaan blogiisi ja on mukava huomata, että täällä on ”vanhat, tutut kuviot”. Olen lähtenyt instasta ja lopettanut blogien seuraamisen oikeastaan kokonaan, kun ne ovat suurelta osin niin epäaitoja, että lähinnä ärsyynnyn niiden parissa. Kiva, että sinulla on pysynyt kirjoittaminen ja bloggaaminen entisellään, vaikka tietenkin tuo rahapuoli siihen liittyen on harmittava asia. Itse arvostan aitoja, rehellisiä ihmisiä ja sinä vaikutat sellaiselta. :) terv. Kaisa (Nurkkapöydän uumenista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa ymmärrän hyvin mistä tuo kumpuaa ja jos joku ärsyttää silloin on todellakin fiksuinta jättää lukematta, eikä turhaan nostaa omia kierroksia. :) Ihana kuulla, että myös PR-näytteiden keskeltä erottuu vielä se mikä oikeasti olen, eli aito rehellinen ihminen.

   Ihanaa joulun odotusta Kaisa. <3

   Poista
 23. Sä oot hyvä ja riittävä juuri sellaisena kuin olet♡

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives